Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.6.26, 15:37

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 120 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
 autorádio 
Autor Zpráva

Příspěvek 
fatal píše:
Ne, to nepochopím, proč komolíš jednu značku a jinou ne... :roll:

Prostě se to nějak uchytilo, je to takový vystihující

10.10.08, 13:36
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
fatal píše:
Matthes píše:
Ja nevim ze musis reagovat na kazdou blbost, to je chovani jak ve skolce. Jinak zadny cip Sony tam neni, mel sem to rozebrany...

Nemusím, ale proč ne. :wink: Podle čipů bych se moc neorientoval, stejně je to všechno Taiwan. :wink:
Tohle je krásný příklad Tvé demagogie a blbosti. Matthes napíše, že tam nic od Sony není a Ty to stejně převrátíš aby jsi měl pravdu.

Ano různá rádia různých výrobců můžou používat třeba stejné polovodiče, čipy apod, ale nikdy to není to samé. Stejné to může být jen u firem které jsou spolu v kooperaci (jako např. Škoda a VW) což ale u Grundigu a Sony mě není známo a nebo stejné to může být v případě, že se jedná u nějakou obchodní značku a vyrádí se na jedné lince autorádio a jednou je to Sencor, podruhé Audiowex, potřetí MTC... ale to u zrovna firem Grundig a Sony zatím nehrozí. Navíc Grundig už dávno není Grundig.

Deekay: Spíš bych mu dal BAN na sekci audio, neb tu dělá víc škody než užitku a jak se v tom má pak neznalý čitatel zorientovat... :sick:

10.10.08, 13:55
Profil Zobrazit autorovy stránky
rejpal

Příspěvek 
MATTESS píše:
deekay: spíš Slony maniac :lol:

To by sedlo spíše na tebe... :wink:

Ale vážně. Nevím, proč bych měl být maniak (případně prudič, magor atd.) jen proto, že se mi nelíbí dvojka T&M, která jakmile někde na fóru zahlédne zmínku o Sony, přiskáče a začne Sony odsuzovat globálně na základě pár zkušeností a subjektivních pocitů.

Když se někdo zeptá, nedoporučíte mu aby si to poslechl a porovnal, nedoporučíte mu dát si na Sony pozor kvůli vašim nedobrým zkušenostem, neřeknete že výsledný zvuk je závislý více na repro než na rádiu, rovnou napíšete že to má plochý zvuk a že proti Sony máte všechno. Hotovo.

Takže se omlouvám, že prudím...

10.10.08, 13:56
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
rejpal

Příspěvek 
Tuner#2 píše:
Tohle je krásný příklad Tvé demagogie a blbosti...

Ne, to je příklad tvé neschopnosti pochopit jiné. Žádná demagogie, žádná snaha něco převracet. Takže pro tebe jinak: Že na čipech není napsáno Sony ještě neznamená, že to nejsou stejné čipy, jako používá Sony. Nikde jsem nepsal že mám nebo nemám pravdu.

Neříkám, že to u Grundigu hrozí nyní, u Grundigu to hrozilo pár let zpět.

10.10.08, 14:03

Příspěvek 
To už taky bylo psáno x-krát, že repro je důležitější :wink: Pár zkušeností? To jsem se zasmál teď já. A T#2 se zasměje ještě víc. Ale u mě to máš jeden příklad, jak radio sony degraduje zvuk

10.10.08, 14:03

Příspěvek 
toto sa nedá čítať, keby ste aspoň napísali niečo nové, niečo čomu sa poučíme, ale píšete stále o tom istom dokola, ja napíšem prečo je Sony zlé (podľa mňa nie) ale potom vás stačí iba sledovať....

ja mám tiež Sony a v zadu repro TVM, výhybky, možno zvuk nemám ako v koncertnej sále (to v aute ani nevyžadujem) a pre moje požiadavky kvalitného posluchu hudby (viem že tohoto sa tuner2 chití a niečo mi k tomu napíše :lol: ) mi to postačuje, keď má miekto požiadavku v aute počúvať od zdroja po výstup zo skreslením menej ako 0,1% tak nech, technológie na to sú...
ale ako je na tom ľudské ucho v aute, ďaľšia vec je dynamika, tú priamo ovplyvňuje repro a hlavne ozvučnica, kedysi som nechápal prečo stredový reprák v nemenovaných značkových bedniach (nemenujem aby som nerozvíril ďaľšiu bezcielnu debatu) má taký hrniec zo zadu cca 1l, keď som tie bedne zložil bez tých hrncov, tak som to pochopil ako sa zmenila dynamika, (podotýkam že basový okruh mala tá bedňa samostatný s reflexom dozadu, takže nízke kmitočty sa nezmenili), keď dom to zložil správne tak to bolo o inom, takže presne ako v aute motor potrebuje protitlak výfucku tak isto potrebuje aj membrána repro svoj protitlak...
a keď už aj vyrátaš objem a prípadný reflex čo to konkrétne repro potrebuje, neviem ako v aute vyrátaš objem dverí, alebo priestoru niekde pod tapecom :?: (iba približne)
samozrejmosťou je tuhosť ozvučnice, ako zabrániť rozkmitaniu plechu :?: (takže tuhosť)...

skúsne písať niečo nové, nejaké poznatky, hoci aj vzorce, nie iba stále to isté dookola...

10.10.08, 14:11

Příspěvek 
Tuner#2 píše:
ferrari píše:
Tuner#2 píše:
ferrari: No tak zrovna reproduktory dělá Sony ještě horší než autorádia. A Felicie RRS je komplet osazena Sony a je to zvukově hrůza... Několikrát jsem slyšel, takže na rozíl od domnívání mám vlastní zkušenost.

Ok, však ja nespochybňujem, že to hralo zle, ja len, že z môjho pohľadu v tom nemá prsty rádio, ale reproduktory, alebo ich osadenie...ak je osadenie profesionálne, tak to zostáva už iba na reproduktoroch...alebo, žeby to bolo v kábloch? :lol:
Ale v té Felicii RRS je všechno od Sony, od rádia počínaje, přes zesilovače až po repro konče.

Navíc náš srovnávací test byl jak už jsem psal na obyč fabrické TVMka ve Fóbii a na stejné kabely :lol: a ten rozdíl tam prostě slyšel byl. Blaupunkt hrál krásně vyrovnaně a dynamicky, Sony (Slony pro fatala, když ze sebe dělá blbce) byl zvuk plochý, menší dynamika a vyšší středy byli agresivní. A pokud jsou agresivní vyšší středy, tak to má takový nakřápnutý projev a říká se tomu "plechový".

A čo to bolo presne za autorádiá? Lebo ja som ozaj priemerne náročný poslucháč, nie ani nenáročný, na druhú stranu ani nie audiofil...a mne moje Sony CDX 3300 vyhovuje...ale mal som tam aj nejaký Panasonic (taký asi 2 ročný model) a to sa mi ani náhodou nepáčilo...práveže to hralo nejako prehnane basovo a stredy mi chýbali...hralo to tak nejak bez šťavy...

No a káble - je úplne jasné, že hlavne napájacie káble musia byť riadne dimenzované, takisto káble pre bass...len ma irituje niekedy, ako niekto píše, že reprokáble musia byť takej a takej značky a hlavne aspoň 10 mm prierez...samozrejme, reprokáble nemôžu byť žiadne nitky, ale tak hrúbka vodiča 2mm muisí pri napájaní z autorádia stačiť...a stačia bežné káble...

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

10.10.08, 14:13

Příspěvek 
A ešte ma napadlo - všelikde kritizovali staré Soňáky, no nové s S-drive mechanikou mali byť lepšie (také mám aj ja), takto to bolo prezentované v časopisoch...nie je to náhodou tak, že v minulosti to bolo zlé a teraz už lepšie? Inak, mal som aj Sony na kazety a s tým som bol véééľmi spokojný...akuraát, že pri kazete ťažko človek nejak vyhodnotí zvuk...

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

Naposledy upravil ferrari dne 10.10.08, 15:07, celkově upraveno 1

10.10.08, 14:15

Příspěvek 
Já bych sekci audio zrušil, tohle neni normální :mrgreen:

Jinak k tématu. Už jsem to tu jednou psal. Tim kenwoodem chybu neuděláš, ale dávej si bacha na výmoly, kamrád ho měl ve favoritu a ve větší ďuzně si to poskočí. Ale za tu cenu je to dobrý.

10.10.08, 14:28
Pan Kapitán

Příspěvek 
party_boy píše:
Já bych sekci audio zrušil, tohle neni normální :mrgreen:

Jinak k tématu. Už jsem to tu jednou psal. Tim kenwoodem chybu neuděláš, ale dávej si bacha na výmoly, kamrád ho měl ve favoritu a ve větší ďuzně si to poskočí. Ale za tu cenu je to dobrý.

Cekam kdy si roztrhaji obcanky.

Snad kazdej co tu diskutuje uz byl ode mne upozornenej ze agresivni chovani nemam rad. Ale tohle snad ani neni agresivni. Voni se uz ani neurazeji, jenom se tak zajimavje popichujou. :-)

Tohle prece nemuzou vydrzet donekonecna... :-D

Cvokárium: Youtube Instagram

10.10.08, 14:35
Profil ICQ YIM
Pan Kapitán

Příspěvek 
No a aby to nebylo malo, tak jeste dluzno podotknout ze mam v Edovi KOMPLETNI vybaveni Tesla Bratislava.

Hraje to sice uplne nahovno, ale v aute z BAZu proste nic jinyho mit nemuzu. :-)

10.10.08, 14:37
Profil ICQ YIM

Příspěvek 
Viky: víme

10.10.08, 14:48
Pan Kapitán

Příspěvek 
MATTESS píše:
Viky: víme
No to ja jenom aby v tom bylo jasno. ;-)

10.10.08, 14:57
Profil ICQ YIM

Příspěvek 
Všichni ste pipíšci.

10.10.08, 15:19
Profil ICQ
Voditelj brodice

Příspěvek 
Nepér píše:
Všichni ste pipíšci.

jasne brouku ;)

10.10.08, 15:23
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 120 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další