Plechové disky Fabia versus fabia II
| Autor |
Zpráva |
|
LiMaK
|
 Plechové disky Fabia versus fabia II
Zdravim, mam takovy problem. otecko si koupil new fabii (II), standartne na ni ma 15" litaky.
No uz pomalu zaciname resit zimni gumy, protoze jsou ted na ne obrovské slevy. tatik si koupil zimaky 185/60 R14 (protoze tyhle 14tky jdou pouzit se snehovymi retezy a 15" uz ne)
A ted to hlavni, dulezity dotaz...urcite nechci kupovat na zimu NOVE plechy specialne na fabii II. Ale mam takove podezreni, ze plechy z fabie I tam pujdou taky. Nemate nekdo zkusenosti, podle me to bude absolutne zamenne. Jde mi o to, zdali tam neni treba finta v jinem vystredovacim krouzku, nebo ohledne brzdovych trmenu.
Proste chci koupit nove (nebo mirne jete) plechy 14" z fabie I a dat jen na zimu na fabii II.
Vite, co mi na to asi rekli v znackovem zarucnim servise....bla blabla to asi nejde....
Kdo uz to ma vyzkousene, prosim ozvete se, nemel tady nahodou nekdo elektrony z I na II nebo proste nekdo s osobni zkusenosti. protoze rady ze to asi mozna pujde, ty nepotrebuju, to si myslim i ja, ze to na 90pct pujde, ale potrebuju jistotu kdyz uz to mam jit koupit.
PS. rozdil ceny novych plechu I versus II je u nas, na cele sadě skoro 1800kc. tak kvuli tomu, proc platit skoro dvojku navic, kdyz je to mozna stejne, ze  DIKY MOOOC
_________________ Vsechny správné vozy mají motor na té správné straně....ferrari,porsche, lambo...a 742
|
| 31.5.08, 13:51 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
si přijed a můžem to zkusit 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 31.5.08, 14:32 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
Fabie 1, fabie 2, octavia tour , roomster mají záměnné disky. Stejná rozteč, stejná střeodvá díra.
|
| 31.5.08, 14:47 |
|
 |
|
LiMaK
|
Disky prave vypadaj trosku jinak, ale taky si myslim. stejna roztec to vim, ale prave chci vedet jestli nemaj treba jine zahyby a jestli mi to nebude drit treba o vetsi brzdove trmeny, nemaj zasadne jine ETcko nebo tak nejak podobne milion veci.\
Taky treba vim, ze na formana se "nedaj" dat legalne disky z Favorita, protoze prej maji jine hmotnostni zatizeni a ty z formana jsou i jinaci (maj jine diry)....
Proste na favo jdou z formana ale ne naopak. Vim ze to fyzicky JDE,ze je vse stejne, ale ve vyjadreni mlade boleslavi to neni povolene.(stejne tak disky z Fa na FA-pickup a nebo disky z favorita se nesmej pouzit na felicii, ale disky z felicie na Fa jo.)
Predpokladam, ze ale fabia I a II jsou si hmotnostne podobne, takze by to snad nemuselo vadit (policajti ho**o poznaj a na technickou pojedu na origo litakach na jare
S tou stredovou dirou diky..
PS: tu zkousku disku z I uz taky resim, taky me to napadlo, ale zatim jsem nechtel otravovat kolegu v praci, proste kdyby to mel nekdo na 100pct vyzkousene a moh mi to potvrdit.
_________________ Vsechny správné vozy mají motor na té správné straně....ferrari,porsche, lambo...a 742
|
| 31.5.08, 15:55 |
|
 |
|
Woodbine
|
Vyzkoušeno to nemám, ale můžu přidat další názor typu "mělo by to jít".  Fabia I i II jsou postavený na stejným základě (min. podvozek) a pochybuju, že by zrovna na rozteči nebo středovým otvoru něco měnili, stejně tak na brzdách. Ale jak už bylo napsáno výše, není nic jednoduššího než půjčit si od někoho rezervu a zkusit to.
P.S.: Jsem tu nový a pořád jsem hledal téma, do kterýho bych mohl něco napsat. A teď jsem ho našel... 
_________________ Moje Škoda Fabia RS
|
| 20.8.08, 21:20 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
Woodbine píše: P.S.: Jsem tu nový a pořád jsem hledal téma, do kterýho bych mohl něco napsat. A teď jsem ho našel... 
Zkus nevyhrabavat kostlivce ze skrine 
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 20.8.08, 21:22 |
|
 |
|
Woodbine
|
Ajta, sorry, překouk jsem se o rok...  Tak už radši mlčím.
|
| 20.8.08, 21:24 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
O rok ne uplne... Nemlc  Ja jen abys nepokracoval hloubjeji do databaze 
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 20.8.08, 21:24 |
|
 |
|
Woodbine
|
Tak teď už je to fakt trapný, koukal jsem na úplně jinej datum... 
|
| 20.8.08, 21:26 |
|
 |
|
MOLSO
|
Woodbine : popozeraj si staršie témy, napr ja som sa tam dozvedel dosť vecí  sekcie motor karoseria brzdy mám prelezené všetky ktoré ma zaujali 
_________________ Draxo 105 L ... smädné kone Šporhelt 120L - samochodné približovadlo LPG
|
| 20.8.08, 23:49 |
|
 |
|
OndraM
Registrován: 11.3.07, 20:53 Příspěvky: 202 Bydliště: Praha-západ
|
 Re: Plechové disky Fabia versus fabia II
LiMaK píše: PS. rozdil ceny novych plechu I versus II je u nas, na cele sadě skoro 1800kc. tak kvuli tomu, proc platit skoro dvojku navic, kdyz je to mozna stejne, ze  DIKY MOOOC
Řekni mi jednu věc, za kolik máš vyhlídnutou tu sadu disků na Fabii I ??? A jen tak pro pořídek, chceš 6palců šíroký 14" ne 5palců počítám.
_________________ Škoda Felicia Combi 1.3MPI GLXi 91k -> 134Nm Škoda Felicia Combi 1.6MPI GLXi Mercedes-Benz C220 CDI
|
| 21.8.08, 19:06 |
|
 |
|
LiMaK
|
mno, dival jsem se, ze jeden plechacc na I stoji u nas 900 +-autobus, na II nabizel "AUTORIZOVANY" dealer disk za cenu 1300kc.
A ZIMA SE BLIZI a ja porad nezkousel nikoho polamat o pujceni rezervy z I
taky si myslim, ze I a II bude stejne,roztec i stred je na 100procent, ale jde mi ale treba o takovy detail, jako je tvar disku, aby mi to trebas po upevneni nedrelo o brzdy, nebo o vetsi (sirsi) buben....asi tak...
|
| 29.8.08, 02:30 |
|
 |
|
LiMaK
|
jo a stim rozmerem v palcich, ted tam mam 195 R15, zimniky mam koupene 185 R14. myslim si , ze by 5ti palcove disky postacily...
|
| 29.8.08, 02:31 |
|
 |
|
škodař
Registrován: 21.1.07, 00:29 Příspěvky: 4693 Bydliště: Rokytnice u Přerova
|
sory že t sme pletu ale koukni na veci co prdává uživatel fabia htp má disky i s pneu za cenu disků 
_________________ Seat toledo 1.9 TDI 1996 Seat toledo 1.9 TDI 1998 T4 1.9 MTDI 1995 Long spotřebák Včelař
Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!
|
| 29.8.08, 22:33 |
|
 |
|
LiMaK
|
VYRESENO, KOUPENE...zima se blizi
jsou stejne
|
| 15.9.08, 20:34 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |