Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 30.6.26, 05:12

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
 Pylový filtr Felicia 1,6 s klimatizací 
Autor Zpráva

Příspěvek Pylový filtr Felicia 1,6 s klimatizací
Chceme koupit ojete auto, premysleli jsem o Felicii. Protoze jsme s manzelkou oba alergici, chteli bychom verzi s klimatizaci, kde bych automaticky predpokladal pylovy filtr. Jenze jak jsem hledal po internetu, tak jsem zjistil, ze ho Felicie 1,6 s klimou asi nemaji, resp. jde jen vlozit takovy ten netkany oval do sani vzduchu. Sam jsem ho pouzival u sluzebni Felicie 1,3, ale nemam s nim dobre zkusenosti, protoze vlhne, spatne filtruje a za deste se strasne zaparuje predni sklo.
Nevite tedy nekdo, zda ma nejaky typ felicii skutecny (skladany) pylovy filtr? Podle nekterych indicii by mohly mit pylak Felicie 1,6 novejsi generace (nova maska) s klimou. Je to tak?? Predem diky za info.

28.8.08, 13:31
Příspěvek Reklama

Příspěvek Re: Pylový filtr Felicia 1,6 s klimatizací
TOMAS12HTP píše:
Chceme koupit ojete auto, premysleli jsem o Felicii. Protoze jsme s manzelkou oba alergici, chteli bychom verzi s klimatizaci, kde bych automaticky predpokladal pylovy filtr. Jenze jak jsem hledal po internetu, tak jsem zjistil, ze ho Felicie 1,6 s klimou asi nemaji, resp. jde jen vlozit takovy ten netkany oval do sani vzduchu. Sam jsem ho pouzival u sluzebni Felicie 1,3, ale nemam s nim dobre zkusenosti, protoze vlhne, spatne filtruje a za deste se strasne zaparuje predni sklo.
Nevite tedy nekdo, zda ma nejaky typ felicii skutecny (skladany) pylovy filtr? Podle nekterych indicii by mohly mit pylak Felicie 1,6 novejsi generace (nova maska) s klimou. Je to tak?? Predem diky za info.

Zial vzhladom na konstrukciu nasavania si neviem predstavit ze by to menili. :roll:

28.8.08, 13:39

Příspěvek 
No taky si to myslim, ale podle tohoto dokumentu se zda, ze o pylaku soudruzi z Mlade Boleslavi minimalne uvazovali:
http://uloz.to/416773/felicia-klimatiza ... funkce.pdf
Chtelo by to nejakeho majitele 1,6-ky s klimou :-(

28.8.08, 13:45

Příspěvek 
TOMAS12HTP píše:
No taky si to myslim, ale podle tohoto dokumentu se zda, ze o pylaku soudruzi z Mlade Boleslavi minimalne uvazovali:
http://uloz.to/416773/felicia-klimatiza ... funkce.pdf
Chtelo by to nejakeho majitele 1,6-ky s klimou :-(

pelový filter na Feliciu nejestvuje (ten molitan je blbosť, pravda je že nasiakne vodou a dofúkal), výhodou kúrenia pri klíme je vnútorná cirkulácia....

28.8.08, 19:13

Příspěvek 
Mám takový pocit že dělají oba dva....Ale nejpoužívanější a osvědčený je uhlíkový filtr který je jak proti sajrajtu z vejfuků tak i proti pylům.. :wink:

28.8.08, 20:55

Příspěvek 
patrik-hp píše:
Mám takový pocit že dělají oba dva....Ale nejpoužívanější a osvědčený je uhlíkový filtr který je jak proti sajrajtu z vejfuků tak i proti pylům.. :wink:

ale na felicii ho nemáš kam dať :!: vzhľadom na konštrukciu kúrenia sa akýkoľvek filter nasadený pod nasávač v daždi nasiakne vodou a potom to prestane fúkať úplne... pri kúrení s klimatizáciou sa dá prepnúť na vnútorný okruch pričom je vzduch nasávaný zvnútra ale ani tam žiaden filter nieje...

28.8.08, 21:07

Příspěvek 
michalkatka píše:
patrik-hp píše:

ale na felicii ho nemáš kam dať :!: vzhľadom na konštrukciu kúrenia sa akýkoľvek filter nasadený pod nasávač v daždi nasiakne vodou a potom to prestane fúkať úplne... pri kúrení s klimatizáciou sa dá prepnúť na vnútorný okruch pričom je vzduch nasávaný zvnútra ale ani tam žiaden filter nieje...

Já to nekonstruoval?! :shock: Mám ale takovej pocit,že jeho problém a jiných nevyřeším :P :lol: .....Není to ale tak tragický aby se s tim nedalo jezdit.Filtr,konkrétně uhlíkový je uspůsoben tak,aby odolával vodě a neucpával se...Pokud je nasáklý a zasraný prachem,díky nedostatečně rýchlé výměně za nový,okno se bude hodně rychle mlžit,protože póry ve filtru budou mít nedostatečnou propustnost čerstvého vzduchu....V tom je zásadní problém...:wink: Další zajímavostí topení a šachty vzduchu u Feldy je,že má uvnitř okapnici která tam není jen tak na okrasu :lol: ...Favorit nic takového nemá?!...A ta má zachycovat vodu,která by měla Pylový filtr ucpávat...jen že on se vkládá pod okapnici našikmo mimo dosah vody....tak je řešeno topení u Felicie,Ale U klima dát nejde :wink: Tak že nepomohu :P

28.8.08, 22:06
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 7 ]