Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.6.26, 19:51

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 216 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15  Další
 Autorádiové chinče 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Áno áno 8)

4.6.08, 21:51
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
A tak to potom joooo! Pán je asi veliký labužník :wink: :lol: :wink:

4.6.08, 22:03

Příspěvek 
Tak ono nieje 2x príjemné, keď plasty a plechy rezonujú ako o dušu.

Jedna vecička ohladne zosíkov. Teraz som si to všimol. Niektoré zosíky majú filtre lowpass, bandpass a highpass.

Vtedy je to ako s reprakmi čo majú pri cih kúpe aj výhybky.

Alebo čo ak zosíky majú len HP a LP, zahrá mi potom repro aj stredy?

4.6.08, 22:07

Příspěvek 
Tak tak ja sa tiež chystám na tie dvere :)...no High-pass - bass-cut filter ti obmedzuje hĺbky čiže basy ...Low-pass - high-cut filter ti zasa obmedzuje výšky a Band-pass je kombináciou oboch filtrov takže chápeš čo ti pustí ? :)

4.6.08, 22:22

Příspěvek 
Popravde som z tohto úplny magor. :lol:

Nejak som nepochopil zmysel tých filtrov. Keď má zosík lowpass je mi jasné, že sa tam napojí subík, normálna vec, ale načo je zosíku filter na stredy a výšky, tak tomu nerozumiem. Ved regulácia bassov, stredov a výšok sa riadi priamo na autorádiu a keď mám repráky s výhybkami, alebo obyčajné koaxiály tak tak či tak by mi výškač mal zahrať výšky a stredobass, stredy a basy.

Alebo to HP, LP a BP sú nejaké otočné potenciometre s ktorými si doľaďujem výstupy, alebo čo to vlastne je? Tomuto nerozumiem.

Nechcem kúpiť mačku vo vreci a potom sa chytať za hlavu, že čo som to kúpil. Inak zaujímavé, že dokonca niektoré s tých zosíkov čo som pozeral v rovnakej rade, čo boli drahšie nemali ten BP. Aj preto mi to nejde do hlavy.

5.6.08, 15:12

Příspěvek 
Filtre HP LP BP sa využívajú v zosilňovačoch nato ,aby si získal maximálny výkon len pre určité pásmo - čiže zosilnia sa ti pri HP len výšky a pri 100W RMS zosíku dostaneš 100W RMS nf signál výšok.A ak chceš ako to funguje : http://en.wikipedia.org/wiki/High-pass_filter sú tam linky aj na ostatné filtry..len nechci aby som ti to prekladal :)

5.6.08, 15:35

Příspěvek 
Mno nepochopil si ma, nevadí. :lol:

5.6.08, 15:43

Příspěvek 
Chtěl jsem napsat něco chytrýho, ale hrách o stěnu házet jedno jest...

5.6.08, 16:45
Profil ICQ

Příspěvek 
Čo si tým chcel povedať? Že som bez prepáčenia jebnutý?
To nie som, len niektoré veci ako sa ľudovo hovorí, potrebujem po lopate vysvetliť, aby som ich pochopil.
Pýtam sa na zosík ohľadne tých filtrov. Hádam každý vie, aký je súvis reprákov s výhybkami, inak povedané tiež filtrami. Výhybky sú riešené tak, že obvodík je rozdelený na dve alebo tri pásma teda výšky, stredy a bassy. Každý vie, že kondenzátor vo výhybke potláča nízke tóny a cievka naopak potláča vysoké tóny. Kvalitnejšie výhybky majú obvod riešený viacerými kondenzátormi, cievkami a taktiež rezistormi, aby sa dosiahla čo najlepšia charakteristika zvuku, ktorá postupuje ďalej do reprákov.
Toto som vedel už poriadne dávno, ale to prečo je to v autozosíkoch neviem.
Keď ten zosík má výstup na 4 kanále, povedzme 4x120W RMS, načo sú tam tie filtre? Veď keď na ten zosík napojím dvoj alebo trojpásmové repráky, prípadne aj s výhybkami, očom sú tam potom tie filtre? Ako to tam potom funguje? Niesú tie tzv. filtre len tri posrané potenciometre s ktorými si doladím na zosíku výstupný signál na všetkých 4 kanáloch?
Ja som dal aj predtým otázku takúto istú, zrozumiteľnú, že sa už asi ani viac nedá. Nedostal som odpoveď, akú som potreboval.

Ja som rád za každú radu, ale k tomu čo som potreboval poradiť sme sa nedostali.

Paulie neber to osobne. Vďaka ti za všetky rady, dosť mi pomohli a tento text nieje nejak mierený na teba. Ja som rád, že si mi pomohol, že si mal záujem mi niečo nové povedať.

(Sory, za toto. Nejak som to nevydržal.)

5.6.08, 17:10

Příspěvek 
DJ Kuno! Na zosilňovače LP a HP filtre robia to isté, čo ti robia výhybky, čo majú aj repráky. Ale. Repráky majú pasívne výhybky, zosík má aktívnu výhybku. To využívaš len vtedy, keď chces full aktívny systém. V takom prípade tú pasívnu výhybku môžeš vyhodiť. Full aktívny systém je ovela kvalitnejší. Ale aj drahší, samozrejme. Lebo keď máš napr. 4 kanálový zosík, tak v aktíve ti predný 2 kanál naháňa len výšky (HP filter), a zadný 2 kanál stredobasy (BP filter). A keď máš aj sub, tak potrebuješ esťe jeden zosik (s LP filtrom). Alebo potrebuješ 6 kanálový zosík. Aktívny systém je ovela kvalitnejší, ale aby si počul ten posun v kvalite, to vyžaduje lepší autorádio (neviem akú máš), kvalitnejšie káble, atď.

Dúfam že som bol pochopitelný. Keď nie, spýtaj kludne, v auto-hifi ti viem pomôcť :)

5.6.08, 17:16

Příspěvek 
Jj díki.

Ale čo v prípade, že nemám repro componenty, ale coaxiály. Ako to napojím na ten zosík?

Povedzme v predu koaxiály, alebo componenty a vzadu trojpásmové ovály, čo potom?

5.6.08, 17:27

Příspěvek 
No, koaxiály nemajú externú výhybku (alebo len zriedkavo) oni majú len jeden kondenzátor na výskače, zapojené sériovo. A na stredobas nič. V takom prípade na zosilňovač na predný 2 kanál vypneš filtre, takže pude ti ísť na reprák celý pásmo. Zandný 2 kanál takisto.

Alebo môžeš aktivovať aj HP filter. Ale neviem, či tam ten filter je nastavitelný plynulo, alebo len ON a OFF...

5.6.08, 17:38

Příspěvek 
Prostě aktivní zesilovač (ten co máš) ti ten nf signál rozdělí do těch jednotlivých pásem (výšky,basy,středy) a pak až jednotlivá pásma zesílí. :arrow: :arrow: tzn. nepotřebuješ pasivní výhybky u repra :arrow: je to dělané pro repro,na jednotlivé pásma,tzn. zvlášt basák,výškáč atd. a ne pro třípásmáky nebo dvoupásmáky. :wink:

Jestli si už koupil ty třípasmáky,tak mě napadá to bud prodat,nebo jiný zes. nebo tu výhybku vykopat z nich a zapojit jednotlivé repra na jednotlivé pásma. Ale to je jenom taková laická rada,nevím jak v praxi,nebude to asi ono a mohl bys to spálit. :| :|

5.6.08, 17:43

Příspěvek 
Takže je to možné vypnúť. To som práve nvedel ako to funguje.

A v prípade, že zosík je 4kanál, má HP a LP, ale nemá BP. Zahrá mi stredobasový reprák s bassmi aj stredy, alebo kedže BP chýba bude hrať len bassy?
Teraz myslím, componentový reprák.

5.6.08, 17:45

Příspěvek 
Dyno píše:
Prostě aktivní zesilovač (ten co máš) ti ten nf signál rozdělí do těch jednotlivých pásem (výšky,basy,středy) a pak až jednotlivá pásma zesílí. :arrow: :arrow: tzn. nepotřebuješ pasivní výhybky u repra :arrow: je to dělané pro repro,na jednotlivé pásma,tzn. zvlášt basák,výškáč atd. a ne pro třípásmáky nebo dvoupásmáky. :wink:

Jestli si už koupil ty třípasmáky,tak mě napadá to bud prodat,nebo jiný zes. nebo tu výhybku vykopat z nich a zapojit jednotlivé repra na jednotlivé pásma. Ale to je jenom taková laická rada,nevím jak v praxi,nebude to asi ono a mohl bys to spálit. :| :|

Alebo to spraviť ako hovorí forgonati, proste vypnúť filtre na zosíku a nech ovály fachčia tak ako majú a predné repro, ktoré by maly výhybky by išli normálne cez ne.

5.6.08, 17:50
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 216 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15  Další