Přestavba LPG - ztráta výkonu
| Autor |
Zpráva |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
jo známá chyba když si neví rady tak je špatná jednotka 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 30.10.09, 20:44 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
no já už pír jednotek přizpůsobil u MPi a auto obživlo chtělo by to spojízdnit od motordiagu ten program na klapky přepíše celou řj jak z fabtiky KKL mám miloš
|
| 30.10.09, 21:18 |
|
 |
|
varok
|
Sice to není o škodovce, ale přidám jeden zážitek. V minulé firmě se pokakalo firemní auto. Takový malý náklaďáček. Renault jako Master ale s plachtou. Šel do servisu, tak to dali na vag a prý podávací čerpadlo. Asi 8000,-kč. Za týden opět blikala kontrolka poruchy. To řekli v servisu že je špatné hlavní čerpadlo. To jen opravili asi za 15 000,-kč. Asi za měsíc opět kontrolka. V servisu už si nevěděli rady, tak prý jednotka. Vyměnili ji za novou, asi 30 000,-kč. Pak ještě myslím palivový filtr asi za 2 000,-kč. Jenže nějakou dobu to fungovalo a asi po dvou měsích opět kontrolka. Nakonec opravili tu závadu, která ušetřila majiteli asi 55 000,-kč. Někdo opravil hadičku na palivo, kterou vyměnil za hadičku na vodu. Takže se z vnitřní strany naleptávala a drolila. Tím se ucpával filtr, čerpadla apod. Vyměnili hadičku za asi 15,-kč a byl klid. Jen jsem chtěl naznačit, jak dnes firmy opravují auta.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 30.10.09, 23:11 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
varok píše: Sice to není o škodovce, ale přidám jeden zážitek. V minulé firmě se pokakalo firemní auto. Takový malý náklaďáček. Renault jako Master ale s plachtou. Šel do servisu, tak to dali na vag a prý podávací čerpadlo. Asi 8000,-kč. Za týden opět blikala kontrolka poruchy. To řekli v servisu že je špatné hlavní čerpadlo. To jen opravili asi za 15 000,-kč. Asi za měsíc opět kontrolka. V servisu už si nevěděli rady, tak prý jednotka. Vyměnili ji za novou, asi 30 000,-kč. Pak ještě myslím palivový filtr asi za 2 000,-kč. Jenže nějakou dobu to fungovalo a asi po dvou měsích opět kontrolka. Nakonec opravili tu závadu, která ušetřila majiteli asi 55 000,-kč. Někdo opravil hadičku na palivo, kterou vyměnil za hadičku na vodu. Takže se z vnitřní strany naleptávala a drolila. Tím se ucpával filtr, čerpadla apod. Vyměnili hadičku za asi 15,-kč a byl klid. Jen jsem chtěl naznačit, jak dnes firmy opravují auta.
ono to máš velmi těžko pravděpodobně se jedná o TDi CR, řeší se to výměnou nádrže, čerpadla a přívodu paliva do motoru, 35-50.000 kč, pokud majitel nechce slyšet tak se to pytlíkuje po 10.000 kč
zatím nejlevnější opravu jsem četl z košic tam vyčistí nádrž, čerpadlo a vymění přívod paliva, taky mi vyprávěl borec co vozí auta že v německu tyto problémy nemají
složení nafty v česku 5%voda,30%biosložka,15%nafta,50%kerosin, tam bude asi začátek problému miloš
|
| 31.10.09, 10:36 |
|
 |
|
jaheged
|
No můj táta říkal také, že servisy často řeknou, že je to řídící jednotka. A myslíte si, že problém tak, jak sem ho popsal při založení tohoto tématu, by mohl být v řídící jednotce?
Pane Miloši, moc jsem nepochopil Váš přispěvek: řj by se tedy dala nějak rozběhat? Popřípadě, kde by mi to udělali?
|
| 31.10.09, 10:37 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
chodil za mnou borec jak opravit auto že v brně chtějí 100.000, tak jsem mu dohodil opraváře vyplázl asi 54.000 korun za čerpadlo a nezkousl to
nyní asi po roce mě odpověděl na pozdrav jsme totiž všichni darebáci, spřažení, jen jak z lidí dostat prachy a nic neudělat, miloš
|
| 31.10.09, 10:45 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
jaheged píše: No můj táta říkal také, že servisy často řeknou, že je to řídící jednotka. A myslíte si, že problém tak, jak sem ho popsal při založení tohoto tématu, by mohl být v řídící jednotce? Pane Miloši, moc jsem nepochopil Váš přispěvek: řj by se tedy dala nějak rozběhat? Popřípadě, kde by mi to udělali?
pokud je řídící jednotka zblblá což se u LPG stává, tak stačí program z motordiagu zdarma ke stažení a kabel KKL a za několik minut přepíšeš v řídící jednotce motoru emprom na údaje jak byla vyrobena ve fabrice, a pak jí chybí jen základní nastavení, přes vag
není to zas tak jednoduché jak píšu taky to něco stojí,
rozebírat řídící jednotku to je asi nesmysl, na to jsou opraváři řídících jednotek, zkus někoho nakontaktovat na gogle, že by ti jen přepsal emrpom
já to všechno mám ale nebyl čas spojízdnit, program je nainstalovaný, ovladač kabelu taky, tuším ještě v programu nastavit komunikační port, ale to musí kluk já jsem na to tupec, a čas chybí miloš
|
| 31.10.09, 13:47 |
|
 |
|
Jarda S.
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
slovacek.milos píše: já to všechno mám ale nebyl čas spojízdnit, program je nainstalovaný, ovladač kabelu taky, tuším ještě v programu nastavit komunikační port, ale to musí kluk já jsem na to tupec, a čas chybí miloš
jestli chceš tak ti na to pošlu návod s obrázkama 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 31.10.09, 14:03 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Sadra17 píše: slovacek.milos píše: já to všechno mám ale nebyl čas spojízdnit, program je nainstalovaný, ovladač kabelu taky, tuším ještě v programu nastavit komunikační port, ale to musí kluk já jsem na to tupec, a čas chybí miloš jestli chceš tak ti na to pošlu návod s obrázkama 
to pošli miloš
|
| 31.10.09, 18:16 |
|
 |
|
jaheged
|
Jestě bych měl poslední dotaz. Sháním tu řídící jednotku po vrakovištích. Někdo po mě chce číslo jednotky a jiný zas tvrdí, že stačí Felicie 1,3 a číslo jednotky ho nezajímá. Jak to tedy je? Musí souhlasit číslo jednotky nebo skutečně stačí aby řj byla z Feldy....
Díky
|
| 10.11.09, 00:43 |
|
 |
|
Jarda S.
|
|
| 10.11.09, 07:17 |
|
 |
|
jaheged
|
Zdravím
Tak problém je už konečně vyřešen. Na autovrakovišti jsem si sehnal řj stejného čísla a v servisu nechal vyměnit a auto už konečně jezdí, jak má.
|
| 22.11.09, 13:15 |
|
 |
|
jaheged
|
Dobrý den
Tak problém byl vyřešen asi na 2000 km a pak se problém s výkonem a zadušením na LPG vrátil. Hned sem zajel na diagnostiku, kde mi vyjeli chyby a mezi nima byla v přechodných chybách i chyba lambda sondy. Po vymazání chyb už mi tam zůstaly jen tyto chyby:
1. magnetický ventil 1 odvětrávacího systému N80
2. vstřikovací ventil 1. válce N30
3. vstřikovací ventil 2. válce N31
Ten mechanik říkal, že tyto chyby tam vznikají kvůli plynu (byl jsem na diagnostice v servisu, kde montují i LPG).
Jak jsem ze servisu odjel tak nějakých 1500 - 2000 km bylo bez problémů a vřera se mi to zase vrátilo. Nechce se mi jezdit každý 2 týdny na diagnostiku (docela se to prodražuje Sad. Mým laitským úsudkem si myslím, že by mi vymazání chyb z řj mohlo na chvíli zase pomoci. Vymažou se chyby z řj vypojením baterie?
Děkuji za každou radu.
|
| 20.12.09, 11:09 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
jaheged píše: Dobrý den Tak problém byl vyřešen asi na 2000 km a pak se problém s výkonem a zadušením na LPG vrátil. Hned sem zajel na diagnostiku, kde mi vyjeli chyby a mezi nima byla v přechodných chybách i chyba lambda sondy. Po vymazání chyb už mi tam zůstaly jen tyto chyby: 1. magnetický ventil 1 odvětrávacího systému N80 2. vstřikovací ventil 1. válce N30 3. vstřikovací ventil 2. válce N31 Ten mechanik říkal, že tyto chyby tam vznikají kvůli plynu (byl jsem na diagnostice v servisu, kde montují i LPG). Jak jsem ze servisu odjel tak nějakých 1500 - 2000 km bylo bez problémů a vřera se mi to zase vrátilo. Nechce se mi jezdit každý 2 týdny na diagnostiku (docela se to prodražuje Sad. Mým laitským úsudkem si myslím, že by mi vymazání chyb z řj mohlo na chvíli zase pomoci. Vymažou se chyby z řj vypojením baterie? Děkuji za každou radu.
příště napiš číslo chyby třeba 00124, ten ventil N80 tam bych vytáhl hadici k sání a ucpal ji narvi tam třeba osmičku šroub, co klapka nemáš ji totál zasranou  kup si silikonový sprej a postříkej motorovou část v oblasti sání na volnoběh jestli auto nepřidá,
radu na tvé auto těžko seženeš chce to prověřit základní akčí členy za jízdy jak reagujou, zda měřené hodnoty odpovádají skutečnosti, zkusit přepsat řídící jednotku, sledovat tlak paliva, postupně vylučovat,
je to běh na dlouhou trat miloš
|
| 21.12.09, 18:58 |
|
 |
|
jaheged
|
V jakém stavu mám škrtící klapku nevím. A jestli na ni koukali tenkrát, jak se mi v LPG servisu snažili přijít na to, kde je problém, to nevím. O škrtící klapce jsem už četl, ale většinou si lidé stěžují na kolísání otáček při volnoběhu, což já nemám. Jinak, já s autem najel 24 tis. km a s klapkou sem nic nedělal a kolik km na ní přede mnou nikdo nesáhl to je také otázka.
Jinak já si na autě vyměním tak akorát olej, takže vyčistit klapku bych musel nechat v servisu (stejně se pak musí něco nastavit diagnostikou jestli se nepletu).
A čísla těch chyb mi v servisu nenapsal. Kdybych si neřekl nenapsal by mi je ani slovy. Příště vím, že mám chtít i čísla.
Po kolika km se ta škrtící klapka tak čistí? A ještě: vymažou se chyby z řj, když mám vyndanou autobaterii 2 dny?
|
| 21.12.09, 20:28 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |