| Autor |
Zpráva |
|
Karátek
Registrován: 21.7.07, 21:00 Příspěvky: 1674 Bydliště: Olomoucký kraj - Mírov
|
Viš co si myslím a i vím? na popové nebo rockové hudbě stejně skoro poznat nic není, pusť si vážnou hudbu a poznáš co ti hraje. 
_________________ Škoda Favorit ELTRA 151 L PICK-UP Elektromobil. Rok výroby: 1992. Pohon: Trakční baterie. Napětí: 84 V. Kapacita: 180 Ah (C5). Výkon: 15,4 kW. Max. rychlost: 80 km/hod. Dojezd: Podle terénu, max. 80 km. Spotřeba: 20 až 25 kWh/100 km.
|
| 26.2.10, 22:06 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
venda
|
Je vidět, že audiofilové jsou ochotní uvěřit, slušně řečeno, věcem mezi nebem a zemí. A co je asi nejpodstatnější pro různé výrobce, jsou za ně ochotní i zaplatit.
|
| 26.2.10, 22:43 |
|
 |
|
Karátek
|
Možná na tom něco bude, ale člověk musí hudbu i vnímat. A také si pouštím na test zařízení a hlavně co slyším CD generátor. Je dobré nejprve slyšet vše na vlastní uši, např. koncert a pak přes hifi. Jinak se nepozná nic. Na přenosu záleží také, čistá měd 99,7% je už kvalitní na přenos. A peníze se vyhazují fakt ve velkém, ale subwoofer nemusí "bubnovat" jak o život, nic se nemá přehánět. Do dneška se mi líbí analog, i když mám i digitál. Taková gramodeska se dobře poslouchá. Chtěl bych i pračku na desky, abych si mohl poslechnout kvalitu. Ještěže se desky stále vyrábějí. 
_________________ Škoda Favorit ELTRA 151 L PICK-UP Elektromobil. Rok výroby: 1992. Pohon: Trakční baterie. Napětí: 84 V. Kapacita: 180 Ah (C5). Výkon: 15,4 kW. Max. rychlost: 80 km/hod. Dojezd: Podle terénu, max. 80 km. Spotřeba: 20 až 25 kWh/100 km.
|
| 26.2.10, 22:58 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
Na jednu stranu píšeš, že jsi velkej hifík, že poznáš rozdíl v mp3 na hloubkách, že odmagnetováváš signálovou cestu a že používáš jen 99.99999% měď a na druhou stranu nedoporučuješ výkonově naddimenzované zesilovače a drahé reproduktory a posloucháš zvuk z tuby, která se prodává za 595,- Kč. Působí to na mne tak, že ti chybí odborné znalosti a snažíš se nás přesvědčit o své, těmito (ne)znalostmi podložené, pravdě.
Nevím, zda jsem již následující odkaz nevkládal, případně se budu opakovat. Každopádně doporučuji předčíst všem zájemcům o vylepšení zvuku v autě.
http://audioweb.cz/tp-autohifi.htm
Ale sem něco psát a hrách o stěnu házet jedno jest. Kupujte si tuby, netlumte dveře, poslouchejte si v těch autech třeba MC kazety, vždyť je to jen váš výtvor a jen o vás si podle toho mohou ostatní myslet své.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 26.2.10, 23:38 |
|
 |
|
Karátek
|
A to mám doporučit drahou zvukovou aparatůru do favorita? A ještě k tomu nechce nic drahého, jak jsem pochopil. Přece mu nebudu nic takového doporučovat. A tu tubu jsem měl ve Favoritu, kde stačila, ted ji mám doma, jak jsem už psal a je z toho pěkný podstavec. Já nikoho nepřesvědčuji, snad to tak nikdo nepochopil, jen jsem napsal rady. Jestli bude zájem a peníze, může si přece koupit co chce, ne? Ono je těžké něco doporučovat, pak se může karta obrátit proti tobě, s tím mám už zkušenosti. Ty mu to doporučuješ? Ať si to koupí?
|
| 27.2.10, 00:03 |
|
 |
|
Tuner#2
Registrován: 30.1.08, 15:01 Příspěvky: 2753 Bydliště: Rokycansko
|
Byl jsem přizván do diskuze, ale popravdě nemám co bych řekl, snad jen to že jsem se pobavil...
Zajímalo by mě jak je možné že 20.000,- rádio by dnes to samé stálo 5.000,-? To je dobrý JOKE, když to vezmu na příkladu Alpiny tak poslední super model byla 9835tka za 23.000,- s motorickým panel a opravdu špičkovou signálovou cestou s nejlepšíma převodníkama. Dnešní top model (neberu v potaz F1 status) stojí 9.000,- a chybí mu jak motorický panel, tak kvalita převodníků a výhybky si musíš dokoupit v externím procesoru za 4.000,- Nikdy bych si nedovolil napsat, že je to to samé co to bylo protože jedno takové rádio vlastním a druhé má kamarád.
Co se týče wooferu a potažmo repro, tak investice do nich se max. vyplatí, ty dělají zvuk a na nich by se mělo šetřit ze všeho nejméně, když ošidíš trochu zesík, nebo zdroj signálu, tak to nebude taková hrůza jako když ošidíš repro.
Tahle tuba a kvalitní basy =
Rozdíl v MP3 je, ale hlavně na středech a výškách ne na basech Na dobrém aparátu je rozdíl i pokud použiju 320kbps.
Snad jen mohu souhlasit s demagnetizačním CD, existuje, mám ho taky a zda funguje? Nikdy jsem rozdíl nepoznal narozdíl od demagnetizéru od firmy Bedini...
_________________ https://www.facebook.com/Tuner2carphotos https://www.instagram.com/tuner2carphotos/
|
| 27.2.10, 00:09 |
|
 |
|
Karátek
|
A vůbec, jak jsi přišel na to, že nedoporučuji výkonově naddimenzované zesilovače a drahé reproduktory? Někde jsem něco špatně napsal? Psal jsem, čím větší citlivost, tím lépe. A cena má být do 2500,-. A vůbec, odhaduješ tubu jen z důvodu ceny, tu co by si ted koupil, tak se může vyrábět dlouho a za tu dobu se bude prodávat za nižší ceny. A co kdyby ta tuba stála 3000,- také by byla špatná?
|
| 27.2.10, 00:13 |
|
 |
|
Karátek
|
Tak ted nevím co tady řešíme. Mě šlo o rady tazatele. A už je tady z toho něco jiného. Ty jsi tu tubu slyšel? Nebo měl nebo máš?
|
| 27.2.10, 00:19 |
|
 |
|
Tuner#2
|
Karátek: No tazatel dal dotaz před 3 měsícema, myslím že diskuze už je zcala jinde a pozastavil jsem se nad nesmyslama co zde zazněly. Jinak tuhle tubu jsem nikdy neměl a naštěstí ani nemám, ale jednou jsem měl "tu čest" to slyšet - bohužel 
_________________ https://www.facebook.com/Tuner2carphotos https://www.instagram.com/tuner2carphotos/
|
| 27.2.10, 00:23 |
|
 |
|
Karátek
|
Aha, toho jsem si nevšiml, nevím ani kdo vlákno dneska vytáhl. Já tu tubu už nepoužívám, ve favoritu mi to bylo jedno. Rádia se stále prodávají kvalitní a ceny u nich šli dolů. Dokonce jsem měl tenkrát v plánu repro vyměnit, ale tazateli by stačila, jak jsem pochopil. Rozhodně bych mu nedoporučoval nic extra drahého. Jestli už je vše vyřešeno, tím lépe.
|
| 27.2.10, 00:32 |
|
 |
|
Tuner#2
|
Já teda nevím nezdá se mě, že by u rádií šli ceny dolů bez vlivu na výslednou kvalitu viz. můj příklad a Alpine. Když chceš kvalitu, tak ta pořád něco stojí: http://www.ahifi.cz/autoradia/autoradio ... p99rs.html
Pokud chceš high-end, tak ještě 3 - 4x tolik a neznám žádné rádio za 5.000,- co by se byť jen přiblížilo 20tKč rádiu prodávaném třeba před pěti lety... To doufám nemyslíš opravdu vážně.
Jinak co do toho taháš Favorita? Kvalitní instalace jde udělat v jakém koliv autě, loni jezdil na SQčko slovák a měl ve Fávu Dynaudio. Já mám ve škodovce jen zesilovače za 16tKč a to je to běžná a průměrná instalace z pohledu autohifi měřítka.
Naposledy upravil Tuner#2 dne 27.2.10, 00:42, celkově upraveno 1
|
| 27.2.10, 00:38 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
Karátek píše: A vůbec, jak jsi přišel na to, že nedoporučuji výkonově naddimenzované zesilovače a drahé reproduktory? Citace: Ani není potřeba více watů, zbytečnost podle mě. Citace: Rozhodně bych nedoporučoval subwofer za tisíce.
Zkrátka nemá smysl kupovat tyhle noname sračky. Sám nemám žádný high-end. Vždy jsem vsadil na nějaký ověřený reprák ze základní řady nějakého ověřeného výrobce, koupil jsem použitý zesilovač a vyšlo to. A je to úplně jinde, než subwoofer s neonem za 999,- Kč. Na nějakou magnetizaci bych si nehrál, rozhodně né v autě.
Ovšem pokud tazatel koupil takovou bednu, navíc je spokojen s nějakými chrastítky ve dveřích, je zde opravdu trochu zbytečné cokoliv radit. Sám jsem si potřeboval pár věcí vyzkoušet, abych nakonec uznal, že ti kteří mi radili měli pravdu.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 27.2.10, 00:41 |
|
 |
|
Karátek
|
Pravda, ale ne tolik jako dříve, s tou cenou jsem ulítl.
Sice jde udělat, ale za peníze. Pojd zas zpátky na zem, já reagoval na dotaz a tahle diskuze s tím nemá nic společného. Vždyt do toho chtěl vrazit 2500,- a do favoritu, tak čemu nerozumíš? Z tebe by byl chudák, ty by jsi mu doporučil drahou sestavu a to nechtěl. Proto je dobré poradit v jeho cenovém požadavku.
|
| 27.2.10, 00:46 |
|
 |
|
Karátek
|
Nepér, pochop, že nic takového nechtěl, jestli tohle nepochopíš, končím diskuzi.
|
| 27.2.10, 00:49 |
|
 |
|
Tuner#2
|
Karátek: Já mu poradil hned jako druhý na 1. straně pokud se podíváš přesně v jeho cenové představě... To že se nad tím neumí zamyslet to už je věc druhá.
|
| 27.2.10, 00:53 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |