1,6MPI felina vstrikovací rampa
| Autor |
Zpráva |
|
wr8
|
tak ten tlak zvednout muzes,ale ne zase nejak hrozne moc,dejme tomu tak na max 3,5-3,6,chce to jeste udelat lambda metr,mozna by pomohlo dat vetsi vstrikovace,ale hlavne je potreba to dat do chodu a pak uz se laborovat da 
_________________ Pikap For men cimbu-byl Felicie mpi
|
| 31.10.08, 20:12 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Tunningkiller
|
Lambda metrem myslis co? sem vzivote neslysel,,ale myslim ze obsah vzduchu ve vyfukovych plynech si pohlida ŘJ ,,,kdyz sem nemel priskrceny turbo tak to pri 3 tisicich prestalo jet řj uplne odpojila davku paliva pokud se plynule pridaval plyn tak turbina slapala v poho,,,uvidime jaky bude vysledek pridani na tlaku vic jak 3,5baru sem ani vstrikovat nechtel k ohledu na vstrikovace taky se o ne bojim,,,co by se na nich mohlo vubec posrat?Fungujou na principu vtahnuti kotvy do magnetickyho obvodu ne? tydle jeste nejsou piezo elektricky ne?A to co zajistuje aby se vysunula zpet a zavrela vstrikovac bude asi nejaka pruzinka,,pokud se prekroci tlak tak to pretlaci pruzinku,,opravte mne jestli sem to spatne napsal nebo neco napsal blbe
_________________ Rapid 1987 V8 4,2
|
| 31.10.08, 21:51 |
|
 |
|
wr8
|
lambda metr je neco takovyhoto: http://www.fordfans.cz/technics/ls-indikator.php doufam ze se na me nebudou zlobit.pokud mas kamose co fandi elektru neni problem to zbastlit,neco podobnyho jsem resil s byvalym spoluzakem.chtel davat turbo na golfa 2 gti,ten motor je konstruovanej jako atmosfericky plnenej motor,takze s nejakym pretlakem se moc nepocita,proto pri urcitym pretlaku to zakonite musi zlobit a nebo to nebude stacit davat dostatecnou davku benzinu.Piezo vstrikovace ty se pouzivaji hlavne u common railu tech poslednich generaci,tam jde hlavne o rychlost,ale tady to neni potreba resit.ten tlak co jsem psal(max3,5-3,6) baru by zvladnout meli
|
| 31.10.08, 22:13 |
|
 |
|
Tunningkiller
|
Jasny to je zajimave mit signalizovane kdy funguje lambda sonda,, ale nevim jak mi to pomuze s mym problemem no skusim se zamyslet v cem by mi to mohlo pomoci,,,spis by bylo lepsi sledovat presne vsechny hodnoty treba na monitoru pocitace a podle toho upravit hodnoty map ,,co se chystam udelat na jare..a jaky mas nazor na motorkovy vyfuk na takovémto motoru? hraje tam roli nekolik faktoru jako treba tlak ve vyfuku teplota vyfukovejch plynu,, ten tlak bude zavislej an obsahu a otackach a teplota asi taky na otackach a bohatosti smesi.Motor z auta ma sice obsah 1,6 ale toci maximalne 6000 otacek zato motor treba motorkovej hondy ma obsah 650 ale toci treba 15-16tisic nedokazu si predstavit jestli bude klast odpor vic nez ten co jsem tam mnel doted,,jedna se o pricnej vyfuk kterej se daval na zavodni skodarny je delanej podle planku na stořicítky škodofky,,fakt netusim na kolik koni je delanej jestli na 90 netusim ale kdyz sem ho tam nemel a byla jen 30 cm trubka z turba jelo to lepe a taky to rvalo vice:) ale myslim si ze se turbo lehce priskrtilo jak se tam dal tendle tlumic:),,,Zitra si ten s tej hondy chci poslechnout a uvidim,,,chce za nej jen litr je to origina,,,l ladak by byl mozna lepsi
|
| 31.10.08, 22:36 |
|
 |
|
Tunningkiller
|
Cece WR8 odkud pak jsi ja se povazuji taky za boskovicaka:)jsem z jevíčka zda znáš
|
| 31.10.08, 22:44 |
|
 |
|
wr8
|
tento jednoduchej a rychlej indikator,se da pouzit ne jen pro zjisteni stavu funkce lambdy,ale taky pro zjisteni vyfukovych plynu,jednoduse poznas jestli mas chudou nebo bohatou smes,od toho muzes hybat s tlakem paliva,davkou paliva,uvidis sam,ale je potreba videt co se s tim motorem deje,pro opravdu presny ladeni bych te jeste doporucit EGT(mereni teploty vyfukovych plynu)nebod bude problem co bude na to turbodmychadlo rikat jednotka,teda spis jaky hodnoty bude dostavat ze snimacu,jestli si myslis ze stihne vsechno zregulovat vyvracet te to nebudu
|
| 31.10.08, 22:45 |
|
 |
|
wr8
|
bydlim hned vedle Boskovic,Jevíčko,Velké opatovice,to samozřejmě znam,v okoli opatovic se pohybuju defakto co vikend,v Jevíčku mate ten zazračnej bazar ne?
|
| 31.10.08, 22:48 |
|
 |
|
Tunningkiller
|
wr8 píše: bydlim hned vedle Boskovic,Jevíčko,Velké opatovice,to samozřejmě znam,v okoli opatovic se pohybuju defakto co vikend,v Jevíčku mate ten zazračnej bazar ne?
zazracnej bazar znam moc dobre sem tam taky dost casto odtam mam to prvotni turbo a cerpadylko,,semtam za koktou zajdu pokecat nebo resit neco rodine na auto v tejdnu tam musim skrz prezuti pneumatik,,,coze ty to mas za pikapka nikdy sem ho tu nevidel a v opatovicich sem mnel slecnu:),,,tomu se rika OFF topic ale co:) mne to nevadi:) znas švecáka?Má taky pikapa bilej cerny elektrony 1,9 Turbo to turbo co tam ma je to moje prvotni:)
|
| 31.10.08, 22:56 |
|
 |
|
Tunningkiller
|
wr8 píše: tento jednoduchej a rychlej indikator,se da pouzit ne jen pro zjisteni stavu funkce lambdy,ale taky pro zjisteni vyfukovych plynu,jednoduse poznas jestli mas chudou nebo bohatou smes,od toho muzes hybat s tlakem paliva,davkou paliva,uvidis sam,ale je potreba videt co se s tim motorem deje,pro opravdu presny ladeni bych te jeste doporucit EGT(mereni teploty vyfukovych plynu)nebod bude problem co bude na to turbodmychadlo rikat jednotka,teda spis jaky hodnoty bude dostavat ze snimacu,jestli si myslis ze stihne vsechno zregulovat vyvracet te to nebudu
Njn tak by se to dalo poresit no resim to dopredu az to naskrknu a pohraju si s tlakem a projedu to uvidime ,,jinak pockam na to jaro budu kupovat notas a chci si to jemne doladit prez notas uvidime jak daleko je to realny ale podle borce co ho znam ale rikal ze je to dlouhodoba zalezitost nez to vychita,,jeste mne taky ceka koupe novej skrtici klapky ta co mam ma uz hotovy ty drahy na potenciometru sem tam mi to zhasne kdyz se motor zahreje na provozni teplotu delalo mi to i predtim bez turba.
|
| 31.10.08, 23:02 |
|
 |
|
wr8
|
tady mas neco na cteni http://www.motortech.sk/motortech.htm
sli trosku jinou cestou,jinak to turbo co pouzivaji oni je KKK16 z Fiata tempry 1,9TD
|
| 31.10.08, 23:18 |
|
 |
|
Tunningkiller
|
Jj toto znam dost podrobne dost mi pomohli byl sem s nima v uzkem kontaktu ,,,trochu sme si psali ale nechtel mi toho moc prozradit,,ja mam turbo z UNA z benzinu vodou chlazene:)
|
| 1.11.08, 08:16 |
|
 |
|
wr8
|
to turbo jsi pouzil lepsi nez oni,benzin ma teplejsi vyfukovy plyny nez diesel
|
| 3.11.08, 00:03 |
|
 |
|
Ondras83
Registrován: 15.11.06, 22:59 Příspěvky: 17411 Bydliště: Stračov (u HK)
|
slováci dali turbo do 1,3 a pak i do 1,6tky feldy...mohli by ti udělat ten soft
edit: ten odkaz jak jsi s nima byl v kontaktu, to jsou ti, co mylsim...docela machři 
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
| 3.11.08, 00:40 |
|
 |
|
Tunningkiller
|
Schvalne sem sehnal turbo co dava kolem 0,6 baru a je vodou chlazene ,,kazdej mi rikal ze se mi skrouti turbinovy kolo tak sem to tak poresil no a sehnal sem turbo chvili po repasi takze pohoda,,,ti slovaci tam maj 8vstrikovacu maj to komplet prekopany ja zasejc 150 koni nepotrebuju chtel bych to rozjet na seriovou jednotku s jinejma mapama a se 4 vstrikovacema no uvidime jak se to bude dale vyvijet:),,ti borci ze slovenska mi toho moc poskytnout nechteli ale alespon mne nakopli a pak uz to slo tak nak samo:)
|
| 5.11.08, 22:59 |
|
 |
|
Ondras83
Registrován: 15.11.06, 22:59 Příspěvky: 17411 Bydliště: Stračov (u HK)
|
myslim že jsi machr....ještě si založ garáž, ať vidíme toho tvýho rapida 160 turbo v plný kráse 
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
| 5.11.08, 23:20 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|