| Autor |
Zpráva |
|
Programmator
|
 Rezonance
Chci dát repro do dveří, ale bojím se , že při vyšší hlasitosti či větších basách budou vibrovat a nebude to k poslouchání. Nevíte jak jednoduše zamezit vibrování?
|
| 10.12.08, 18:23 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Tuner#2
Registrován: 30.1.08, 15:01 Příspěvky: 2753 Bydliště: Rokycansko
|
Víme a už to tu bylo. Levně tím co mám já od firmy Vestin ( www.vestin.cz) a dráž, třeba Vibraflexem, Dynamatem a nebo pastou od Braxu, případně i kombinací tohodle zmíněného.
_________________ https://www.facebook.com/Tuner2carphotos https://www.instagram.com/tuner2carphotos/
|
| 10.12.08, 18:28 |
|
 |
|
Ondras83
Registrován: 15.11.06, 22:59 Příspěvky: 17411 Bydliště: Stračov (u HK)
|
a co když tam frknu 160 kompo a nevytlumim ty dveře??...a ta stříbrná izolační vrsta je jen z vrchu, nebo se to lepí i na plášt dveří (mám tam vystříkaný dutiny, tak by se mi to asi ani nepřilepilo)
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
| 10.12.08, 18:37 |
|
 |
|
Tuner#2
|
Ondras83 píše: a co když tam frknu 160 kompo a nevytlumim ty dveře??...a ta stříbrná izolační vrsta je jen z vrchu, nebo se to lepí i na plášt dveří (mám tam vystříkaný dutiny, tak by se mi to asi ani nepřilepilo) Tak to bude hrát jako sériové repro z fabriky = na ho*no. Já mám dveře vystříkané rezistinem a lepí to na ně nádherně. Samozřejmě se dělá vnitřní strana vnějšího plechu, ta nejvíc a pak ten vnitřní rám uzavřeš, aby nevznikal akustický zkrat.
_________________ https://www.facebook.com/Tuner2carphotos https://www.instagram.com/tuner2carphotos/
|
| 10.12.08, 18:40 |
|
 |
|
Programmator
|
Tuner#2 píše: Ondras83 píše: a co když tam frknu 160 kompo a nevytlumim ty dveře??...a ta stříbrná izolační vrsta je jen z vrchu, nebo se to lepí i na plášt dveří (mám tam vystříkaný dutiny, tak by se mi to asi ani nepřilepilo) Tak to bude hrát jako sériové repro z fabriky = na ho*no. Já mám dveře vystříkané rezistinem a lepí to na ně nádherně. Samozřejmě se dělá vnitřní strana vnějšího plechu, ta nejvíc a pak ten vnitřní rám uzavřeš, aby nevznikal akustický zkrat.
Myslel jsem s tlumením dveří bez nutnosti rozbrat je, Bez nutnosti sundat madla, kličku od okna. Jen když vyndám repro, která mi drží pod mřížko u u feldy na 4 šroubkách.
|
| 10.12.08, 19:14 |
|
 |
|
Viky
Pan Kapitán
Registrován: 10.1.06, 13:49 Příspěvky: 12166 Bydliště: Tynec n.L.
|
Programmator píše: Myslel jsem s tlumením dveří bez nutnosti rozbrat je, Bez nutnosti sundat madla, kličku od okna. Jen když vyndám repro, která mi drží pod mřížko u u feldy na 4 šroubkách.
Hele ty ses vazne programator? 
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team - 
Cvokárium: Youtube Instagram
|
| 10.12.08, 19:21 |
|
 |
|
Programmator
|
Viky píše: Programmator píše: Myslel jsem s tlumením dveří bez nutnosti rozbrat je, Bez nutnosti sundat madla, kličku od okna. Jen když vyndám repro, která mi drží pod mřížko u u feldy na 4 šroubkách. Hele ty ses vazne programator? 
Jak v cem, linej ale neco di davam, ale autum moc nerozumim, prototo s tu ptám a nechci kvuli reprakum ve dverich stravit půl dne tim ze budu rozebirat dvere. a pod.
|
| 10.12.08, 19:30 |
|
 |
|
Bolthorn
Registrován: 25.9.08, 19:41 Příspěvky: 286 Bydliště: Ústí nad Labem
|
no tak když necheš rozebírat dveře a seš línej něco dělat, tak to tak nech a neptej se pak zbytečně..
_________________ Nikdy nejezdi rychleji, než létá tvůj anděl strážný.
|
| 10.12.08, 20:09 |
|
 |
|
Programmator
|
Bolthorn píše: no tak když necheš rozebírat dveře a seš línej něco dělat, tak to tak nech a neptej se pak zbytečně..
Tohle jsou rady. Ty si strč víš kam.
Sem línej, ale jak na co. kdybys četl toto vlákno, tak zjistíš že reaguji na dotaz v minulém POSTU.
Jinak s tou leností. nejsem línej na to abych si udělalt něco pro auto a pod, ale abch kvuli 2 reprákům strvil půl dne jen tím, že budu jebat tam nákou folii tak na to se můžu ...a pokud chceš takhle radit tak nemusíš nic psát...
|
| 10.12.08, 20:34 |
|
 |
|
Viky
Pan Kapitán
Registrován: 10.1.06, 13:49 Příspěvky: 12166 Bydliště: Tynec n.L.
|
Programmator píše: Ty si strč víš kam.
Presne tam, kam ty si muzes strcit plany na zabraneni rezonanci, kdyz jsi linej rozdelat dvere.
Tohle je nejaka diskuze?
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team - 
Cvokárium: Youtube Instagram
|
| 10.12.08, 23:49 |
|
 |
|
Radic
Registrován: 19.5.07, 16:50 Příspěvky: 3202 Bydliště: Bánov (okr. Uh. Hradiště)
|
napadají mě jako levné řešení plastové misky umístěné pod reprákem...v tescu neco bude  ale asi bych ty dveře radši vylepil tím co tam patří.
_________________ Škoda 135 Rapid Ford S-max TDCi Volvo S60 AWDoff 2.4T Škoda 742 Forever Team Škoda TW Coupe Club
|
| 11.12.08, 00:12 |
|
 |
|
vopaje
Registrován: 29.1.06, 20:56 Příspěvky: 819 Bydliště: jih vysočiny
|
Programmator píše: Bolthorn píše: no tak když necheš rozebírat dveře a seš línej něco dělat, tak to tak nech a neptej se pak zbytečně.. Tohle jsou rady. Ty si strč víš kam. Sem línej, ale jak na co. kdybys četl toto vlákno, tak zjistíš že reaguji na dotaz v minulém POSTU. Jinak s tou leností. nejsem línej na to abych si udělalt něco pro auto a pod, ale abch kvuli 2 reprákům strvil půl dne jen tím, že budu jebat tam nákou folii tak na to se můžu ...a pokud chceš takhle radit tak nemusíš nic psát...
Zdravím tě Programmátore.Nechci se tě nějak dotknout,nebo urážet,ale po přečtení tohoto vlákna jsem dostal záchvat smíchu.Taď když jsem se uklidnil,musím reagovat.Chlape,tady se radí a pomáhá /někdy špatně,někdy dobře,někdy mimo mísu,ale hlavně je na každém co si z rady veme/,ale pokud napíšeš,že se nebudeš jebat půldne s 2 reprákama mě dostalo.Plno zde přítomných ti můžou napsat romány o tom,kolik času věnovali i větším prkotinám.
Takže k tvému dotazu,zda jde udělat tlumení pouze vyndáním repra ze dveří je odpověď-ne,nejde.Viky tě prokouknul,hned při první otázce.
Znova upozorňuji,že tě nechci napadat,jen mě rozesmálo,jak píšeš o lenosti. čus
_________________ A máš kostru? - ,,asi jo"
|
| 11.12.08, 10:02 |
|
 |
|
Bolthorn
Registrován: 25.9.08, 19:41 Příspěvky: 286 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Kluci, nechte ho, to nemá cenu.. Původně jsem na to co mi napsal chtěl reagovat, ale nemá cenu se tu s někým hádat. To co tu napsal mluví za vše.. Zamknul bych to tady a smazal..
_________________ Nikdy nejezdi rychleji, než létá tvůj anděl strážný.
|
| 11.12.08, 10:43 |
|
 |
|
Tuner#2
|
Já bych to tu nechal. 1. hned nahoře je návod jak na to (třeba si to někdo další přečte a nebu zakládat nové téma) a 2. jsem se vážně dobře pobavil.
Programmator: To není fólie, ale bitumenový tlumící plát a dělá se o různých tloušťkách podle toho jak velkou plochu plechu chceš tlumit a jak moc.
|
| 11.12.08, 12:58 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
Dovolím si využít toto téma, nejde přímo o autorepro, ale o rezonanci ano... Mějme bedničku o rozměrech cca 40x10x30 (šxvxh) s dvěma repro v přední stěně a bassreflexem v zadní stěně. Je nutné tlumit všechny stěny nebo postačí zadní případně zadní + boční + přední? Jaký materiál v jaké tloušťce doporučujete?
|
| 11.12.08, 14:43 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |