urobte si poriadne napájanie rádia !
| Autor |
Zpráva |
|
party_boy
|
michalkatka píše: a podľa mňa je aj kapacitor len image prvok
Přesně tak 
|
| 13.11.08, 09:39 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Bolthorn
Registrován: 25.9.08, 19:41 Příspěvky: 286 Bydliště: Ústí nad Labem
|
No slyšel jsem od jednoho člověka, kterej se autohifi živý a je fakt machr v oboru, že kapacitor má svůj smysl a to i u sestav se slabším výkonem. Údajně to má pozitivní vliv na kvalitu zvuku.. Samozřejmě to neplatí u toho když se repro krmí jen rádiem, tam to smysl nemá.. Já osobně kapacitor nemám, mám zesilovač s výkonem 400W rms, gain mám na plno a problémy nemám.. Každá věc navíc v kufru je pro mě zbytečná přítěž.. Dle mého není nad kvalitní baterku a natáhnout lepší kabely k altíku.
_________________ Nikdy nejezdi rychleji, než létá tvůj anděl strážný.
|
| 13.11.08, 09:56 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
Gain na plno? To máš tak slabé výstupy z rádia?
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 13.11.08, 10:13 |
|
 |
|
MATTESS
|
Bolthorn: s tou kvalitou zvuku nevím, čéče. T#2 na SQ ho tuším kvůli kvalitě rušil 
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
| 13.11.08, 10:16 |
|
 |
|
party_boy
|
Jestli se ten člověk tim živí a je fakt machr v oboru, tak ví, že kvalitní baterie a kabely jsou základ.
|
| 13.11.08, 10:17 |
|
 |
|
Bolthorn
|
Nepér: jj proč nedopřát subwooferu to co si zaslouží..
|
| 13.11.08, 10:22 |
|
 |
|
Bolthorn
|
party_boy píše: Jestli se ten člověk tim živí a je fakt machr v oboru, tak ví, že kvalitní baterie a kabely jsou základ.
jj to je jasný, tohle ví každý kdo se o autohifi aspoň trochu zajímá.. To je prostě základ.. Až budu doma, tak najdu někde příspěvky ohledně tohodle a tam o tom psal. Večer to sem hodím.
|
| 13.11.08, 10:26 |
|
 |
|
Nepér
|
Bolthorn píše: proč nedopřát subwooferu to co si zaslouží.. Nechtěl bych to slyšet...
|
| 13.11.08, 11:14 |
|
 |
|
Bolthorn
|
Nepér: Není to vůbec tak strašný, můj subwoofer hraje spíš kvalitku než aby tlačil a basy jsou příjemné i při větší hlasitosti...
|
| 13.11.08, 11:19 |
|
 |
|
Nepér
|
Já si jen myslím, že pokud máš zesilovač navíc jen na subwoofer, zbytek pásma z rádia a gain zesilovače na maximum, že něco není v pořádku.
|
| 13.11.08, 11:26 |
|
 |
|
Bolthorn
|
krátké době jde i předek na zes... Ale i tak nevím co by nemělo být v pořádku..
|
| 13.11.08, 11:41 |
|
 |
|
Tuner#2
Registrován: 30.1.08, 15:01 Příspěvky: 2753 Bydliště: Rokycansko
|
Bolthorn píše: No slyšel jsem od jednoho člověka, kterej se autohifi živý a je fakt machr v oboru, že kapacitor má svůj smysl a to i u sestav se slabším výkonem. Údajně to má pozitivní vliv na kvalitu zvuku.. Samozřejmě to neplatí u toho když se repro krmí jen rádiem, tam to smysl nemá.. Já osobně kapacitor nemám, mám zesilovač s výkonem 400W rms, gain mám na plno a problémy nemám.. Každá věc navíc v kufru je pro mě zbytečná přítěž.. Dle mého není nad kvalitní baterku a natáhnout lepší kabely k altíku. Hmm, tak to musí být fakt odborník. Od takového ruce pryč. Proč asi ty nejlpeší instalace mají buď silnou baterii jako já a nebo am mají více menších baterií (4 a víc není u pořádné aparatury vyjímka)? Kapacitor rozhodně nevylepší zvuk tam, kde je bídné napájení. Navíc u dobrého zesilovače opět není třeba, neboť kvalitní koncový stupeň má pro své koncové tranzistory dostatek energie ve vlastním zdroji a kondenzátorech.
_________________ https://www.facebook.com/Tuner2carphotos https://www.instagram.com/tuner2carphotos/
|
| 13.11.08, 12:00 |
|
 |
|
Nepér
|
Stejně je v tom řízenej měnič, žejo...
|
| 13.11.08, 12:03 |
|
 |
|
Bolthorn
|
tak tady je ten příspěvek z jiného fora a tom kapacitoru, nemyslím si, že je to člověk co by se nevyznal: ...můj názor na použití kapacitoru je neměnný  pokud je v sestavě použitý SW tak kapacitor ANO.A můj názor sdílí i v časopise CAR&HIFI kde dokonce zaznamenali zlepšení zvuku i při reprodukci středních a vžších pásem.
Ale POZOR  není kapacitor jako kapacitor.Vyhněte se kapacitorům za 1000,- ty totiž mají vysoký vnitřní odpor a tak jejich použití spíš působí opačně.
Tu klazuli o 1kW a kapacitoru neberu...to koluje už netem dlouho...a znáte to...jedna paní....jinak by si asi Fischer nedal tu práci s vývojem kapacitorů 
|
| 13.11.08, 19:52 |
|
 |
|
Nepér
|
CAR&HIFI rozhodně není žádná bible, člověku z oboru jde občas hlava kolem, co se tam občas vyskytne za bludy.
|
| 13.11.08, 21:28 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|