|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 14 ] |
|
| Autor |
Zpráva |
|
kingbacker
|
 chrčení repro
Zdar,
mám problém. jak zapnu motor, rádio nehorázně chrčí. Plánuju výměnu jak repra, tak rádio s ISO, ale abych pak znova neměl ten samej problém. Repro je tam nějaký noname, stejně jako rádio.
_________________ 135 LX, motor 43kw, na poježdění, i zde nedostatky http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=18742
Snažím se co mi síly a finance stačí, nebijte mě
|
| 25.7.08, 18:12 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
ventYl
|
trocha popis to, ako zapnes motor. chrci to pri startovani, alebo pri beziacom motore? ak je zvuk pri vypnutom motore cisty a so zapnutym chrci, tak si novymi reproduktormi nepomozes.. chyba je v elektroinstalacii.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
| 25.7.08, 18:20 |
|
 |
|
kingbacker
|
ventYl píše: trocha popis to, ako zapnes motor. chrci to pri startovani, alebo pri beziacom motore? ak je zvuk pri vypnutom motore cisty a so zapnutym chrci, tak si novymi reproduktormi nepomozes.. chyba je v elektroinstalacii.
pri straovani to začne chrčet, jakmile je klíč ve II. polize. Při vypnuté motoru zvuk perfektní. A chyba v elektroinstalaci, to znamená v připojení rádiu, nebo vlastně kdekoliv jinde, ne? Já mm starý zapojení, s mechanickym vypínačem rádia, kdy vedou dva dráty na 1.pojistku, pak zem, a dva repro kabely+anténa
_________________ 135 LX, motor 43kw, na poježdění, i zde nedostatky http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=18742
|
| 25.7.08, 18:28 |
|
 |
|
ventYl
|
kingbacker píše: ventYl píše: trocha popis to, ako zapnes motor. chrci to pri startovani, alebo pri beziacom motore? ak je zvuk pri vypnutom motore cisty a so zapnutym chrci, tak si novymi reproduktormi nepomozes.. chyba je v elektroinstalacii. pri straovani to začne chrčet, jakmile je klíč ve II. polize. Při vypnuté motoru zvuk perfektní. A chyba v elektroinstalaci, to znamená v připojení rádiu, nebo vlastně kdekoliv jinde, ne? Já mm starý zapojení, s mechanickym vypínačem rádia, kdy vedou dva dráty na 1.pojistku, pak zem, a dva repro kabely+anténa
no, toto je parketa pre ludi, co sa instalacii radii do aut venuju profesionalne, ale to chrcanie pri starte su zrejme napatove razy zo startera v elektroinstalacii, ktore sa dostanu az do reproduktorov (pracovny bod zosilnovacov je asi nechutne ovplyvneny napatim).
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
| 25.7.08, 19:02 |
|
 |
|
kingbacker
|
Díky moc, aspoň vím co zhruba. Snad na to s bratrem nějak přijdeme, i když nemá moc čas, ale v elektrice se vyzná. každopádně mě to štve, protože jak to brumí, to je :-/
|
| 25.7.08, 19:04 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
Definuj chrčení, nějaký šustění, když se točí startér je v normě, ale jakmile už běží motor, nemělo by být slyšet žádné pískání od alternátoru...
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 25.7.08, 19:04 |
|
 |
|
kingbacker
|
Nepér píše: Definuj chrčení, nějaký šustění, když se točí startér je v normě, ale jakmile už běží motor, nemělo by být slyšet žádné pískání od alternátoru...
Už se pracuje na dodání nahrávky, pokud to stihnu, tak ten pisklavý zvuk je od mp3ky, to píská hardsik> a to brumlání je právě problém. Začne brumlat, jak chytne motor
|
| 25.7.08, 19:38 |
|
 |
|
kingbacker
|
http://www.nahraj.cz/content/dw/b84a9d0 ... 2fa0a669cf
tak tady to je, po 15.té sekundě jsem to dal přímo k repráku, aby to bylo patrný, od 20.ty už nic neni, dýlka necelá minuta
|
| 25.7.08, 19:48 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
Nic tam neslyším, ty máš v autě hard disk? Jde o to, jestli se ten zvuk mění podle otáček motoru, nebo jestli má to rušení jiný původ, jestli je to pískání, jde to po napájení z alternátoru, jestli je to lupání, jde to od zapalování někam do signálu...
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 25.7.08, 20:37 |
|
 |
|
kingbacker
|
Nepér píše: Nic tam neslyším, ty máš v autě hard disk? Jde o to, jestli se ten zvuk mění podle otáček motoru, nebo jestli má to rušení jiný původ, jestli je to pískání, jde to po napájení z alternátoru, jestli je to lupání, jde to od zapalování někam do signálu...
Musíš trochu osolit, pak je to po tý 15.tý sekundě znát, jak to chrčí. Jinak ten hardisk je v mp3ce, ne v autě  To brumění se mění podle otáček, ale absolutně nepravidelně, jednou se jede na 3k a nic, pak na 3k a zase jo. Víc souvislostí jsem nenašel, až se vyspím, odmakám noční, a než pojedu na Moravu, snad se k tomu dostanu
|
| 26.7.08, 07:59 |
|
 |
|
ventYl
|
kingbacker píše: Nepér píše: Nic tam neslyším, ty máš v autě hard disk? Jde o to, jestli se ten zvuk mění podle otáček motoru, nebo jestli má to rušení jiný původ, jestli je to pískání, jde to po napájení z alternátoru, jestli je to lupání, jde to od zapalování někam do signálu... Musíš trochu osolit, pak je to po tý 15.tý sekundě znát, jak to chrčí. Jinak ten hardisk je v mp3ce, ne v autě :-D To brumění se mění podle otáček, ale absolutně nepravidelně, jednou se jede na 3k a nic, pak na 3k a zase jo. Víc souvislostí jsem nenašel, až se vyspím, odmakám noční, a než pojedu na Moravu, snad se k tomu dostanu
ak teda ten ton zavisi od otacok, skus sa pozriet, ako mas porobene kontakty na alternatore, ci nie su nejake volne a ci niektory kabel nie je predrany a niekde sa neuzemnuje. velmi rad to robi kabel ku kondenzatoru na rozdelovaci, ale to by malo skor vplyv na zapalovanie. ale nepochybujem, ze by sa to mohlo ozvat aj v radiu. ono by to vseobecne bolo najlepsie napichnut na osciloskop, ale ten nema kazdy v sufliku...
|
| 26.7.08, 10:29 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
má dve možnosti prečo mu to robí:
buď je nevhodná VN časť a zariadenie nie je dostatočne odrušené proti výbojom sústavy 742.xxx (nečítal som celý topic takže neviem o aké auto sa jedná), tam by pomohlo prerobiť 742.xxx na bezkontaktné zapaľovnie s odporovými VN káblami, tie sú dostatočne odrušené...
druhá možnosť je zlé odfiltovanie vstupu napájania na zariadení, tam by pomohlo dať stabilizátor, alebo si ho vyrobiť s jednej diódy a väčšieho kondíku (aspoň 5000mikro)...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 26.7.08, 10:36 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
na to odrušení zapalování mam takový zařízení napojuje se na cívku nový tovární výroby 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 26.7.08, 13:05 |
|
 |
|
kingbacker
|
Až se vrátim z brigády, tak zkusím, přinejhorším mi to někdo může spravit na sraze 
|
| 26.7.08, 14:48 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|