| Autor |
Zpráva |
|
janis43
|
 Radio
Haló lidičky, může mi někdo z Vás prosím poradit jak zapojit nové autoradio do felicie tak aby se samo vypnulo po vytažení klíče ze zapalování? A pokud možno aby v poloze 0 hrálo.
Mám sklerózu jak trám  a jednou bych taky nemusel nastartovat
Předem děkuji.
Martin
_________________ Škoda Felicia 1,3 MPI , r.v. 1997
|
| 14.7.08, 11:40 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
 Re: Radio
janis43 píše: Haló lidičky, může mi někdo z Vás prosím poradit jak zapojit nové autoradio do felicie tak aby se samo vypnulo po vytažení klíče ze zapalování? A pokud možno aby v poloze 0 hrálo. Mám sklerózu jak trám  a jednou bych taky nemusel nastartovat Předem děkuji. Martin
rádio má dve napájania, na jednom by malo byť Memory (často býva oranžový) ten zapoj na trvalý plus, a druhý plus (zrejme červený) zapoj až za spínačku...
v skratke...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 14.7.08, 12:13 |
|
 |
|
janis43
|
michalkatka píše: janis43 píše: Haló lidičky, může mi někdo z Vás prosím poradit jak zapojit nové autoradio do felicie tak aby se samo vypnulo po vytažení klíče ze zapalování? A pokud možno aby v poloze 0 hrálo. Mám sklerózu jak trám  a jednou bych taky nemusel nastartovat Předem děkuji. Martin rádio má dve napájania, na jednom by malo byť Memory (často býva oranžový) ten zapoj na trvalý plus, a druhý plus (zrejme červený) zapoj až za spínačku... v skratke...
O.K. Ale který kontakt na spínačce je sepnutý i v poloze 0?
|
| 14.7.08, 23:45 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
michalkatka píše: rádio má dve napájania, na jednom by malo byť Memory (často býva oranžový) ten zapoj na trvalý plus, a druhý plus (zrejme červený) zapoj až za spínačku...
v skratke...
No prave nektery radia nehraji kdyz je klicek v poloze 0. Treba Symphony mi hraje furt ... ale ty lowendy co sem mel predtim ne. A pokud se takove radio zapoji aby hralo furt, zere baterku a pak nenastartuje
janis43: Co to mas vubec za znacku a typ?
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 14.7.08, 23:54 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
janis43 píše: O.K. Ale který kontakt na spínačce je sepnutý i v poloze 0?
Tipnul bych si, že žádný...
|
| 15.7.08, 10:10 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
|
fatal píše: janis43 píše: O.K. Ale který kontakt na spínačce je sepnutý i v poloze 0? Tipnul bych si, že žádný...
Jedine privod od pojistky 
|
| 15.7.08, 10:13 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
janis43 píše: O.K. Ale který kontakt na spínačce je sepnutý i v poloze 0?
v polohe 0 je šťava iba na prívode a myslím že aj jeden vývod zo spínačky čo nieje zapojený...
inak trvalý plus by mal byť najhrubší červený na spínačke, ale urob si so žiarovky skúšačku a na spínačke hľadaj, z hlavy to neviem, vždy si to premeriam a mám 100%-nú istotu...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 15.7.08, 10:32 |
|
 |
|
gokralik
Registrován: 28.12.07, 16:31 Příspěvky: 11976 Bydliště: Český Těšín
|
Není nic otravnějšího než hledat klíčky, aby sis poslechl rádio. Zapoj oba dráty na trvalé plus ať ti rádio hraje kdykoliv. Já to tak mám 15 let a ještě se mi nestalo, aby rádio vytřískalo baterku. A popravdě v nových autech mi to leze na nervy, že když chci zapnout rádio, musím mít klíč v zapalování. Maximálně to řeš přes nějaký vypínač, který bude odpojovat rádio od baterky.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš  Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
| 15.7.08, 10:54 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
gokralik píše: A popravdě v nových autech mi to leze na nervy, že když chci zapnout rádio, musím mít klíč v zapalování.
Přesně, navíc pokud to není rádio šmejd, tak stačí sebrat tatranku a spotřeba je téměř nulová. Vypínačem bych to neřešil, pokud se to vypne celé, ztatí se paměť, pokud se vypne jen "silové" napájení, je to to samé jako když se to vypne tlačítkem na rádiu...
|
| 15.7.08, 10:58 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
|
fatal píše: ... pokud se vypne jen "silové" napájení, je to to samé jako když se to vypne tlačítkem na rádiu...
Prave ze u vetsiny lowendu toto neplati  Sencor a nektery podobny mrchy zerou pres silovy vodic dost proudu ikdyz mas pryc panel 
|
| 15.7.08, 11:43 |
|
 |
|
janis43
|
michalkatka píše: janis43 píše: O.K. Ale který kontakt na spínačce je sepnutý i v poloze 0? v polohe 0 je šťava iba na prívode a myslím že aj jeden vývod zo spínačky čo nieje zapojený... inak trvalý plus by mal byť najhrubší červený na spínačke, ale urob si so žiarovky skúšačku a na spínačke hľadaj, z hlavy to neviem, vždy si to premeriam a mám 100%-nú istotu...
Jestli si vzpomínám tak u staré dobré 120 žádný takový kontakt nebyl, ale budeme měřit a měřit....
Jinak mockrát díky.
|
| 15.7.08, 12:26 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
janis43 píše: Jestli si vzpomínám tak u staré dobré 120 žádný takový kontakt nebyl, ale budeme měřit a měřit...
Podívej se nejprve do chytré knížky na schéma... Ať neměříš zbytečně.
|
| 15.7.08, 12:50 |
|
 |
|
gokralik
Registrován: 28.12.07, 16:31 Příspěvky: 11976 Bydliště: Český Těšín
|
fatal píše: gokralik píše: A popravdě v nových autech mi to leze na nervy, že když chci zapnout rádio, musím mít klíč v zapalování. Přesně, navíc pokud to není rádio šmejd, tak stačí sebrat tatranku a spotřeba je téměř nulová. Vypínačem bych to neřešil, pokud se to vypne celé, ztatí se paměť, pokud se vypne jen "silové" napájení, je to to samé jako když se to vypne tlačítkem na rádiu...
Myslel jsem něco jako odpojovač baterky.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš  Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
| 15.7.08, 13:12 |
|
 |
|
WRC
|
janis43 píše: Haló lidičky, může mi někdo z Vás prosím poradit jak zapojit nové autoradio do felicie tak aby se samo vypnulo po vytažení klíče ze zapalování? A pokud možno aby v poloze 0 hrálo. Mám sklerózu jak trám  a jednou bych taky nemusel nastartovat Předem děkuji. Martin
Ten kontakt se jmenuje ACC a nebo AAC ted nevim. A ve felicii se tento kontakt nenachází je až ve Fabii. Jak říkají ostatní dej oba kabely na 30 a je to cajk.
|
| 15.7.08, 21:55 |
|
 |
|
janis43
|
Mockrát díky za Vaše rady. Janis43
|
| 15.7.08, 23:46 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |