| Autor |
Zpráva |
|
Eltoma
|
Udělat se nechá všechno,takže věřím že i ohýbačka do 2mm. Dobrý stavební materiál bych videl v kolejnicích z železnice.Jednou jsem takovou viděl vybudovanou asi nějakým melouchem v dobách socializmu. To byla doba neomezených možností  Problem pak je že horní část kolejnice bude vadit při ohýbání ostrých úhlů delšího plechu. Pro lepší výsledek se ale asi nemineš použítí frézky na udělání lišt a soustruhu na čepa apod. Jinak origo litinová ohýbačka do3mm a šíři 1m váží přez 600kg a ohýbat s 3jku plech v cele šíři je skoro nemožný zvládnout.
Proto je lepší ohejbat něco jinýho a hežčího než je plech 
|
| 5.2.09, 21:56 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
Registrován: 5.10.08, 18:43 Příspěvky: 2704 Bydliště: olomoucký kraj
|
Eltoma píše: Udělat se nechá všechno,takže věřím že i ohýbačka do 2mm. Dobrý stavební materiál bych videl v kolejnicích z železnice.Jednou jsem takovou viděl vybudovanou asi nějakým melouchem v dobách socializmu. To byla doba neomezených možností  Problem pak je že horní část kolejnice bude vadit při ohýbání ostrých úhlů delšího plechu. Pro lepší výsledek se ale asi nemineš použítí frézky na udělání lišt a soustruhu na čepa apod. Jinak origo litinová ohýbačka do3mm a šíři 1m váží přez 600kg a ohýbat s 3jku plech v cele šíři je skoro nemožný zvládnout. Proto je lepší ohejbat něco jinýho a hežčího než je plech 
Ono pouzit kolejjnice by slo jen by jse k nim spatne navařovali dalsi casti, a ta konstrukce by musela byt hoodne pevna.
Ono kdyz tata jeste pracoval tak jeho kolega si tu ohybacku delal.
jen nevim jak udelat tu horni cast ktera doseda na plech
_________________ #2580 fávo 135 LSe - Get Hard
|
| 6.2.09, 06:28 |
|
 |
|
chavier
|
koukal ses na ty navody, co jsem daval odkaz? Opravdu 2mm je moc. Kdyz ohybam 2mm plech tak si ho nariznu a pres hranu zlomim. Vyvaruj z tenciho. Vsechno jde naohybat ve sveraku, ci nejak pres hranu a kdyz potrebujes neco velkeho, znamena to ze mas takove velke diry v aute? 
_________________ Škoda Octavia TDi Škoda Felicia MPi VW Golf mk1 1.6TD VW Golf mk1 1.9D automat
|
| 6.2.09, 12:17 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
chavier píše: koukal ses na ty navody, co jsem daval odkaz? Opravdu 2mm je moc. Kdyz ohybam 2mm plech tak si ho nariznu a pres hranu zlomim. Vyvaruj z tenciho. Vsechno jde naohybat ve sveraku, ci nejak pres hranu a kdyz potrebujes neco velkeho, znamena to ze mas takove velke diry v aute? 
Tu ohybacku bych mel na nejake krabicky ruzne vystuhy a pod.
Na ted odkaz jsem se dival jen tam nejsem zaregistrovany ... Zatim
A v aute nastesti diry nemam mel jsem jen diru v tom podbehu a jinak jsem zatim zadnou nenasel
kdyz ses vratim k te tlousce plechu (uz jsem to tu psal ale nevadi) nekdy by se natom mohlo parkrat zohybat ta 2 plech ale asi by se s tim nejcasteji zohybala tak ta 1 plech
|
| 6.2.09, 12:40 |
|
 |
|
patrik-hp
Registrován: 28.6.06, 20:54 Příspěvky: 3257 Bydliště: Brandýs nad Labem
|
Ser na kolejnici a na vojebačku a kup si třeba toto.Budeš ohýbat i 45st.úhel a né nějakej 90sáti jako u toho ingotu samodomo.
Jinak se dá koupit a natrefit na použitou klasickou ohýbačku i do těch 10.000,-
A máš u ní zaručený,že ohyb bude ostrý a přesný...a né že namotáš plech mezi koleje a pak ho vyhodíš i s ohejbačkou jak budeš nasetej  Ale pokud si neodraditelnej a chceš kutit,navštiv kovošrot a stav něco co bude možná fungovat..
http://www.aukro.cz/item548947027_ohyba ... ecker.html
|
| 6.2.09, 15:59 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
patrik-hp píše: Ser na kolejnici a na vojebačku a kup si třeba toto.Budeš ohýbat i 45st.úhel a né nějakej 90sáti jako u toho ingotu samodomo. Jinak se dá koupit a natrefit na použitou klasickou ohýbačku i do těch 10.000,- A máš u ní zaručený,že ohyb bude ostrý a přesný...a né že namotáš plech mezi koleje a pak ho vyhodíš i s ohejbačkou jak budeš nasetej  Ale pokud si neodraditelnej a chceš kutit,navštiv kovošrot a stav něco co bude možná fungovat.. http://www.aukro.cz/item548947027_ohyba ... ecker.html
týjo dík za tip nevypadá to vůbec špatně
|
| 6.2.09, 16:16 |
|
 |
|
Eltoma
|
patrik-hp píše: Ser na kolejnici a na vojebačku a kup si třeba toto.Budeš ohýbat i 45st.úhel a né nějakej 90sáti jako u toho ingotu samodomo. Jinak se dá koupit a natrefit na použitou klasickou ohýbačku i do těch 10.000,- A máš u ní zaručený,že ohyb bude ostrý a přesný...a né že namotáš plech mezi koleje a pak ho vyhodíš i s ohejbačkou jak budeš nasetej  Ale pokud si neodraditelnej a chceš kutit,navštiv kovošrot a stav něco co bude možná fungovat.. http://www.aukro.cz/item548947027_ohyba ... ecker.html
Jo tak tohle je dobrej odkaz. Na většinu ohybů dostačující a levná i snadno udělatelná ohýbačka. Asi udělám kopiring.Díky malé šíři tam nemusí být kolejnice ale jen plocháč. Škoda že ohybový moment narůstá kvadraticky  Pak se totiž pro 1 šíře a na2mm plech něčemu bytelnému nevyhnem. Na krabičky je nej segmentová ohýbačka. Jinak sem našel fota ohýbačky z kolejnice a až se sem naučím dávat fotky tak se o ně podělím 
|
| 7.2.09, 16:29 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
Eltoma píše: patrik-hp píše: Ser na kolejnici a na vojebačku a kup si třeba toto.Budeš ohýbat i 45st.úhel a né nějakej 90sáti jako u toho ingotu samodomo. Jinak se dá koupit a natrefit na použitou klasickou ohýbačku i do těch 10.000,- A máš u ní zaručený,že ohyb bude ostrý a přesný...a né že namotáš plech mezi koleje a pak ho vyhodíš i s ohejbačkou jak budeš nasetej  Ale pokud si neodraditelnej a chceš kutit,navštiv kovošrot a stav něco co bude možná fungovat.. http://www.aukro.cz/item548947027_ohyba ... ecker.htmlJo tak tohle je dobrej odkaz. Na většinu ohybů dostačující a levná i snadno udělatelná ohýbačka. Asi udělám kopiring.Díky malé šíři tam nemusí být kolejnice ale jen plocháč. Škoda že ohybový moment narůstá kvadraticky  Pak se totiž pro 1 šíře a na2mm plech něčemu bytelnému nevyhnem. Na krabičky je nej segmentová ohýbačka. Jinak sem našel fota ohýbačky z kolejnice a až se sem naučím dávat fotky tak se o ně podělím 
ty fotky se sem dají dát jednoduše
třeba zde http://www.ukazto.com/ až tam ty fotky dáš a dáš nahrát tak ti vyjede okno z kody, tuším že jich je tam 8, pak najedeš na ten první a ono se to vše označí zkopíruješ to vše(ctrl + c) a pak to sem vložíš (ctlr + v)
snad sto pochopil
pokud ne tak napiš čemu snad se mi to podaří vysvětlit lépe 
|
| 7.2.09, 18:38 |
|
 |
|
Eltoma
|
hardb píše: Eltoma píše: patrik-hp píše: Ser na kolejnici a na vojebačku a kup si třeba toto.Budeš ohýbat i 45st.úhel a né nějakej 90sáti jako u toho ingotu samodomo. Jinak se dá koupit a natrefit na použitou klasickou ohýbačku i do těch 10.000,- A máš u ní zaručený,že ohyb bude ostrý a přesný...a né že namotáš plech mezi koleje a pak ho vyhodíš i s ohejbačkou jak budeš nasetej  Ale pokud si neodraditelnej a chceš kutit,navštiv kovošrot a stav něco co bude možná fungovat.. http://www.aukro.cz/item548947027_ohyba ... ecker.htmlJo tak tohle je dobrej odkaz. Na většinu ohybů dostačující a levná i snadno udělatelná ohýbačka. Asi udělám kopiring.Díky malé šíři tam nemusí být kolejnice ale jen plocháč. Škoda že ohybový moment narůstá kvadraticky  Pak se totiž pro 1 šíře a na2mm plech něčemu bytelnému nevyhnem. Na krabičky je nej segmentová ohýbačka. Jinak sem našel fota ohýbačky z kolejnice a až se sem naučím dávat fotky tak se o ně podělím  ty fotky se sem dají dát jednoduše Ukazo nejdeš ted spustit tak snad se rzbehne a pak to zkusim třeba zde http://www.ukazto.com/ až tam ty fotky dáš a dáš nahrát tak ti vyjede okno z kody, tuším že jich je tam 8, pak najedeš na ten první a ono se to vše označí zkopíruješ to vše(ctrl + c) a pak to sem vložíš (ctlr + v) snad sto pochopil pokud ne tak napiš čemu snad se mi to podaří vysvětlit lépe 
|
| 7.2.09, 18:45 |
|
 |
|
Eltoma
|
Tady jsou fota origo ohýbačky z kolejnice. Lepší jsem nesehnal tak se omlouvám za kvalitu a žádne detaily
http://www.ukazto.com/?id=8044979&klic= ... &overall=1
|
| 8.2.09, 10:50 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
VPOHO
díky
|
| 8.2.09, 11:07 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
se podívej kolem sebe
já si zajdu do školy a celkem bez problému si ohnu co potřebuji,
nebo mám přístup do jedné firmy tam je všechno nůžky singrovačka, ohýbat dvojku plech to už je síla,
třeba trojka to má borec na letišti chce 600 na hodinu tak než něco vyrábět tak bych to řešil asi takto miloš
|
| 8.2.09, 12:33 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
slovacek.milos píše: se podívej kolem sebe
já si zajdu do školy a celkem bez problému si ohnu co potřebuji,
nebo mám přístup do jedné firmy tam je všechno nůžky singrovačka, ohýbat dvojku plech to už je síla,
třeba trojka to má borec na letišti chce 600 na hodinu tak než něco vyrábět tak bych to řešil asi takto miloš
to je sice pěkné ale ve škole už na dílnách nejsem a táhat 25KM se z plechem do škole a pak zas ze škole není zrovna ideální, ale někdy je potřeba ohnout plech hned - takže by se ta ohýbačka hodila i doma
|
| 8.2.09, 12:41 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|