Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 6.7.26, 12:02

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 60 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 žere olej 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Jinak poznat se to dá ještě tak že večer to proženeš aby se to ohřálo a ráno než to natočíš tak vytáhneš svíčky a koukneš na ně, pokud na nich bude jasně olej tak to teče ventilama, pokud ne tak můžou být kruhy v háji, ale když už tu hlavu sundáš a budeš chtít mít klid tak udělej i kruhy, sežeň Goetze a bude to svatý

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

15.8.08, 09:08
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Tak sem to teď zkusil s tím, jestli bude vidět nějakej ten kouř a znejistel sem, která ta hadice to je na odvětrání klikový skříně. Ta tlustá, co de z víka ventilů nebo ta tenká, co de z příruby karburátoru? Z tý tlustý sem viděl kouř akorát když sem to zacpal a pak pustil, tak pak ho trošku vyšlo ven, ale jinak sem z toho nic neviděl a tlakuje to málo. Z tý tenký nešlo nic a taky tlakuje málo, spíš neznatelně. On mi teda nejde ani viditelnej kouř z výfuku ani když to pořádně protůruju, takže nevím, jestli je tohle směrodatný. Co si teda myslíte vy? Večer to pak ještě můžu zkusit prohnat, abych kdyžtak zjistil ty ventily.

15.8.08, 12:12

Příspěvek 
Kristensen píše:
K těm guferům na ventilech: Pokud si to předěláš sám doma pouze tím že upravíš vrch vodítka pro nasazení gufera tak je to k prdu protože jak píšeš tak se vodítka budou vydírat, ale pokud to necháš předělat někým kdo to dělá tak stará vodítka se odvrtají a daj se tam nová vodítka z jiného materiálu a upravená pro gufera, v tu chvíli vše funguje tak jak má. Takže pokud si to auto chce nechat tak jednoznačně předělat na gufera, ovšem pokud je auto na LPG tak nepředělávat na gufera, LPG je suché, běžný benzín přece jen nějakou mastnotu v sobě má.

Nemám v úmyslu si to dělat sám, na to nemám ani vybavení, ale četl sem tu někde ve starších dotazech, že se dá vysostružit starý vodítko a dát tam komplet i se sedlem z favorita, který už byli vybavený gufery, touhle cestou bych se asi chtěl ubírat, kdybych do toho šel

15.8.08, 12:14
rejpal

Příspěvek 
hagal píše:
která ta hadice to je na odvětrání klikový skříně. Ta tlustá, co de z víka ventilů nebo ta tenká, co de z příruby karburátoru?

Tlustá z ventilového víka.

15.8.08, 12:15
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Zkoukni ty svíce, Já vim že mi teče ventilama :-) Když to proženeš a drhej den nastaruješ je to hulan......

15.8.08, 14:34
rejpal

Příspěvek 
Dawid130 píše:
Když to proženeš a drhej den nastaruješ je to hulan......

Máš na mysli dým? :shock:

15.8.08, 14:40
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
fatal píše:
Dawid130 píše:

Ano

15.8.08, 14:41

Příspěvek 
Dawid130 píše:
fatal píše:
Dawid130 píše:

Ano

A já si furt řikal kdo se mě to pokuší otrávit ve stan u na srazu :lol:

16.8.08, 08:16

Příspěvek 
Kristensen píše:
Dawid130 píše:
fatal píše:
Dawid130 píše:

Ano

A já si furt řikal kdo se mě to pokuší otrávit ve stan u na srazu :lol:

Ano to maskovaní gardečka do oblačku jsem byl já :-)

16.8.08, 09:43

Příspěvek 
Ahoj, no když budeš rozdělávat motor a budeš řešit netěsnost,tak dej nové vodítka i nové kroužky, no a při té příležitosti dej nové ojniční ložiska. Myslím, že když zjistíš závadu v jednom, tak druhé nebude o moc lepší, takže než rozdělávat motor dvakrát bude lepší to udělat při jednom.vyjde tě to zhruba na 3000Kč, a motor pošlape jak hodinky. (drobné rýhy na ložiskách a stěnách válců můžeš přelapovat hodně jemným šmirglem namočeným v tech. benzínu)

16.8.08, 23:51

Příspěvek 
strm. píše:
Ahoj, no když budeš rozdělávat motor a budeš řešit netěsnost,tak dej nové vodítka i nové kroužky, no a při té příležitosti dej nové ojniční ložiska. Myslím, že když zjistíš závadu v jednom, tak druhé nebude o moc lepší, takže než rozdělávat motor dvakrát bude lepší to udělat při jednom.vyjde tě to zhruba na 3000Kč, a motor pošlape jak hodinky. (drobné rýhy na ložiskách a stěnách válců můžeš přelapovat hodně jemným šmirglem namočeným v tech. benzínu)

No, hi-hi, ja som presne toto urobil na otcovom motore a motor šlapal ako hodinky...asi 5000 km a potom to všetko bolo ako po starom...vážne...vymenené krúžky, ojničné ložiská, kľukové ložiská, zabrúsené ventily, nové guferká na ventiloch, dokonca aj rozvody, uhlované ojnice, nové piestne čapy...po zložení krásny tichýzvuk...ale ozaj, tak do 5000 km...potom si to všetko sadlo a bol som na starom...dokonca po cca 10000 km začal klepať piestny čap...a hej, stálo to asi 4000 Sk...som ich mohol radšej prepiť, alebo čo...

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

17.8.08, 22:04

Příspěvek 
ferrari píše:
strm. píše:

No, hi-hi, ja som presne toto urobil na otcovom motore a motor šlapal ako hodinky...asi 5000 km a potom to všetko bolo ako po starom...vážne...vymenené krúžky, ojničné ložiská, kľukové ložiská, zabrúsené ventily, nové guferká na ventiloch, dokonca aj rozvody, uhlované ojnice, nové piestne čapy...po zložení krásny tichýzvuk...ale ozaj, tak do 5000 km...potom si to všetko sadlo a bol som na starom...dokonca po cca 10000 km začal klepať piestny čap...a hej, stálo to asi 4000 Sk...som ich mohol radšej prepiť, alebo čo...

na tenhle způsob opravy se dá najet dalších 100 000km jen je potřeba vědět co vydrží a co je na hraně, můžeš mít sebehladší kliku bez škrábanců ale když bude mít malej průměr tak je to na chvíli ale jinak takhle opravenej motor chodí kolikrát lépe než novej.

17.8.08, 22:34

Příspěvek 
no zřejmě do toho pudu a udělám takovou menší generálku. Přemýšlím, mám doma ještě motor 120LS a uvažuju, že jestli by tam byla hlava v pohodě, že bych je jen prohodil, ale oproti klasické 120-ce se liší nějak počtem pružin na ventil. Dá se ta hlava v pohodě zaměnit?

17.8.08, 22:44

Příspěvek 
Pokud dáš jen samotnou hlavu tak si snížíš tlaky

17.8.08, 22:45

Příspěvek 
Kristensen píše:
Pokud dáš jen samotnou hlavu tak si snížíš tlaky

a kdybych dal i vypuklý písty, co sou na 120LS? Samozřejmě to myslím pořád bez výbrusu

17.8.08, 23:50
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 60 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další