Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 31.5.26, 14:28

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 úprava reduktoru 
Autor Zpráva

Příspěvek úprava reduktoru
http://forum.la­daklub.com/prin­tview.php?t=1620&­sta rt=330&sid=1e­c9718860f0c2f56f19d6fbb8­635170 na těchto stránkách je modrá lada s lpg upravená pro přeplňování, konkrétně jde o to, vyřešit podtlakovou regulaci lpg od sání na přetlak při přeplňování. Jsou tam asi dvě fotky na kterých to jde trochu vidět. Z toho co chápu já, tak má propojené obě části mezi membránou – a teď – na jedné fotce je tedy ta komora propojená odpředu dozadu – prostě přes membránu… efekt?.. a na druhé je to taky, ale ze samotného propojení jde ještě téčko, ale kam? předpoklad by byl na sání, ale je to ok? jak by to vůbec fungovalo? je mi jasné, že podtlaková komora regulace nemůže při overboostu fungovat. Mám za to, že ona „regulace“ nebude až tak slavná, moje domněnka totiž je, že když hadičku od podtlaku nacucnu a zadržím, tak motor jede, takže jde spíš o „odblokaci“ hlavní membrány než samotná regulace, ale možná se pletu, opravte mě kdyžtak prosím. Za veškeré postřehy díky. KOmentáře typu vykašli se na to ignoruju, je třeba si hrát, dokud je čas a chuť.

5.2.10, 15:54
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Příspěvek Re: úprava reduktoru
Marra píše:
http://forum.la­daklub.com/prin­tview.php?t=1620&­sta rt=330&sid=1e­c9718860f0c2f56f19d6fbb8­635170 na těchto stránkách je modrá lada s lpg upravená pro přeplňování, konkrétně jde o to, vyřešit podtlakovou regulaci lpg od sání na přetlak při přeplňování. Jsou tam asi dvě fotky na kterých to jde trochu vidět. Z toho co chápu já, tak má propojené obě části mezi membránou – a teď – na jedné fotce je tedy ta komora propojená odpředu dozadu – prostě přes membránu… efekt?.. a na druhé je to taky, ale ze samotného propojení jde ještě téčko, ale kam? předpoklad by byl na sání, ale je to ok? jak by to vůbec fungovalo? je mi jasné, že podtlaková komora regulace nemůže při overboostu fungovat. Mám za to, že ona „regulace“ nebude až tak slavná, moje domněnka totiž je, že když hadičku od podtlaku nacucnu a zadržím, tak motor jede, takže jde spíš o „odblokaci“ hlavní membrány než samotná regulace, ale možná se pletu, opravte mě kdyžtak prosím. Za veškeré postřehy díky. KOmentáře typu vykašli se na to ignoruju, je třeba si hrát, dokud je čas a chuť.

odkaz ti nefunguje ( aj keď som skopíroval celý http kód )...

ale k problému...

neviem ako to tam je, ale ja by som to urobil tak že priestor kde je membrána 2. stupňa by som hadicou prepojil medzi klapku a turbo, čiže zvýšený plniaci tlak nad klapkou by bol rovnaký ako protitlak membrány 2.stupňa a tým by reduktor pracoval... ale iba do 1,5 Atm ( približný tlak v 1. komore reduktora )...

6.2.10, 21:11

Příspěvek 
Ano, tohle mě taky napadlo, pokud by šlo o systém karburátor - turbo - sání. Ovšem po zjištění, že podtlakovýá systém reduktoru - laicky hadička do sání na podtlak funguje jako blokátor hlavní membrány. Takže když jí odpojíš, nasaješ pusou a zaspeš jazykem tak motor poběží. Čili pokud by ta hadička byla před turbem, je to ok. Zajímavost ovšem je, že poláci mají na žigulech udělaná turba s lpg takovým stylem, že vše zůstává jak má, takže systém je turbo - karburátor - sání. Karburátor zůstává sériový, s mixerem nad ním jako u jiných strojů - klasika. Takže turbo tlačí vzduch z vrchu do karburátoru, stejně jako u přetlakových. A reduktor lpg mají právě upravený, dle fotky mají hadičkou propojenou část před hlavní a za hlavní membránou. Zkusím pohledat fotku. Otázka je, zda by ta hadička podtlaku mohla být i v tomto případě, zapojena stejně jako říkáš, tzn. před turbo i této verze, kdy se nesaje směs zpod karburátoru. Jinak poláci jsou dobří šílenci, mají tyhle turbo žiguly úžasně jednoduché, docela dost spolehlivé a jede jim to jak čuňatům, na lada klubu tam o tom něco mají. Zajímavé u nich ovšem je, že prakticky při použití lpg, jen tlačíš vzduch do karbu a proud vzduchu si strhne kolik lpg chce (což jsem nejdřív trochu koukal, páč jsem si myslel, že to bude vyvíjet tlak i na mixer a žádné lpg nestrhne), takže lze použít jak IC tak BOV, což značně ulehčuje ladění plnícího tlaku a taky výkon.

7.2.10, 12:57
Profil ICQ

Příspěvek 
http://img457.imageshack.us/i/turboluka8sv.jpg/

7.2.10, 13:04
Profil ICQ

Příspěvek 
michalkatka: kurňa, teď nevím, jestli jsem tě dobře pochopil...! když tak mi to prosím popiš ještě, díky.

8.2.10, 19:37
Profil ICQ

Příspěvek 
Marra píše:
michalkatka: kurňa, teď nevím, jestli jsem tě dobře pochopil...! když tak mi to prosím popiš ještě, díky.

aj podľa obrázku je to tak nejak presne ako som písal...

ak si všimneš reduktor má zavarené odvertávacie dierky, to je bez turba atmosferický tlak, na membránu 2.stupňa, s turbom to musí mať tlak medzi klapkou a turbom, to je docielené tou tenkou hadičkou ktorá je vyvedená tesne za turbom ( vyzerá že to ide pod reduktorom na tú hrubú hadicu ) a tesne pred klapkou, v tomto prípade karbecom je mixer...

ako som už písal, toto zapojenie môže fungovať iba to plniaceho tlaku 1.5Atm, nakoľko tlak v 1. komre je cca 1,5Atm a ak by sa tento tlak prekročil tak by to prívod LPG do 2komory uzavrelo...

10.2.10, 14:15

Příspěvek 
http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... 225&t=1620 hm takže v podstatě aj tak? má tam vlastně téčko, které jde jak říkáš mezi klapku a výtlak turba..že?[/url]

11.2.10, 18:31
Profil ICQ

Příspěvek 
toto neviem aký má význam, je tam pomerne silná struna ktorá odpovedá tlaku 1,5Atm, ale zrejme to pomôže zvýšiť tlak aj na výstupe to tých 1,5Atm prekročí, toto je na membráne 1.komory...
Obrázek

a toto je ako som písal na membránu 2.komory, vlastne na výstup...
Obrázek

možno na správnu funkciu oboch stupňov LPG je potrebné tlakovať obe komory...

13.2.10, 16:50

Příspěvek 
perfektní, konečně jsem to pochopil přesně:) díky moc

13.2.10, 19:31
Profil ICQ

Příspěvek 
no pekna zbastlenina, ale kdyz to funguje, tak proc ne, tady de o funkci
este ze ja mam reduktor kterej je na turbo pripravenej, to je asi ta nejlepsi varianta 8)

21.2.10, 13:23
Profil ICQ

Příspěvek 
dokotore, myslíš, že bys ho mohl vyfotit, jen tak pro porovnání?:) díky

26.2.10, 12:05
Profil ICQ

Příspěvek 
tartarini G79
Obrázek
to maly kolinko je na prvni komoru
a zezadu se je druhy kolinko (to sem na vyfoceny nenasel) velky asi jako to na plyn, to je na druhou komoru, bez turba se nikam nezapojuje, s turben se dava pred smesovac
tady je taky treba pekny video s origo reduktorem, co je delanej pro turbo http://www.youtube.com/watch?v=qGZeDrf-5Kk

26.2.10, 12:38
Profil ICQ

Příspěvek 
no to je velmi pěkné, díky ti:)

27.2.10, 17:52
Profil ICQ

Příspěvek 
no nav virtu je to taky v řešení a byla tam idea nechat reduktor jak je akorát vyvést přetlak nad klapkou (nad karburátorem) do odvětrávací díry na reduktoru a utěsnit... bude to fungovat?

18.3.10, 10:31
Profil ICQ

Příspěvek 
no kdyz to bude odvetravaci dira nad druhym stupnem, tak to pobezi
kdyz bude malej tlak tak by nemelo bejt treba nic delat s prvni komorou (ale zalezi jakej je tam nastavenej tlak)
otazka je jestli to tam pude nak rozumne utesnit, vetsinou tam bejva civka sytice, kdyz je to ke karburatoru a pres tu muze tlak unikat, ale zalezi na konstrukci

18.3.10, 10:36
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další