Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.6.26, 22:32

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 felicie - střešní okno - zatékání + hvízdání 
Autor Zpráva

Příspěvek felicie - střešní okno - zatékání + hvízdání
Zdar,

zatéká mi do feldy střešním oknem, patrně v místě kde je ten otvírací mechanismus, neb je tam škvíra asi 2-3mm a víc to dovřít nejde. Navíc když jedu na 80 km/h, tak to nepříjmně hvízdá. Je to okno Velm VS 3, takové to s manuálním šíbrem, kde se otáčením reguluje výška otevření zadní části okna.

Řešil už někdo podobný problém?

Slyšel jsem, že je snad třeba vyměnit ten mechanismus zavírání - dělal to už někdo?

13.12.06, 13:54
Příspěvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek 
těch mechanizmů a výrobců je mnoho, já jsem to řešil mockrát někdy jsem to vyřešil tak že jsem tam mázl mezi sklo a gumu vrstvu indulony, nebo jsem to zalepil silikonem navěky, pokut tam máš třeba šroubovici s kladičkou, která je vychozená a náhradní díly ke střešním oknům to jsem neviděl miloš

14.12.06, 00:16

Příspěvek 
přesně tohle jsem řešil asi půl roku. Zkoušel jsem to nějak utěsnit ale k ničemu to nevedlo, pak jsem si všiml že pod tím gumovým vlnovcem jak je mechanismus zvedání je okno k mechanismu přichyceno přes čep. ten drží ve dvou otvorech a byl povytaženej tím se okno při dovření kroutilo a úplně nedovřelo a pískalo. tak sem ho jen zatlačil i do druhého otvoru a vše bylo v pořádku, doporučuji to také při té příležitosti promazat.

14.12.06, 07:43
Mistr mechanik

Příspěvek 
něco ale fakt nejde, ještě se mi povedlo že jsem ten mechanizmus celý podložil, že jsem ho dostal níž od střechy a jednou jsem podložil tu těsnící gumu takovou plastovou šnúrou co sní zasklívám okna miloš

14.12.06, 14:11

Příspěvek 
Jo,a já jsem si papírem zjistil,kde to nesedí,okno jsem vyndal a přihnul rám podle skla,trošku propiloval šneka a je klid.

15.2.10, 22:00

Příspěvek 
Jo,a ještě,když s tím dýl nejedu,třeba přes víkend,nechávám ho otevřený a to těsnění (na celým autě) občas namažu regumem.

15.2.10, 22:05
Mistr mechanik

Příspěvek 
mně se povedlo na formanu že jsem sdělal okno ven vytáhl tu těsnící gumu do žlíbku pro gumu jsem natáhl silikon když trochu zavadl dal jsem bumu a lehce dovřel okno

takto jsem to nechal do druhého dne a okno těsní v podstatě jsem silikonem nadzvedl tu těsnící gumu miloš

16.2.10, 08:51

Příspěvek 
Mě tam taky foukalo a hvízdalo. Jak je ten mechanizmus, tak je tam taková asi mm tlustá podložka. Vyndal jsem ji a na chvíli mi to pomohlo. Tak jsem si nechal vyměnit mechanismus a těsnění. Přestalo to dělat. Dal jsem za to dost penízek. Nedávno jsem ale zjistil, že mi vyměnili těsnění, ale mechanismus nechali starý, ty prostitutky. Ale nechali si ho zaplatit. Hold samé reklamy mají po rádíích, ale zloději jak prase :!:

Naposledy upravil varok dne 21.2.10, 15:06, celkově upraveno 1

20.2.10, 18:27
Junior TW team, Tydýt

Příspěvek 
podobný problém jsem měl taky vyřešilo těsnění na okna je to otázka tak 5O kč, majíto snad v každým železářství nebo Hobby, Obi marketu

už tam nezatíká jen je nevýhoda ta že to tesnění je bud hnědy nebo bíli na černy sem nenarazil :(

20.2.10, 19:46
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Taky jsem ho použil,ale mezi střechu a rám.

20.2.10, 22:46
Mistr mechanik

Příspěvek 
já si dal do pikapa střeční okno že tam se přitahují i ty dva přední panty, pokud chceš okno otevřít musíš povolit nejprve panty pak okno otevřeš na max

všera mi tam trošku káplo tak jsem byl na mrtvici, nebot jsem si myslel jaké mám geniální okno, otevřu okno kapala voda prohmatal jsem těsnící gumu a vytíáhl jsem trojku rezavý vrut kdese tam vzal nevím byl mezi sklem a hliníkem, tak mi to zas těsní :D miloš

21.2.10, 10:25

Příspěvek Re: felicie - střešní okno - zatékání + hvízdání
nimha píše:
Zdar,

zatéká mi do feldy střešním oknem, patrně v místě kde je ten otvírací mechanismus, neb je tam škvíra asi 2-3mm a víc to dovřít nejde. Navíc když jedu na 80 km/h, tak to nepříjmně hvízdá. Je to okno Velm VS 3, takové to s manuálním šíbrem, kde se otáčením reguluje výška otevření zadní části okna.

Řešil už někdo podobný problém?

Slyšel jsem, že je snad třeba vyměnit ten mechanismus zavírání - dělal to už někdo?

de si u firmy Velm Turnov obědnat celej ten mechanismus já to kdysi obědnával tátovi na 1.6ku výměna neni složitá.
jinak problém způsobují dva takový umělohmotný čtverečky které jezdí v ližinách okna a časem se opotřebují a okno pak nedovírá a za jízdy to hvízdá dle mýho by stačilo vyměnit pouze je leč fyrma prodává jen komplet mechanismus.nebo ty čtverečky skusit vyrobit třeba z pertinaxu ale bude to piplačka :wink:

21.2.10, 15:05

Může někdo poradit jak se mění mechanismus okna VELM VS3, jak začít abych nic nepoškodil. Děkuji

26.1.14, 15:23

Jestli celý ten klikový mechanismus, tak tam je šroubek na imbus se zapuštěnou hlavou. Je přístupný z kabiny po vyklopení té kličky.

26.1.14, 19:46

Dnes jsem zkusil utěsnit okno jak někod radil těsněním do oken, ale bez úspěchu. Zkoušel jsem povolit ten imbus pod kličkou, ale povolit nejde, protáčí se, kdy z druhé strany je takový kroužek a celé se to točí, tak nevím :-( něco dělám špatně.

2.2.14, 18:51
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další