| Autor |
Zpráva |
|
Dj Kuno
|
 Prestriekanie plastov
Chcel by som sa spýtať na prestrek plastov na aute. Niečo som čítal, že je treba použiť základovú farbu špeciálne určenú na plasty. Vrchná farba a lak už môže byť hociaký.
V podstate ma zaujíma, či stačí tieto plasty pred striekaním len odmastiť, alebo ich treba aj preblafnúť nejakým jemnejších šmirgľom, aby lepšie chytila farba?
Pri kove je to jasné, že smirgeľ musí byť, len pri plastoch som si nie istý.
|
| 11.2.10, 23:17 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
do barvy se ještě přidává flex agent 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 11.2.10, 23:34 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
 Re: Prestriekanie plastov
Dj Kuno píše: Chcel by som sa spýtať na prestrek plastov na aute. Niečo som čítal, že je treba použiť základovú farbu špeciálne určenú na plasty. Vrchná farba a lak už môže byť hociaký.
V podstate ma zaujíma, či stačí tieto plasty pred striekaním len odmastiť, alebo ich treba aj preblafnúť nejakým jemnejších šmirgľom, aby lepšie chytila farba?
Pri kove je to jasné, že smirgeľ musí byť, len pri plastoch som si nie istý.
povrch zdrsnit, odmastí techbenzínem, stříkneš základ a uvidíš, staré plasty v pohodě, některé nové neurčené ke stříkání pokud udělají v barvě dírky pujdou až časem je to samá mastnota,
novýn plast jde taky dát vlétě na slunce na pár dnů UV a vedro udělá své a pak jde dobře střéíkat miloš
|
| 12.2.10, 08:22 |
|
 |
|
Dj Kuno
|
Díki. Nejak by som to nebol riešil tie plasty, ale bývalý majiteľ rád lepil všelikde nálepky, no ja som ich strhol keďže už boli poničené. Len horšie, že mi tam zostal z nich lep a skúšal som to prebehnúť aj acetónom ako mi jeden známy radil a akurát to vyprašivelo, takže aleternatívu vidím už len streknúť ich na čierno.
|
| 12.2.10, 12:07 |
|
 |
|
Kristensen
Registrován: 24.2.07, 10:02 Příspěvky: 6765 Bydliště: Česká Třebová
|
odmastit a koupit aktivátor na plasty je to něco jako bezbarvý lak, nastříkáš s tím plasty necháš odvětrat cca 20 minut a už můžeš stříkat plnič, přebrousit pod vodovu a šup do barvy. Já mám výbornou zkušenost s tímto: http://www.autodily-dnd.cz/univerzalni- ... l-d380893/
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
| 12.2.10, 22:01 |
|
 |
|
Dj Kuno
|
Zopakujem si to: Odmastím, dám tam ten primer na lepšie držanie základnej farby, nechám to uschnúť, prsknem základovkou určenou na plasty a tú pod vodou ešte jemne prebrúsim šmirgľom a teda dám vrchnú farbu a lak?
Ak si to myslel takto, tak mi na tom len príde divné, že by som mal ešte prebrúsiť nastreknutú základovku. Ja by som skôr ešte pred tým primerom preblafol plast šmirgľom.
|
| 13.2.10, 16:00 |
|
 |
|
gokralik
Registrován: 28.12.07, 16:31 Příspěvky: 11968 Bydliště: Český Těšín
|
Mě stačilo zdrsnit, odmastit stříkonout podobnou plechovkou jakou dal Kris, pak už normálně plnič a lak. Všechno drží. Předtím jsem zkoušel bez toho základu na plasty a hned po stříknutí plnič zkrabatěl a slezl. Po vyčištění a přestříknutí základu na plasty se choval jako bych to stříkal na kov. Jediná nevýhoda je v bezbarvosti. Špatně se odhaduje, kde už jsi stříkal a kde ještě ne.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš  Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
| 13.2.10, 16:04 |
|
 |
|
CrazyMan
|
proti světlu to musí jít vidět ne?
_________________ VW Passat 3B3 1.9 TDI 96Kw
|
| 13.2.10, 17:19 |
|
 |
|
Kristensen
|
No je to vidět a není no, chce to tak nějak brát postupně aby jsi věděl kde jsi byl nebo ne, jinak pro DJKuno, ten Primer ve spreji je už jako základovka a plnič je pod barvu aby jsi docílil co nejhladšího povrchu takže odmastíš foukneš ten aktivátor Primer, na to pak plnič kterej přebrousíš brusným papírem 600-800 pod vodou a pak nastříkáš vrchní barvu
|
| 13.2.10, 18:40 |
|
 |
|
varok
|
Chtěl bych poprosit. Jak docílit toho, abych měl ve výsledku nastříkaný plast, ale né hladký povrch, ale takový ten strukturovaný, jako je origo černý, např nárazník? Nastříkám ten základ na plasty a hned ten lak bez plniče?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 13.2.10, 19:15 |
|
 |
|
CrazyMan
|
no asi jo.... plničem to vlastně tu strukturu zahladíš
_________________ VW Passat 3B3 1.9 TDI 96Kw
|
| 14.2.10, 16:30 |
|
 |
|
Šemik
|
Co se týče nálepek - odstraňovač zbytků lepidel/těsnění od Metafluxu (spray) si s tím určitě poradí, zatím jsem s ním umyl od zbytků lepidel/těsnění úplně všechno co jsem chtěl.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 14.2.10, 16:34 |
|
 |
|
Dj Kuno
|
Vďaka všetkým za pomoc, a nemáte ešte niekto nejakú adresu na ten plnič? Pretože som o tom ešte nepočul a tak neviem, či je to v podstate nejaký sprej a teda ako sa tomu hovorí v odbornej sfére, keďže niekto by na mňa mohol pozerať ako puk, že čo od neho chcem.
Vďaka.
|
| 14.2.10, 19:43 |
|
 |
|
Kristensen
|
plnič je prostě plnič já třeba používám plnič Body Acryl 3+1 žlutý nebo 4+1 šedý http://www.barvylaky.com/produkty/body- ... 1-kg.html/
|
| 14.2.10, 19:55 |
|
 |
|
Jonny
Junior TW team
Registrován: 27.12.07, 21:50 Příspěvky: 2246 Bydliště: Turčianske Teplice ( SR )
|
varok píše: Chtěl bych poprosit. Jak docílit toho, abych měl ve výsledku nastříkaný plast, ale né hladký povrch, ale takový ten strukturovaný, jako je origo černý, např nárazník? Nastříkám ten základ na plasty a hned ten lak bez plniče? kupis kvalitnejsi sprej a nastriekas ho rovno na odmasteny plast . Tak 3 tenke vrstvy a na to dve bezfarebneho laku . ja som to striekal na rapide ked som ho kupoval a dodnes to tam drzi . Plati ze cim viac vrstiev das , tym bude ta struktura menej viditelna 
_________________ 1) Škoda Rapid 136 . motor XT bude vo vyvoji -> ELEANOR nova kasna jej pristane 2) Škoda 120 GL - Pomrdanč - spotrebak s vyhodami 3) Škoda Fabia 1,2 HTP 47 kW -> ŽLŤAS ňáko ide furt na tri válce 4) Škoda 100 - 71" Model 72" Killec
|
| 15.2.10, 01:05 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |