Michal - Favorit 135... bageta
| Autor |
Zpráva |
|
ventYl
|
tebe tam snad uz chyba len palubny pocitac...
predny stabilizator mas, klimu mas, servo nepotrebujes, novy interier mas...
edit: kolko stupnov rozdielu spravi klima vovnutri, ked to pustis na plny kotol?
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
| 6.8.08, 22:24 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
ventYl píše: tebe tam snad uz chyba len palubny pocitac...
edit: kolko stupnov rozdielu spravi klima vovnutri, ked to pustis na plny kotol?
palubný PC by nebol zlý, ale neviem ako reálne merať spotrebu LPG...
ešte som to na plno ani neskúšal, ani nieje treba, keď dám vnútornú cirkuláciu ventilátor na 2ku, alebo 3ku a vnútri je príma, ale motor musí ťahať aspoň na 2500ot/min a poriadne náporové chladenie...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 6.8.08, 22:32 |
|
 |
|
ventYl
|
michalkatka píše: ventYl píše: tebe tam snad uz chyba len palubny pocitac...
edit: kolko stupnov rozdielu spravi klima vovnutri, ked to pustis na plny kotol? palubný PC by nebol zlý, ale neviem ako reálne merať spotrebu LPG... ešte som to na plno ani neskúšal, ani nieje treba, keď dám vnútornú cirkuláciu ventilátor na 2ku, alebo 3ku a vnútri je príma, ale motor musí ťahať aspoň na 2500ot/min a poriadne náporové chladenie...
martinova metoda neprichadza v uvahu?
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
| 6.8.08, 22:42 |
|
 |
|
Ondras83
Registrován: 15.11.06, 22:59 Příspěvky: 17411 Bydliště: Stračov (u HK)
|
nějaký kluci u vás na slovensku dali turbo do feldy 1,3 a pak do 1,6....stejně ty slováci, když je tak vidim, co dělaj za voloviny, sou to větší blázni než češi...ale dobrý blázni 
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
| 6.8.08, 22:45 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
ventYl píše: martinova metoda neprichadza v uvahu? problém by bol zohnať prietokomer kvapalného LPG, prietokomer by ani nebol problém, ale skôr ide o pracovný tlak... Ondras83 píše: nějaký kluci u vás na slovensku dali turbo do feldy 1,3 a pak do 1,6....stejně ty slováci, když je tak vidim, co dělaj za voloviny, sou to větší blázni než češi...ale dobrý blázni 
turbo by nebolo zlé, ale to by som potreboval druhé auto, to by nešlo na aute na dennodenné jazdenie...
|
| 6.8.08, 23:17 |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
Registrován: 12.9.06, 21:33 Příspěvky: 9782 Bydliště: Bratislava / Nové Zámky
|
na turbe bude asi pracovať gemini tak sa podeli o poznatky 
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
| 6.8.08, 23:20 |
|
 |
|
michalkatka
|
deekay píše: na turbe bude asi pracovať gemini tak sa podeli o poznatky 
viem, turbo je dosť veľká veda, ale myslím že keby som mal dosť prostriedkov a času aj to by som prelúskal...
|
| 6.8.08, 23:23 |
|
 |
|
Ondras83
Registrován: 15.11.06, 22:59 Příspěvky: 17411 Bydliště: Stračov (u HK)
|
michalkatka píše: deekay píše: na turbe bude asi pracovať gemini tak sa podeli o poznatky  viem, turbo je dosť veľká veda, ale myslím že keby som mal dosť prostriedkov a času aj to by som prelúskal...
jj...na virtu je docela dost aut s turbem...teď si vzpomínám na jednoho favorita (je na rozprodej dílů) a žlutou stovku....
mit auto, na kterym to vyzkoušet, vyladit a pak to přestrojit do auta na dení ježdění, tak není problém....  :D:D...to by pak debílek ve scoutu čuměl, kdybych vedle něj na 3 začal hrabat  ....
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
| 6.8.08, 23:29 |
|
 |
|
Carlos
Mistr mechanik
|
A co třeba kompresor? Koupit tu sadu na brouka, z toho by to šlo asi nejjednodušeji, a nemá to díru po přeřazení. 
_________________ Škoda Rapid '19 TSi 70kW Polo Fox '85 29kW
|
| 6.8.08, 23:51 |
|
 |
|
ventYl
|
michalkatka píše: ventYl píše: martinova metoda neprichadza v uvahu?
problém by bol zohnať prietokomer kvapalného LPG, prietokomer by ani nebol problém, ale skôr ide o pracovný tlak...
sak nemusis mat merak okamzitej spotreby. staci ukazatel stavu nadrze, jak ma martin.
|
| 7.8.08, 00:48 |
|
 |
|
michalkatka
|
Carlos píše: A co třeba kompresor? Koupit tu sadu na brouka, z toho by to šlo asi nejjednodušeji, a nemá to díru po přeřazení.  kompresor ma tiež napadol, dobre plní motor už aj pri nízkych otáčkach, a má plynulý prechod do vysokých, ale najväčší problém je s 3x uloženou kľukou, predsalen motor nieje na to tak vhodný... ventYl píše: sak nemusis mat merak okamzitej spotreby. staci ukazatel stavu nadrze, jak ma martin.
ukazateľ stavu nádrže LPG mám mechanický, iba ručičku, nemá elektrické vývody a dokonca keď som to pozeral cca pred rokom je plavák zaseknutý, a nepovažujem to za tak presné, objektívne, LPG je veľmi závislé na teplote, tým sa mení tlak a objem....
|
| 7.8.08, 10:14 |
|
 |
|
ventYl
|
michalkatka píše: Carlos píše: A co třeba kompresor? Koupit tu sadu na brouka, z toho by to šlo asi nejjednodušeji, a nemá to díru po přeřazení. :) kompresor ma tiež napadol, dobre plní motor už aj pri nízkych otáčkach, a má plynulý prechod do vysokých, ale najväčší problém je s 3x uloženou kľukou, predsalen motor nieje na to tak vhodný... ventYl píše: sak nemusis mat merak okamzitej spotreby. staci ukazatel stavu nadrze, jak ma martin. ukazateľ stavu nádrže LPG mám mechanický, iba ručičku, nemá elektrické vývody a dokonca keď som to pozeral cca pred rokom je plavák zaseknutý, a nepovažujem to za tak presné, objektívne, LPG je veľmi závislé na teplote, tým sa mení tlak a objem.... ]
to vadi? :) ved si tam sprav na tu rucicku optozavoru a meraj polohu rucicky niekolkymi snimacmi. keby si tu optozavoru spravil kruhovu a vyvazil, ani by to tak nemetalo rucickou, zostalo by iba kmitanie od samotneho plavaku.
|
| 7.8.08, 10:51 |
|
 |
|
michalkatka
|
ventYl píše: to vadi?  ved si tam sprav na tu rucicku optozavoru a meraj polohu rucicky niekolkymi snimacmi. keby si tu optozavoru spravil kruhovu a vyvazil, ani by to tak nemetalo rucickou, zostalo by iba kmitanie od samotneho plavaku.
aj keď by to možno fungovalo, neviem síce presne ako to myslíš, nepovažujem to za taký prínos... skúsim niečo iné, ale ešte neviem čo... 
|
| 7.8.08, 10:58 |
|
 |
|
ventYl
|
michalkatka píše: ventYl píše: to vadi? :) ved si tam sprav na tu rucicku optozavoru a meraj polohu rucicky niekolkymi snimacmi. keby si tu optozavoru spravil kruhovu a vyvazil, ani by to tak nemetalo rucickou, zostalo by iba kmitanie od samotneho plavaku. aj keď by to možno fungovalo, neviem síce presne ako to myslíš, nepovažujem to za taký prínos... skúsim niečo iné, ale ešte neviem čo... :roll:
mna dnes rano pri vstavani napadlo, ze keby mal ten palubny pocitac odometer (merac ujdenej vzdialenosti), tak vies donho nahodit take funkcie, ako odpocet km do vymeny oleja, brzd. kvapaliny a pod. a napojit to na kontrolku test. Mojim hlavnym problemom je, ze neviem, kam by som vyviedol displej toho palubneho pocitaca. Zistil som si totizto, ze displej z mobilu Ericsson R320s, ktory ma vcelku obrovsku plochu (101x80) sa da za pomoci niektorych procesorov velmi lahko programovat, takze az by som vyriesil, kam s displejom (musi to byt tak, aby sa nic nerezalo, co nicoho nedlabalo, nic nezaclanalo a bolo v roznom poli), tak sa do toho pustim.
|
| 7.8.08, 11:07 |
|
 |
|
michalkatka
|
ventYl píše: mna dnes rano pri vstavani napadlo, ze keby mal ten palubny pocitac odometer (merac ujdenej vzdialenosti), tak vies donho nahodit take funkcie, ako odpocet km do vymeny oleja, brzd. kvapaliny a pod. a napojit to na kontrolku test. Mojim hlavnym problemom je, ze neviem, kam by som vyviedol displej toho palubneho pocitaca. Zistil som si totizto, ze displej z mobilu Ericsson R320s, ktory ma vcelku obrovsku plochu (101x80) sa da za pomoci niektorych procesorov velmi lahko programovat, takze az by som vyriesil, kam s displejom (musi to byt tak, aby sa nic nerezalo, co nicoho nedlabalo, nic nezaclanalo a bolo v roznom poli), tak sa do toho pustim.
je sa s tým PC zaoberať nebudem, bolo by to pekné, ale snáď prídem na niečo zaujímavé....
|
| 7.8.08, 16:00 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|