| Autor |
Zpráva |
|
gokralik
Registrován: 28.12.07, 16:31 Příspěvky: 11972 Bydliště: Český Těšín
|
No ten kroužek tam původně nebyl....ale v sáčku mi jako jediný zbyl takový malý hliníkový kroužek...pak se dívám na ten papír ve kterém to bylo zabalené a vidím:
Všimni si hlavně těch obrázků v pozadí.
Takže můžu naprosto beztrestrestně ohnout tu páčku aby byla v rovině s tělesem reduktoru? Ona není moc dole, tak max. 1mm.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš  Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
| 3.4.09, 22:47 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
gokralik píše: No ten kroužek tam původně nebyl....ale v sáčku mi jako jediný zbyl takový malý hliníkový kroužek...pak se dívám na ten papír ve kterém to bylo zabalené a vidím:  Všimni si hlavně těch obrázků v pozadí. Takže můžu naprosto beztrestrestně ohnout tu páčku aby byla v rovině s tělesem reduktoru? Ona není moc dole, tak max. 1mm.
áno vidím, ja ani neviem či tam je, mal som to rozobraté, ale neviem
ak je tak 1mm pod úroveň je to ešte v pohode, tá gumička si málinko sadne...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 3.4.09, 22:54 |
|
 |
|
gokralik
|
Dobrá tedy...nechám to tak a uvidím co to udělá. Snad už konečně budu startovat na LPG i zastudena....nebaví mě pořád přepínat. 
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš  Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
| 3.4.09, 22:59 |
|
 |
|
gokralik
|
Tak výsledek mě moc nepotěšil.  Spíš mi to připadá ještě horší než to bylo. Nevíte kde na netu je ten milošův návod na seřízení LPG? To bylo nějak vytočit do 3000ot/min a potom utahovat šroub atd atd...ale už nevím co přesně a jak...a hledat se mi to zrovna moc nechce. 
|
| 4.4.09, 19:37 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
gokralik píše: Tak výsledek mě moc nepotěšil.  Spíš mi to připadá ještě horší než to bylo. Nevíte kde na netu je ten milošův návod na seřízení LPG? To bylo nějak vytočit do 3000ot/min a potom utahovat šroub atd atd...ale už nevím co přesně a jak...a hledat se mi to zrovna moc nechce. 
ja to robím tak že nastavím voľnobeh, a bohatosť škrtím kým auto ešte ide, potom trocha povolím a je to...
|
| 4.4.09, 21:00 |
|
 |
|
gokralik
|
Takže utahuješ šroub prvního stupně až dokud volnoběh začne klesat a pak to vrátíš třeba o půl otáčky? Pochopil jsem to správně?
|
| 4.4.09, 21:28 |
|
 |
|
michalkatka
|
gokralik píše: Takže utahuješ šroub prvního stupně až dokud volnoběh začne klesat a pak to vrátíš třeba o půl otáčky? Pochopil jsem to správně?
na reduktore je šroub na voľnobeh a na hadici medzi reduktorom a mixerom je škrtič...
|
| 4.4.09, 21:59 |
|
 |
|
gokralik
|
No samozřejmě. Já nejsem žádný LPG BLB.  Jen jsem chtěl vědět jak to seřizují ostatní. Já mám ty šrouby před mixérem dva. Pomalu je utahuju a vždycky se jdu projet. Až auto začíná být dost mrtvé, či dokonce začne cukat, trochu zase povolím.
|
| 4.4.09, 22:04 |
|
 |
|
michalkatka
|
gokralik píše: No samozřejmě. Já nejsem žádný LPG BLB.  Jen jsem chtěl vědět jak to seřizují ostatní. Já mám ty šrouby před mixérem dva. Pomalu je utahuju a vždycky se jdu projet. Až auto začíná být dost mrtvé, či dokonce začne cukat, trochu zase povolím.
ak máš škrtič na každú komoru zvlášť oba by mali byť v rovnakej výške (rovnako vyskrutkované) ja som to nahradil iným mixerom s jedným škrtičom...
a aj tak si to musí sadnúť...
|
| 5.4.09, 13:38 |
|
 |
|
gokralik
|
No ještě to má svoje mouchy, ale dneska se mi po dvou dnech stání podařilo nastartovat na škrtnutí.
Pak to běželo krásně, ale po zahřátí a po snad desátém vytočení motoru náhle chcípl a nastartovat už nešel. Při zapnutí zapalování bylo v reduktoru slyšet syčení (to by nemělo ani náhodou  ). Myslíte, že by to mohlo být jen nějakou nečistotou? Pak jsem přepl na benzín, nastartoval, přepl na plyn, vytočil a už to zase běží krásně.
|
| 9.4.09, 11:23 |
|
 |
|
gokralik
|
Tak a mám zase problém. To jsem ty membrány ani měnit nemusel.  Všechno fungovalo parádně, startování probíhalo se sytičem, ale motor musel otočit tak dvakrát třikrát (přisuzuju to většímu předstihu).
Když motor běžel a zmáčkl jsem sytič, tak se volnoběžné otáčky zvýšily. Ale teď to nedělá vůbec nic a startování probíhá katastrofálně. Motor točí snad pět, deset vteřin. Přitom cívka funguje naprosto normálně. Může to být tím, že si to "sedlo" a teď nedosáhne ten kolíček na páčku druhého stupně? Mám to rozebrat a dát tu páčku do roviny s tělesem? Když hodně utáhnu šrouby na hadici a pak zmáčknu sytič, tak se otáčky krásně zvednou, ale zase se auto ani nerozjede (málo plynu, žejo). Tak doprčice co teď s tím? Svěřit se do servisu se mi moc nechce.
|
| 25.4.09, 13:55 |
|
 |
|
michalkatka
|
gokralik píše: Tak a mám zase problém. To jsem ty membrány ani měnit nemusel.  Všechno fungovalo parádně, startování probíhalo se sytičem, ale motor musel otočit tak dvakrát třikrát (přisuzuju to většímu předstihu). Když motor běžel a zmáčkl jsem sytič, tak se volnoběžné otáčky zvýšily. Ale teď to nedělá vůbec nic a startování probíhá katastrofálně. Motor točí snad pět, deset vteřin. Přitom cívka funguje naprosto normálně. Může to být tím, že si to "sedlo" a teď nedosáhne ten kolíček na páčku druhého stupně? Mám to rozebrat a dát tu páčku do roviny s tělesem? Když hodně utáhnu šrouby na hadici a pak zmáčknu sytič, tak se otáčky krásně zvednou, ale zase se auto ani nerozjede (málo plynu, žejo). Tak doprčice co teď s tím? Svěřit se do servisu se mi moc nechce.
neviem
ja teraz štartujem bez toho LPG sytiča, tak na 2-3 otáčky motora to chytí v pohode...
skús povoliť šrou voľnobehu, tým povolíš strunku ktorá tlačí na páčku 2 stupňa, ale tomu doladiť aj škrtič... ale otázne je ako si sadla tá gumička 2. stupňa, či je páčka zarovno reduktora 
|
| 25.4.09, 14:02 |
|
 |
|
gokralik
|
Už jsem právě zkoušel všelijaké možné polohy těch šroubů. Zvláštní, že tak týden zpátky to fungovalo ještě všechno naprosto normálně. Asi to ještě rozeberu a podívám se, kde je zakopaný pes.
|
| 25.4.09, 14:08 |
|
 |
|
gokralik
|
No, tak jsem do toho vlezl a jak jsem předpokládal, páčka druhého stupně byla dost utopená (3-5mm). Takže ten kolíček od cívky na ni nedosáhl a tudíž "sytič" vůbec nefungoval. Páčku jsem vyhl, takže je krásně zarovno s tělesem. Dále jak jsem utahoval celé to tělísko cívky, dorval jsem ji až na konec závitu, guma neguma. No nastartoval jsem celkem v pohodě, uvidím jak dopadnu zítra.
Ale doufám, že už to bude poslední věc, co za dlouhou dobu na tom pitomém reduktoru dělám, protože už mě to opravdu nebaví.
|
| 25.4.09, 21:03 |
|
 |
|
michalkatka
|
gokralik píše: No, tak jsem do toho vlezl a jak jsem předpokládal, páčka druhého stupně byla dost utopená (3-5mm). Takže ten kolíček od cívky na ni nedosáhl a tudíž "sytič" vůbec nefungoval. Páčku jsem vyhl, takže je krásně zarovno s tělesem. Dále jak jsem utahoval celé to tělísko cívky, dorval jsem ji až na konec závitu, guma neguma. No nastartoval jsem celkem v pohodě, uvidím jak dopadnu zítra.
Ale doufám, že už to bude poslední věc, co za dlouhou dobu na tom pitomém reduktoru dělám, protože už mě to opravdu nebaví.
to že bola utopená je mi divné, ak si tá gumička sadne tak by mala trocha vystúpiť von  snáď už budeš mať od toho pokoj...
|
| 26.4.09, 09:26 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|