Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 30.6.26, 14:39

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 128 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Další
 Pokrok? 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Nojo, MB, Lexus,... :roll:
Ty udávané spotřeby teda nic moc...
...jen bych od toho vývoje očekával, že dnes budou auta pro lidi (jako dřív 120, Favorit,...), která budou mít kombinovanou spotřebu kolem tří litrů na sto (paliva, nikoli oleje :P ).
A né předražené luxusní vozy se spotřebou srovnatelnou s těmi škodovkami... :(
Chápu, že se zvedla účinnost, výkon, váha atd, ale tyto věci jsou pro mne (a pro dost lidí) druhořadé. Někteří lidé chtějí jezdit levně, a né mít prdel ve vatě...
Proto je tolik oblíbená HTP, i když nemá spotřebu nějak výrazně nižší (spíše naopak)... má punc levného vozu a bohužel v současné nabídce taková auta jaksi chybí :(

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

12.5.08, 06:47
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

rejpal

Příspěvek 
MATTESS píše:
...Např nový MB 350 SL má vyšší výkon, lepší zrychlení a nižší spotřebu o 0,4l...

Koukám, že copy&paste zvládáš. 8)

Jak je libo, srovnejme tedy Mercedes-Benz 230 SL z roku 1963 s Mercedes-Benz 350 SL z roku 2008.

Mercedes-Benz 230 SL z roku 1963:
Motor Řadový šestiválec s rozvodem OHC
Maximální výkon 110 kW
Zrychlení z 0 na 100 km/h 10,5 s
Spotřeba paliva 11 l/100 km (10 – 15 l/100 km uváděno pro celou řadu 230/250/280)

Mercedes-Benz 350 SL z roku 2008:
Motor V6 4xOHC
Maximální výkon 200 kW
Zrychlení z 0 na 100 km/h 6,6 s
Spotřeba paliva 10,3 l/100 km

Rozdíl je 45 let. Výkon narostl, motory jsou složitější, ale spotřeba je prakticky stejná. Kde vidíš ten obrovský pokrok?

Za stejnou dobu prodělaly větší vývoj parní stroje. :lol:

MATTESS píše:
...Pístový motor má svá omezení a vždy tam nějaký ztráty budou...

Tak proč jezdíme neustále se zastaralým motorem s písty? Kde je nějaký pokrok? :roll:

12.5.08, 07:19
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
rejpal

Příspěvek 
Bukaj píše:
Nojo, MB, Lexus,...

Budu ti trochu oponovat, cena aut šla dolů, oproti stopětkám jsou junioři levnější, musíš brát v úvahu nárůst platů. Ale faktem je, že jsou ta auta předražená.

Jinak ten Lexus byl samozřejmě argument úplně mimo, tato značka existuje od roku 1987 a zaměřuje se na luxusní vozy, takže dlouhodobý vývoj technologií pro masové použití nehrozí.

12.5.08, 07:56

Příspěvek 
fatal: nemam zapotřebí nic kopírovat z internetu, informace čerpám ze seriózního časopisu, ale tyto základní fce zvládám. Pokud by nebyl pokrok, tak dnes by s těmi parametry a výkony žral daleko víc.
Tak něco navrhni, vymysli, nech si to patentovat a uděláš terno. Automobilky ti utrhají ruce
To můžeš tvrdit, že není žádný pokrok, pořád to má kola a volant

12.5.08, 08:07
rejpal

Příspěvek 
MATTESS píše:
nemam zapotřebí nic kopírovat z internetu, informace čerpám ze seriózního časopisu...

A seriozní časopis to čerpá ze seriozního internetu nebo naopak, prostě hláška jak vystřižená z letáku. :wink: Kdyby ty informace byly pravdivé, v nádrži by dnes palivo přibývalo. Snad u každé nové verze auta je uváděno, že má nižší spotřebu než starý model, přesto se spotřeba drží pořád na stejné hladině. Zajímavé... :roll:

MATTESS píše:
Pokud by nebyl pokrok, tak dnes by s těmi parametry a výkony žral daleko víc.

Pokud by byl pokrok, tak by dnešní auta žrala daleko méně. 8)

MATTESS píše:
Tak něco navrhni, vymysli, nech si to patentovat a uděláš terno. Automobilky ti utrhají ruce.

Blbost. Automobilkám nejde o změnu, ale o zisk, tedy nízké výrobní náklady, vysoké prodejní ceny. :roll:

MATTESS píše:
To můžeš tvrdit, že není žádný pokrok, pořád to má kola a volant.

Vždyť to pořád tvrdím. :lol:

12.5.08, 08:25

Příspěvek 
fatal píše:
A seriozní časopis to čerpá ze seriozního internetu nebo naopak, prostě hláška jak vystřižená z letáku. :wink:

Víš prd, jaký časopis čtu a kesáš takový nesmysly.

12.5.08, 09:31
rejpal

Příspěvek 
MATTESS píše:
Víš prd, jaký časopis čtu a kesáš takový nesmysly.

Určitě nějaký časopis zabývající se úžasným pokrokem ve vývoji automobilů. :lol:
Ale jo, nebudu ti brát iluze, autoři článku to samozřejmě sami poctivě změřili, rozhodně se nespoléhali na informace z letáků MB. :wink:

12.5.08, 09:40

Příspěvek 
fatal píše:
určitě nějaký časopis zabývající se úžasným pokrokem ve vývoji automobilů. :lol:

Jistě.

12.5.08, 09:46
Metal (urg)

Příspěvek 
Tak jsem si s chutí přečetl tuto diskuzi.

On je problém hlavně v tom, že udělat něco co žeremíň nebo něco jiného než produkty z ropy není jaksi v zájmu.
mluvil sem před nedávnem s jedním človíčkem co se zabývá dovozem BMW,servisem a pod. Říkal mě že mluvil s lidmi přímo v automobilce, proč neudělají malé auto se spotřebou 3 litry na 100, když jejich šesti a já nevim kolika válce (na bavce odpborník nejsu :oops: ) maj spotřebu víc než přijatelnou. Bylo mu odpovězeno, že to jaksi není v obchodním zájmu, technicky to není problém.

Mno takže myslim že v tomto ohledu se stane až ropa bude tak za 500 dolarů za barel (což není daleko). Protože stále převažují obchodní kriteria,potažmo nenažranost celé společnosti nad zdravým rozumem a ohledem k okoli.

Howgh.

Obrázek
Škoda 742 Forever Team

12.5.08, 11:13

Příspěvek 
ondra120 píše:
Tak jsem si s chutí přečetl tuto diskuzi.

On je problém hlavně v tom, že udělat něco co žeremíň nebo něco jiného než produkty z ropy není jaksi v zájmu.
mluvil sem před nedávnem s jedním človíčkem co se zabývá dovozem BMW,servisem a pod. Říkal mě že mluvil s lidmi přímo v automobilce, proč neudělají malé auto se spotřebou 3 litry na 100, když jejich šesti a já nevim kolika válce (na bavce odpborník nejsu :oops: ) maj spotřebu víc než přijatelnou. Bylo mu odpovězeno, že to jaksi není v obchodním zájmu, technicky to není problém.

Mno takže myslim že v tomto ohledu se stane až ropa bude tak za 500 dolarů za barel (což není daleko). Protože stále převažují obchodní kriteria,potažmo nenažranost celé společnosti nad zdravým rozumem a ohledem k okoli.

Howgh.

Souhlasím s tebou teď to prostě není v ničím zájmu Grinpísáky neberu. To samé je totiž u alternativních zdrojů prostě o to není zájem ty technologie tu jsou a čekají případně na nějakou malou dodělávku a může to v pohodě jezdit ale prostě zatím je pro všechny ropa mnohem lepší

12.5.08, 11:43
Profil ICQ
Hluchoň

Příspěvek 
já mám dotaz, jak se jmenuje ten seriozní časopis ? Svět motorů to asi nebude, co ? Rád bych si takový časopis přečetl, ale bohužel, ve všech co jsem kdy viděl jsem vyčetl trochu dost zabarvené články, kdy bych se nedivil, že htp fabie porazi o deset bodů, modenu, protože má přece lepší kufr

Naposledy upravil Vít dne 12.5.08, 15:22, celkově upraveno 1

12.5.08, 15:05
Profil ICQ

Příspěvek 
Svět motorů (alias čtení pro matky v domácnosti) to není. Je to Automobil revue, dle mě jeden z nejlepších časopisů v ČR

12.5.08, 15:21
Dezertér

Příspěvek 
U mě vede CARAUTO... 8) 8) 8)

Škoda 743 Forever Team
Člen klubu ostrých motorů TW

12.5.08, 15:33

Příspěvek 
Svět motorů :sick: Plátek reklam, velmi pochybných a zavádějících informací a ještě k tomu anti 742kový :evil:

Ale k věci : Třeba ten komfot, když srovnám Pastelku s chrochtou f kombýku TDi GLX ( v obém jsem jel)

V Pastelce jsem schopen sedět několik hodin v kuse aniž bych kromě "vykoukání" očí pociťoval jakoukoli jinou únavu, sedadla mi přijdou naprosto dokonale tvarována. Všude, na všechny směry mám naprostý dostatek prostoru, a hlavně ten interiér působí velmi sympatickým, uceleným dojmem :wink:

V té chrochtě jsem za nějaký čas tak divně rozlámán z té sedačky :? Kromě kufru nikde není místo, člověk nemá žádný životní prostor :? palubka vypadá jako kdyby byla od šporcl desing studio :sick: a prostě na mě to auto vůbec, ale vůbec nepůsobí sympaticky.

12.5.08, 19:05
Mistr mechanik

Příspěvek 
To si vždycky řikám jak sednu do škodovky, že tam je tak pěkně a hodně životního prostoru oproti čemukoli jinýmu. :shock:
EDIT: A to je nic proti trabantovi, to je prostor. 8)

12.5.08, 19:14
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 128 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Další