| Autor |
Zpráva |
|
aeronaut7111
|
petr petr píše: slovacek.milos píše: bosator píše: Nee, borcovi to ukazuje kolik by v dané situaci (úhel klapky, teplota tlak/podtlak) protékalo benzínu krz vstřikovače benálu - byliliby v tu chvíli otevřené... takže je to jakýsi velmi přibližný, leč zátěžově korektní údaj. Jo takhle, takže PC má za to, že to jede stále na benzín a ukazuje fiktivní spotřebu benzínu, ale skutečná spotřeba plynu je např. o 1-2l vyšší? Já teda měl za to, že při provozu na LPG jsou vstřiky odpojené už v řídící jednotce, tudíš na nich není žádný impuls.Myslel jsem si donedávná, že i benzínové čerpadlo je na LPG vypnuté, ale nakonec je prý běžné, že honí palivo zbytečně dokola. Zajímalo by mě, jak vlastně funguje ta LPG jednotka, jaký umí funkce. Díky za vysvětlení signál zátěže z klapky se používá pro řídící jednotku LPG a pro palubní počítač od vstřikování miloš Podívejte se jak je ten palubák zapojen o klapce ani ťuk  [/quote]
 tak se podívej, že nikdo nic o spojení klapka-pc nepsal - VSTřikem teče tolik benálu, kolik je potřeba na základě TCP klapka atd.... nejdřív čti a pak piš pls
|
| 31.1.10, 14:22 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
aeronaut7111
|
 příklad
Nejlíp to pochopíš na příkladu závodní kantýny - je hlášeno 10 dělňasů na hlavní jídlo, mělo by se tedy uvařit 2 kg hamburské kýty a 60 knedlíků, ovšem jelikož je to ranní směna tak se vaří 2,5kg + 70knedlíků, a jelikož jsou to nenažraní rumuni tak se vaří 3kg + 80knedlíků - no a protože kýta není a knedle došly, tak se uvaří rejže se španělským ptákem, v množství které v jaulech odpovídají témuž ve formě knedlí s kýtou. Takže PC hlásí spotřebu 3kg vepřového+80knedlí, ve skutečnosti se ovšem sežralo bůhví kolik rejže s hovězím....
|
| 31.1.10, 14:48 |
|
 |
|
petr petr
|
Aha tak to se k té klapě omlouvám, takže stačí abych vyřešil při přepnutí na lpg odpojení bezínového čerpadla a palubák mi ukáže spotřebu, akorát plynu o něco vyšší. No že mne to hned nenapadlo jak jednoduché a prosté 
|
| 31.1.10, 20:28 |
|
 |
|
aeronaut7111
|
nee, vypnutím čerpadla nic neovlivníš... je třeba, aby do pc šel signál o stavu vstřikovače benzínu- tj záleží na tom jak jsou vstřiky odpojené (resp kde máš ten snímač pro pc) To už ale miloš psal
|
| 1.2.10, 14:55 |
|
 |
|
aeronaut7111
|
jo a taky se může stát, že řj motoru na benál dostává při provozu na lpg NEKOREKTNI udaje o lambdě, to už jsem taky viděl (emulace) - potom to píše fakt blbiny
|
| 1.2.10, 14:56 |
|
 |
|
petr petr
|
Tak kde má palubák umistěné čidlo je snad jasný. A proto je to celé nesmysl. Bylo by to hodně bastlení uvést palubák do jakýchsi aspoň trochu odpovídajících hodnot spotřeby plynu.
|
| 1.2.10, 15:36 |
|
 |
|
aeronaut7111
|
 petře
petr petr píše: Tak kde má palubák umistěné čidlo je snad jasný. A proto je to celé nesmysl. Bylo by to hodně bastlení uvést palubák do jakýchsi aspoň trochu odpovídajících hodnot spotřeby plynu. bylo by to nemožné -to zní přesněji  nicméně jako orientace (s korelací) na dlouhodobé je to funkční... i když k čemu ?
|
| 1.2.10, 20:47 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |