Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 2.7.26, 04:37

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
 Jak se to mohlo stát? 
Autor Zpráva

Příspěvek Jak se to mohlo stát?
Chtěl bych se zeptat, mám takový problém při studeným startu se mi startér normálně točí ale jakmile zajede do ozubení motor začne kopat když to tak nazvu a s těží naskočí. Vyndal jsem startér pastorek je dobrý, vyndal jsem pastorek ven, mám startér s reduktorem aby bylo jasno, a vzadu jak je dno s takovým ohnutým plíškem co se dotýká osičky toho pastorku tak půlka byla rozlomená a na pastorku a respektive všude kolem byla taková světle šedá vrstva vypadá to jako vazelína, to bude asi ten zbroušenej hliník co je kolem do kola. Ptám se proč se to dno mohlo rozlomit.

3.10.08, 12:51
Příspěvek Reklama

Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
Příspěvek 
Vsechno ma svoji zivotnost, kazdy material poznava nejakou unavu apod... nekdy neni jednoznacna pricina ale vetsinou to je starim..

3.10.08, 15:12
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek Re: Jak se to mohlo stát?
Ten startér byl dva měsíce nový. Dneska jsem ho odnesl zpátky do prodejny nechal jsem ho reklamovat. vypadá to že se zbortila kotva a ty úlomky zadírají kolektor tím reduktorem jde strašně moc ztuha tučit rukou jo.

3.10.08, 15:27
Junior TW team

Příspěvek Re: Jak se to mohlo stát?
Mirmar píše:
Ten startér byl dva měsíce nový. Dneska jsem ho odnesl zpátky do prodejny nechal jsem ho reklamovat. vypadá to že se zbortila kotva a ty úlomky zadírají kolektor tím reduktorem jde strašně moc ztuha tučit rukou jo.
co je to za znacku ? ak naky Jing Ming alebo podobna sra*ka tak tie 2 mesiace je este dlho , inac pripada do uvahy ze si dostal " pondelkovy " kus

4) Škoda 100 - 71" Model 72" Killec

3.10.08, 18:38
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
a co předstih kdyaž motor kope miloš

3.10.08, 19:09

Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
Příspěvek 
No pokud dva mesice tak to bude urcite vadou z vyroby... po dvou mesicich ho sotva vyzkousis a kde je nejaky zabehnuti... dle mne vada vyrobce..
(pokud jsi nedelal nic s predstihem jak psal milos)

3.10.08, 19:29
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Předstih asi ne byl jsem před měsícem na emisích tam to kontrolujou ne. Spíš asi ten výrobce si myslím. Ynačka nevím nějaký němci. Ale abychom byli trochu víc v obraze- v létě jsem měl broblém se startérem jo, šlo to přez zuby točilo pomalua ja nevím co všechno. Koupil jsem tedy nový stertér tenhle ten německej po měsíci jsem zjistil , že mám na něm obroušený zuby protože byl včudu i věnec kterej už načal ten původní startér tenhle se jen přidal a dodělal ho. Vyměnil jsem si tedy věnec i pastorek a ze začátku paráda jo. Po asi čtrnácti dnech se začali při studeném startu ozývat zvuky jako kdyby se ten pastorek zasekával a byli občas říkám občas slyšet i zuby. Dnes jsem to vyndal ten startér a zuby dobrý na pastorku na věnec mrknu zítra snad bude dobrej, ale když jsem rozebral startér vyndal jsem jen pastorek a uviděl jsem jak je tam ta vysouvací páka , bylo to hliníkové víko popraskaný a kus úlomku přidíral rotor protože mi šlo točit tím reduktorem stuha, celý to bylo i zamaštěný od takového šedivého sajrajtu (hliníkový prach s olejem)A právě mi nejde do hlavy kde se stala chyba. Bavíme se o startéru do felicie ju. Normálně už mám strach tam dávat zase jinej aby to po týdnu nedělalo znova. Pište , radte, jsem už zoufalej.

3.10.08, 20:57

Příspěvek 
Startér s felície mám i já na fáčku už asi 3roky. Byl tam už když jsem auto kupoval, tak ani nevím, jak dlouho tam je. Je to ale origo Magneton. ty jsou hodně drahé asi 2500,- Kč, ale kvalitní. Na starém fáčku jsem měl ten samý startér ale jinou značku. Koupil jsem ho na burze za 1400,- Kč. Měl jsem ho v autě asi rok, poté jsem fáčko prodal, ale startér je pořád funkční. Má ho nyní tatík ve fáčku asi ty 3 roky, co mám to nové fáčko. Pořád je v poho, i když tatík už moc nejezdí. Podle mého to byla nějaká výrobní vada, a pokud to není origo Magneton, tak se není čemu divit.

4.10.08, 16:25

Příspěvek 
Říkám ten můj byla nějaká německá výroba a ta pani prodavačka mi říkala , že hodně je lidé kupují a ještě si na ně nikdo nestěžoval. Tyhlety německý stojí cca 1800kč. Ale co to tak stále študuju , tak zřejmě odešel ten vysouvací mechanismus jak to bylo vzadu prolomený , tak byl už asi nedostačující kontakt a vázlo to. Každý ráno to chodilo přes zuby. Ty rána byli asi tak tři radši s tím nejezdím aby mi neodešlo něco dalšího.

4.10.08, 17:46

Příspěvek 
Po pečlivý kontrole, protože mi to pořád ještě nedá spát, jsem zjistil, že ten malý drát co se zapojuje na spínač u startéru jde poněkud zvolna zapojit i odpojit a dost se při zapojení vyklá na té pacce. Může to být příčina toho , že při studeným startu nebyl pastorek dostatečně schopnjý vyjet do ozubení? Protože zahřátý motor startoval zase bezvadně. Jestli jo tak to budu muset vyměnit přípojku, poněvadž tam mám jak jsem už psal startér z felicie a tam je ta pacička na to připojení užší že? Než na originálním favoritáckym startéru. Myslím že to bude mít všechno na svědomí tenhle ten maličkej špatnej kontakt. Co vy na to?

7.10.08, 12:11

Příspěvek 
Mirmar píše:
Po pečlivý kontrole, protože mi to pořád ještě nedá spát, jsem zjistil, že ten malý drát co se zapojuje na spínač u startéru jde poněkud zvolna zapojit i odpojit a dost se při zapojení vyklá na té pacce. Může to být příčina toho , že při studeným startu nebyl pastorek dostatečně schopnjý vyjet do ozubení? Protože zahřátý motor startoval zase bezvadně. Jestli jo tak to budu muset vyměnit přípojku, poněvadž tam mám jak jsem už psal startér z felicie a tam je ta pacička na to připojení užší že? Než na originálním favoritáckym startéru. Myslím že to bude mít všechno na svědomí tenhle ten maličkej špatnej kontakt. Co vy na to?

Favo a Felica majú ten konektor na cievku štartéra rovnaký, trocha ju stlač kombinačkami aby tam išiel trocha ťažšie...

7.10.08, 20:03

Příspěvek 
delalo mi to to samy a u me to bylo poskozeni starteru vinou opotrebovani ozubeneho kola setrvacniku. resila to repase starteru a novy setrvacnik :lol:

7.10.08, 20:11

Příspěvek 
Taky jsem měnil věnec i pastorek a po výměně mi to právě dělalá dál jen při studeném startu za tepla v poho. Tak si myslím že to bude ještě tím kontaktem je to dost uvolněný. No opravým, upravým a dám vědět.

7.10.08, 23:12
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 13 ]