Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.6.26, 16:58

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 74 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
 Jaké repro + rádio, kombinace, kam umístit, prosím radu 
Autor Zpráva

Příspěvek Jaké repro + rádio, kombinace, kam umístit, prosím radu
Ahoj
Vím, že se to tady už řešilo x krát, ale stejně bych potřeboval poradit, abych si udělal jasno a dal na vaše rady. Do teď mám v autě obyč. repro s obyč. rádiem... Chtěl bych změnu a tak prosím poraďte.

Poslouchám převážně taneční hudbu. Reproduktory jsem uvažoval 2x do zadního plata ( áále, plato je měký, tahání kabelů atd... ovšem pokud se to vyplatí tak si stim tu práci dám), potom jsem myslel 2x do předních dveří L+P. Do zadu jsem koukal na nějaké 6" x 9" a dopředu nějaké kulaté 13cm. Chtěl bych popř. poslat konkrétní odkazy jaké koupit. Což se týče ceny, tak nějak rozumně cena/výkon. Cca zadní kolem 1300Kč a předek kolem 600Kč max! A rádio... jednoduchý, aby mi to utáhlo, mělo to aspoň aux, jack by byl samozřejmě lepší a což se týče mp3 atd.. to je asi samozřejmostí. Rádio v ceně do 2000Kč. Popř. rady jestli není něco zbytečný, jak zpevnit to plato, jaké kabely a jak potom zapojit do rádia. V autě mam ISO konektor. Radu jak zapojit, aby mi rádio hrálo i bez klíčku. Moc díky, jinak nejsem žádný Karel Got, takže norm. nabídky což se týče ty hudby.

23.10.08, 19:04
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Pokud máš na to takhle omezenej rozpočet, tak se na ovály vykašli a zainvestuj do předních repro. Ideální by bylo dveře vytlumit, ale to stojí také nějaké peníze. Rádio bych volil asi toto http://www.hificar.cz/autoradio/jvc-kd-g342e.html

23.10.08, 20:21

Příspěvek 
Těch 13cm předek je nutnej? Lepší je koupit 16ky.

23.10.08, 20:23

Příspěvek 
No, rádio si kúp, aké sa Ti bude páčiť,ale kupuj značkové (Sony, Pioneer, Blaupunkt, JVC,...) v poslednej dobe sa cenovo výhodne javia Blaupunkt a Sony...
Dopredu daj 16 ky, ako tu niekto píše, dozadu daj tie ovály, ale investuj radšej do riadneho uchytenie repro (dozadu pevnú dosku min. 2 cm hrubú a dopredu aspoň pod repro nejaké doky - budeš mať omnoho pevnejšie basy..

A samotné repro - popočúvaj si ichvo väčších elektromarketoch a vyber si také, aké sa Ti budú páčiť...

Skúsil by som preveriť dozadu toto:
http://www.autodax.sk/index.php?load=e- ... &vyrobca=0

A dopredu toto:
http://www.autodax.sk/index.php?load=e- ... &vyrobca=0

Dokopy je to 2100 Skk = cca 1600 CZK, čo by mohlo byť v poho...nemám s nimi ale skúsenosti...ani neviem, kde ich kúpiš v ČR...ale rozhodne dozadu dosku a dopredu dosky...

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

24.10.08, 08:40

Příspěvek 
http://www.kasa.cz/audio-video-technika ... c-kd-g431/

toto rádio mám v autě já a jsem plně spokojen, reproduktory mám 4x13cm, dva v předních dveřích a dva v zadním platě - značku nevím přesně.

http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=11630

Ford Fiesta 1.4 TDci, r.v.2006

24.10.08, 08:47
Profil ICQ

Příspěvek 
Jak píše party_boy - na zadek se vykašli a přidej ty peníze na předek, to je základ. Hudba se poslouchá zpředu, ne zezadu :wink:

24.10.08, 08:59

Příspěvek 
MATTESS píše:
Jak píše party_boy - na zadek se vykašli a přidej ty peníze na předek, to je základ. Hudba se poslouchá zpředu, ne zezadu :wink:

No, toto je pravda, ale pre audiofilov, nie pre bežného poslucháča s bežnou sústavou...totiž predok je veľký problém dobre vytlmiť a dosiahnuť pevné basy...tiež pokiaľ máš repro dolu v dverách, je obtiažne dosiahnuť kvalitný posluch, keď sú repro prekryté nohami posádky...dá sa to, všetko sa dá, no nie je to jednoduché...a pokiaľ nemáš komponentné repro (výšky kdesi hore), tak sú výšky v prdeli (teda skôr v lýtkach) a nie v ušiach...a pokiaľ máš kompo, nie je zasa jednoduché to sfázovať (veľlý ozdiel v umiestnení stredobasu a výšok)...

Megane 1,9D

24.10.08, 09:55

Příspěvek 
v obou autech mam jen přední repro. Když jsem jel v autech se zadníma, bylo to divný :roll: V Rapidu mam repro pod sedačkou (někoho to pobaví, ale má to své důvody) a kdokoliv to slyšel, nevěřil, že to jsou jen třináctky (komponentní) a jak to hraje.
A není to jen pro audiofili, jsem běžný posluchač. Zadní mi přijdou jako "móda" a "tak se to dělá"

24.10.08, 10:05

Příspěvek 
MATTESS píše:
v obou autech mam jen přední repro. Když jsem jel v autech se zadníma, bylo to divný :roll: V Rapidu mam repro pod sedačkou (někoho to pobaví, ale má to své důvody) a kdokoliv to slyšel, nevěřil, že to jsou jen třináctky (komponentní) a jak to hraje.
A není to jen pro audiofili, jsem běžný posluchač. Zadní mi přijdou jako "móda" a "tak se to dělá"

Njn, to by chcelo počuť, ale sa mi nejak nechce veriť, žeby si s týmto vyčaril toľko basov (a v podstate aj ostatných spektier) ako so štyrmi repro riadne uchytenými...no, to by chcelo počuť - azda na ďalšom zraze...

PS - Rapida máš krásneho, ale tam nie je nejak vidno hudbu..či to máš staršie fotos?

Megane 1,9D

Naposledy upravil ferrari dne 24.10.08, 10:21, celkově upraveno 1

24.10.08, 10:19
Hluchoň

Příspěvek 
zadní repro mají význam pokud se jezdí ve 4 lidech, situace, kdy řidič nemá rád hlasitou produkci vede k tomu, že cestujícíc na zadních sedadlech slyší v podstatě jen to nejhlasitěší a vnímají to pak velmi rušivě jako by to rádio vynechávalo. Když máš repro vzadu, nemusí řvát na plno, stačí jen zlehka, takže je šofér neslyší a ti zadní vědí co hlásí zprávy. Vlastní zkušenost.

24.10.08, 10:20
Profil ICQ

Příspěvek 
Vít píše:
zadní repro mají význam pokud se jezdí ve 4 lidech, situace, kdy řidič nemá rád hlasitou produkci vede k tomu, že cestujícíc na zadních sedadlech slyší v podstatě jen to nejhlasitěší a vnímají to pak velmi rušivě jako by to rádio vynechávalo. Když máš repro vzadu, nemusí řvát na plno, stačí jen zlehka, takže je šofér neslyší a ti zadní vědí co hlásí zprávy. Vlastní zkušenost.

No, tí ľudia vzadu sú jednoznačne v nevýhode...majú smolu, bo im to hrá priamo do uší...a pokiaľ ide o rozloženie intenzity vzadu/vpredu, máme predsa fader...ale nikdy som to neriešil s ohľadom na tých vzadu...nikdy...

Megane 1,9D

24.10.08, 10:24

Příspěvek 
Ve fabce si zatim nikdo nestěžoval, že neslyší muziku vzadu, ale to posoudit nemůžu, tam nejezdim.
Ale jel jsem v autě, kde jsem seděl v zadu a nějak se mi to nelíbilo (řekl bych, že mi to bylo i nepříjemné), když mi to hrálo do ucha ze zadu (od plata). Ale to je asi individuální. Mě vyhovovalo repro vzadu také ve dveřích, jako jsme to měli na Chevíkovi, aby to hrálo pro cestující na zadních sedadlech také zpředu

24.10.08, 10:31

Příspěvek 
ferrari: ooo, díky. Píšu, že repro je pod sedačkou

24.10.08, 10:40

Příspěvek 
MATTESS píše:
ferrari: ooo, díky. Píšu, že repro je pod sedačkou

No hej, ale píšeš, že sú komponentné, tak som hľadal výšky...a tie 13´´ máš asi v ozvučnici, nie? A kam smeruje membrána?

Megane 1,9D

24.10.08, 10:51

Příspěvek 
A si myslím, že aby to bolo pre všetkých cestujúcich, muselo by to byť v dverách, vo vrchnej časti, aby reprodukcii nijak nebránili nohy a smerovať by to malo na poslucháča...áno, aj zadok by mal byť v dverách...celkovo opakujem, že poslucháči vzadu majú väčšinou veľkú smolu...

Megane 1,9D

24.10.08, 10:54
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 74 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další