Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 6.7.26, 04:30

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 115 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Další
 Špatně startuje za studena ( konečně vyřešeno) 
Autor Zpráva
Junior TW team

Příspěvek Re: Špatně startuje za studena
Mirmar píše:
Ještě jsem chtěl tohle k tobě mě se takhle obrousil pastorek na startéru i věnec tak bacha na to.

no , k tomu hadam nedojde , ale asi ano , toto nemoze ostat bez nasledku na starter ,dufam ze to este chvilu vydrzi . inac ked to chyti prvy krat tak potom to uz nerobi nai za studena vzdy len na prvy start :evil:

4) Škoda 100 - 71" Model 72" Killec

12.10.08, 19:49
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Jonny píše:
Mirmar píše:
Ještě jsem chtěl tohle k tobě mě se takhle obrousil pastorek na startéru i věnec tak bacha na to.

no , k tomu hadam nedojde , ale asi ano , toto nemoze ostat bez nasledku na starter ,dufam ze to este chvilu vydrzi . inac ked to chyti prvy krat tak potom to uz nerobi nai za studena vzdy len na prvy start :evil:
. Přesně jako mě. koupil jsem startér do felicie a hned po 14 dnech to chudák odnesl , tak jsem ho odnesl k reklamaci tak mi to snad uznaj, byla tam i prasklá vysouvací páka a něco ve vnitř chrastilo úlomky nějaký. ted mám půjčenej zatím ale musím to co nejdřív vyřešit. Tak kdybys věděl dej vědět a na opak jo?

12.10.08, 20:02
Junior TW team

Mirmar píše:
Přesně jako mě. koupil jsem startér do felicie a hned po 14 dnech to chudák odnesl , tak jsem ho odnesl k reklamaci tak mi to snad uznaj, byla tam i prasklá vysouvací páka a něco ve vnitř chrastilo úlomky nějaký. ted mám půjčenej zatím ale musím to co nejdřív vyřešit. Tak kdybys věděl dej vědět a na opak jo?
jasne :wink: mozno blbost , ale nepridieraju sa piesty ? lebo to robi pravidelne ako keby sa zadierali vzdy 2 ( napr 1a4 alebo 2a3 ) ako keby sa to po prvom starte zahrialo a roztiahlo :?

12.10.08, 20:13
Profil ICQ

Jonny píše:
Mirmar píše:
Přesně jako mě. koupil jsem startér do felicie a hned po 14 dnech to chudák odnesl , tak jsem ho odnesl k reklamaci tak mi to snad uznaj, byla tam i prasklá vysouvací páka a něco ve vnitř chrastilo úlomky nějaký. ted mám půjčenej zatím ale musím to co nejdřív vyřešit. Tak kdybys věděl dej vědět a na opak jo?
jasne :wink: mozno blbost , ale nepridieraju sa piesty ? lebo to robi pravidelne ako keby sa zadierali vzdy 2 ( napr 1a4 alebo 2a3 ) ako keby sa to po prvom starte zahrialo a roztiahlo :?
No ještě s tímhle mě straš. Ne myslím že to bude někde v elektrice. Kontroloval jsem i olej sice ho tam bylo málo skoro až suchý, ale hned jsem tam dolíval i trochu víc a jezdím čtyři dny tak by se to snad už promazalo ne. Motor ale táhne bezvadně.

12.10.08, 20:21
Junior TW team

Mirmar píše:
Ne myslím že to bude někde v elektrice. Kontroloval jsem i olej sice ho tam bylo málo skoro až suchý, ale hned jsem tam dolíval i trochu víc a jezdím čtyři dny tak by se to snad už promazalo ne. Motor ale táhne bezvadně.
no keby to bola elektrika , na to by asi nemala vplyv teplota motora . ono to neni suche pokial ti nesvieti kontrolka mazania . takze tym to nebude . nelezie mi to do makovice , ze ako to ze to maka po prvom starte normalne :?

12.10.08, 20:33
Profil ICQ

Jonny píše:
Mirmar píše:
Ne myslím že to bude někde v elektrice. Kontroloval jsem i olej sice ho tam bylo málo skoro až suchý, ale hned jsem tam dolíval i trochu víc a jezdím čtyři dny tak by se to snad už promazalo ne. Motor ale táhne bezvadně.
no keby to bola elektrika , na to by asi nemala vplyv teplota motora . ono to neni suche pokial ti nesvieti kontrolka mazania . takze tym to nebude . nelezie mi to do makovice , ze ako to ze to maka po prvom starte normalne :?
Taky nevím. Budem muset bud každý den koukat do auta a experimentovat koukat na všechno nebo se tady zeptáme klujků a holek snad na to někdo kápne. ale víš co je ještě zajímavý_ nevím jak to vzniklo u tebe , ale u mě to bylo tak , že do konce letošního července mi mto startovalo normálně, pak mi auto asi 3 neděle stálo v garáži a pak když jsem ho chtěl nastartovat tak ten první start nestál za nic. A od té doby to furt takhle zlobí. Jo ještě po prvním startu mám ten černý kabel co vede od baterie ke startéru vařicí. Je to normální nebo vznikl někde problém ? Něco takovýho tady psal myslím Michalkatka , že zle spoje jsou po nastartování zahřáté.

Naposledy upravil Mirmar dne 12.10.08, 21:28, celkově upraveno 1

12.10.08, 21:24
Junior TW team

Mirmar píše:
Taky nevím. Budem muset bud každý den koukat do auta a experimentovat koukat na všechno nebo se tady zeptáme klujků a holek snad na to někdo kápne. ale víš co je ještě zajímavý_ nevím jak to vzniklo u tebe , ale u mě to bylo tak , že do konce letošního července mi mto startovalo normálně, pak mi auto asi 3 neděle stálo v garáži a pak když jsem ho chtěl nastartovat tak ten první start nestál za nic. A od té doby to furt takhle zlobí.
a mna sa to zacalo instalaciou 781.136 , neviem v akom stave bol motor predtym ale za 2500 nemozem cakat zazraky , ale furt lepsie ako 120ka co tam bola predtym ...

12.10.08, 21:28
Profil ICQ

Jonny píše:
Mirmar píše:
Taky nevím. Budem muset bud každý den koukat do auta a experimentovat koukat na všechno nebo se tady zeptáme klujků a holek snad na to někdo kápne. ale víš co je ještě zajímavý_ nevím jak to vzniklo u tebe , ale u mě to bylo tak , že do konce letošního července mi mto startovalo normálně, pak mi auto asi 3 neděle stálo v garáži a pak když jsem ho chtěl nastartovat tak ten první start nestál za nic. A od té doby to furt takhle zlobí.
a mna sa to zacalo instalaciou 781.136 , neviem v akom stave bol motor predtym ale za 2500 nemozem cakat zazraky , ale furt lepsie ako 120ka co tam bola predtym ...
Tak mě napadá , že by regulátor napětí?

12.10.08, 21:31

Prosím poradte nám někdo!!!!!! Nerad bych znovu oddělal startér a věnec .

12.10.08, 21:33
Junior TW team

Mirmar píše:
Tak mě napadá , že by regulátor napětí?
na ten by snad teplota nemala mat vplyv ,keby bol chybny , blblo by startovanie furt , nie len prvy krat . ja som skusal menit vsetko ( sviesky , kable , cievku , olej , vzduch. filter ... ) a nic nepomohlo :evil:

12.10.08, 21:36
Profil ICQ

Tak dneska když končila práce šel se mnou kolega , že se mi podívá jak to vlastně startuje. Přišli jsme k autu otevřu kapotu a on říká at nastartuju. Tak jsem nastartoval ale : roztočilo se to potom asi dvakrát to zabouchalo a roztočil se jen pastorek na prázdno. Vypnu a hned zase startuju a normálně krásně naskočil motor. Povídám mu co to bylo za ty rány? A on mi povídá, že to vycházelo ze startéru jakoby pastorek vysunul a hned se zase vrátil zpátky. Takže bych to vysvětlil takhle : na první studený start se pastorek neudrží v ozubení ve věnci vrací se zpět. Na podruhý startuje normálně. Tudíš odhaduji závadu v kabeláži protože to už je třetí startér po sobě co jsem tam montoval a u každého je to stejný. Vylučuji závadu na motoru. Nemohlo by být na odchodu třeba relátko?

13.10.08, 15:56
Moderátor

u starteru u normalni skodovky neni zadne relatko, proud jde rovnou ze spinacky na elektromagnet starteru.kazdpadne to muze delat kostra (uz sem jak Semik) protoze ti vznikaj ubytky na kastli tak na starteru neni dostatecny napeti..zkus natahnout kostru od baterky na prevodovku ( staci vodic 16mm2 je to asi 30cm)

http://kachnis.techsajt.cz

13.10.08, 16:11
Profil ICQ YIM Zobrazit autorovy stránky

Kachnis píše:
u starteru u normalni skodovky neni zadne relatko, proud jde rovnou ze spinacky na elektromagnet starteru.kazdpadne to muze delat kostra (uz sem jak Semik) protoze ti vznikaj ubytky na kastli tak na starteru neni dostatecny napeti..zkus natahnout kostru od baterky na prevodovku ( staci vodic 16mm2 je to asi 30cm)
No koukal jsem na tu kostru od baterky a myslím , že je nějaká divná, kabel je veden z mínusu na motor a u prostřed toho kabelu je stažen kus té izolace a na odhalený dráty je přichyceno další oko a to je připevněno na kastli. Takže 3 body na jednom kabelu divný ne ? Takhle to tam je už od původního majitele. Vůbec to není ukostřený podle knížky , jak by to mělo být. A nemusím mít nějaké obavy z toho různého ukostřování abych něco navyskratoval a tak nebo někde neudělal odpor.

13.10.08, 19:58

Příspěvek 
Naopak, čím víc koster natáhneš tím více usnadníš proudu cestu :D

Kostry rulezzz 8)

13.10.08, 20:00

Příspěvek 
Šemik píše:
Naopak, čím víc koster natáhneš tím více usnadníš proudu cestu :D

Kostry rulezzz 8)
Tak dobře zítra se na to podívám a dám vědět zatím díky.

13.10.08, 20:26
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 115 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Další