Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.6.26, 18:26

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 rádio a anténa 
Autor Zpráva

Příspěvek rádio a anténa
Ahoj,chtěl bych poradit s příjmem rádia v autě.Mám asi dest let starou anténu a s původním autorádiem Panasonic jsem při poslechu rádia neměl větší potíže sice to perfektní nebylo.Teď jsem si pořídil rádio JVC KD-G321 a s příjmem daleko od vysílače je to špatné.Tak se chci zeptat na to jestli by stačilo třeba jen vyměnit anténu a jakou použít,nebo jestli je ještě jiná možnost jak docílit kvalitního poslechu. Dík za radu Aleš

6.8.06, 18:18
Příspěvek Reklama

Pan Kapitán

Příspěvek Re: rádio a anténa
ales píše:
Ahoj,chtěl bych poradit s příjmem rádia v autě.Mám asi dest let starou anténu a s původním autorádiem Panasonic jsem při poslechu rádia neměl větší potíže sice to perfektní nebylo.Teď jsem si pořídil rádio JVC KD-G321 a s příjmem daleko od vysílače je to špatné.Tak se chci zeptat na to jestli by stačilo třeba jen vyměnit anténu a jakou použít,nebo jestli je ještě jiná možnost jak docílit kvalitního poslechu. Dík za radu Aleš

Pokud se stare radio se stoupajicim vekem nerozladi, tezko budes mezi novymi hledat nejake citlivejsi. Mohl by pomoct predzesilovac, ale to prinasi svoje problemy (prehlceni prijimace silnymi lokalnimi signaly apod.).

Dobra antena s vestavenym zesilovacem by mohla pomoct.
Obecne u stare anteny pomuze ocistit uzemneni patice. Jinak pokud znas nekoho, kdo se dobre vyzna ve vysilackach, teoreticky by ti mohl pomoct naladit antenu na frekvenci, kterou chces poslouchat z dalky.

Cvokárium: Youtube Instagram

6.8.06, 19:09
Profil ICQ YIM

Příspěvek 
tu si počti, máš tam víc druhů 8)
http://www.correct.cz/detail.php3?typ=A ... =auto.aant

9.8.06, 08:48

Příspěvek 
dík za rady,dám tam novou anténu a snad to bude v pohodě.

9.8.06, 20:38

Viky píše:
ales píše:

Pokud se stare radio se stoupajicim vekem nerozladi, tezko budes mezi novymi hledat nejake citlivejsi. Mohl by pomoct predzesilovac, ale to prinasi svoje problemy (prehlceni prijimace silnymi lokalnimi signaly apod.).

Dobra antena s vestavenym zesilovacem by mohla pomoct.
Obecne u stare anteny pomuze ocistit uzemneni patice. Jinak pokud znas nekoho, kdo se dobre vyzna ve vysilackach, teoreticky by ti mohl pomoct naladit antenu na frekvenci, kterou chces poslouchat z dalky.

Nerad bych kecal,ale myslim, že antény na autorádio není možné ladit. Minimálně jsem se s tím ještě nesetkal. U antén třeba na CB se ladí PSW velmi laicky řečeno prodlužováním a zkracováním antény.Měří se to pomocí měřáku, kterej se připojí mezi anténu a vysílačku, ale ještě jsem neslyšel, že by někdo ladil anténu k autorádiu.

19.2.07, 13:30

Příspěvek 
Možná kvůli tomu, že rozsah frekvencí je moc velký než aby šla dobře naladit. Vždycky by se jedna stanice zlepšila na úkor jiných. A taky proto, že PSV u vysílaček se ladí hlavně pro vysílání, kdy je nežádoucí odraz od antény zpátky do výstupu. To u rádia taky odpadá, není třeba se bát o výstupní zesilovač (není tam).
Teoreticky chytněš rádio i na kus drátu.

19.2.07, 16:27
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

ales píše:

čau.Já kupoval antény co se dávají na feldy (nebylo to škoda origoš protože sou drahý) a stály za hov.....Vyřešil sem to tak že pro kvalitní fm příjem má být byč dlouhý aspoň 70cm.Tyto antény se dávaly na novější fáva.můžu říct že stím nemám problém a chytá to pěkně.Skoušel sem i předzesilovače ale nic moc........
Tohle sem kupoval je to v pohodě.Cena kolem 300kč....

http://img142.imageshack.us/my.php?imag ... ledcc0.jpg

19.2.07, 17:02
Profil ICQ

Příspěvek 
Já bych zkusil ten předzesilovač,redukci,co se dává mezi anténu a rádio... :wink:

19.2.07, 18:19

Příspěvek 
Jenom nezapomeň, že předzesilovač je na nic, když nemá co zesílit. Napřed je třeba zajistit kontakt konce kabelu s karoserií (pod anténou) a kvalitní nezlomený kabel. A možná to bude hrát i bez zesilovače.

Kontakt je důležitý, protože když tam bude rez, tak to změní impedanci antény a pak se k ní rádio bude chovat jako k jiné anténě než na správné frekvence a třeba nic nenaladí. Nebo se vůbec nezapne, protože bude impedance tak velká, že bude myslet že tam nic není. Tohle mám z vlastní zkušenosti.

20.2.07, 08:37

Příspěvek 
Já mám na autě ještě pořád asi metrovou anténu která zůstala po starém SV/DV rádiu z tesly... no teď tam mám nějaké DAEWOO a hraje naprosto čistě, cokoli naladím, tak hraje... oproti tomu otec ve fabii má novou anténu, předzesilovač a já nevím co ještě a nové radio vydrží naladěné asi dvě minuty a pak už to jen šumí a škvrčí...
podle kamaráda co dělá do elektra je to kvalitou tuneru v tom autoradiu a v kvalitě použitých součástek. Prostě že od rádia s CD/MP3 za tři tisíce nemůžete čekat funkci FM radio :D

Jinak jaký kontakt na mojí metrové anténě je netuším... ale asi to už nebude nic moc. A taky tomu moc nerozumím protože sem vždycky měl za to že ta anténa by měla být naladěna přibližně na frekvence na kterých chci přijímat/vysílat... ale přece anténa která je udělaná na DV by musela být úplně jiná než na VKV ne??? Prostě to je asi jedno :D Kdyby tam byl kus drátu tak to asi bude taky fungovat :D

20.2.07, 12:06

Příspěvek 
Vašek Tábor píše:
Jenom nezapomeň, že předzesilovač je na nic, když nemá co zesílit. Napřed je třeba zajistit kontakt konce kabelu s karoserií (pod anténou) a kvalitní nezlomený kabel. A možná to bude hrát i bez zesilovače.

Kontakt je důležitý, protože když tam bude rez, tak to změní impedanci antény a pak se k ní rádio bude chovat jako k jiné anténě než na správné frekvence a třeba nic nenaladí. Nebo se vůbec nezapne, protože bude impedance tak velká, že bude myslet že tam nic není. Tohle mám z vlastní zkušenosti.

Hele já do toho moc nedělám,ale už jsem u zdroje nějakej čas a tak jsem podle selskejch rad jakýkoliv příjem řešil předzesilovačem,který je ostatně k tomu vymyšlen a k ničemu jinému není :wink: a funguje to skvěle naprosto :!: ...Samozřejmě počítám s tím,že bude mít anténu a to řádně připevněnou a samo že vše dodrží a nebude nic řešit přes rychlosvorky,šmodrch a jiný rychlopráce se studenejma spojema :D ,ale i Panasonic,Sony,JVC a haffo dalších a co koliv,co není kompatibilní s originálními anténami mimo rádií origo Škoda ve škodovkách dobře nehraje bez toho hlinikovýho válce s modrym vodičem na napájení...Já to používám do všeho a je to jako satelit co všecko to chytne díky tý redukci :wink:

24.2.07, 12:02
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
prosim tě jak vypadá ta redukce a kde se dá koupit ?

24.2.07, 13:06
Profil ICQ

Příspěvek 
Sadra17 píše:
prosim tě jak vypadá ta redukce a kde se dá koupit ?
No prosimtě všude v servisech Škoda a asi všech ostatních a taky tam,kde prodávají a montážují music do aut.Kdybych měl digi foťák tak ti to vyfotím.Takovej cca 7 cm dlouhej a cm v průměru hlinikový váleček.Velikost cca jako Mega petarda :D Z jedný strany zástrčka do antény z druhý koax se zástrčkou do rádia.A jeden modrý vodič na napájení.Ale stojí cca 400-500,- není to nic levnýho :wink: Ale zas jakej to má příjem je to cena přiměřená :lol: :wink: A nezapoměň ještě možná redukci z antény do toho zesilovače,takovou fajfku,bez ní to nejde spojit u těch starších antén.Ta stojí cca 30kaček :wink: ..

25.2.07, 00:00

Příspěvek 
co foto, já budu muset vyměnit antenu, když mě čorkováli radio, usápli mě ten konektor co byl v rádiu i s kabelem :roll:

25.2.07, 00:20

Příspěvek 
spartra píše:
co foto, já budu muset vyměnit antenu, když mě čorkováli radio, usápli mě ten konektor co byl v rádiu i s kabelem :roll:

měli by jim upadnout ruce a nohy za takovou surovost :cry: :wink:

25.2.07, 00:24
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další