Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.6.26, 14:05

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
 PDA + autoradio 
Autor Zpráva

Příspěvek PDA + autoradio
Zdravim, potrebujem poradit z prepojenim PDA a autoradia. Vystup na sluchatka z PDA mam zapojeny do "bus in audio" na radiu (Sony XR C420RDS) - idu len zadne repraky. Problem nastane, ked napajam PDA zo zapalovaca tak to rusi zvuk (sumi, piska...brum). Je jedno ci motor bezi alebo nie a kym PDA ide z vlastnej baterky tak je zvuk cisty. Zistil som ze podobne ale slabsie ruseni sposobuje aj nabijanie mobilu zo zapalovaca. Prosim o rady, neviem kde zacat :(
Niekde som cital ze sa da namiesto kazety spravit AUX - takto by som vyriesil vsetky repro, len neviem ci to pojde aj na tomto radiu.
Vdaka za odpovede

15.9.08, 11:36
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
pojde to vsade, ta kazetova redukcia sa da kupit za 40 krone (kamos mi to doniesol z GB a hned potom som si splasil radio na mp3) a funguje to v kazdom radiu. Je to vydzubany system, takze odrbe aj radia, ktore zistuju polohu na kazete, alebo maju autoreverz.

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

15.9.08, 11:47
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
ventYl píše:
pojde to vsade, ta kazetova redukcia sa da kupit za 40 krone (kamos mi to doniesol z GB a hned potom som si splasil radio na mp3) a funguje to v kazdom radiu. Je to vydzubany system, takze odrbe aj radia, ktore zistuju polohu na kazete, alebo maju autoreverz.

Ja som ale myslel samostatny AUX nie ten kazetovy adapter. Bohuzial kazetovu mechaniku mam pokazenu preto hladam iny sposob...

15.9.08, 12:59

Příspěvek 
velasp píše:
ventYl píše:

Ja som ale myslel samostatny AUX nie ten kazetovy adapter. Bohuzial kazetovu mechaniku mam pokazenu preto hladam iny sposob...

a ako chces s pokazenou kazetovou mechanikou dat miesto kazety AUX? ostane ti jedina moznost a to otvorit radio a namiesto citacej hlavy napojit trebars konektor na jack. otazne ale potom je, ako mas tu kazetovu mechaniku pokazenu. ak je trebars pokazena tak, ze nie je schopna previjat pasku, ale sama o sebe ide, to by som neriesil, ten kazetoreduktor na tom nie je zavisly.

Skoda 742 Forever Team

19.9.08, 09:09

Příspěvek 
Je to tam pokrivene, ta mechanicka cast, asi sa tam niekomu zasekla kazeta.....Ked to mam nejak opravovat tak radsej rovno prerobim na AUX vstup. Neslo by to riesit nejak takto:

http://www.xantiaclub.cz/view.php?nazev ... 2006080001

:?: :?: :?:

19.9.08, 14:41

Příspěvek 
skus to rozobrat, kazetova mechanika je vo svojom prirodzeni velmi primitivne zariadenie, takze hned uvidis, co je krive a nakolko je to krive. pokial viem, pri zaseknuti kazety (da sa to vobec?) sa nema moc co skrivit, jedine, ze by pokrivil osku na unasaci kazety a to by spolu s nou vyrval polku radia von.

Skoda 742 Forever Team

20.9.08, 12:18

Příspěvek 
Tak som to otvoril, chybalo tam koliesko na motorceku, co pohana mechaniku. To som dopasoval zo synovcovych starych "robotov", ale na dalsich dvoch kolieskach je vylamane ozubenie a okrem toho cely ten prevod ide podla mna dost tazko (kryve vodiace hrany). Neviem co s tym kto predtym robil :evil: :?: :evil: tade asi cesta nevedie. Zabil som takmer hodinu, podla toho navodu by som uz mal AUX. Fakt nevie niekto ako na to, nasiel som schemu podobneho radia - mohol by sa na to niekto pozriet?

Este sa vratim k tomu problemu s PDA, co rusi zvuk. Minule som v praci telefonoval (podnikova MB linka) a zistil som, ze ked sa dotknem PDAck (napajane cez nabijacku) tak v sluchatku brumi. Ako to teda odrusit v aute, je na to nejaky sposob?

Nechcem kupovat ine radio, je to pre mna zbytocne... ale ak je moznost spravit to moje rad sa s tym pohram. Prosim pomozte

21.9.08, 19:27

Příspěvek 
velasp píše:
Tak som to otvoril, chybalo tam koliesko na motorceku, co pohana mechaniku. To som dopasoval zo synovcovych starych "robotov", ale na dalsich dvoch kolieskach je vylamane ozubenie a okrem toho cely ten prevod ide podla mna dost tazko (kryve vodiace hrany). Neviem co s tym kto predtym robil :evil: :?: :evil: tade asi cesta nevedie. Zabil som takmer hodinu, podla toho navodu by som uz mal AUX. Fakt nevie niekto ako na to, nasiel som schemu podobneho radia - mohol by sa na to niekto pozriet?

Este sa vratim k tomu problemu s PDA, co rusi zvuk. Minule som v praci telefonoval (podnikova MB linka) a zistil som, ze ked sa dotknem PDAck (napajane cez nabijacku) tak v sluchatku brumi. Ako to teda odrusit v aute, je na to nejaky sposob?

Nechcem kupovat ine radio, je to pre mna zbytocne... ale ak je moznost spravit to moje rad sa s tym pohram. Prosim pomozte

ok, ja sa este vratim k tej kazete ako redukcii: to, ze je ten pohon vylamany niecomu brani? aby ti ta kazetova redukcia fungovala, potrebuje kazetova mechanika splnit relativne malo predpokladov:
- v priestore mechaniky nesmie byt nic, co by blokovalo zasunutie kazety
- po zasunuti kazety ta musi zostat v mechanike zafixovana (u koliskovych mechanik musi kazeta zaklapnut)
- po fixacii mechaniky sa na "kazetu" musi pritlacit citacia hlava (u koliskovych mechanik sa deje sucasne so zaklapnutim mechaniky)
- prehravanie sa nesmie samovolne zastavovat (tzn. ze motor sa musi volne tocit, vacsina kazetovych mechanik ma autostop rieseny cez kladivko, ktore tlaci na pasku a ked paska dojde na doraz, naspanuje sa a kladivko odtlaci, co zastavi prehravanie. to by tazky beh motora ovplyvnit nemal, redukcia ziadnu pasku nema) - plati vacsinou LEN pre vymakane radia s digitalnym riadenim prehravania, ostatne sa napriklad za pomoci srubovaka daju uviest do chodu aj uplne bez pasky.

to, ze je prevod zniceny nevadi, pretoze kazetova redukcia nevyzaduje, aby sa kolecka tocili, kazete je to lautr. otazne je len ci to nebude vadit radiu (niektore vymakanejsie walkmany a radia mali detekciu zamotanej/pretrhnutej pasky a pod.). kazeta vyzaduje len to, aby sa dala volne do mechaniky zalozit, nevypadla a pritlacila sa k nej citacia hlava. to su vacsinou vsetko cisto mechanicke zalezitosti (aspon v pripade 99% kazetovych mechanik v autoradiach, co som kedy videl).

no a k tomu odruseniu. PDAcko pravdepodobne napajas z autonabijacky zastrcenej v zapalovaci, co bude v lepsom pripade nejaky lacnejsi stabilizator na nabijacie napatie (okolo 5,5V), v horsom pripade len rezistorovoy napatovy delic. Kedze PDAcko nie je konstruovane na sustavny beh z nabijacky, vyhladene napatie unho dodava baterka a PDAcko neobsahuje ziadny dalsi stabilizator napatia z nabijacky, maximalne tak napatovy stabilizator na obvykle 3.3V pre napajanie obvodov. Vzhladom k tomu, ze baterka dodava hladke napatie, nepotrebuje byt stabilizator na pracovne napatie nejaky brutalny. No a teraz si zober kombinaciu pulzujuce palubne napatie v aute (nepises co za auto, ale kedze si na skodovackom fore, predpokladam, ze nejaka skodovka?) - napriklad taky mechanicky regulator alternatora moze vyrabat pulzy v elektroinstalacii aj pri stojacom motore, mizernu stabilizaciu napajacieho napatia v nabijacke a PDAcku a koncovy zosilnovac zvukoveho cipu v PDAcku a brumy, sumy a ine pazvuky mas na svete.

Pomoze asi len to, co pri beznej audiosustave, teda poriadne odrusit obvod autozapalovaca. Pripadne by sa este mohlo stat to, ze ta nabijacka obsahuje pulzny zdroj napatia, ktory nerusi PDAcko, ale samotne radio. To bude treba pridavne odrusit radio, alebo nieco take. (kedze to robi aj pri nabijani telefonu, ked je PDA mimo siete).

Skoda 742 Forever Team

23.9.08, 11:55

Příspěvek 
Nedalo mi, tak som skusal napasovat adapter do mechaniky. Rucne som pretacal prevody a po napojeni radia to aj fungovalo, ale stale len na chvylu. Zda sa ze motorcek nevladze tocit, vyhodnocuje to asi ako koniec pasky a stale prepina smer. Skusal som iny pozicany adapter aj klasicke kazety a vysledok rovnaky. Nakoniec sa mechanika pokusila vysunut kazetu ale koli tym poskodenym prevodom ostala v "medzipolohe" :(

ALE vyriesil som to :D :D :arrow: tak, ze som prilepil hlavu z adaptera naproti tej citacej v mechanike, potom som upravil jeden plech (ten co pridrziava kazetu) aby do nej nenarazal. Este som musel spojit kolieska gumickou, pretoze ked sa tocilo len jedno tak to nefungovalo (asi akokeby sa pretrhla paska). Nastastie takyto jednoduchy prevod to ako - tak pretaca, takze aj riadne funguje. Dokonca som zistil ze prazna mechanika sa "hybe" v celom rozsahu bez problemov. Tu ale nastala ina "chybicka krasy" - ked nahodou stlacim eject, alebo pri resetovani radia sa mechanika vysunie hore, takze tam musim chvylu sprtat aby som akoze zasunul kazetu. To je uz fakt len mala chybicka, chcem prelozit vypinac, ktory to ma na starosti k dvierkam... potom snad postaci sprtnut palcom do dvierok.. :wink:

Takze ventYl VELKA VDAKA ti, ze si ma na to naviedol. Ono to fakt nieje zlozite, ale ak nieco nefunguje tazko odsledujem co ma kde zapadnut. Tak este raz dakujem za pomoc, nakoniec som vlastne vyriesil aj rusenie zvuku, pretoze to sa cez adapter neprenasa..

23.9.08, 17:58

Příspěvek 
velasp píše:
Nedalo mi, tak som skusal napasovat adapter do mechaniky. Rucne som pretacal prevody a po napojeni radia to aj fungovalo, ale stale len na chvylu. Zda sa ze motorcek nevladze tocit, vyhodnocuje to asi ako koniec pasky a stale prepina smer. Skusal som iny pozicany adapter aj klasicke kazety a vysledok rovnaky. Nakoniec sa mechanika pokusila vysunut kazetu ale koli tym poskodenym prevodom ostala v "medzipolohe" :(

ALE vyriesil som to :D :D :arrow: tak, ze som prilepil hlavu z adaptera naproti tej citacej v mechanike, potom som upravil jeden plech (ten co pridrziava kazetu) aby do nej nenarazal. Este som musel spojit kolieska gumickou, pretoze ked sa tocilo len jedno tak to nefungovalo (asi akokeby sa pretrhla paska). Nastastie takyto jednoduchy prevod to ako - tak pretaca, takze aj riadne funguje. Dokonca som zistil ze prazna mechanika sa "hybe" v celom rozsahu bez problemov. Tu ale nastala ina "chybicka krasy" - ked nahodou stlacim eject, alebo pri resetovani radia sa mechanika vysunie hore, takze tam musim chvylu sprtat aby som akoze zasunul kazetu. To je uz fakt len mala chybicka, chcem prelozit vypinac, ktory to ma na starosti k dvierkam... potom snad postaci sprtnut palcom do dvierok.. :wink:

Takze ventYl VELKA VDAKA ti, ze si ma na to naviedol. Ono to fakt nieje zlozite, ale ak nieco nefunguje tazko odsledujem co ma kde zapadnut. Tak este raz dakujem za pomoc, nakoniec som vlastne vyriesil aj rusenie zvuku, pretoze to sa cez adapter neprenasa..

nemas zac.

ono tie sony radia sa vyrabali s kazetami davno po tom, co vacsina inych vyrobcov presla na CD a kazetove verzie pouzivali uz len z nudze na lowendoch, takze tam mali nejake prastare genericke koliskove mechaniky. Kdezto sony slo dalej a tu mechaniku vymakalo do dokonalosti (autoreverz, seek po pesnickach a pod.), preto pre tieto mechaniky je kus komplikovanejsie tam nieco nabastlit, ale da sa to.

Skoda 742 Forever Team

23.9.08, 21:11
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 10 ]