| Autor |
Zpráva |
|
ferrari
Registrován: 7.5.06, 20:16 Příspěvky: 9236 Bydliště: Partizánske
|
To Bolthorn: Hej, ale väčšina ľudí tuto diskutujúcich nie...a terab povedať, že to, čo sa človeku páči a čo niek (a teda aj zvuk), závisí v dosť značnem miere na zvyku - na tom, na čo je zvyknutý...preto to, čo považujete za špicu vy dvaja s Tunerom, nemusí byť špica pre iného...preto si nemyslím, žeby na prvom mieste vo výbere autorádia na CD (MP3) malo byť audiofilské vyžitie...ale ani ja neuznávam číny typu Sencor, Roadstar,...ale, niekomu môžu vyhovovať a za danú cenu dostanú super výbavu...ešte aby fungovala...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
| 22.12.08, 19:15 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
MATTESS
|
Drak píše: A ruku na srdce, (nebo spíš na ucho), kolik z vás má natolik vyvinutej sluch, že pozná pouhým uchem při poslechu rádia, nebo cd v běžným provozu v autě, jako je favorit, nebo 120, rozdíl mezi soustavou SONY, Blaupunkt, nebo Clarion či jakoukoli jinou značkou?
Když jsem měnil radio ve Fabče, byl znatelný rozdíl mezi radiem SONY a Blaupunkt (Blau byl lepší)
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
| 22.12.08, 19:55 |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
Registrován: 12.9.06, 21:33 Příspěvky: 9782 Bydliště: Bratislava / Nové Zámky
|
Bolthorn píše: Bezpečně poznám i rozdíl v datovém toku u mp3.. Jinak rozdíl je dost velký i ve zvuku u Cla v základu a u Cla ve vyšší třídě.. Vše pouhým uchem a za jízdy..
no, to uz je myslim trochu prehnane
spoznam rozdiel MP3/CD do 192kbps bez problemov, nad 224 uz treba dobre repraky alebo si pustit za sebou verziu mp3 a wav, 320 uz je takmer nemozne ( a to hovorim objektivne)
-spravte si test: skonvertujte stereo skladbu z CD do mp3, invertujte jeden kanal, scitajte s druhym. ak bude rozdielovy signal zkresleny, to je presne ten rozdiel medzi mp3 a wav.
a pri 320 tam volnym uchom nie je pocut absolutne ziadny ani po takejto uprave...
viem povedat co je kvalitnejsie ako do cistoty tak realnej reprezentacie zvuku, tvrdosti basov ale po par rokoch prace v nahravacom studiu si stale nedovolim povedat ze rozoznam za jazdy vo favorite rozdiel medzi roznymi typmi autoradii tej istej znacky 
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
| 22.12.08, 20:07 |
|
 |
|
Bolthorn
Registrován: 25.9.08, 19:41 Příspěvky: 286 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Co sem pleteš WAV?? Mluvil jsem o MP3.. Rozdílem myslím mezi 128kbps a třeba 192kbps a výš.. Rozdíl v autě poznám opravdu bezpečně.. no a jestli jsi dělal v nahrávacím studiu, tak by jsi nikdy nesrovnával WAV s MP3.. Leda, že by jsi tam dělal podrž tašku..
_________________ Nikdy nejezdi rychleji, než létá tvůj anděl strážný.
|
| 22.12.08, 20:31 |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
|
Bolthorn píše: Co sem pleteš WAV?? Mluvil jsem o MP3.. Rozdílem myslím mezi 128kbps a třeba 192kbps a výš.. Rozdíl v autě poznám opravdu bezpečně.. no a jestli jsi dělal v nahrávacím studiu, tak by jsi nikdy nesrovnával WAV s MP3.. Leda, že by jsi tam dělal podrž tašku..
no, uz si mylsim drzy...
mam zakaz porovnavat kompresne a bezstratove formaty? hm, same obmedzenia dnes na TW
inac sory, som si to zle precital  ze datove toky vramci mp3
ale nemusis hned byt agresivny hlavne ked nevies o mne nic, a ani ja o tebe
peace
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
Naposledy upravil deekay dne 22.12.08, 20:36, celkově upraveno 1
|
| 22.12.08, 20:35 |
|
 |
|
Bolthorn
|
deekay píše: medzi roznymi typmi autoradii tej istej znacky 
co je na tom divného? mezi základní a vyšší třídou autorádií je rozdíl zvuku znát.. nebudu se tu s nikým hádat.. kdo ví, te mi to potvrdí..
|
| 22.12.08, 20:36 |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
|
Bolthorn píše: deekay píše: medzi roznymi typmi autoradii tej istej znacky  co je na tom divného? mezi základní a vyšší třídou autorádií je rozdíl zvuku znát.. nebudu se tu s nikým hádat.. kdo ví, te mi to potvrdí..
ja ti to neberem, len neviem ci je ten rozdiel za jazdy az taky markantny
inac toto ma celkom zaujima: ako sa prejavuje ten rozdiel (aj ked viem ze popisovat zvuk slovami je blbe ale skus)
seriozne sa pytam
|
| 22.12.08, 20:38 |
|
 |
|
Bolthorn
|
no trefil jsi se, jak ti mám popisovat zvuk.. prostě ten posun v celém spektru je citelný.. nevím co po mě chceš, ať jde o výšky, středy, či hloubky, vše je vykreslené znatelně lépe, jakoby barevněji.. zvuk je dynamyčtější.. no ale není pro tebe určitě problém si to porovnat sám, hlavně to neporovnávej na papírácích..
|
| 22.12.08, 20:47 |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
|
Bolthorn píše: no trefil jsi se, jak ti mám popisovat zvuk.. prostě ten posun v celém spektru je citelný.. nevím co po mě chceš, ať jde o výšky, středy, či hloubky, vše je vykreslené znatelně lépe, jakoby barevněji.. zvuk je dynamyčtější.. no ale není pro tebe určitě problém si to porovnat sám, hlavně to neporovnávej na papírácích..
no papier toho znese  tjn
ja len ze ludske ucho rozozna rozdiel vo zvuku 2-3 percenta ak ma na to posluchove prostredie a za jazdy porovnavat taketo detaily mi prijde takmer nemozne, na favorite urcite  tot bolo cele co ma donutilo reagovat
a teraz idem drzat tasku do studia 
|
| 22.12.08, 20:56 |
|
 |
|
Ondras83
Registrován: 15.11.06, 22:59 Příspěvky: 17411 Bydliště: Stračov (u HK)
|
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
| 22.12.08, 23:50 |
|
 |
|
party_boy
|
Jéžiš. Kdo tady mluví o těžkejch prachách?
|
| 22.12.08, 23:56 |
|
 |
|
Ondras83
Registrován: 15.11.06, 22:59 Příspěvky: 17411 Bydliště: Stračov (u HK)
|
nooo, co sem zkouknul, tak bych na to prachy moc neměl 
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
| 23.12.08, 00:39 |
|
 |
|
party_boy
|
Tak záleží na tom co od toho chceš a očekáváš. Já si vystačim s obyčejnym CD.
|
| 23.12.08, 01:16 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
deekay píše: skonvertujte stereo skladbu z CD do mp3, invertujte jeden kanal, scitajte s druhym. ak bude rozdielovy signal zkresleny, to je presne ten rozdiel medzi mp3 a wav.
Jen technická připomínka, MP3 má tři režimy pro stereo signál. Na zvoleném režimu výsledné zkreslení silně závisí. Navíc výsledný zvuk závisí také na použitém encoderu. K různým druhům nahrávek se MP3 komprese chová různě, proto se vhodnou volbou kombinace enkodéru a režimu dá docílit výrazně lepšího zvuku při zachování datového toku. A to už se nezmiňuji o MP3Pro...
|
| 23.12.08, 09:07 |
|
 |
|
Tuner#2
Registrován: 30.1.08, 15:01 Příspěvky: 2753 Bydliště: Rokycansko
|
Ondras83 píše: nooo, co sem zkouknul, tak bych na to prachy moc neměl  Co jsi proboha zas zkoumal? Šemíkovi jsem doporučil rádio za tuším 2.500,- a kdo tohle v dnešní době nemá, tak by si raději do auta ani žádnou muziku neměl pořizovat.
Co se týče MP3, ale jsou i podstatně lepší kompresní ztrátové, ale i neztrátové formáty a je fakt, že třeba z vlastního CD když si udělám 320kbps WMA nebo OGG, tak ho zvukově poznám je při soustředěném poslechu jak doma, tak ve Žlutce, ve Fávu na obyč aparatuře je rozdíl nepostřehnutelný. Pod 320, ale už to poznat jde i ve Fávu a třeba 192kbps poznám i za jízdy díky protivným výškám. Ono pokud má správně scénu před sebou, tak se ty rozdíly hledají i za jízdy poměrně snadno, než když hraje nějaký repro neurčitě 2m za hlavou v platě.
_________________ https://www.facebook.com/Tuner2carphotos https://www.instagram.com/tuner2carphotos/
|
| 23.12.08, 10:47 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |