| Autor |
Zpráva |
|
Jiří Čech
Moderátor
|
fatal píše: Jiří Čech píše: Rozdíl v regulacích je v tom, že SEDR a LEKR má trochu jiné složení bohatosti směsi... Díky za vysvětlení, doposud jsem si myslel, že oba (resp. všechny) karby dávají při správném osazení na správném motoru přibližně stejnou směs (tedy v ideálním poměru). O rychlosti hoření směsi vím, ale z vlastní zkušenosti s podtlakem považuju za mnohem důležitější dobře fungující odstředivý předstih. Příště si dám větší pozor na formulaci...
Nemysli...
Problém je v tom, ze LEKR je modernější karb, než SEDR,a byl vyvíjen pro přesnější směšování kvůli emisím. Také lépe rozprašuje, tedy je směs homogennější... takže vychází jiná bohatost a tedy jiné hodnoty předstihu podle otáček.
PObě regulace jsou stejně důležité, jakmile jedna nefunguje nebo funguje špatně, motor nepracuje správně a pozná se to na výkonu a spotřebě, později na životnosti.
_________________ J.
|
| 1.10.08, 19:57 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Jiří Čech
Moderátor
|
Nepér píše: Jiří Čech píše: Stalo by se moc, kdyby sis články o zapalování přečetl? Je to zadarmo, platit za to nemusíš, jsou volně na tomto webu dostupné...  Kdyz ale ono to byt strasne dlouhy a moc pismenek.  Asi problém většiny diskusí, nejspíš by chtělo začít dělat na nových článcích na úrovni, v diskusi pak budeme už jen odkazovat na ty správné články a nebude třeba se dohadovat...
No jo, když jsi líný číst... Ale do hospody nejsi líný jít, že?
Nenapsal jsem toho dost? A vypadá to, že docela zbytečně, protože stejně jste si z toho moc nevzali...
_________________ J.
|
| 1.10.08, 19:59 |
|
 |
|
Majlanky
Junior TW team
|
Nevim ale proc me urazet za to ze sem si hloupe neprecet clanek o kterem sem nevedel.Proste me to nenapadlo, ze by o tom mohl byt clanek. Omlouvam se ti, ale uznej ze tvoje zprava byla az zbytecne utocna. Nijak jsem te neohrozoval, neobtezoval, nic. Takze ted je jasny re to predelam na LEKr a bude to... Skoda ze neprispivas vic. Aspon odkazama na tve clanky. ale mohl bys mi vysvetlit proc si tak vyjel? To je ted posledni dobou nejakej hit kazdyho servat? At vlezu kam vlezu tak vzdycky s usmevem a snazi mse abych vyzaroval co nejpozitivnejsi energii ale vzdycky se najde nejake srac kterej me za to nebo neco jinyho serve... A jeste jeden dotaz. Jak se mam neco naucit kdyz nemam nic delat?
_________________ Rapid r.v. 1989 s legalnim 781.136
|
| 1.10.08, 21:07 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
Jiří Čech píše: Nemysli... 
A schválně budu. 
|
| 1.10.08, 21:54 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
fatal píše: Jiří Čech píše: Nemysli...  A schválně budu. 
Nemohl bys uz dospet konecne? Dyk ses horsi jak Sadra ve svy dobe... 
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 1.10.08, 21:56 |
|
 |
|
Majlanky
Junior TW team
|
Hledte. Sehnalo by se nekde rozmisteni der na svorniky na favo sani? Myslim vykres nebo tak.
Dik
|
| 1.10.08, 23:41 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
UTFG
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 1.10.08, 23:45 |
|
 |
|
Jiří Čech
Moderátor
|
Majlanky píše: Nevim ale proc me urazet za to ze sem si hloupe neprecet clanek o kterem sem nevedel.Proste me to nenapadlo, ze by o tom mohl byt clanek. Omlouvam se ti, ale uznej ze tvoje zprava byla az zbytecne utocna. Nijak jsem te neohrozoval, neobtezoval, nic. Takze ted je jasny re to predelam na LEKr a bude to... Skoda ze neprispivas vic. Aspon odkazama na tve clanky. ale mohl bys mi vysvetlit proc si tak vyjel? To je ted posledni dobou nejakej hit kazdyho servat? At vlezu kam vlezu tak vzdycky s usmevem a snazi mse abych vyzaroval co nejpozitivnejsi energii ale vzdycky se najde nejake srac kterej me za to nebo neco jinyho serve... A jeste jeden dotaz. Jak se mam neco naucit kdyz nemam nic delat?
Sorry, ale nemohu za to, ze jsi takova citlivka...
Nemusíš nic předělavat na LEKR, jsou s tím jenom problémy, hlavně s připojením filtru sání. Přeházet pružinky v rozdělovači a výměna podtlakovky není zase nic tak ukrutně složitého.
Když tedy někdy někam vlezeš, tak první, na co koukni, co se tam píše v článcích a komentářích k nim. Pak teprve běž na diskuzi.
Nauč se teorii a pak teprve přejdi praktikovat. Aspoň budeš vědět, proč Ti to nebo ono nejde... Je třeba vědět, co který šroubek má v zařízení za funkci.
_________________ J.
|
| 2.10.08, 07:05 |
|
 |
|
Majlanky
Junior TW team
|
Jiří Čech píše: Sorry, ale nemohu za to, ze jsi takova citlivka... Nemusíš nic předělavat na LEKR, jsou s tím jenom problémy, hlavně s připojením filtru sání. Přeházet pružinky v rozdělovači a výměna podtlakovky není zase nic tak ukrutně složitého. Když tedy někdy někam vlezeš, tak první, na co koukni, co se tam píše v článcích a komentářích k nim. Pak teprve běž na diskuzi. Nauč se teorii a pak teprve přejdi praktikovat. Aspoň budeš vědět, proč Ti to nebo ono nejde... Je třeba vědět, co který šroubek má v zařízení za funkci.
No takhle. Se bojim, ze predelam rozdelvac pro SEDR a pak zjistim, ze to s nim nejezdi jak bych si predstavoval a pak to budu muset predelavat zpet... Jak to myslis problem s pripojenim filtru sani?
|
| 2.10.08, 08:38 |
|
 |
|
trady
Registrován: 2.10.08, 09:49 Příspěvky: 3491 Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
|
Uz jsi nastartoval?
|
| 2.10.08, 10:43 |
|
 |
|
Jiří Čech
Moderátor
|
Majlanky píše: Jiří Čech píše: Sorry, ale nemohu za to, ze jsi takova citlivka... Nemusíš nic předělavat na LEKR, jsou s tím jenom problémy, hlavně s připojením filtru sání. Přeházet pružinky v rozdělovači a výměna podtlakovky není zase nic tak ukrutně složitého. Když tedy někdy někam vlezeš, tak první, na co koukni, co se tam píše v článcích a komentářích k nim. Pak teprve běž na diskuzi. Nauč se teorii a pak teprve přejdi praktikovat. Aspoň budeš vědět, proč Ti to nebo ono nejde... Je třeba vědět, co který šroubek má v zařízení za funkci. No takhle. Se bojim, ze predelam rozdelvac pro SEDR a pak zjistim, ze to s nim nejezdi jak bych si predstavoval a pak to budu muset predelavat zpet... Jak to myslis problem s pripojenim filtru sani?
LEKR má jinou stavební výšku, jinou přírubu atd., takže původní pixla filtru nejde použít. A když to jede mně, tak proč by to nejelo Tobě, nemyslíš? Mám 136 GL.
_________________ J.
|
| 2.10.08, 11:07 |
|
 |
|
Majlanky
Junior TW team
|
Jiří Čech píše: LEKR má jinou stavební výšku, jinou přírubu atd., takže původní pixla filtru nejde použít. A když to jede mně, tak proč by to nejelo Tobě, nemyslíš? Mám 136 GL.
To vim ze ma LEKR vsechno jinak. Tak dejme tomu ze necham SEDR. Cetl sem ten tvuj clanek a neni mi uplne jasne co vsechno udelat kdyz davam favo zapalovani na favo motor se SEDRem... Motor ma snizenou hlavu o 0,8 a vacku 260/260. Mam rozklepavat tu diru jako kdybych mel 136x? Nebo to mam nechat a budu predelavat jenom ten podtlak? Co se stane kdyz to nepredelam? A dotaz trochu mimo. Na kolik mam nastavit vule pri tyhle vacce?
|
| 2.10.08, 17:22 |
|
 |
|
Jiří Čech
Moderátor
|
Majlanky píše: Jiří Čech píše: LEKR má jinou stavební výšku, jinou přírubu atd., takže původní pixla filtru nejde použít. A když to jede mně, tak proč by to nejelo Tobě, nemyslíš? Mám 136 GL. To vim ze ma LEKR vsechno jinak. Tak dejme tomu ze necham SEDR. Cetl sem ten tvuj clanek a neni mi uplne jasne co vsechno udelat kdyz davam favo zapalovani na favo motor se SEDRem... Motor ma snizenou hlavu o 0,8 a vacku 260/260. Mam rozklepavat tu diru jako kdybych mel 136x? Nebo to mam nechat a budu predelavat jenom ten podtlak? Co se stane kdyz to nepredelam? A dotaz trochu mimo. Na kolik mam nastavit vule pri tyhle vacce?
Jestli je to Rapid s favo motorem a SEDREM, platí charakteristika pro 136x, tedy rozklepnout. Zákl. předstih 8°, dokoriguj podle klepání.
Jestli je vačka přebroušená, nech vůli stejnou.
_________________ J.
|
| 2.10.08, 17:39 |
|
 |
|
Majlanky
Junior TW team
|
Tak sem rozdelal starej rozdelovac. A moc moudrejsi z toho nejsem. Takze na muj motor(favo se sedrem) mam nechat pruzinky(btw proc je kazda jina?) jaky tam sou ale rozklepat diru(furt sem nepochopil jakou  pokud by nekdo mel seznam ND tak mi napiste cislo dilu na kterym se ona dirka nachazi) a vymenit podtlakovou regulaci.
Poradte pls, at to muzu udelat jeste dneska...
Naposledy upravil Majlanky dne 5.10.08, 12:23, celkově upraveno 1
|
| 5.10.08, 12:20 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
Jiné pružinky jsou kvůli lomené křivce, jedna drží od začátku, druhá by měla zabrat později.
|
| 5.10.08, 12:22 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |