Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 2.7.26, 20:12

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 47 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
 Životnost motoru Fel 1,6 
Autor Zpráva

Příspěvek Životnost motoru Fel 1,6
Zdravim
Vím, že můj dotaz je velice ožehavý neboť životnost motoru všeobecně ovlivňuje řada okolností a nejvíce řidič samotný svým "stylem" jízdy. Přesto by mě zajímal Váš názor, kolik je v průměru možné najet km s motorem 1,6 pravidelně servisovaným včetně výměn motorového oleje.
Ptám se proto, že v servisu kam jezdím mi bylo řečeno, že po překročení cca 100 000 km dochází k opotřebení pístních kroužků a k následnému netěsnění motoru, což má za následek průnik olejové emulze do systému odvětrání klikové skříně a následnému "špinění" škrtící klapky. Je to prý??? typycké pro tyto motory.

Děkuji za Vaše názory- s pozdravem Vlastik

29.9.08, 10:26
Příspěvek Reklama

Hliník navždy.

Příspěvek 
Znamej ma pres 140 tisic a takoveto problemy nema... Ma zas jine, ale motor drzi.

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

29.9.08, 10:43
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Vseobecne 1,6 ma rada olej. Je to dane kostrukciou valcov. Su totiz vyvrtane priamo do liatinoveho bloku motora. Zakladom je vcasna a pravidelna vymene oleja. Zivotnost je urcite viac ako 100tis km. :lol:

29.9.08, 10:49

Příspěvek 
kwiko píše:
Vseobecne 1,6 ma rada olej. Je to dane kostrukciou valcov. Su totiz vyvrtane priamo do liatinoveho bloku motora. Zakladom je vcasna a pravidelna vymene oleja. Zivotnost je urcite viac ako 100tis km. :lol:

Olej používám Valvoline 10W-40 a měním jej nejdéle po 10 000km. Je pravda, že je auto ježděno převážně v městském provozu na kratší vzdálenosti a jako palivo používám LPG, ale studený motor ze zásady nevytáčím.

Vlastik

29.9.08, 11:12

Příspěvek 
Vlastik píše:
kwiko píše:

Olej používám Valvoline 10W-40 a měním jej nejdéle po 10 000km. Je pravda, že je auto ježděno převážně v městském provozu na kratší vzdálenosti a jako palivo používám LPG, ale studený motor ze zásady nevytáčím.

Vlastik

durablend ??...to je dobrá polosyntetika...olej měníš dobře a že jezdíš na LPG nevadí....děda má na fildě 1,3 170 tis a ta si nelízne kapičky oleje...fotřikův favorit má přes 200 tis a taky ne...1,6 sou motory celkem dobrý (samotnej motor, ne jako motor ve fildě) ale s těma klapkama tam jsou problémy, protože jak ji necháš dlouho zasranou a pak ji vyčistíš, tak už se to prostě nikdy nesrovná jak to je originál no a za delší čas ten motor začne houpat, chcípat, cukat atd...

29.9.08, 14:28
Profil ICQ

Příspěvek 
Ondras83 píše:

..olej měníš dobře a že jezdíš na LPG nevadí....děda má na fildě 1,3 170 tis a ta si nelízne kapičky oleje...fotřikův favorit má přes 200 tis a taky ne...1,6 sou motory celkem dobrý (samotnej motor, ne jako motor ve fildě) ale s těma klapkama tam jsou problémy, protože jak ji necháš dlouho zasranou a pak ji vyčistíš, tak už se to prostě nikdy nesrovná jak to je originál no a za delší čas ten motor začne houpat, chcípat, cukat atd...

Nemozes odvodzovat spotrebu oleja 1,3 s vlozenymi valcami pre 1,6 kde su valce tvorene blokom motora :roll:
Tu vyrobca aj sam priznava meratelnu spotrebu oleja.
Podobne riesene motory ma aj Opel, a to je jedna z veci preco mi niesu sympaticke.

Klapku treba pravidelne cistit na vsetkych podobne riesenych MPI. Len tieto riadiace jednotky len tak nezabudaju, potrebuju po zasahu aj reset.

29.9.08, 15:56

Příspěvek 
kwiko píše:
Ondras83 píše:

..olej měníš dobře a že jezdíš na LPG nevadí....děda má na fildě 1,3 170 tis a ta si nelízne kapičky oleje...fotřikův favorit má přes 200 tis a taky ne...1,6 sou motory celkem dobrý (samotnej motor, ne jako motor ve fildě) ale s těma klapkama tam jsou problémy, protože jak ji necháš dlouho zasranou a pak ji vyčistíš, tak už se to prostě nikdy nesrovná jak to je originál no a za delší čas ten motor začne houpat, chcípat, cukat atd...

Nemozes odvodzovat spotrebu oleja 1,3 s vlozenymi valcami pre 1,6 kde su valce tvorene blokom motora :roll:
Tu vyrobca aj sam priznava meratelnu spotrebu oleja.
Podobne riesene motory ma aj Opel, a to je jedna z veci preco mi niesu sympaticke.

Klapku treba pravidelne cistit na vsetkych podobne riesenych MPI. Len tieto riadiace jednotky len tak nezabudaju, potrebuju po zasahu aj reset.

u 1,3 taky škodovka udává nějakou spotřebu oleje....to je prostě u každýho motoru....mě na tý 1,6 sere, že na feliciáckou nápravu a skelet je moc těžkej...jinak je to nejvýkonější LEGÁLNÍ verze felicie.....

29.9.08, 16:50
Profil ICQ
Pan Kapitán

Příspěvek 
Ondras83 píše:
...mě na tý 1,6 sere, že na feliciáckou nápravu a skelet je moc těžkej...jinak je to nejvýkonější LEGÁLNÍ verze felicie.....

Bez tuningu je to motor naprd a kdyz ho "votunis" tak ho pak uz neprevlozkujes. Je to nejaka vyhra?

Tech 55kW dostanes i z 1.3ky a budes mit auto lehci.

Cvokárium: Youtube Instagram

29.9.08, 20:23
Profil ICQ YIM

Příspěvek 
Viky píše:
Ondras83 píše:
...mě na tý 1,6 sere, že na feliciáckou nápravu a skelet je moc těžkej...jinak je to nejvýkonější LEGÁLNÍ verze felicie.....

Bez tuningu je to motor naprd a kdyz ho "votunis" tak ho pak uz neprevlozkujes. Je to nejaka vyhra?

Tech 55kW dostanes i z 1.3ky a budes mit auto lehci.

jj přesně tak....

spíš nejde o těch 55kw, ale o ten krouťák... ale i tak to je pro mě motor na houby....

29.9.08, 20:52
Profil ICQ

Příspěvek 
Znam felici 1,6 co ma nalitano nejakejch 350 000 a motor naprosto parada,borec ho dovezl je koupenej z nejakej firmy jak to dovezl domu vsim si ze nefunguje kilometrovnik takze buhvi kolik ma natoceno,,myslim ze se tenhle motor docela poved sice vykonove nic moc ale jako rodine auto parada ,,podle mne je prevodovka udelana na rychlostni limity ja osobne sem stim letel 160 v seriovym stavu,,jinak co mam ten stejnej motor v rapidu tak se da letet i vice ale tam byl problem z napravami.Jinak si myslim ze chip jednotky nebo chip jednotky s vackou je dobra volba pro nekoho kdo chce s felicii lehce zavodit:)Popripade Turbina nebo Kompresor:)

29.9.08, 21:10
Profil ICQ

Příspěvek 
Jinak to zasirani klapky se da vyresit dvema zpusoby bud dani oddechovejch filtru na odlucovac oleje a na vstup do skrtici klapky nebo ten vstup do klapky zakorkovat ty filtriky vyjdou na 500 ,,lepsi jak kupovat novou skrtici klapku po delsim case za 4000,- ted sem to delal borcovi vytahnul sem mu tu seriovou hadici kterou byl propojen odlucovac oleje s skrtici klapkou,,byla stravena jak prase proste humus,,nevim proc je to tak nestastne vymyslene ale asi to jinak nejde ,,maj to udelany tak aby se nezasirala atmosfera plynama ktery vznikaj v motoru:)Neco za neco no Bud budete Grýn Pýs a budete kupovat skrtici klapky nebo budete zasirat atmosféru:)

29.9.08, 21:16
Profil ICQ

Příspěvek 
180km/h s tím jde letět.. jinak já mám 80tis.km na ní nalítáno a nežere ani kapku oleje, komprese je taky úplně v pořádku.. a co znám lidi s 1.6, tak nevím, že by měli kdy s tímto motorem nějaké problémy.. občas papá olej, ale to je způsobené gefery ventilů.. motor je to držák..

k té škrtící klapce: je to celkém normál, že se špiní, většinou je to způsobené, že tam lidi nalijou hodně oleje, optimum je tak 2,7l, pak se špinit nebude..

29.9.08, 21:17
Profil ICQ

Příspěvek 
Bolthorn píše:
180km/h s tím jde letět.. jinak já mám 80tis.km na ní nalítáno a nežere ani kapku oleje, komprese je taky úplně v pořádku.. a co znám lidi s 1.6, tak nevím, že by měli kdy s tímto motorem nějaké problémy.. občas papá olej, ale to je způsobené gefery ventilů.. motor je to držák..

k té škrtící klapce: je to celkém normál, že se špiní, většinou je to způsobené, že tam lidi nalijou hodně oleje, optimum je tak 2,7l, pak se špinit nebude..

Nevim no ja mam ten motor jemne zajetej neco kolem 96 000 a neco si veme,,ja ji mam cistou jak decka prdel olejem to neni :) je to tim jak sem psal sere tam bordel ten odlucovac oleje:)

29.9.08, 21:27
Profil ICQ

Příspěvek 
Mas tam vubec jeste tu hadici nebo je uz zezrana:)

29.9.08, 21:28
Profil ICQ

Příspěvek 
a ono není problém vzít klapku a jednou za čas jí vyčistit..

29.9.08, 21:33
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 47 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další