Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 4.7.26, 17:23

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 Felicia 1,3 MPI LPG 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Felicia 1,3 MPI LPG
myslím že klapka sa poškodiť mohla, vyzerá to na ten potenciometer, ale viac ti ja neporadím....

to pískanie by mohlo byť prisávanie vzduchu niekde pod klapkou, či už hlava/sanie, alebo sanie/klapka, tomu by nasvedčoval aj ten vysoký voľnobeh, aj u BMM-ka ak prisáva vzduch tak sa zdvihne voľnobeh, potom všelijako kolíše a pomerne rýchlo a viac ako je normálne (môj laický dojem) je rozpálený (hicuje) prvý diel výfucku...

10.10.08, 10:32
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
A nebyl jsi, teda jestli ti můžu tykat, na bludovickém kopci, směrem na těrlicko? Autoservis Bosch Kubiena? Jestli ano, tak to jsou amatéři. Já tam byl už dvakrát na diagnostice, kromě prázdné peněženky žádný výsledek. Jel jsem tam kvůli tomu, že mi škube motor na volnoběh. Otáčky nekolísají, ale motor má trhavý chod. Vyjmenovali mi asi 15 věcí co mám vyměnit a pak mám přijet. Palivový a vzduchový filtr, svíčky Bosch, nové kabely ke svíčkám, nové víčko rozdělovače a dalších pár věcí, už nevím. Po nějaké době jsem zase k nim přijel, že mám podle nich vše vyměněno, motor stále škube. Napojili mi to na diagnostiku, ale paměť závad prázdná, všechny čidla v pořádku. Tak nevím. Ten kluk byl pomalu mladší než já a asi s tím počítačem asi neumí ani zacházet. Tak zkouším sám tady podle TW nebo i trošku sám přijít na závadu sám.

10.10.08, 10:49

Příspěvek 
varok píše:
A nebyl jsi, teda jestli ti můžu tykat, na bludovickém kopci, směrem na těrlicko? Autoservis Bosch Kubiena? Jestli ano, tak to jsou amatéři. Já tam byl už dvakrát na diagnostice, kromě prázdné peněženky žádný výsledek. Jel jsem tam kvůli tomu, že mi škube motor na volnoběh. Otáčky nekolísají, ale motor má trhavý chod. Vyjmenovali mi asi 15 věcí co mám vyměnit a pak mám přijet. Palivový a vzduchový filtr, svíčky Bosch, nové kabely ke svíčkám, nové víčko rozdělovače a dalších pár věcí, už nevím. Po nějaké době jsem zase k nim přijel, že mám podle nich vše vyměněno, motor stále škube. Napojili mi to na diagnostiku, ale paměť závad prázdná, všechny čidla v pořádku. Tak nevím. Ten kluk byl pomalu mladší než já a asi s tím počítačem asi neumí ani zacházet. Tak zkouším sám tady podle TW nebo i trošku sám přijít na závadu sám.

Jo, byl jsem u toho Kubieny. Mechniky jsou takový "ušáci", ale počítač obsluhovy bravurně a navíc si za to nevzali ani korunu. Ono asi fak platí, že co si neuděláš sám, nemáš. Nejhorší je, že se bez jejich nastavení a diagnostiky neobejdeš.

10.10.08, 12:05

Příspěvek 
kolik dáš za komplet klapku???...jedu doma mám a kdybys dal výhodnou nabídku, nechám ti jí...

11.10.08, 19:59
Profil ICQ

Příspěvek 
Jo, počítač obsluhují bravurně, ale stejně tomu nerozumí. Já tam byl s motorem dvakrát. Poprvé si vzali 500,- jen za podívání do paměti závad a na čidla, i když nic neudělali. Podruhé si vzali 700,- zase to samé. Paměť prázdná, akorát mi vyjmenovali asi milion věcí, které mám vyměnit a nic nezjistili. Až teď mi jeden chlápek, od kamaráda skorotchán zjistil zřejmě příčinu mého trhavého chodu na bebzín. Mám moc bohatou směs na volnoběh, ale příčinu zatím nevím.

11.10.08, 23:36
rejpal

Příspěvek 
Kontrolovals těsnění sání? Mezi hlavou a parohy? Mám zkušenosti s prasklým těsněním u jednoho sacího kanálu Fel 1.3 MPi. Na volnoběhu to běželo divně, jakoby na tři válce ale nebyl to klasický tříválcový běh jako když ti umře jedna svíčka. V tahu to jelo skoro normálně. Taky to bylo (prý) na diagnostice a nic. Přisávání falešného vzduchu na jednom válci by mohlo vysvětlovat příliš sytou směs na volnoběhu, jednotka se může snažit kompenzovat falešný vzduch stříkáním více benzínu.

11.10.08, 23:44
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
No a nepřisává ti to falešný vzduch přes brzdový posilovač?Neslyšíš na volnoběh syčení?Bráchovi kdy si na FA SOLITAIRE kolísal volnoběh a nechtělo to pořádně jet právě k vůli vadnému posilovači brzd..Zkus dát tech. benzín do skleničky a štětcem potírat těsnění sání apod.,pokud se ti zvednou otáčky,tak ti to tama nasává falešný vzduch..

13.10.08, 01:39

Příspěvek 
NOVON píše:
No a nepřisává ti to falešný vzduch přes brzdový posilovač?Neslyšíš na volnoběh syčení?Bráchovi kdy si na FA SOLITAIRE kolísal volnoběh a nechtělo to pořádně jet právě k vůli vadnému posilovači brzd..Zkus dát tech. benzín do skleničky a štětcem potírat těsnění sání apod.,pokud se ti zvednou otáčky,tak ti to tama nasává falešný vzduch..

Dneska jsem měl dole sání, vyměnil těsnění sání i pod klapou. NIC. Žádná změna. Budu muset asi koupit fakt tu klapu novou.
A co to škubání na benzín. Pořád slyším cvakat nějaké relé v pojistkové skříňce. Je tam relé palivového čerpadla. Má cvakat za jízdy nebo ne???

13.10.08, 19:12

Příspěvek 
kup nový relátko na čerpadlo a rovnou kup koleno na posilovač brzd...uvidíš, pak bych ještě změřil tlak čerpadla, zkusil vyměnit hall a potom bych řešil koupi klapky...nějak sem to už dlouho nečet, tak kdybych se opakoval, neřešte to...

ještě bych zkusil jinej servis, případně škoda servis :roll:

13.10.08, 21:49
Profil ICQ

Příspěvek 
Ondras83 píše:
kup nový relátko na čerpadlo a rovnou kup koleno na posilovač brzd...uvidíš, pak bych ještě změřil tlak čerpadla, zkusil vyměnit hall a potom bych řešil koupi klapky...nějak sem to už dlouho nečet, tak kdybych se opakoval, neřešte to...

ještě bych zkusil jinej servis, případně škoda servis :roll:

Tak jsem vyměnil klapu i relé paliv. čerpadla. Nastavení přes Vag.
Na benzín otáčky docela OK, občas si to samo přidá a otáčky poskočí +-50 ot./min, ale škube to pořád a relé cvaká. Asi bude špatný spoj na čerpadle. Takže na benzín je to o 80% lepší.
Na LPG je to, ale hnus. Otáčky lítají nahoru dolů a do sání to střílí stále, raději jezdím jen benzín. Musím to dát někde do LPG servisu.
Neznáte nějaký dobrý LPG servis v okolí Havířova nebo FM???

16.10.08, 18:24

Příspěvek 
WACL: V BLUDOVICÍCH?Najdeš to v katalogu firem na seznamu..

17.10.08, 19:35

Příspěvek 
WACL: OPRAVA: PROSTŘEDNÍ SUCHÁ,HORNÍ SUCHÁ..;-)

17.10.08, 19:45

Příspěvek 
NOVON píše:
WACL: OPRAVA: PROSTŘEDNÍ SUCHÁ,HORNÍ SUCHÁ..;-)

Tak jsem dneska vyměnil poslední snímač, který mi ještě chyběl vyměnit. Čidlo teploty a tlaku nasávaného vzduchu (2300,-kč). Byl jsem totiž v LPG servise doladit plyn a nešlo to. Otáčky motoru stále kolísají a plyn se nedal seřídit. "Pane to je na 100% to čidlo, tak ho vyměňte a bude to OK". ho**o, zase nic. Otáčky stále kolísají na benzín i LPG.
Bylo vyměněno: Lambda sonda, snímač otáček, snímač teploty a tlaku vzduchu, těsnění sání, klapa(starší, ale OK) + těsnění, seřízení přes VAG, svíčky, filtry. Zatím mě to stálo 6500,-kč a výsledek žádný.
Co ještě???? Vstřikovače??? Snímač klepání motoru??? Jsem z toho už fakt na prášky.
:sick:

20.10.08, 10:00

Příspěvek 
neskúšal si zapchať prívod podtlaku do posilovača alebo aj na aktívne uhlie?

kolísanie otáčok na 90% spôsobuje falošný vzduch....

20.10.08, 12:17

Příspěvek Co třeba kompresní tlaky ve válcích..
Ahoj, a nemohlo by to být třeba špatnýmí kompresními tlaky ve válcích? Třeba nějaké špatné těsnení u válců? Nebo třeba stav ventilů a nebo dosedací plochy jestli jsou ok. Mě taky občas trochu kolísají otáčky (ale na BMM jen benzín) a moc jsem to nepořešil (nový: snímač, lambda, víko a palec rozdělovače, svíčky, VN kabely...).
S pozdravem ><((('>

20.10.08, 12:43
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další