Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 7.7.26, 09:37

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Pár LPG otázeček pro LPG fajnšmekry. 
Autor Zpráva

Příspěvek Pár LPG otázeček pro LPG fajnšmekry.
Zdravim, tak mi to furt nedá a musim se zeptat.
Mám Felicia 1,3MPi s LPG se směšovačem a el. ventilem před směšovačem. Felicii sem nedávno koupil takže žádný školení u mě neproběhlo po montáži. Jsem LPG barbar :D . Je to od firmy Lovtec.
Tak a teď smršť otázek:
1. Má tento systém nějákou ŘJ ve které by šly upravovat nějáké parametry, které by měli vliv na spotřebu a výkon?
2. Má smysl točit kolečkem směsi na zplynovači, když samotnou porci plynu zřejmě ovládá onen el. ventil před mixem? Krom stavu když už je tlak plynu malý na to aby zásoboval motor.
3. Má vliv na spotřebu filtr před zplynovačem ve vysokotlaké části? A zdali se má měnit.

Tak to by zatim stačilo. A ptám se tady protože jediná firma co sem v okolí bydliště našel která montuje Lovtec se mi úspěšně vyhejbá. respektive vždy když se tam jedu podívat tak sousední mechanici říkaj že jsou na obědě, něbo že maj volno atd. takže než je konečně zastihnu tak mi to nedá spát.

:D
díky za info

20.10.08, 22:34
Příspěvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek Re: Pár LPG otázeček pro LPG fajnšmekry.
simisim píše:
Zdravim, tak mi to furt nedá a musim se zeptat.
Mám Felicia 1,3MPi s LPG se směšovačem a el. ventilem před směšovačem. Felicii sem nedávno koupil takže žádný školení u mě neproběhlo po montáži. Jsem LPG barbar :D . Je to od firmy Lovtec.
Tak a teď smršť otázek:
1. Má tento systém nějákou ŘJ ve které by šly upravovat nějáké parametry, které by měli vliv na spotřebu a výkon?
2. Má smysl točit kolečkem směsi na zplynovači, když samotnou porci plynu zřejmě ovládá onen el. ventil před mixem? Krom stavu když už je tlak plynu malý na to aby zásoboval motor.
3. Má vliv na spotřebu filtr před zplynovačem ve vysokotlaké části? A zdali se má měnit.

Tak to by zatim stačilo. A ptám se tady protože jediná firma co sem v okolí bydliště našel která montuje Lovtec se mi úspěšně vyhejbá. respektive vždy když se tam jedu podívat tak sousední mechanici říkaj že jsou na obědě, něbo že maj volno atd. takže než je konečně zastihnu tak mi to nedá spát.

:D
díky za info

řídící jednotku to má a upravit tam nic neupravíš,
čemu říkáš zplynovač se jmenuje reduktor, redukuje tlak z nádrže na provozní 0.5 a řídí odběr do motoru,
v reduktoru se množství směsi upravovat dá třeba seřizováním páčky pístku druhého stupně, ten šroubek na reduktoru je na bohatost směsy při volnoběhu a upravovat se dá nedině přístrojem, i vagem podle lambády,
těch reduktorů je víc to bys musel vyfotit co tam máš
jště se dával škrtící ventil před servoventil
a filtřík na spotřebu nemá vliv,
pokud do toho chceš nějak vrtat tak otevři motor, máš tam dekl a napsáno MPi z toho deklu do filtrboxu vede hadice, vem kleště a sdělej jdenu objímku, pokud by ti to vybouchlo tak ta hadice uletí a ezničí se ti filtr a filtrbox

zaměř se spíš na ůdržbu, olej v motoru,svíčky, filtr, pokud máš marmeládu v převodovce tak je tam odpor jak krráva, pneumatiky, brzdy,
reset řídící jednotky, pokud je už zblblá tak reset od vagcom svoboda ti přepíše veškeré údaje tak jak byly nastaveny ve fabrice, miloš

21.10.08, 07:03

Příspěvek 
No na sání mám proti zpětnýmu šlehnutí takovou membránu (ventil) s klapkou a gumou, která by se měla jakoby odchlípnout při přetlaku v sání. Ale to neřešim.
Ještě mě zajímá jakej vliv má origo řídící jednotka na dávkování LPG. nevim možná se mejlim, ale nemůže to bejt nic zásadního když u plynu je jedinej ovládací prvek ten ventil před směčovačem. Tak pak už zbějvá jen že může měnit přestih ne? Myslíš že ten reset ŘJ může něčemu prospět? A kde že je ten expert vag-com svoboda?

21.10.08, 07:24
Mistr mechanik

Příspěvek 
simisim píše:
No na sání mám proti zpětnýmu šlehnutí takovou membránu (ventil) s klapkou a gumou, která by se měla jakoby odchlípnout při přetlaku v sání. Ale to neřešim.
Ještě mě zajímá jakej vliv má origo řídící jednotka na dávkování LPG. nevim možná se mejlim, ale nemůže to bejt nic zásadního když u plynu je jedinej ovládací prvek ten ventil před směčovačem. Tak pak už zbějvá jen že může měnit přestih ne? Myslíš že ten reset ŘJ může něčemu prospět? A kde že je ten expert vag-com svoboda?

svoboda je na netu musíš sehnat někoho kdo ten program má, pokud ti to jede jak raketa tak to nic neprospěje, s předstihem taky nic neuděláš,

spíš napiš co řešíš kolik ti to žere, netáhne, nebo chceš jezdit za 4 litry? LPG miloš

21.10.08, 12:01

Příspěvek 
Řešim že to žere 10 litříků a přijde mi že to netáhne. A maximálka 140 je taky divná. Ne že bych to jezdil, ale o něčm to určitě vypovídá ne?

22.10.08, 04:28

Příspěvek 
simisim píše:
Řešim že to žere 10 litříků a přijde mi že to netáhne. A maximálka 140 je taky divná. Ne že bych to jezdil, ale o něčm to určitě vypovídá ne?

aký máš motor 135, alebo 136, u 135ky je taká spotreba normálna, u 136 je o čosi nižšia...

ale vymeniť membrány a filter LPG, ako i vzduchový filter nezaškodí...

22.10.08, 09:51
Mistr mechanik

Příspěvek 
simisim píše:

a co benál kolik ti to žere benzínu je spotřeba jen v plynu? a jezdíš trasy nebo po městě ?
umíš si třeba seřídit ventily? vyměnit svíčky? miloš

22.10.08, 12:28

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
simisim píše:

a co benál kolik ti to žere benzínu je spotřeba jen v plynu? a jezdíš trasy nebo po městě ?

No týdle otázky jsem se bál :D na benzin sem zatim ještě nejel nějákou delší trasu na objektivní měření. Ale chystám se na to neboj. Jen co dojde vejplata. Je fakt že jezdim po Praze, ale stejně to moc netavim. Svíce vyměněny, ventily seřízeny, olej vyměněn, vzducháč taky. Tak jak jsem tak pročítal tak ta spotřeba po měste by byla skoro asi normální, ale to že to víc jak 140 nejede mě trošku vadí. Páč tam asi nějákej ten výkon bude chybět. No ještě změřim kompresi až si koupim měřák a budu moudřejší.

22.10.08, 14:52

Příspěvek 
Co máme doma 136 MPi ta žere při auto. startech na benzin v městkým provozu kolem 9l, mimo město tak 7,5l, celkový průměr byl vždy do 8,5l, max.zkoušná v.155. kamarád se 135 s repasovanou hlavou - tlaky 12 a novýma membrána se konečně dostal trochu dolu už má celkový průměr 9,5-10l z původních skoro 11 a to jezdí říká slušně 80-100km/h

22.10.08, 16:27

Příspěvek 
Potom ja mozem byt najstastnejsi clovek planety ked mam spotrebu priemer 6L LPG za 9 mesiacov. :lol:

742.120L 4x bejvalky

23.10.08, 21:29
Mistr mechanik

Příspěvek 
simisim píše:
slovacek.milos píše:
simisim píše:

No týdle otázky jsem se bál :D na benzin sem zatim ještě nejel nějákou delší trasu na objektivní měření. Ale chystám se na to neboj. Jen co dojde vejplata. Je fakt že jezdim po Praze, ale stejně to moc netavim. Svíce vyměněny, ventily seřízeny, olej vyměněn, vzducháč taky. Tak jak jsem tak pročítal tak ta spotřeba po měste by byla skoro asi normální, ale to že to víc jak 140 nejede mě trošku vadí. Páč tam asi nějákej ten výkon bude chybět. No ještě změřim kompresi až si koupim měřák a budu moudřejší.

a na benál ti to jede kolik :?: miloš

23.10.08, 21:37

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
simisim píše:
slovacek.milos píše:
simisim píše:

a na benál ti to jede kolik :?: miloš

Jo stejně jako na plyn sem zapoměl zmínit.

24.10.08, 04:50
Mistr mechanik

Příspěvek 
jakože víc jak 140 z toho nevytáhneš jo?

pak třeba ucpaný kat nebo jiný díl výfuku, zblblá řídící jednotka, miloš

24.10.08, 08:17

Příspěvek 
Ahoj,
mám jeden dotaz. Mám škodu Favorit 136 a když přepnu na plyn, tak mi to po projetí (většinou levotočivé zatáčky) tak třikrát celkem silně škubne. Jinak to nic nedělá a jezdí to celkem normálně. Nevíte čím to může být? Případně jestli to něčemu vadí nebo s tím můžu normálně jezdit? Díky za odpověď.

28.10.08, 17:18

Příspěvek 
18michal píše:
Ahoj,
mám jeden dotaz. Mám škodu Favorit 136 a když přepnu na plyn, tak mi to po projetí (většinou levotočivé zatáčky) tak třikrát celkem silně škubne. Jinak to nic nedělá a jezdí to celkem normálně. Nevíte čím to může být? Případně jestli to něčemu vadí nebo s tím můžu normálně jezdit? Díky za odpověď.

Tohle způsobuje umístění reduktoru. Odstředivou silou (tím jak jedeš do zatáčky) se tam asi nějaká ta membrána přivře a nepustí plyn.

28.10.08, 17:23
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další