Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 1.7.26, 06:08

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 107 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Další
 160 km/h na českých silnicích 
Autor Zpráva
rejpal

Příspěvek 
Sadra17 píše:
co třeba vícepístkový brzdiče 8)

Jako že více pístů zvyšuje tření mezi pneu a vozovkou? :lol: Nebo ty pístky navíc vyhazují kotvu? :lol:

9.7.08, 10:51
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Nebo ABS a 225 gumy (woe).

9.7.08, 10:51
Profil ICQ
rejpal

Příspěvek 
Nepér píše:
Nebo ABS a 225 gumy (woe).

ABS na suchém asfaltu brzdnou dráhu prodlužuje. A co já vím, šířka pneu až tak klíčová není, protože čím širší pneu, tím menší síla na jednotku plochy...

9.7.08, 10:53
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
fatal píše:
Sadra17 píše:
co třeba vícepístkový brzdiče 8)

Jako že více pístů zvyšuje tření mezi pneu a vozovkou? :lol: Nebo ty pístky navíc vyhazují kotvu? :lol:

zvyšujou tření mezi destičkama a kotoučema

9.7.08, 10:59
Profil ICQ

Příspěvek 
fatal píše:
Mohl bys mi říci, jaká vychytávka u Audiny snižuje brzdnou dráhu na polovinu?

Zeby vepredu chlazeny kotouce s prumerem vika od popelnice, vzadu kotouce jak na Facku vepredu, 225 gumy kolem dokola a nejake ty elektronicke hracicky? :)
Pokud tedy plocha desticek, prumer kotouce a sirka pneu nema nezanedbatelny vliv na delku brzdne drahy, cim to potom je, ze 800kg skodovka a 800 kg Lotus Elise nezastavi na stejne dlouhe draze, zanedbame-li reakcni dobu ridice a techniky?

9.7.08, 11:41

Příspěvek 
průměr kotoučů má zásadní vliv na délku brzdné dráhy. Řekl bych, že i šířka pneu. Úzká pneu nedokáže přenést takovou sílu

9.7.08, 12:14
rejpal

Příspěvek 
Tak se zeptám jinak, polopaticky...
Jaký vliv na délku brzdné dráhy mají průměry kotoučů, chlazené kotouče, plocha destiček a podobné blbinky při zablokovaných všech kolech? Podle mě nulový, uplatňuje se jen fyzika na rozhraní guma - asfalt.

bitmap píše:
cim to potom je, ze 800kg skodovka a 800 kg Lotus Elise nezastavi na stejne dlouhe draze

To máš nějak ověřeno? Na stejné "směsi" pneu při zablokovaných všech kolech opravdu nezastaví na stejně dlouhé dráze? Jaký je rozdíl délky drah?

9.7.08, 12:39

Příspěvek 
Já jsem PRO.

Aspoň nebudu muset na dálnici vůbec sledovat rychloměr :lol: Takhle se mi na dálnici občas (z kopce samozřejmě) stane že nevědomky ručičku doženu za 160kmph, což už je lehce na 130kmph reálně a kdyby tam zrovna byli flojdi... :roll: :?

A může mi být jedno jestli se zabiju ve 130kmph nebo 160kmph, v obou rychlostech to mám při nehodě jasné :D

9.7.08, 18:04

Příspěvek 
Matthes píše:
kingbacker píše:
fatal píše:
kingbacker píše:
Jak by mohlo vzniknout něco souvislého, když mám chaozz v hlavě :-)

A takoví mají řidičák... A pak se divíme, že je na cestách chaos... :wink:

Se se mnou někdy svez, pak uvidíš. Na to, jakej sem, řidim až překvapivě dobře, zatim :-D

Hm tak to je velka chyba si sam myslet ze ridis dobre :? Kdyz to rikaj ostatni tak jo, ale myslet si to sam je blbost.

To pravě mam od ostatnich, ja sam podle sebe ridim jak ho**o, ale ostatni rikaj ze dobry. Akorat jezdim ekonomicky, tak mi par lidi rika, at zrychlim, ale ja nepotrebuju tlačit limity :-)

Snažím se co mi síly a finance stačí, nebijte mě

9.7.08, 18:36
Profil ICQ

Příspěvek 
pokud dojde ke smyku kol, tak pak už je jedno, jestli máš plovoucí třmen nebo 6-ti písty........To už je jen mezi kolem a podložkou (viz. fatal)

10.7.08, 07:10

Příspěvek 
fatal:
problem je v tom, ze zadne moderni auto ti uz dnes nebude brzdit smykem vsech ctyr kol jako ty nase popelnice.
Tam se muzes postavit na pedal celou vahou a kola nezablokujes (netvrdim, ze je to tak vzdy a vsude, protoze to nevim, ale vsechno v cem jsem mel prilezitost v posledni dobe prasit to tak melo).

ABS - dnes standartne montovane i do tech nejvetsich m*dek - ma za ukol udrzovat kolo na rozhrani valiveho a smykoveho treni, kdy to "brzdi" nejvic a potom vstupuji do hry i jine veci nez rozhrani guma/asfalt - a u brzd vzdycky plati, ze bigger is better :D

10.7.08, 08:37

Příspěvek 
Dnešní ABS už neni jen hrubý přerušování ve stylu ta ta ta ta ta... ono to brzdí celkem i plynule na hranici smyku... trrrrrrrrrrrrrrr

10.7.08, 09:03
Profil ICQ
Moderátor

Příspěvek 
ja sem taky pro,ale spis ne na pevno,ale jako v nemecku,proste omezovani svetelnyma tabulema... nechal bych zaklad 130 a tabulema bych zvysoval i snizoval...

http://kachnis.techsajt.cz

10.7.08, 20:18
Profil ICQ YIM Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Jako Kachnis... řešením je dynamický řízení rychlosti aut v závislosti na hustotě provozu.

10.7.08, 22:36
Profil ICQ

Příspěvek 
Nepér píše:
Jako Kachnis... řešením je dynamický řízení rychlosti aut v závislosti na hustotě provozu.

To bych řekl že je rozumné řešení jenže oni to asi nevymyslí. NAvíc když se stane nějaká nehoda viz D1 v bílé tmě, tak kdo za to bude moct? Pokud to včas nepřepnou nebo se to nepřepne na nižší rychlost. Pokud to bude dělat člověk kterej bude sledovat provoz tak to svedou na něj jako je to vždy, že nezměnil udaje o rychlosti. Viděli jste někdo tak cca 3/4 roku zpět možná víc ve zprávach Nejmenované Nové televize :-) jak měřili na dálnici rychlost? Všichni lítali kolem 160-170. A to tam platí 130. Všichni na nějaké omezení kašlou. Ale když se tam objevil známej ford Mondeo a jel přesně 130 tak ho nikdo nepředjel a všichni jeli vyřádkovani za nim. A proč? Protože pak až jim hrozí postih tak si uvědomí že je tam 130. Pro ně je to jen kus plechu s nějakým číslem. Nejdříve se musí řidiči naučit dodrřovat to co mají a pak bude platné nějaké proměnlivé řízení rychlosti v závislosti na provozu.

11.7.08, 08:03
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 107 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Další