Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 31.5.26, 20:07

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 73 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
 problém voľnobeh 
Autor Zpráva

Příspěvek 
ale jak víme lovato koupilo lovtec a pak se dráž prodávalo :lol:
hlavně aby to pomohlo
to taky budu muset vyřešit prečo :?:

9.2.09, 21:51
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
spartra píše:
ale jak víme lovato koupilo lovtec a pak se dráž prodávalo :lol:
hlavně aby to pomohlo
to taky budu muset vyřešit prečo :?:

čo viem Lovtec ja samostatná fyrma čo vyrába v licencii Lovato...

už sa to dosť zlepšilo, ale ešte to chcem dotiahnuť do dokonalosti....

9.2.09, 21:54

Příspěvek 
MICHALKATKA: Chcípe ti to po proturování když stojíš nebo jedeš?
Máš tam tu hadicu horkého vzduchu od výfucku?
Zkus vyřadit z provozu klapku teplého vzduchu,tak aby to bralo jen studený...
Dále otoč sosák vstupu do airboxu tak,aby tam nešel vzduch přímo náporem-utrhne ti to na volnoběh při jízdě proud plynu,asi tak jako bys sfouknul svíčku..
Volnoběh nastav klidně i na 1000-1100 ot. u LPG je to +

10.2.09, 02:48

Příspěvek 
myslím, že kalpkou vzduchu to nebude, když na lpg to jede lépe jak na ba95

10.2.09, 10:38

Příspěvek 
NOVON píše:
MICHALKATKA: Chcípe ti to po proturování když stojíš nebo jedeš?
Máš tam tu hadicu horkého vzduchu od výfucku?
Zkus vyřadit z provozu klapku teplého vzduchu,tak aby to bralo jen studený...
Dále otoč sosák vstupu do airboxu tak,aby tam nešel vzduch přímo náporem-utrhne ti to na volnoběh při jízdě proud plynu,asi tak jako bys sfouknul svíčku..
Volnoběh nastav klidně i na 1000-1100 ot. u LPG je to +

chcíle to keď idem, napr. ak ťahám kope na 4ke (dobre zaťažený motor 60sek) a na konci kopca idem radiť 5ku e keď vymačknem spojku a nezaradím 5ku tak niekedy chcípne, niekedy iba klesnú otáčky tak že sa rozsvieti dobíjanie...

klapku mám dávno vyradenú...

voľnobeh vyžší už mám....

ten prúd vzduchu ma tiež napadol, ale keď to bolo nové tak to nerobilo, tá nasávacie hadica ide až pod svetlo tak ako to je origo... ale ak idem kľudne aj 120, a vyradím tak nechcípne, takže náporom vzduchu to asi nebude...

10.2.09, 13:58

Příspěvek 
Tu hadici horkýho vzduchu od výfuku jsem taky zkoušel dávat pryč a ten motor mo pak jako netáhnul. Tak jak to s ní bude? Každý říká něco jiného. Jak se vyřazuje ta klapka v sání a k čemu je to dobrý?

10.2.09, 21:12

Příspěvek 
FerdikF píše:
Tu hadici horkýho vzduchu od výfuku jsem taky zkoušel dávat pryč a ten motor mo pak jako netáhnul. Tak jak to s ní bude? Každý říká něco jiného. Jak se vyřazuje ta klapka v sání a k čemu je to dobrý?

ak je nasávaný chladnejší vzuch, vďaka objemovej rozťažnosti plynov, sa motor naplní väčším množstvom a tým o niečo lepšie ide, hlavne v zime to pomerne dosť sťahuje spotrebu...

a klapku mám vyradenú tak že tu termoststickú tyčinku som nahradil šroubom, a klapka je stále zvretá, stále nsáva vzuch spredu, nie od výfucku...

10.2.09, 21:24

Příspěvek 
Jj,je to jak píše MICHALKATKA,lpg nepotřebuje předehřev vzduchu jako benál,ale stejně je to tam jen k vůli emisím než se motor zahřeje..Taky mám zužený průměr vstupu do airboxu,aby tam šlo trošku méně vzduchu-k vůli spotřeby,tzn.můžu trošku více přiškrtit plyn..;-) Ale chce to zkoušet a zkoušet,každý motor je jiný..no posuďte sami objem 1.8 karbec a dlouhodobá spotřeba 8,6 l/100km LPG...

11.2.09, 01:00

Příspěvek 
michalkatka píše:
FerdikF píše:

ak je nasávaný chladnejší vzuch, vďaka objemovej rozťažnosti plynov, sa motor naplní väčším množstvom a tým o niečo lepšie ide, hlavne v zime to pomerne dosť sťahuje spotrebu...

a klapku mám vyradenú tak že tu termoststickú tyčinku som nahradil šroubom, a klapka je stále zvretá, stále nsáva vzuch spredu, nie od výfucku...

Až nebude venku padat to bílý svinstvo, tak na tu klapku mrknu. Je mi divný, že jsem v létě zkoušel vydělávat tu hadici a auto se trochu dusilo, prostě to nebylo ono.

11.2.09, 13:14

Příspěvek 
po úvahách ktoré ma napadajú, daný problém prisudzujem zlej membráne, alebo tej gumičke na 1. stupni, kde vlastne slúži ako regulátor tlaku, pokiaľ membrána, alebo páčka na ktorej je tá gumička ktorá robí ventil ktorý ozatvára prívod tekutého LPG, tam sa rozpína a mení na plyn, a ak v 1. komore nieje tlak dostatočne stály a kolíše tak na ventile 2. stupňa (to je ten gumový hríbik na páčke 2.stupňa), tak sa to môže prejavovať práve tým že reduktor sa nedokáže pri prudkej zmene dodávky LPG ustáliť... membrána 1. stupňa je s dosť silného materiálu a je dosť namáhaná tou strunou od zadu ako je uchytenie, tena s jednej strany na membránu tlačí struna, s druhej plynný LPG, ak je na vnútrnej strane membrány tlak väčší ako na vonkajšej tak tlakom cez páčku 1. stupňa ventil uzavrie, ak ventil netesní tak tlak nebude dostatočne stály...

membrána 2. stupňa pracuje podobne, akurát s vonkajšej strany je atmosferický tlak a s druhej je plynný LPG ktorý sa reguluje tým gumeným hríbikom na na páčke 2. stupňa, ak v saní vznikne podtlak vznikne podtlak aj na vnútoernej trane membrány 2. stupňa a membrána sa posunie a tým otvorí ventil 2. stupňa a LPG s 1. komory prehádza do 2. komory....

ale neviem či to niekomu k niečomu bude...

11.2.09, 19:10

Příspěvek 
co nětesnost? ta se zamítá?

13.2.09, 12:23

Příspěvek 
spartra píše:
co nětesnost? ta se zamítá?

netestnosť čoho? LPG okruhu, reduktora, alebo sacieho traktu?

plyn mi neuniká, jedine ak je studený tak je plyn dosť cítiť, ale to je zrejme spôsobené bohatosťou zmesi a tým sa nedokáže spáliť všetok plyn - málo kyslíku...

sací trakt je v poriadku, to som prešiel a nič som neobjavil...

13.2.09, 21:07

Příspěvek problém s voľnobehom
Cítam najskôr pripomienky, ktoré sú tu na nadnesené problémy.
Môžem povedať, že dnes som vyčistil trysku voľnobehu (bola čistá), pozrel na objemový dávkovač (alebo niečo také doporučené v iných častiach - taký klobúčik z pravej strany), atd...

Mám Favo 93, Lovato - (od výmeny tesnenia pod hlavou) štartuje dobré, voľnobeh dobrý, kým sa to nezohreje. Potom voľnobeh zpočiatku klesne (ručička) ale sa hned vráti, ale za krátky čas scipne. (toto tiež robí pri benzíne).
Ked chcem naštartovať, naštartujem/nenaštartujem podľa toho, či po zdochnutí počujem cvakanie na reduktore pri stlačení červeného tlačítka. Ak nepočuť, neštartuje vôbec, ako áno, naštartuje.
Preto by mi nevadilo, ked aj zdochne napr. na križovatke a hned naštartujem, ale tá istota nie je.
Dnes som premeriaval tieto obvody, takže: pri prepínaní na LPG/stred/benzín - ventily cvakajú.
Pri stlačaní červeného tl. je nápätie na reduktore aj LPG, aj benzín (tu to nie je potrebné).
Pri jazde, ak po zdochnutí pokračujem zaradením rýchlosti, pribrzdí (ak z červ. tlač. nepočuť cukanie),
alebo hravo pokračuje (ak z červ. tlač. počuť cukanie).

Takto polopate to vysvetľujem. Co mi na to kto poradí? Vdaka vopred za seba aj za tých, ktorým to tiež pomôže.

10.7.09, 15:04

Příspěvek Re: problém s voľnobehom
pietro píše:
Cítam najskôr pripomienky, ktoré sú tu na nadnesené problémy.
Môžem povedať, že dnes som vyčistil trysku voľnobehu (bola čistá), pozrel na objemový dávkovač (alebo niečo také doporučené v iných častiach - taký klobúčik z pravej strany), atd...

Mám Favo 93, Lovato - (od výmeny tesnenia pod hlavou) štartuje dobré, voľnobeh dobrý, kým sa to nezohreje. Potom voľnobeh zpočiatku klesne (ručička) ale sa hned vráti, ale za krátky čas scipne. (toto tiež robí pri benzíne).
Ked chcem naštartovať, naštartujem/nenaštartujem podľa toho, či po zdochnutí počujem cvakanie na reduktore pri stlačení červeného tlačítka. Ak nepočuť, neštartuje vôbec, ako áno, naštartuje.
Preto by mi nevadilo, ked aj zdochne napr. na križovatke a hned naštartujem, ale tá istota nie je.
Dnes som premeriaval tieto obvody, takže: pri prepínaní na LPG/stred/benzín - ventily cvakajú.
Pri stlačaní červeného tl. je nápätie na reduktore aj LPG, aj benzín (tu to nie je potrebné).
Pri jazde, ak po zdochnutí pokračujem zaradením rýchlosti, pribrzdí (ak z červ. tlač. nepočuť cukanie),
alebo hravo pokračuje (ak z červ. tlač. počuť cukanie).

Takto polopate to vysvetľujem. Co mi na to kto poradí? Vdaka vopred za seba aj za tých, ktorým to tiež pomôže.

najprv to cvakanie od reduktora pri stlačení červeného tlačítka : od toho tlačítka ide na reduktor priamo káblik a na reduktore je cievka ktorá tlačí membránu 2 stupňa tak aby sa reduktor natlačil trocha LPG do priestoru filtra... (inak toto ja už vôbec nepoužívam, ide - aj mi to štartuje aj bez toho)

myslím že by si potreboval urobiť základné nastavenie reduktora, zrejme máš veľmi citlivú alebo chudobnú zmes na voľnobeh, nakoľko aj štart teplého motora na LPG by mal byť aj bez toho "LPG sytiča" bez problémov.

akú máš spotrebu :?: a aký je motor oproti benzínu :?:

a v prvom rde si musíš dať doporiadku karb a zapaľovanie, ak ti voľnobeh chcípne aj na benzín...

11.7.09, 10:32

Příspěvek 
Myslím, že Ti je jasné, že pustenie LPG/benz je blokované el.mag. ventilom.
Ak mi nejde LPG, tak nejde ani benzín. Aspon na tejto skutočnosti staviam môj problém.
Ja s tým červ.tl. nemusím štartovať, ja len podľa toho, či cvaká viem, že chytí/nechytí.
A to (ako som písal) aj pri zaradení rýchlosti v pohybe (pri statí na riž. je to horšie, lebo
čakám na to, kedy počujem, že cvaká).
Môj pohľad je týmto smerom, ale neviem, čo dáva/nedáva prúd.

Skús(te) aj týmto smerom, či to vidím dobre?. Vdaka.

11.7.09, 10:57
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 73 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další