Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 2.7.26, 17:30

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 129 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Další
 Uz budu brecet, pomozte 
Autor Zpráva

Příspěvek 
No moc jsem to tady nepročetl, ale slyšel jsem, že ten bezkontatní rozdělovač je při správnem zapojení oproti kontaktnímu otočený o 180°. Jinak jiskru si klidně zkusíš i bez pomocníka.Dej si ráčnu na řemenici, vytáhni kabel od první svíčky, dej si tam nějákou svíčku, ukostři a toč ráčnou. A nezapoměn si zapnout zapalování :D A toč pomalu at stihneš zaregistrovat, kdy ta jiskra byla. Když jsem dával rozdělovač( kontakt, ale tam snad rozdíl nebude. Tak jsem dal řemenici na rysku nuloveho předstihu, vyšrouboval jsem svíčku na prvním válci a točil řemenici. Držel jsem prst v otvoru svíčky, abych cítil když píst tlakuje. Protože řemenice ti proběhne dvakrát než rozdělovač. Takže když jsem cítil jak píst tlačí vzduch ven a ryska řemenice byla na 0, tak jsem našteloval palec rozdělovače na první válec. Na obalu rozdělovače je taková tečka na místě kde pálí první válec. Na tu tečku musí směřovat ten palec a dostaneš tím nulovej předstih. Doufám, že u toho bezkontaktu je to stejný. No a když to nebude ani ted fungovat, tak je chyba někde v zapojení no, nebo něco odešlo :(

28.9.08, 10:27
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Junior TW team

Příspěvek 
Takze mam normalne skocit do mototechny a a koupit civku do bezkontaktniho rozdelovace? A pak sundat palec stahnout hevzdici a tam je nekde ta civka tak ji vymenit? Kazej se ty civky casto? A jakou to ma pricinu? Vi nekdo co je uvnitr ETZ?

Me totiz jako nevadi ze se neco podelalo a ze to musit opravovat ale zad bych zamezil aby se to stalo znova :-)

28.9.08, 11:12

Příspěvek 
ja to tasky necetl vsechno...ale zkusim jednoduchy postup..vsechno zapoj tak jak to ma byt inducka favo ETZ rozdelovac...benzin poznas jestli ti jde do karburatoru.... vem kabel od inducky nekde ho dej k ventilovemu viku a pomocnik at ti zatoci jestli to jiskri....pokud budes tocit pomalu jen rukou remenici tak ten bezkontakt ti jiskru neda.....musi mit vyssi otacky...a kdyz startujesje tam taky jinej odbre z baterky a podobne...pokud to bude jiskrit tak si natoc rysku na pet stupnu na remenici a rozdelovac otoc tou podtlakovou membranou dozadu...pak se podivej kde mas palec...na vnitrku rozdelovace mam rysku ta musi souhlasit z palcem....tak to tak doladis....pokud by ti to vychazelo o 180stupnu jinak tak pootoc jeste jednou dokola klikovkou aby si ten palec mel na rysce...tam bud bud prvni valec nebo ctrvty....pokud se ti chce...tak tak sundej ventilove viko a a podivej se kterej valec striha...a kterej ma zavrene oba ventily..ten kterej ma zavrene tak pali a ten jde na tu pozici kabelu kde mas zrovna palec...pak jdes po smeru hodinovych rucicek..myslim..poradi je 1 3 4 2..tak tam jak mas palec ti vyjde bud 1 nebo 4a pak to doplnis aby si mel spravne kabely..no a pokud mas palec a kabely svicky..ok..tak na drb :lol: pokud nechces sundavat ventilove viky tak zkus bud to pojede nebo ti to bude strilet ...a podobne...tak prehod dva a dva kabely na rozdelovaci mezi sebou....a melo by to jet...

28.9.08, 11:26
Profil ICQ

Příspěvek 
a jeste zduraznuju...rukou si s tim muzes tocit jak chces a stejne ti to jiskru neda...tak at neco zabytecne nekupujes....

28.9.08, 11:27
Profil ICQ

Příspěvek 
Několikrát se tady zmiňovalo zkoušení jiskry přes ráčnu... Nemá snad bezkontaktní rozdělovač minimální provozní otáčky asi 40 ot./min (80 ot./min kliky) kde pod tuhle hranici se nedokáže indukovat dost silné napětí aby byl impulz pro spínač použitelný? Tím pádem pokud není impulz není ani jiskra..

Edit: Koukám Jiri už mě předběhl... :) ale i tak už jsem to tady jednou zmiňoval.

28.9.08, 11:28

Příspěvek 
Neex píše:
Několikrát se tady zmiňovalo zkoušení jiskry přes ráčnu... Nemá snad bezkontaktní rozdělovač minimální provozní otáčky asi 40 ot./min (80 ot./min kliky) kde pod tuhle hranici se nedokáže indukovat dost silné napětí aby byl impulz pro spínač použitelný? Tím pádem pokud není impulz není ani jiskra..

jasne vzdyt to tady pisu to neda jiskru kdyz tim tocis rukou....to tam muze mit vsechno nove a stejne to nepujde....co de..mam vyzkouseno..tak vytahnout rozdelovac a zatocit primo rukou s nim..pak to jiskri...

28.9.08, 11:30
Profil ICQ

Příspěvek 
Právě... už jsem si taky říkal musím to napsat přímo nebo jak se toho někdo u bezkontaktu chytí a bude to chtít takhle zkoušet tak mu to nehodí jiskru ani kdyby chtěl sebevíc, ale byl jsi rychlejší. :) :wink:

28.9.08, 11:33

Příspěvek 
Jaj, to jsem tu napsal já s tou ráčnou :oops: Tak to se omlouvám :) Bezkontakt jsem v autě neladil no, jen jsem ho vyhodil a nahradil klasika kontaktním :D

28.9.08, 11:50
Profil ICQ

Příspěvek 
Autogen píše:
Jaj, to jsem tu napsal já s tou ráčnou :oops: Tak to se omlouvám :) Bezkontakt jsem v autě neladil no, jen jsem ho vyhodil a nahradil klasika kontaktním :D

Nebyl jsi to jen ty :wink:

28.9.08, 11:52

Příspěvek 
Neex píše:
Autogen píše:

Nebyl jsi to jen ty :wink:
byl jsem to já 8) páč to mám odzkoušený mě to prostě jiskřilo vyměňoval sme klasickej rozděl za bezkontakt na ferodovy martinovi 91 a klasika potočil jsme ráčnou byli tam i daný svíčky a upe v poho možná náhoda ale šlo to :)

Včelař

Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!

28.9.08, 11:59
Profil ICQ

Příspěvek 
mozna zalezi jak rychle...seridit jako kladivko to nejde

28.9.08, 12:03
Profil ICQ
Junior TW team

Příspěvek 
No ale kdyz bude v prcicich ta civka v rozdelovaci tak to stejne jiskru hazet nebude ne?

28.9.08, 12:28

Příspěvek 
no to nebude tak jestli vis ze je spatna tak ji vymen nebo rozdelovacy ja nevim jestli si s tim zkousel tocit a koukat jestli to jiskri

28.9.08, 12:30
Profil ICQ
Junior TW team

Příspěvek 
No jeste jednou to promerim ale jestli ma opravdu 112Kohm tak je to 40x vic nez ma byt tak je jasny ze je v cudu. Doufam ze sebou nevzala ETZ nebo civku. Nevite nekdo jestli jde ETZ ozkouset nejakym merenim? Civka by mela jit promerit a to odpor na prim. a sekund. vinuti akorat nevim jak pac sou tam jenom 2 kontakty na 2 vinuti :?

28.9.08, 13:06

Příspěvek 
vubec nic nemer...zapoj to a zatoc s tim..nejrychlejsi a nejucinejsi

28.9.08, 15:32
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 129 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Další