|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 14 ] |
|
elektrochemické odlakování
| Autor |
Zpráva |
|
adas
|
 elektrochemické odlakování
Ahoj, kdysi jsem četl na nějákém škodováckém webu o odlakování, nebo odrezení. Díly se ponořily do vodného roztoku sody a procházejícím proudem došlo k odrezení atd. pískování bude určitě lepší, ale chci to zkusit. Nevíte kde se ten článek vyskytuje? Hledám to už dvě hodiny a nemůžu se nikam dostat  D. Díky
|
| 21.10.09, 22:59 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
CROWACK
Registrován: 4.3.07, 22:36 Příspěvky: 10254 Bydliště: kósek vod Jevička
|
na odlakování je nejlepší roztok louhu sodného, na motorky sem to jednou použil a funguje to skvěle...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
| 21.10.09, 23:37 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
barvožrout pak jí seškrábneš špachtlí 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 22.10.09, 07:11 |
|
 |
|
Radek19_ae
Registrován: 25.6.08, 13:13 Příspěvky: 400 Bydliště: u Hostýnských vrchů
|
Kdo je ten barvožrout 
_________________ Pássovec AFN varoš EX: felda AEE
diagnostika koncernu, resety, nastavení, opravy VW HEX-CAN i KKL, 2x2
|
| 22.10.09, 16:45 |
|
 |
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Třeba něco takovýho, to čelo bylo lakovaný z fabriky a přestříkávaný.
Zabralo to všeho všudy tak hodinku, z toho 40 minut bylo jenom to působení. Když s tim budeš dělat vezmi si brejle, rukavice a dlouhej rukáv, pálí to jak čert a kdyby ti to prsklo do voka tak by ses asi po**** bolestí.

_________________ Škoda Rapid '19 TSi 70kW Polo Fox '85 29kW
|
| 22.10.09, 17:00 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
CROWACK píše: na odlakování je nejlepší roztok louhu sodného, na motorky sem to jednou použil a funguje to skvěle...
no to se fak zvednu a jdu to zkusit louh sodný kapalný toho tam mám padesát litrů a vidím na dvoře dveře v metle i ve žluté barvě tak je poliju  miloš
|
| 22.10.09, 17:08 |
|
 |
|
CROWACK
|
miloši já to v tom normálně máchal, stará vana, do toho naházel motorku po částech, nechal do druhýho dne plavat a pak sem to jenom vytahal ostříkal hadicí bylo to jak dětská prdelka...  ...akorát co pak s tím louhem že...jo a bacha, hliník to žere, já měl třeba na nádrži zacínovaný to prolisovaný logo, to z toho všecko zežralo jak nic...
|
| 22.10.09, 17:10 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
CROWACK píše: miloši já to v tom normálně máchal, stará vana, do toho naházel motorku po částech, nechal do druhýho dne plavat a pak sem to jenom vytahal ostříkal hadicí bylo to jak dětská prdelka...  ...akorát co pak s tím louhem že...jo a bacha, hliník to žere, já měl třeba na nádrži zacínovaný to prolisovaný logo, to z toho všecko zežralo jak nic...
no já to nalil na ta ty dveře hydoxid sodný 49% a nemyslel jsi náhodou kyselinu solnou ta teda žere hliník i zinek jen zmizne  miloš
|
| 22.10.09, 17:31 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 22.10.09, 17:53 |
|
 |
|
CROWACK
|
slovacek.milos píše: a nemyslel jsi náhodou kyselinu solnou ta teda žere hliník i zinek jen zmizne  miloš
ne, hydroxyd sodný, bílý krystalky trochu jako sůl nebo kyselina citronová...jak to bude fungovat když se to poleje, to sem nezkoušel, já to máčel...
že to žere hliník to mě říkal kámoš co takhle sundává barvu z veteránskejch plechů (pískováním se plechy zkroutěj, tak čištění před lakem řeší chemicky) a to s tím cínem nebo co to bylo to sem fakt viděl bůhví co to bylo jestli pájka nevím, někomu se nelíbilo logo tak ho zacínoval přelakoval nazdar... 
|
| 22.10.09, 18:34 |
|
 |
|
adas
|
díky všem, ten odstraňovač zkusím, měl jsem P05 a na originál barvu tisícovky se nechytal ani za mák. Přesto kdyby někdo věděl odkaz na to odlakování tak sem s ním, bylo to nějak za pomocí elektrolýzy.
_________________ Š 1000MB '66 půjde do laku (jednou)
|
| 23.10.09, 11:33 |
|
 |
|
adas
|
tak konečně dohledáno, bylo to tohle: http://www.skoda110r.cz/article.php?id=902 , každopádně díky za ostatní rady
_________________ Š 1000MB '66 půjde do laku (jednou)
|
| 23.10.09, 12:59 |
|
 |
|
CROWACK
|
šikovné...tak až budu zase někdy něco dělat, tak to vrazím napřed do louhu a pak do sody  a uvidíme...
btw P05 ti na origo lak z MB nezabere, protože to je vypalovaná barva, trochu něco jako smalt...na obyč štětkolak je to ale dostačující...
Taky se ještě u některejch dílů dá použít na odstranění laku jeho prachsprosté opálení, ale u auta mě moc nenapadá díl na kterej by to šlo aplikovat, buď sou moc velký a nebo jsou to díly, který se nevyplatí takto tepelně namáhat...
|
| 23.10.09, 16:12 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
slovacek.milos píše: CROWACK píše: miloši já to v tom normálně máchal, stará vana, do toho naházel motorku po částech, nechal do druhýho dne plavat a pak sem to jenom vytahal ostříkal hadicí bylo to jak dětská prdelka...  ...akorát co pak s tím louhem že...jo a bacha, hliník to žere, já měl třeba na nádrži zacínovaný to prolisovaný logo, to z toho všecko zežralo jak nic... no já to nalil na ta ty dveře hydoxid sodný 49% a nemyslel jsi náhodou kyselinu solnou ta teda žere hliník i zinek jen zmizne  miloš
tak jsem ve dveřích od feldy prokopl jamku a ten hydrixid je tam několik dnů barva žlutý telecom a nic barvě to nijak neublížilo, hydroxid má nový již kapalný miloš
|
| 26.10.09, 08:42 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |