Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.6.26, 16:26

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 216 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Další
 Autorádiové chinče 
Autor Zpráva
rejpal

Příspěvek 
michalkatka píše:
ja mám od Kablo Bratislava

:shock: A to snad hraje? :lol:

23.6.08, 14:16
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
fatal píše:
michalkatka píše:
ja mám od Kablo Bratislava

:shock: A to snad hraje? :lol:

a ešte ako :shock: , robí to bum, cink, bum, bum, cink, cink a stále dokola... :evil:

23.6.08, 14:18

Příspěvek 
michalkatka píše:
Tuner#2 píše:
Dj Kuno píše:
Od akej firmy máš tie tvoje káble?
BASIC - to je firma co dělá převážně jen kabeláž a instalační materiál pro autohifi aplikace.

nadá mi nezapojiť sa: ja mám od Kablo Bratislava (inak klasický predlžovačkový 2,5mm kábel), síce trojžilák, ale nevadí, aspoň mám rezervu....

Sorry nedalo mi....
Kablo? Jo tím taháme ozvučení pro restaurace, když chce někdo mega ušetřit za repro kabel, ale domů nebo auta nikdy! Za dva roky zčerná měď a je to spetené snad z 10 drátů. To raději připlatím, mám kvalitní kabel z jemných vlákem z OFC mědi, která je i po 10 letech pořád stejná a v kvalitní izolaci...

23.6.08, 17:19
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Tuner#2 píše:
Dj Kuno píše:
Od akej firmy máš tie tvoje káble?
BASIC - to je firma co dělá převážně jen kabeláž a instalační materiál pro autohifi aplikace.

Aha, sory nebol som si istý, čo myslíš.
Trošku pogooglujem, hádam niečo nájdem o tej firme.

23.6.08, 17:43

Příspěvek 
Tuner#2 píše:
Kablo? Jo tím taháme ozvučení pro restaurace, když chce někdo mega ušetřit za repro kabel, ale domů nebo auta nikdy! Za dva roky zčerná měď a je to spetené snad z 10 drátů. To raději připlatím, mám kvalitní kabel z jemných vlákem z OFC mědi, která je i po 10 letech pořád stejná a v kvalitní izolaci...

vedel som že to takto vecne okomentuješ.... :roll: :lol:

vôbec to už nekomentujem :wink:

23.6.08, 22:21

Příspěvek 
michalkatka píše:
Tuner#2 píše:

vedel som že to takto vecne okomentuješ.... :roll: :lol:

vôbec to už nekomentujem :wink:
Až si najdu chvilku, tak schválně vyfotím co tenhle kabel udělá po 2 letech. Nebo máš snad z instalací jiné zkušenosti a používáš kabely od téhle firmy i k dobrým komponentům?

24.6.08, 00:45

Příspěvek 
Tuner#2 píše:
Až si najdu chvilku, tak schválně vyfotím co tenhle kabel udělá po 2 letech. Nebo máš snad z instalací jiné zkušenosti a používáš kabely od téhle firmy i k dobrým komponentům?

najprv čo považuješ za dobrý komponent? je to cena? výkon? výdrž? už ho nemám, ale najlepšie sa mi osvedčil 30ročný zosilovač Tesla, že vraj iba 2x20W, ten s dobrými repro (napr. starý maďarský Audioton) schoval hociakú dnešnú zostavu strednej triedy. kábel? výrobca neviem, biela dvojlinka 1,5 cca 10m.

potom sme sa špecializovali na ozvučenie hál a diskoték, komponenty Gemini, ElektroVoice, TurboSound, Femina..., ale to bolo o niečom inom, tam nešlo ani o kvalitu, ale o výkon, to sa s garáže brali komponenty podľa potrieb a požiadaviek objednávateľa...

káble s Kablo Bratislava používam najbežnejšie, hlavne pri elektroinštaláciach...

ak robím s toho kábla predlžovačku tak vyhláška hovorí že konce musia byť spevnené, to zn. pocínovať, alebo zamačkávacia dutinka, takže nevidím v akom stave to je po rokoch, ale nikdy som problémy nemal, v aute to cínujem.

v aute mám s tým natiahnuté audio do zadu, síce to nieje s čistej medi, ani nie je jedna žila spletená z 100 vlákien, ani nemá odpor do 0,002Ohm/m, ale žila je spletená cca s 30 vlákien, a odpor má do 0,005Ohm/m. ako vieš audio v aute mám nahovno, žiadna cielená ozvučnica, vyblednuté membrány mám prestriekané farbou, repro TVM, takže je to úplne jedno aj keby som to natiahol zvonkovým drátom 0,25. :lol: :oops: :lol:

a ešte k čomu je toto vypisovať? už som si v robote mohol dať kávu...

24.6.08, 06:37
rejpal

Příspěvek 
michalkatka píše:
...už som si v robote mohol dať kávu...

Nejprve zkontroluj, zda máš kávovar napájen kvalitním kabelem. 8)

24.6.08, 08:20

Příspěvek 
Mno, doporučil bych pročíst toto: http://audioweb.cz/tp-bsykora.htm,
konkrétně pak kapitolu "Mezi zesilovačem a reproduktorem" http://audioweb.cz/down/bs_mzar.doc

24.6.08, 08:45
Profil ICQ

Příspěvek 
michalkatka píše:
Tuner#2 píše:

najprv čo považuješ za dobrý komponent? je to cena? výkon? výdrž? už ho nemám, ale najlepšie sa mi osvedčil 30ročný zosilovač Tesla, že vraj iba 2x20W, ten s dobrými repro (napr. starý maďarský Audioton) schoval hociakú dnešnú zostavu strednej triedy. kábel? výrobca neviem, biela dvojlinka 1,5 cca 10m.

potom sme sa špecializovali na ozvučenie hál a diskoték, komponenty Gemini, ElektroVoice, TurboSound, Femina..., ale to bolo o niečom inom, tam nešlo ani o kvalitu, ale o výkon, to sa s garáže brali komponenty podľa potrieb a požiadaviek objednávateľa...

káble s Kablo Bratislava používam najbežnejšie, hlavne pri elektroinštaláciach...

ak robím s toho kábla predlžovačku tak vyhláška hovorí že konce musia byť spevnené, to zn. pocínovať, alebo zamačkávacia dutinka, takže nevidím v akom stave to je po rokoch, ale nikdy som problémy nemal, v aute to cínujem.

v aute mám s tým natiahnuté audio do zadu, síce to nieje s čistej medi, ani nie je jedna žila spletená z 100 vlákien, ani nemá odpor do 0,002Ohm/m, ale žila je spletená cca s 30 vlákien, a odpor má do 0,005Ohm/m. ako vieš audio v aute mám nahovno, žiadna cielená ozvučnica, vyblednuté membrány mám prestriekané farbou, repro TVM, takže je to úplne jedno aj keby som to natiahol zvonkovým drátom 0,25. :lol: :oops: :lol:

a ešte k čomu je toto vypisovať? už som si v robote mohol dať kávu...
Nezlob se na mě, ale považovat starý zesík Tesla lepší než zesilovače dnešní výroby je docela odvážné tvrzení a to samé platí o reprosoustavách. Tomu se nezbývá jen zasmát, neb střední třída třeba od denona splácne tenhle zesík ze stolu jedna dvě a o reprosoustavách platí to samé. Napiš adminovi na Virtu jaký byl nebetyčný rozdíl, když přešel ze zmíněných Videotonů na JM lab Focal byť v nízké cenové hladině.

24.6.08, 09:37

Příspěvek 
fatal píše:
michalkatka píše:
...už som si v robote mohol dať kávu...

Nejprve zkontroluj, zda máš kávovar napájen kvalitním kabelem. 8)

:lol: :lol: :lol:

Tuner#2 píše:
Nezlob se na mě, ale považovat starý zesík Tesla lepší než zesilovače dnešní výroby je docela odvážné tvrzení a to samé platí o reprosoustavách. Tomu se nezbývá jen zasmát, neb střední třída třeba od denona splácne tenhle zesík ze stolu jedna dvě a o reprosoustavách platí to samé. Napiš adminovi na Virtu jaký byl nebetyčný rozdíl, když přešel ze zmíněných Videotonů na JM lab Focal byť v nízké cenové hladině.

ja sa na teba nehnevám, nenapíšem nič vecné, ani podložené žiadnymi meraniami nakoľko ľudské ucho nieje tak citlivé ako rôzne prístroje, porovnávam subjektívny dojem s príjemnosti počúvania.... ešte možno v tom zohralo rolu že tie bedne boli 80W, takže nebežali na plno...

vážne nemám chuť sa k tomu vyjadrovať, ale jedna vec je merania prístrojmi ktoré sú 100x citlivejšie ako ucho, či už v samotnom zdroji signálu, zosilnení, prenosu, a prevodu elektrickej energie na zvuk - je to neopodstatnené, dôležitý je odstup šum/signál, to počuje aj hluchý, ale v celej ceste signálu reprodukcie je bežné skreslenie ktoré ľudské ucho nepostrehne... nerátam Audio zn. Karol Miletič...

HOWK - dohovoril som, hádajte sa vy, mňa to nebaví...

24.6.08, 14:19

Příspěvek 
Kuno! Ja Ti môžem doporučovat Bandridge Profigold, ale to už som pisal aj minule. M§me s tým velmi dobré skúsenosti. Keď chces Connection-Audison, tak minimálne BEST, ale radšej SONUS.

26.6.08, 00:55
rejpal

Příspěvek 
Tuner#2 píše:
...střední třída třeba od denona splácne tenhle zesík ze stolu jedna dvě...

Možná kdybys nesrovnával střední třídu od Denona se starým zesilovačem Tesla, zjistil bys, že ta Tesla je fakt dobrá. Mimochodem, v čem dle tebe zmínený Denon překonává zmínenou Teslu? Je to zase jen tvůj pocit, nebo to máš proměřené?

26.6.08, 07:03
rejpal

Příspěvek 
Nepér píše:
Mno, doporučil bych pročíst...

Ten wordowský dokument je fajn, konečně to někdo probral fakt seriozně. :) Bohužel někteří lidé tomu nerozumí a nechtějí porozumět a nadále se budou rozplývat nad způsobem spletení lanka kabelu, nad procenty bezkyslíkaté mědi a podobně. :roll:

Což mi připomíná, že jsem se od Tunera stále nedozvěděl, který parametr kabelu podle něj ovlivňuje dynamiku. :roll:

26.6.08, 07:08

Příspěvek 
Tak asi pružnost, jako u horolezeckýho lana...

26.6.08, 09:03
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 216 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Další