Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 1.7.26, 06:11

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 107 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
 160 km/h na českých silnicích 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Nepér píše:
Jako Kachnis... řešením je dynamický řízení rychlosti aut v závislosti na hustotě provozu.

Já mam na plynu vždy cihlu a ta je spíš statická než dynamická :D

11.7.08, 08:11
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Povoli se 160 a ty dementi budou jezdit 200. Uz to vidim. UZ vidim co bude zase mrtvejch, nejakej mrcasnik si pojede poklidnejch 160 a nestihne zareagovat na predjizdejici kamion. A zas tady mame stare "nahle predjizdeni" kamionu. Nevim jestli si to ty blbecci uvedomujou, ale kdyz nekdo takhle leti, tak proste nemusi bejt v tom zrcatku videt. Je to kravina, chce to aspon tri pruhy. A stejne, tady na to nemame ridice :lol:

11.7.08, 09:06
Profil ICQ

Příspěvek 
Asi jsi to nepochopil, nemá to být plošné povolení, že se může jezdit 160 všude, ale na vybraných úsecích, a za určitých podmínek (hustota provozu, počasí ap.). A kdo jste někdy přijel do Prahy po D1, tak víte, co se stane, když se počet pruhů zvýší na 3... blbečci jedou uprostřed, takže tam nastává neskutečnej bordel, někdo podjíždí zprava, je třeba přejíždět přes dva pruhy najednou a podobně... A když jedu s long vehicle (vole) 80 kmph a chystám se předjet Ávii, která jede 79,9 kmph, abych byl doma o 5 minut dřív, sakra pořádně se podívám, jestli se v levém pruhu nic neřítí a rozdíl mezi 130 a 160 není zase tolik, aby to překonalo rychlost světla a auta byla vidět později, než skutečně jsou. Najezdil jsem nějaký kilometry po Německu a jedinej, kdo si tohle dovolil byly CZ, PL a SK kamiony, všichni ostatní se vždy poslušně zařadili do pruhu úplně vpravo, aby uvolnili cestu všem BMW M3 (vole), Audi A6 3.5 TDI (tykraavo) a podobně. A nikdy se mi nestalo, že by na mě nějaký takový auto bliklo, nebo houklo, když jsem měl 1.2 12V HTP... Jenže aby tohle fungovalo i u nás, bylo by třeba kontrolovat a postihovat právě tuto "kázeň" a k tomu se nikdo nemá. Chtělo by to "zvenku civilní" sledování provozu, a jakmile by hlídka narazila na někoho, kdo jede jako prase, přilepil by se na střechu majáček, jako to dělá Simír a hurá ne ně. Jenže prasata v černých vozech se značkami 1A0001 a podobně si stejně PČR nedovolí zastavit, to raději postaví radar do křoví a zabaví škodovku klukovi, co jede na vjezdu do obce 62 kmph...

11.7.08, 09:24
Profil ICQ

Příspěvek 
Nepere, nerouhej se :D

Nevidis, ze zakladem poradku na silnici je dodrzovani maximalni povolene rychlosti?
Nejakou slusnost a logicnost chovani ucastniku sil. provozu si muzes tak akorat vetknout za klobouk.
Jakmile jedes min nez je povoleno, jsi dobry a slusny ridic.

Podivej se na prispevky Dawida130, zamysli se nad sebou a styd se - on urcite vic jak 130 se svou skodovkou po dalnici nejezdi a zcela zjevne ma mnohem vic zkusenosti a rozumu nez ty :P

11.7.08, 10:15

Příspěvek 
bitmap píše:

Podivej se na prispevky Dawida130, zamysli se nad sebou a styd se - on urcite vic jak 130 se svou skodovkou po dalnici nejezdi a zcela zjevne ma mnohem vic zkusenosti a rozumu nez ty :P

Jednou asi před rokem 170km/h dle tacho se 120cítkou. Stydím se.

11.7.08, 10:35

Příspěvek 
Dawid130 píše:
bitmap píše:

Jednou asi před rokem 170km/h dle tacho se 120cítkou. Stydím se.

Si děláš prdel ne? Se 120 170km/h? Tě zezadu tlačilo nějaký BMW ne?

11.7.08, 10:46
Profil ICQ

Příspěvek 
Jura: píše dle tacho. Dle tacho jsme jezdili i 180 :wink:

11.7.08, 10:49

Příspěvek 
MATTESS píše:
Jura: píše dle tacho. Dle tacho jsme jezdili i 180 :wink:

No nebylo to tacho ještě rozebraný takže třeba zase tolik nekacalo :-) ikdyž asi jo.... No v autě se všechno třepalo klepalo. Jinak tam byl motor 130...a byl to 5q podle otačkoměru už nevim přesně něco okolo 5000tis....

11.7.08, 11:04
Pan Kapitán

Příspěvek 
Dawid130 píše:
No nebylo to tacho ještě rozebraný takže třeba zase tolik nekacalo :-) ikdyž asi jo.... No v autě se všechno třepalo klepalo. Jinak tam byl motor 130...a byl to 5q podle otačkoměru už nevim přesně něco okolo 5000tis....

5Q/4.22 -> cca 160km/h pri 5000ot. Jestli pri 160 realnejch ukazuje tachac 170, tak je na skodovku hodne presnej. ;-)

Cvokárium: Youtube Instagram

11.7.08, 12:02
Profil ICQ YIM

Příspěvek 
Viky píše:
Dawid130 píše:

5Q/4.22 -> cca 160km/h pri 5000ot. Jestli pri 160 realnejch ukazuje tachac 170, tak je na skodovku hodne presnej. ;-)

Bylo to znát :-)

11.7.08, 12:26

Příspěvek 
v těch usecích co navrhují stejně všichni nad těch 160 km/h jezdí, takže je to napováženou. Na jednu stranu, jsou to většinou úseky s kvalitnějším povrchem a široká silnice. Nebránil bych se tomu říct i ANO, ale...

Dokuď budou lidi jezdit tak jak teď, přibyde jen víc mrtvých. Jak tu bylo řečeno, jak se chováš za volantem tak i v normálním životě. Bezohledných řidičů je víc a víc. A ještě, spoustu nehod zaviní mladší a nezkušení řidiči v silných autech. Alkohol nemluvě.

Takže se spíše kloním k tomu, udělat více bezpečnějších úseků a zkvalitnit dálnice v ČR, než legalizovat něco co už všichni stejně dělají. Zvyšování rychlosti bezpečnosti nepomůže.

Takže za sebe NE!

P.S:
za sebe jsem mladý, nezkušený řidič s slabším autem :wink:
na dálnici jsem se jen vezl :oops:

Jinak každý ví jak to na našich silnicích výpadá, poslouchám zrovna Impulz - nehoda, nehoda, nehoda

http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=11630

Ford Fiesta 1.4 TDci, r.v.2006

11.7.08, 12:26
Profil ICQ

Příspěvek 
Citace:
"Jinak každý ví jak to na našich silnicích výpadá, poslouchám zrovna Impulz - nehoda, nehoda, nehoda"

To je presne ono.

Media se snazi vyvolat obraz toho, ze silnice jsou jedna velka jatka, aby vytvorila prostor pro utuzovani silnicni buzerace.
Je nas v tomhle state dobre pres deset milionu a pomaly kazdy si vozi zadek v aute. Nehody se proste stavaji a stavat budou, jen to zni hrozive, kdyz se o kazde jedne dozvis v radiu.

Ale kdo z vas nekdy videl smrtelnou nehodu, nebo komu zemrel pribuzny nebo znamy v dusledku zraneni zpusobene DN?

Ja osobne neznam nikoho z blizke ani vzdalenejsi rodiny, komu by nekdo zemrel v dusledku automobilove nehody (zamerne vynechavam motorkare, ti chcipaji jak zjednani).
Na druhou stranu uz sest lidi kteri mi byli blizci, nebo jsem je alespon znal osobne zemrelo na rakovinu.
A nezda se mi, ze by v televizi a v radiu v kazdych zpravach bylo neco o tom kolik lidi umira na rakovinu, takze lidi, nehulte, nezerte jak prasata atd.

Zato "rychlost zabiji", nehoda tady, nehoda tamhle, bla, bla, bla v dusledku neprimerene rychlosti, bla, bla, bla, instalujeme sem radar, protoze lidi tu jezdi rychle a budeme na tom ryzovat penize - to je tam maji porad.

Lidi si mysli to, co jim media vnuti ze si maji myslet a nejhorsi na tom je, ze maji pocit, ze je to jejich vlastni nazor a "neco by se s tim melo delat" :(

11.7.08, 12:49

Příspěvek 
Chyba je v tom, že v česku se dopravní zákony dodržují jen aby člověk nedostal pokutu. Přitom by je měl dodržovat aby nikoho neomezil a neohrozil. Což se na našich silnicích stává celkem běžně. Nejsem žádný svatoušek, občas se taky stane že udělám chybu, ale pak se za ni celkem stydím. Většina Golfařů, Bravařů, Bavorářů, M-Bářů a placatých kšiltovek se tím ještě chlubí a dělejí to schválně. Psychotesty do autoškoly!

11.7.08, 13:08
Mistr mechanik

Příspěvek 
já mám taky placatou kšiltovku :oops:

11.7.08, 13:14
rejpal

Příspěvek 
bitmap píše:
Ale kdo z vas nekdy videl smrtelnou nehodu, nebo komu zemrel pribuzny nebo znamy v dusledku zraneni zpusobene DN?

Viděl jsem pár nehod, kde záchranáři pěkně kmitali... Nevím, zda to někdo přežil či ne...

Ale pokud bych měl spočítat situace, kdy jsem se jen díky vlastní ostražitosti vyhnul kolizi, určitě bych se dostal do řádů stovek, možná tisíců...

Ten relativně malý počet nehod vůči počtu aut není způsoben tím, že se jezdí relativně bezpečně, ale tím, že bezohledným hovadům většinou všichni uhnou.

11.7.08, 13:23
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 107 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další