Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 31.5.26, 15:19

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 41 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 Felicia BMM + BRC(podtlak) 
Autor Zpráva

Příspěvek Felicia BMM + BRC(podtlak)
Mam problem s vozidlem,
drive se to projevovalo tak ze na LPG to v nizkych otacek netahlo, ten jsem odstranil (vaklkontakt v napajeni prvniho solenoidu LPG) od te doby to jede na plyn naprosto v poradku, ale objevil se dalsi problem a to, ze na benzin se nejak zblbne ridici jednotka a prestane drzet volnobeh po natoceni (a to at zastudena i zatepla). Pokud se snazim na benzin i presto jet, tak to spatne tahne, ma to diru v plynu (na LPG to jede lip!). Toto je mozne odstranit tim, ze odpojim ridici jednotku od kabelaze na cca 5minut. Pak to na benzin natocim a volnobeh to drzi, pak staci jet na plyn cca 40 km a znovu se to cele opakuje... nedrzi volnobeh po odpojeni je to v pohode a furt dokola.

Napadlo me ze to dela signal z lambdasondy, ktery je na LPG emulovan, odpojil jsem privod lambdasondy mezi Emulatorem a Ridici jednotkou, a najel cca 10km (asi 3 jizdy) a zatim to po natoceni na benzin volnobeh drzi (zatim to neni 100%-ni - najel jsem malo).

Mate nekdo prosim s takovymto problemem zkusenosti? popr. bych rad zda by me nekdo vysvetlil jak pracuje lambdaemulace a k cemu vlastne je.

diky

12.7.09, 19:57
Příspěvek Reklama

Příspěvek Re: Felicia BMM + BRC(podtlak)
ire píše:
(vaklkontakt v napajeni prvniho solenoidu LPG)

to je čo :?: myslíš elektrický ventil na uzavretie LPG, lebo solenoid je myslím slengovo sekvenčný vstrek a ty píšeš že máš podtlak...

takže k problému, píšeš že máš podtlak ale podľa toho čo píšeš máš lambdatronik, to nieje podtlakový reduktor...

problém môže byť skútočne "zblbnutej" RJ kôli LPG, alebo zlý spoj na relé čo odpojuje vstrekovač, alebo niečo v palivovej sústave (tlak paliva, regulátor tlaku, filter paliva, samotné čerpadlo)

13.7.09, 07:29

Příspěvek 
byl tim myslen elektricky ventil na uzavreni LPG (ten co je mezi nadrzi a reduktorem, v italskejch navodech k montazi je to takto oznacene) neco v palivove soustave nevylucuji, ale chovalo by se to tak, ze kdyz to blbne a po odpojeni RJ po 5-ti minutach to najednou funguje bez problemu a furt dokola, kdyz to 3krat zopakuju tak se to VZDY "opravi"?

Plynovy regulator slouzi k nastavovani prutoku LPG pomoci servomotoru(vstupem je signal lambdasondy), ale v te same krabici je jeste jeden obvod, ktery je pri pohonu na plyn pripojen na vstup lambdasonda do RJ a je tu trimr, kterym je mozne neco nastavovat a myslim si ze tento obvod (v prispevku nahore jsem to nazyval lambdaemulace) me prave zblbne RJ. Tak by me zajimal vyznam tohoto zapojeni(obvodu).

diky

13.7.09, 08:16

Příspěvek 
ire píše:
byl tim myslen elektricky ventil na uzavreni LPG (ten co je mezi nadrzi a reduktorem, v italskejch navodech k montazi je to takto oznacene) neco v palivove soustave nevylucuji, ale chovalo by se to tak, ze kdyz to blbne a po odpojeni RJ po 5-ti minutach to najednou funguje bez problemu a furt dokola, kdyz to 3krat zopakuju tak se to VZDY "opravi"?

Plynovy regulator slouzi k nastavovani prutoku LPG pomoci servomotoru(vstupem je signal lambdasondy), ale v te same krabici je jeste jeden obvod, ktery je pri pohonu na plyn pripojen na vstup lambdasonda do RJ a je tu trimr, kterym je mozne neco nastavovat a myslim si ze tento obvod (v prispevku nahore jsem to nazyval lambdaemulace) me prave zblbne RJ. Tak by me zajimal vyznam tohoto zapojeni(obvodu).

diky

ten trimer lambdaemulace je nastavenie hodnoty lambda okolo ktorej sa má pohybovať, LPG sa správa inak ako benzín a je to univerzálne na prakticky všetky typy lambdasond... preto by sa fyzicky pri montáži malo testerom nastaviť aby sa pohybovala hodnota okolo 1.00, dá sa tým ovplyvňovať spotreba ale hlavne životnosť lambdasondy...

nestáva sa často že BMM jednotka zblbne od LPG, u MPi sa to stáva častejšie, ale dlhšou jazdou na benzín by sa to malo zrovnať samé...

chcelo by to vedieť aké hodnoty vykazuje jednotka ak sa to deje, nie iba pamäť závad...

akú máš spotrebu :?: , možno práve pri LPG ti musí jednotka značne korigovať klapku na voľnobeh, a tým si zapisuje pre benzín nezmyselné adaptačné hodnoty...

ako staré máš membrány v reduktore :?:

13.7.09, 09:27

Příspěvek 
zere to cca 10l/100km, membrany jsou asi puvodni takze 9 let, udelat diagnostiku v dobe kdy to blbne na benzin neni problem, jen to bude nejakou dobu trvat nez tu jednotku zase zblbnu, az to bude ozvu se!

diky

13.7.09, 09:50

Příspěvek 
ire píše:
zere to cca 10l/100km, membrany jsou asi puvodni takze 9 let, udelat diagnostiku v dobe kdy to blbne na benzin neni problem, jen to bude nejakou dobu trvat nez tu jednotku zase zblbnu, az to bude ozvu se!

diky

10l je pomerne dosť, a 9 rokov na membrány je tiež veľa :roll:

13.7.09, 10:29

Příspěvek 
mám to samý co ty, když jezdim na plyn a přepnu na benzín, tak to je chvilku taky zmatený, že to kolem 3tis rpm začne tak divně vynechávat, ale cca po 10km se to srovná v pohodě...

9roků je hodně, ale kolik maj najeto?...na vagu zjisti hodnotu lambda :wink:

13.7.09, 13:29
Profil ICQ

Příspěvek 
Ondras83 píše:
mám to samý co ty, když jezdim na plyn a přepnu na benzín, tak to je chvilku taky zmatený, že to kolem 3tis rpm začne tak divně vynechávat, ale cca po 10km se to srovná v pohodě...

9roků je hodně, ale kolik maj najeto?...na vagu zjisti hodnotu lambda :wink:

za tech 9 roku to ma najeto na LPG max 100 000 km todnota lambda se pohybuje mezi 0.98 - 1.2, ja jsem to zkousel projet na benzin cca 5 km, po tech 5-ti km a v prubehu jizdy to na volnobeh nechciplo, ale drzelo to volnobeh zuby nehty a nepravidelne :( , za chvili to pojedu projet zkusim zda to RJ zase zblbne, udelam diagnostiku a nahlasim aktualni hodnoty (ve chvili kdyz je to zblbnuty).

diky

13.7.09, 16:04

Příspěvek 
udělal bych základní nastavení jednotky...tzn: ohřát dokud nepoběží větrák, odpojit na 15 minut řj, potom zapojit, nastartovat bez plynu na benzín a nechat to klapat zase do větráku, potom chcípnout, dokud se větrák nezastaví, zas nastartovat, zas do větráku a máš to...co svíčky?...na LPG měnim po 8mi tis km a jezdim Boschky

13.7.09, 16:39
Profil ICQ

Příspěvek 
tak rj se zblbla asi po 20km (cca 8 jizd) projevuje se to tak, ze to natocim na benal chvilu to klape na volnobeh a cca po 3 vterinach to chcipne a furt dokola... dokud to neproslapnu a neprepne to na plyn nebo je tez mozne to cca 1 minutu drzet pod plynem a pak to volnobeh nejak zuby nehty drzi. udelal jsem tedy diagnostiku.... a vysledky jsou takoveto:

0 zaznamu v pameti zavad

na benzin:

po natoceni lambda faktor 1.15 - 1.25, kdyz to delsi dobu klapalo na benzin na volnobeh tak se to dostalo do hodnot 0.97 - 1.03 a potom po castem prepinani benzin-plyn to bylo dokonce i kolem 0.8
doba vstriku 1.25 ms
uhel skrtici klapky 3.7
bod zazehu -4 st.
skupina 005 hodnota 4-ta (lambda) cca -20%
skupina 0 5-ta hodnota kolisa mezi 150 a 255 spis se drzi ve vyssich cislech.

plyn:
lambda faktor 0.87 - 0.92, pri castem prepinani benzin-plyn to lita po vsech certech, pridal jsem na emulatoru trochu ke konci diagnostiky to litalo i k 1.2
uhel skrtici klapky 3.3
bod zazehu -6 st.
doba vstriku 0.8 - 1.0
skupina 0 5-ta hodnota 000

svicky tam mam NGK asi 10 000 km (predtim denso - ale ty jsou k hovnu!)

zatim jsem to vyresil tak, ze jsem pridal na reduktoru tim stelovacim knoblem na volnobeh, pridal trochu v lambdaemulaci a uvidime co se bude dit dal.

14.7.09, 11:50

Příspěvek 
časté prepínanie tomu nesvedčí, na určenie adapračných hodnôt to potrebuje aj 50km...

tie membrány budú riadne staré a elektronika to už ťažko zvláda korigovať...

14.7.09, 15:37

Příspěvek 
Jezdil jsem s tim nejakou dobu s odpojenym pripojem mezi lambda emulaci/regulaci a RJ (signal lambda), nechcipalo to na benzin ale spotreba sla k 11l/100km (na plyn)
pri velkych vedrech to na plyn chcipalo pri velkym vytoceni motoru a vyrazeni.

Nyni se v pameti zavad objevila nasledujici chyba:

00561 - Prizpusobeni smesi
09-10 - adaptacni hranice prekrocena - Sporadicky

pokusne jsem tam dal jinou lambdasondu z favorita, vymazal pamet zavad, subjektivne to jede lepe, pri vyrazeni ve vysokych otackach to nechcipa, az vyjedu nadrz plynu tak uvidime zda se zhruba nepohla spotreba smerem dolu.

prozatim se zda, ze probem byl zpusoben lambdasondou.

19.8.09, 16:52

Příspěvek 
Vrtá mi hlavou,že tady v sekci se vychvaluje BRC a přitom nejvíce dotazů s problémy je právě s BRC-čkem..:-):-)

19.8.09, 23:28
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
já bych řek že naopak :wink: brc je dražší tak všichni montujou lovato (lovtec) :wink:

20.8.09, 08:34
Profil ICQ
Junior TW team

Příspěvek 
NOVON píše:
Vrtá mi hlavou,že tady v sekci se vychvaluje BRC a přitom nejvíce dotazů s problémy je právě s BRC-čkem..:-):-)

u mě se BRC neukázalo jako dobrá volba

20.8.09, 09:32
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 41 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další