Milovice: konečná pro užovku :-( S.O.S.
| Autor |
Zpráva |
|
romik.kahanec
|
Zkusím vyměnit to těsnění, doufám že ho někde seženu... stačí jen sundat víko a vyměnit těsnění nebo je v tom nějaký zádrhel???
_________________ Škoda 120L-krásná užovka z roku 1978-šípkově červená zvaná Růženka
uživatel Romik.kahanec = uživatel Cames
|
| 15.6.08, 23:05 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
Pokud tě chápu, máš na mysli těsnění váka ventilů. Žádný zádrhel v tom není, odmontuješ filtrbox, odmontuješ víko ventilů, vyměníš těsnění a opačný postup zpět. Víko ventilů dotahuj s citem, je to jen plech.
Ale nemyslím si, že by to bylo zrovna tím.
Citace: po cestě jela uplně v pohodě, ale potom už nechtěla nastartovat
Po jak dlouhé době jsi startoval?
|
| 15.6.08, 23:35 |
|
 |
|
romik.kahanec
|
Asi po 5sekundách co to chcíplo, nedrželo to volnoběh a když jsem musel zastavit tak už to nešlo, jel jsem s ní asi 80 km, cesta v pohodě, ale během cesty hůře startovala (jak kdyby nebyl benzín), potom začla ztrácet volnoběh, a skončilo to dýmem z motoru, kouknu na motor a vypadlo to těsnění. P.S. co bych potřeboval za nářadí (ať vím co si mám na 400km dlouhou cestu vlakem přibalit)
Co jiného mi zbývá než to zkusit vyměnit a doufat  do Karviné přes celou republiku se mi to tlačit nechce
_________________ Škoda 120L-krásná užovka z roku 1978-šípkově červená zvaná Růženka
|
| 15.6.08, 23:43 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
Ideální by byla pomoc od někoho ze zdejších. Jen namátkou mě napadají tyto možné příčiny: palivového čerpadlo a karburátor (odkalovače, filtry, membrány), zapalování (kondezátor, předstih, odtrh, kabely, svíčky). Takže si ber co uneseš, sadu klíčů, šroubovák, náhradní karbec, něco na měření elektriky, svíčky, no a hlavně něco pro štěstí.
Dodatek: rád bych se mýlil, ale když jsem si ty příznaky přečetl podruhé, mám dojem, že problém bude hlouběji... 
|
| 15.6.08, 23:56 |
|
 |
|
Dawid130
|
romik.kahanec píše: Asi po 5sekundách co to chcíplo, nedrželo to volnoběh a když jsem musel zastavit tak už to nešlo, jel jsem s ní asi 80 km, cesta v pohodě, ale během cesty hůře startovala (jak kdyby nebyl benzín), potom začla ztrácet volnoběh, a skončilo to dýmem z motoru, kouknu na motor a vypadlo to těsnění. P.S. co bych potřeboval za nářadí (ať vím co si mám na 400km dlouhou cestu vlakem přibalit) Co jiného mi zbývá než to zkusit vyměnit a doufat  do Karviné přes celou republiku se mi to tlačit nechce
NO teď aby nebyl problém v tom, že ti přes to těsnění tekl olej dlouhou dobu, a v motoru začl jaksi scházet. V krájním případě bych tam taky mohl jet. Nebo někam odtáhnout.
|
| 16.6.08, 09:37 |
|
 |
|
Viky
Pan Kapitán
Registrován: 10.1.06, 13:49 Příspěvky: 12166 Bydliště: Tynec n.L.
|
Kdyz pise ze oleje tam je dost, tak by muselo leda odejit cerpadlo, aby to neslo. A to by zas neukazovalo tlak... I kdyz vim ze zrovna ja nemuzu nic rikat.  Kdyz sem zadrel motor na volnobeh...
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team - 
Cvokárium: Youtube Instagram
|
| 16.6.08, 09:43 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
Viky píše: ...Kdyz sem zadrel motor na volnobeh...
Poznámka mimo téma: Tohle doma nezkoušejte, Viky je profík. 
|
| 16.6.08, 09:50 |
|
 |
|
Dawid130
|
Viky píše: Kdyz pise ze oleje tam je dost, tak by muselo leda odejit cerpadlo, aby to neslo. A to by zas neukazovalo tlak... I kdyz vim ze zrovna ja nemuzu nic rikat.  Kdyz sem zadrel motor na volnobeh...
Dobře olejem to nebude.... co rozdělovač, předstih....
|
| 16.6.08, 09:52 |
|
 |
|
Dawid130
|
fatal píše: Viky píše: ...Kdyz sem zadrel motor na volnobeh... Poznámka mimo téma: Tohle doma nezkoušejte, Viky je profík. 
Taky nezkoušejte jízdu bez vody a odpojeného ukazatele teploty....
|
| 16.6.08, 09:58 |
|
 |
|
romik.kahanec
|
No nic, asi 25-26.6 sednu na vlak, vezmu si (jak mi bylo doporučeno) plný batoh nářadí, stan, spacák, hromadu konzerv, plato antidepresiv, vezmu si knihu Údržba a opravy svépomocí a pustím se do rozebíraní motoru (poprvé v životě) a týden tam asi vydržím.
Někdy si říkám jestli mi ta stará užovka stojí za ty nervy a starosti.... vážně stojí (já se jí nevzdám)
Díky všem za info a rady...
|
| 16.6.08, 11:23 |
|
 |
|
Dawid130
|
romik.kahanec píše: Někdy si říkám jestli mi ta stará užovka stojí za ty nervy a starosti.... vážně stojí (já se jí nevzdám)
Tak se mi to líbí.
|
| 16.6.08, 11:25 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
romik.kahanec píše: No nic...
Nezapomeň na oříškovou čokoládu.
Držím palce, užovka rulezzz!
|
| 16.6.08, 11:30 |
|
 |
|
Šemik
|
Výměna těsnění pod víkem ventilů nemá sebemenší naději na opravu motoru
Ja už bylo psáno - palivová pumpa, karburátor, rozdělovač.
Kup si membránu AC pumpy, těsnění odkalovače, těsnění pod víko karburátoru, okroužky na regulační šrouby volnoběhu, těsnění pod karburátor, kontakty přerušovače do rozdělovače, kondenzátor a to těsnění pod víko ventilů a vem si pro jistotu hlavici rozdělovače a palec.
Z nářadí šroubováky, kleště, klíče, spárové měrky, 30 ořech s ráčnou a co tě napadne..
Když na to ráno vlítneš, nejdéle večer pojedeš 
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 16.6.08, 16:11 |
|
 |
|
Martin
|
romik.kahanec píše: No nic, asi 25-26.6 sednu na vlak, vezmu si (jak mi bylo doporučeno) plný batoh nářadí, stan, spacák, hromadu konzerv, plato antidepresiv, vezmu si knihu Údržba a opravy svépomocí a pustím se do rozebíraní motoru (poprvé v životě) a týden tam asi vydržím.
Někdy si říkám jestli mi ta stará užovka stojí za ty nervy a starosti.... vážně stojí (já se jí nevzdám)
No chlape nevím, jestli jsi v životě "nebyl v motoru", tak se do toho pouštět zrovna na ulici, to dle mne není dobrý nápad. Aby si to nerozvrtal ještě více než to je.
Kdyby to bylo do 100km, tak bych klidně přijel, ale tohle je už vážně daleko. 
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
| 16.6.08, 21:40 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
přečti s andrta a dej se do toho 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 16.6.08, 22:03 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |