Michal - Favorit 135... bageta
| Autor |
Zpráva |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
takže ďaľšie problémy s autom, účasť na sraze je ohrozená, ale nechcem predbiehať...
dnes v kolóne zasa teplota hore, vypínam klímu, teplota klesla, ale po ďaľšej jazde ventilátor vypol, ale teplota hore na hranici červeného, takže usudzujem vzuch v chladiacom systéme, najbližšie vymením tú membránu LPG, mám podozrenie že mi to zavzdušňuje tadiaľ, ale to sa mi zdá málopravdepodobné, najskôr bude treba hlavu dole, keď som menil tesnenie tak presahy boli tak na minime, ale povedal som si že už spravím tú minigenerálku, ale to je rozborka motora na dlhší čas, a teraz mám toľko inej roboty, moc riskovať nechcem, takže čo ďalej  všetko sa serie...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 15.7.09, 19:49 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
patrik-hp
Registrován: 28.6.06, 20:54 Příspěvky: 3257 Bydliště: Brandýs nad Labem
|
michalkatka píše: takže ďaľšie problémy s autom, účasť na sraze je ohrozená, ale nechcem predbiehať... dnes v kolóne zasa teplota hore, vypínam klímu, teplota klesla, ale po ďaľšej jazde ventilátor vypol, ale teplota hore na hranici červeného, takže usudzujem vzuch v chladiacom systéme, najbližšie vymením tú membránu LPG, mám podozrenie že mi to zavzdušňuje tadiaľ, ale to sa mi zdá málopravdepodobné, najskôr bude treba hlavu dole, keď som menil tesnenie tak presahy boli tak na minime, ale povedal som si že už spravím tú minigenerálku, ale to je rozborka motora na dlhší čas, a teraz mám toľko inej roboty, moc riskovať nechcem, takže čo ďalej  všetko sa serie... ¨Musíš to rozdělat a udělat...Až to smontuješ provrtej termostat cca 8čkou vrtákem,abys měl stále nějakej průtok kapaliny...a nenamáhal tolik stroj přehříváním...pokud chceš jezdit teďka,demontuj termostat a pootevři si víčko expanzky...do auta si vezmi vodu na občasné dolití,kvůli odpařování...Obětuj víkend a udělej si to...Každej stojí o to vidět tvůj klima stroj 
|
| 15.7.09, 23:24 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
tak žiaden termostat sa vŕtať nebude
ja si to ešte odsledujem, je pravda že sa to udialo tesne po tom ako som mu s križovatky riadne osolil, na toto som čakal, a samotné tesnenie pod hlavou meniť nechcem, aj keď by to možno pomohlo, chcem už vymeniť tie piesty s valcami MPi vačku 254, rozvody, vodné čerpadlo naraz, ako na truch pokazilo sa to tesne pred srazom 
|
| 16.7.09, 00:49 |
|
 |
|
cyz
Registrován: 6.5.06, 20:11 Příspěvky: 3262 Bydliště: Uherské Hradiště (Kunovice)
|
Jak vysokou hladinu kapaliny máš v expanzce? Mě to tohle začalo jednou dělat, odsál jsem kapalinu až na minimální rysku a od té doby chlazení funguje jak má. Nepátral jsem po příčině, ale už jsem takhle najezdil asi 30 000km a zatím nic....
|
| 16.7.09, 23:17 |
|
 |
|
michalkatka
|
cyz píše: Jak vysokou hladinu kapaliny máš v expanzce? Mě to tohle začalo jednou dělat, odsál jsem kapalinu až na minimální rysku a od té doby chlazení funguje jak má. Nepátral jsem po příčině, ale už jsem takhle najezdil asi 30 000km a zatím nic....
hladina by mala byť stále medzi tyskami, to kontrolujem vždy ako prvé, voda sa stráca minimálne, ale je taká špinavá, a okolo viečka sa robí taký hnedý sajrajt (prach) ako upúšťa von...
ale veselo s tým jazdím ďalej a žiaden problém nieje, zasa to jazdí ok... ak sa to na rýcjňhlo nevysype, asi s tým pôjdem aj na sraz, fakt nebudem mať čas to robiť.
|
| 17.7.09, 12:21 |
|
 |
|
cyz
Registrován: 6.5.06, 20:11 Příspěvky: 3262 Bydliště: Uherské Hradiště (Kunovice)
|
tak ji schválně zkus odsát na minimum. Nic tím nepokazíš, chladit to bude dobře a možná ti to pomůže....mě to dělalo úplně stejné záhadné potíže....
|
| 18.7.09, 07:19 |
|
 |
|
michalkatka
|
cyz píše: tak ji schválně zkus odsát na minimum. Nic tím nepokazíš, chladit to bude dobře a možná ti to pomůže....mě to dělalo úplně stejné záhadné potíže....
pokiaľ to teraz ide, nechám to tak, vymením tú membránu v reduktore LPG a budem dúfať že to bude dobre. ona už nebola najlepšia, hlavne sedlo 1. stupňa, ale to je už téma do inej sekcie...
|
| 18.7.09, 07:23 |
|
 |
|
michalkatka
|
nechcem to moc zakríknuť, ale po nútenej výmene takmer všetkej vody pri Kyjove to ešte nieje 100% ale je to o mnoho lepšie, teraz v žiadnom režime, ani pri zapnutej klíme sa teplote nevyštverá k červenému...
takže nemiešajte do chladiacej sústavy čo vám príde pod ruku tak ako ja, zmiešal som modrú zo zelenou...
ale aj tak si myslím že ma tá generálka skôr či neskôr neminie...
inak Felda s klímou má mať 60kW chladič 
|
| 15.8.09, 16:54 |
|
 |
|
darklord
|
60kW?? fuuu ked pozeram ze klasika 742 ma 28-29kW tak to je ine maso
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
| 15.8.09, 18:27 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
origo felda 34kw
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 15.8.09, 20:17 |
|
 |
|
michalkatka
|
mám chuť to hodiť zo skaly 
|
| 24.8.09, 18:15 |
|
 |
|
chemer
Moderátor
|
michalkatka píše: mám chuť to hodiť zo skaly 
Ty taky? 
|
| 24.8.09, 18:18 |
|
 |
|
michalkatka
|
chemer píše: michalkatka píše: mám chuť to hodiť zo skaly  Ty taky? 
teraz keď auto ešte potrebujem začína to blbnúť, viem že musím ten motor dať doporiadku, ale ešte by mohol chvíľu vydržať...
a ani nemám na to čas... 
|
| 24.8.09, 18:19 |
|
 |
|
Johnny
|
michalkatka píše: mám chuť to hodiť zo skaly
Proboha proc?!  Zas zlobi? 
_________________ to bylo dobre auto , k**va
|
| 24.8.09, 18:21 |
|
 |
|
michalkatka
|
Johnny píše: michalkatka píše: mám chuť to hodiť zo skaly Proboha proc?!  Zas zlobi? 
varí, ale to viem prečo, ale nieje čas to spraviť, chcem ten motor už kompletne dať na obraz svoj, nie iba vymeniť tesnenie...
|
| 24.8.09, 18:24 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|