|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 11 ] |
|
Riešenie zadného pláta na Felíciu (klasická kratšia verzia)
| Autor |
Zpráva |
|
Dj Kuno
|
 Riešenie zadného pláta na Felíciu (klasická kratšia verzia)
Zdravím.
Viem, že to tu už je viac krát riešené, ale potrebujem sa bližšie o tom informovať. Taktiež k tomu všetkému obkecu pridám foto, aby bolo jasne vydieť, očo mi vlastne ide. Za výzor fotiek sa vopred ospravedlňujem, ale nechcelo sa mi s tým babrať.
Takže k veci.
Potrebujem vedieť ako vyriešiť umiestnenie zadného pláta. Ako materiál sa vraj používa MDF drevo, vraj aspoň 20 mm hrúbka.
Ide mi o to ako to tam prispôsobiť. Čítal som, že by sa to dalo riešiť, že by sa doska len položila a potom by sa medzeri medzi plastom a MDF obkreslili a spravili by sa z nejakého dreva medzi kusy, aby to sedelo, ale... nechcem, aby bolo pláto nakrivo. Ide mi o to, aby to aj trochu vyzeralo.
Preto prvý obrázok:
http://img379.imageshack.us/my.php?imag ... astqp6.jpg
Od rovinky až po najvyšší bod ohnutého plastu je 5,5cm. Čiže na začiatku od zadných sedadiel, by bolo pláto vo výške 5,5cm od bočných plastov. Pláto by som si z vodováhou vyrovnal a podložil ho pod začiatok od sedačiek. Potom by som si celú túto plachu nejak nakreslil a to čo by bolo vlastne vo vzduchu by bolo o plast pripevnené cez tú výplň ako je znázornené na obrázku. Výplň by som spravil z nejakého iného druhu dreva. Ak to samozrejme nevadí???
Druhá záležitosť. Obrázok 2:
http://img153.imageshack.us/my.php?imag ... ltosw3.jpg
Celý obrázok je značený rozmermi z vrchnej časti pláta. Takže šírku zvolím zo spodnej časti čo je presne 104,1 cm možno o ten milimeter menšiu. Dĺžku myslím, že je vhodné zvoliť tú ktorá je na obrázku znázornená klasicky čiže 47,7 cm. Preistotu som tam znázornil dĺžku po presnom odmeraní dĺžky aj s ohybom, keby náhodou si myslím zle. Potom je tam ešte jedna neznázornená dĺžka a to je najdlhšia časť pláta teda špička pláta čo je 51,6 cm. Je to vlastne ten oblúk, aby piate dvere nezapierali o pláto a dali sa normálne zavrieť. Podľa premerania nemalo by pláto prevyšovať zadné sedačky.
Takže zhrniem to:
Chcel by som to pláto vyriešiť tak ako som to hore uviedol. Čiže podložiť to pláto nejakou výplňou z dreva, aby som dosiahol rovinu. Teda vyrezať z nejakého druhu dreva dosky (výplne) a jednoducho so samorezmi to spojiť dokopy a hodiť to na miesto pôvodného pláta.
Šírku pláta zvoliť spodný parameter teda 104 cm a dĺžku 47.7 cm.
Nejde vám možno dohlavi, o čo mi ide?!
Ide mi o to, či je tento spôsob riešenia pláta dobrý, alebo máte lepší spôsob riešenia, prípadne by ste mi vedeli poradiť ako to upraviť, aby to bolo čo najlepšie.
Vopred vďaka za odpoveď.
|
| 15.5.08, 17:56 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Ondras83
Registrován: 15.11.06, 22:59 Příspěvky: 17411 Bydliště: Stračov (u HK)
|
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
| 15.5.08, 20:38 |
|
 |
|
Dj Kuno
|
Práveže, ako pozerám na to origoš pláto, osobne mu neverím a hlavne chcem vytlmovať, aby mi nič nerezonovalo. Chystám tam dať aspoň nejaké 120W ovály a viem, že také repráčiky robia divi aj bez zosíku, takže pláto potrebujem riadne.
A čo je ešte lepšie ako MDFka?
|
| 15.5.08, 21:18 |
|
 |
|
party_boy
|
Tak kámoš měl v origo platě Magnat Ultra 6900 (90 RMS) a bylo to v pohodě, žádný rezonance jsem nespozoroval. Takže já bych se toho nebál, pokud máš strach, tak to plato třeba zpevni, to plato je doopravdy docela bytelný. Taky si uvědom, že tam nestrkáš žádnej velkej, těžkej basák, ale jenom ovály.
|
| 16.5.08, 23:08 |
|
 |
|
DJblueFISH
|
 Re: zadní plato
Ahoj, tak já mám repro Pioneer 6*9 palců (350W) také na originálním platě a problémy s rezonací plata nejsou nějak znát (basy slyšet jsou). Když to dám dost nahlas, tak mě spíš jakoby rezonují dveře a různé části interiéru, takže dle mě je zbytečný dělat si vlastní plato. S pozdravem ><((('>

_________________ Škoda Felicia GLXi 1.3 BMM (1996) 50kW (0-100 km/h 15 s; max 165 km/h; 7,5l/100km; bez úprav)
|
| 16.5.08, 23:49 |
|
 |
|
Ondras83
Registrován: 15.11.06, 22:59 Příspěvky: 17411 Bydliště: Stračov (u HK)
|
Dj Kuno píše: Práveže, ako pozerám na to origoš pláto, osobne mu neverím a hlavne chcem vytlmovať, aby mi nič nerezonovalo. Chystám tam dať aspoň nejaké 120W ovály a viem, že také repráčiky robia divi aj bez zosíku, takže pláto potrebujem riadne.
A čo je ešte lepšie ako MDFka?
ty vole  ...tak to tam nech origo, je to bez zbytečný práce a hlavně to je zakomponovaný designově do toho interiéru a ne že tam bude vzadu dřevěná deska...já tam mám Blaupunkt...240 max 55rms a nic..spíš rezonujou přední dveře

_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
| 17.5.08, 09:13 |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
Registrován: 12.9.06, 21:33 Příspěvky: 9782 Bydliště: Bratislava / Nové Zámky
|
cim tvrdsia doska-ozvucnica (podklad), tym lepsie basy a celkovy zvuk...
v hentom papundekli to nikdy nebude nic moc, ale to zalezi na tebe aku kvylitu audia tam chces mat, pac toto je uz len take zbytocne hrajkanie pre niekoho
kamos ma vzadu dosku (teraz neviem ci MDF, to je idealny material z akustickeho hladiska ale neviem ci to nie je prislabe) a hra to ovela lepsie ako v plate,
potiahnute to ma nejakou ciernou gumou a vobec to nie je rusive
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
| 17.5.08, 11:24 |
|
 |
|
party_boy
|
deekay píše: cim tvrdsia doska-ozvucnica (podklad), tym lepsie basy
Na basy je jinej reprák 
|
| 17.5.08, 13:38 |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
Registrován: 12.9.06, 21:33 Příspěvky: 9782 Bydliště: Bratislava / Nové Zámky
|
party_boy píše: deekay píše: cim tvrdsia doska-ozvucnica (podklad), tym lepsie basy Na basy je jinej reprák 
tak tam tu dosku nepotrebujes  nechaj tam origo
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
| 17.5.08, 13:49 |
|
 |
|
Dj Kuno
|
Tak ono repro tam chcem riadne, žiadne lacné šunky. Najlepšie nejaké Ground zero, rada Uranium prípadne nižšia rada Hydrogen, ale nižšiu radu od hydrogenu už určite nie.
Repro len od tejto značky a z tej rady. Ako predné, tak zadné a tiež aj aktívny subwoofer, ale ten subwoofer neskôr, zatial len predné a zadné repro.
Takže kvalitu chcem čo najlepšiu, taktiež to budem vytlmovať ako to len pôjde a ako budú stačiť financie
Preto som chcel vedieť čo s tým plátom.
|
| 17.5.08, 19:29 |
|
 |
|
Michal Berta
|
Pokúsim sa aj aj prispieť kedže som tiež riešil plato, síce do Fava ...... ked pôjde obrázok ,tak takto to mám ja, lepšiu foto plata nemám, toto je pôvodne fotený subík...ael je tam vidno ten bok....kebyze otazky na mňa tka sa pýtajte, a ked chcete tak kritizujte
aj bz som to šiel nafotit, ale v rámci robenia sklaky a vozenia šutrov, to je von z auta......

_________________ vodicak od sept 2007 a len a len favo
|
| 26.5.08, 18:30 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|