Petr H. - Škoda Favorit - FAFUŇ
| Autor |
Zpráva |
|
Petr H.
|
 Petr H. - Škoda Favorit - FAFUŇ
Auto jsem koupil před měsícem, zatím jsem musel dělat výfuk, praskl na přechodu koncového a středního dílu, vyřešila to spojka z fábie ( dva plechy dva šrouby ).Po měsíci nějak začlo zlobit startování, občas startuje až na potřetí a než se trochu ohřeje tak chcípá.Ale jinak jede super, i naložený v pěti lidech a plném kufru na vzdálenost přest 100 km uplná krása i 130 na rovince.
Jde o Favorit z roku 1994 - 1,3 BMM 40kW
Disky i středové pokličky z felicie.
Autorádio Panasonic ( sice pěkně podsvicený, ale pouze na kazety ) + repro pioneer ( ty v autě už byli čeká je výměna ).
Jinak nic zvláštního na něm není.
Co je potřeba udělat :
Levý zadní lem, mírná koroze, takže obrousit a natřít resistincarem.
Bublinky na dveřích u řidice - Nepraskla ještě barva taže myslím že drží v pohodě.
Nesvítí přední mlhovky ( necvaká relé ), takže nejspíš jen výměna relé.
Občas blne otáčkoměr a palivoměr.
Vyměnit kapaliny,filtry,svíčky atd...
Nejvíc mě trápý špatná starty poslední dobou v servisu mi řekly že to bude řidící jednotkou, tady mi radí starý start.Takže uvidím co s tím nevím kde začít s rešením problému, když tak poraďte.
7.4.2010 - Dvě nové fotky.....

Naposledy upravil Petr H. dne 7.4.10, 20:48, celkově upraveno 9
|
| 8.9.09, 15:10 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
PJDefort
|
jak se projevujou ty špatný starty? startér točí normálně rychle a jen to nechytá? popiš to víc....a startuješ bez přidání plynu nebo s?...já už ti radil, vyměň ty filtry a svíčky a zkontroluj netěsnosti pod vstřikovačem atd, případně to nech dát na diagnostiku...špatná jednotka to na 99,9% neni....a chtělo by to foto
_________________ Škoda Felicia Magic 1.3 MPI 50kW, najeto 59 000 km
|
| 8.9.09, 15:14 |
|
 |
|
Petr H.
|
Starty no priste nekdy to chytne na otoceni klicku a nekdy az presne na potreti a pak to startuje zas normalne obcas to chcipa, ale jakmile se to ohřeje jede krásně, startér točí v pohode, a staruju bez pridanyho plinu jen se seslaplou spojkou.Kde zjistim tu netesnost pod vstrikovacem?Do konce tydne budu vedet jesli muzu na diagnostiku a cekam na penize z brigady abych mohl vsechny tydle veci vymeni.Takze pak uvidim.Fotky budou ted ve čtvrtek.
|
| 8.9.09, 15:23 |
|
 |
|
PJDefort
|
Petr H. píše: Starty no priste nekdy to chytne na otoceni klicku a nekdy az presne na potreti a pak to startuje zas normalne obcas to chcipa, ale jakmile se to ohřeje jede krásně, startér točí v pohode, a staruju bez pridanyho plinu jen se seslaplou spojkou.Kde zjistim tu netesnost pod vstrikovacem?Do konce tydne budu vedet jesli muzu na diagnostiku a cekam na penize z brigady abych mohl vsechny tydle veci vymeni.Takze pak uvidim.Fotky budou ted ve čtvrtek.
tu netěsnost zjistíš třeba tak, že potáhneš z cigára a foukneš to kolem tý gumy pod tim vstřikovačem, jestli si to nasaje ten kouř nebo ne...kolik ti budík ukazuje teplotu motoru po zahřátí? máš to kolem půlky? mohlo by třeba zlobit čidlo teploty a hlásit to za studena jednotce špatný hodnoty..chce to tu diag a budem chytřejší..ten Starý start si zkoušel?
|
| 8.9.09, 16:10 |
|
 |
|
Petr H.
|
Jeste jsem ho nezkousel, zkusim to ve ctvrtek az udelam fotky, no auto normálně topí ale teplomer se zvedne jen o kousek a topi hned po chvilce az na delsi vzdalenost se rucicka teplomeru zvednena půlku.
|
| 8.9.09, 17:03 |
|
 |
|
gokralik
Registrován: 28.12.07, 16:31 Příspěvky: 11968 Bydliště: Český Těšín
|
Vypadá moc pěkně. Někdy si najdi hodinku čas a proveď ten starý start. Pak budeme vědět jestli to pomohlo nebo ne...
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš  Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
| 8.9.09, 19:18 |
|
 |
|
PJDefort
|
Je vážně krásnej, tak šup šup, udržuj si ho co nejvíc a nepropadni tuzingu jako spoustu mladejch, hezky sériovej stav
Naposledy upravil PJDefort dne 8.9.09, 19:37, celkově upraveno 3
|
| 8.9.09, 19:21 |
|
 |
|
Petr H.
|
Tuzing nebude to me netahne mam rad seriovy auta, maximalne cerveny zrcatka z feldy jinak nic, pak jedine postupem casu poradna muzika ale na kvalitu a ne na ramus. a to je asi tak vsechno co mam v planu.
|
| 8.9.09, 19:24 |
|
 |
|
PJDefort
|
ještě se zeptám jako správnej zvědavec, co máš v plánu za olej, značku filtru, chladící kapalinu a svíčky?...doufám, že jen to nejlepší  a co nějaká fotka motoru ještě nebo tak... 
|
| 8.9.09, 19:37 |
|
 |
|
Petr H.
|
Fotky motoru mi porad nejdou hodit na tu stranky kde mam ty ostatni... takze musis vydrzet, olej jeste podle karticky ma vydrzet, pak nevim co tam dam ted mam v planu ostatni filtry a svicky a hlavne ten zadni lem.Znacku no nevim hlavne podle ceny a kdyz tak jesli neco chce nekdo doporucit tak muzete.
|
| 8.9.09, 19:42 |
|
 |
|
PJDefort
|
Petr H. píše: Fotky motoru mi porad nejdou hodit na tu stranky kde mam ty ostatni... takze musis vydrzet, olej jeste podle karticky ma vydrzet, pak nevim co tam dam ted mam v planu ostatni filtry a svicky a hlavne ten zadni lem.Znacku no nevim hlavne podle ceny a kdyz tak jesli neco chce nekdo doporucit tak muzete.
tak nahoře si psal kapaliny, tak sem myslel i olej, převodovej olej, chladicí kapalinu, brzdovku...u vzducháče je jedno co za značku, svíčky, když ti záleží na ceně tak určitě Brisk DR17YC (jinak nějaký NGK třeba...pro 135B to sou tušim BCPR5ES např...)
|
| 8.9.09, 19:55 |
|
 |
|
Petr H.
|
Olej ma jese chvili cas, a prevodovej myslim taky neni potreba, razeni jde krasne hladce a nic nedrhne a prevodovka ani nehuci.Takze ty ostatni kapaliny, svicky kazdopadne vymenim hned jak to pujde na cene mi zalezi nemam moc penez ale tak neco aby to byl dobrej pomer cena/kvalita...
|
| 8.9.09, 20:05 |
|
 |
|
PJDefort
|
tak s Briskama chybu určitě neuděláš, někdo řekne že sou k ničemu, někdo zas, že mu to přidalo 20 koní...sou to prostě normální svíčky za dobrou cenu (já je kupoval za 160kč/4ks)...prej vydržej tak 10000km a sou na výměnu, já je mám zatim 7000km a sou pořád pěkný a vzdálenost elektrody držej...při tý údržbě si omrkni ještě vůli ventilů, stav řemenu, mrkni na zapalovací kabely, víčko a palec rozdělovače v jakym sou stavu (škrábance, opálení kontaktů atd)....
|
| 8.9.09, 20:10 |
|
 |
|
Petr H.
|
Na palec a víčko rozdělovače jsem koukal a ty jsou v pohode zadny opálený kontakty, mozna kabely bych vymenil ale ty taky vypadaj v pohode.Jak zjistim vuli ventilu musim sundat vyko hlavy?Řemen je taky v pohode o vsechno jsem kontroloval.
|
| 8.9.09, 20:13 |
|
 |
|
PJDefort
|
Petr H. píše: Na palec a víčko rozdělovače jsem koukal a ty jsou v pohode zadny opálený kontakty, mozna kabely bych vymenil ale ty taky vypadaj v pohode.Jak zjistim vuli ventilu musim sundat vyko hlavy?Řemen je taky v pohode o vsechno jsem kontroloval.
jo sundáš to víko, držej ho jen ty dvě matky a musíš mít ty měrky...
Naposledy upravil PJDefort dne 8.9.09, 20:31, celkově upraveno 2
|
| 8.9.09, 20:28 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |