hlučný Forman - silentbloky
| Autor |
Zpráva |
|
cyz
Registrován: 6.5.06, 20:11 Příspěvky: 3262 Bydliště: Uherské Hradiště (Kunovice)
|
 hlučný Forman - silentbloky
Tak jsem namotnoval do Formana nové odhlučnění, takové jaké tam má být a skoro vůbec to nepomohlo. Motor sice zní trochu utlumeněji, ale celá karoserie jakoby rezonuje, hučí to jak kdyby byl pod kapotou 4l diesel, zaléhá z toho v uších a když auto stojí, motor jede a otevřu dveře je to hukot na zešílení. Žádné zvoněni, bouchání apod. neslyším. A pls. žádný tappajomat a podobné hovadiny, rád bych to dostal na úroveň normálního Fáva 94, to mi stačí. Mohly by to být silentbloky?
Naposledy upravil cyz dne 21.5.08, 20:42, celkově upraveno 1
|
| 7.5.08, 18:33 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
hele to klidně může dělat výfuková soustava
|
| 7.5.08, 19:40 |
|
 |
|
cyz
Registrován: 6.5.06, 20:11 Příspěvky: 3262 Bydliště: Uherské Hradiště (Kunovice)
|
výfuk visí tak jak má, děravý není (zkoušel jsem ho ucpat a držet co nejdelší dobu, málem mě to zabilo  ). Jedině že by byl vadný tlumič, když motor běží na volnoběh a jdu za auto tak výfuk jaksi divně chrochtá.
|
| 7.5.08, 20:07 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
a motor má inak aký zvuk
motor s nejako divne netrase
nemá taký divný bublavý zvuk
silenty motora máš ok  (aj varechu)
neopiera sa niekde motor, alebo prevodovka o kasňu
ak chytíš rýchlostku zvuk sa zmení
rýchlostka nejako nevibruje 
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 7.5.08, 20:26 |
|
 |
|
cyz
|
Motor má normální zvuk
Nijak divně se netřese, šlape jak hodinky
Divný bublavý zvuk....dalo by se to tak říct, když vlezu dozadu za auto s nastartovaným motorem na volnoběh
Silentbloky prasklé nejsou, alep řijde mi to že jsou nějaké tvrdé, víc než je obvyklé
Motor ani převodovka se nikde nedotýká, ti by rachotilo a hlavně bych si toho všimnul
Když chytím řadicí páku tak se to nezmění
Řadící páka vibruje hodně, nedá se na ní skoro udržet ruka
|
| 8.5.08, 19:34 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
cyz píše: Řadící páka vibruje hodně, nedá se na ní skoro udržet ruka
dobre a od spodu sa tiahlo na rýclostku nedotýka. alebo neopiera o výfuck
ešte mi napadá že keď sa motor netrase, ale páka áno, tak aké máš spodné silenty na vareche, aj ten nalisovaný do varechy, ale aj tie o kasňu, tam sú také 2ks gumičky vo vaničkách a celé je to stiahnuté matkou na ručke tej varechy.... či to máš dobre poskladané 
|
| 8.5.08, 19:42 |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
Registrován: 12.9.06, 21:33 Příspěvky: 9782 Bydliště: Bratislava / Nové Zámky
|
este by si mohol mat zle zasrobovany dekel filtrboxu teoreticky
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
| 8.5.08, 19:59 |
|
 |
|
cyz
|
Ten drží dobře, navíc krom šroubů které ho drží na vstřikovači má kolem dokola sponky.
|
| 8.5.08, 20:57 |
|
 |
|
cyz
|
michalkatka píše: cyz píše: Řadící páka vibruje hodně, nedá se na ní skoro udržet ruka dobre a od spodu sa tiahlo na rýclostku nedotýka. alebo neopiera o výfuck ešte mi napadá že keď sa motor netrase, ale páka áno, tak aké máš spodné silenty na vareche, aj ten nalisovaný do varechy, ale aj tie o kasňu, tam sú také 2ks gumičky vo vaničkách a celé je to stiahnuté matkou na ručke tej varechy.... či to máš dobre poskladané 
Tohle bez zvednutí auta nepoznám, ale tento nebo příští víkend se zvedat bude tak se na to mrknem. Pomalu jsme se dobrali k uložení motoru, takže ho komplet prohlídnem a uvidíme. Každopádně díky, ta hnučnost mě sere, teď po výměně odhlučnění už to není tak poznat, ale hučí to tak že po půl hodině cesty mi zalehne v uších, rádio se dá poslouchat akorát tak ve městě, jinak je nesrozumitelné protož všechno kolem rezonuje, odhduju do dobře na 80-85dB.
|
| 9.5.08, 00:55 |
|
 |
|
michalkatka
|
cyz píše: Tohle bez zvednutí auta nepoznám, ale tento nebo příští víkend se zvedat bude tak se na to mrknem. Pomalu jsme se dobrali k uložení motoru, takže ho komplet prohlídnem a uvidíme. Každopádně díky, ta hnučnost mě sere, teď po výměně odhlučnění už to není tak poznat, ale hučí to tak že po půl hodině cesty mi zalehne v uších, rádio se dá poslouchat akorát tak ve městě, jinak je nesrozumitelné protož všechno kolem rezonuje, odhduju do dobře na 80-85dB.
pekný randál...
vodítkom by mala byť tá trasúca sa rýchlostka...
|
| 9.5.08, 01:57 |
|
 |
|
cyz
|
No jak říkám - pokud nemám rádio naplno tak je to nesrozumitelné a po delší cestě zaléhá v uších
|
| 9.5.08, 12:44 |
|
 |
|
cyz
|
Tak kámoš mi tvrdí že to může být jedině tou svařenou karoserií, že silentbloky pokud tam jsou i když jsou jak z betonu tak na to vliv nemají. Nerad bych vyhodil další prachy za silentbloky které mi stejně nepomůžou. Prodám to a koupím něco jiného, už mě to nebaví.
|
| 9.5.08, 21:33 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
hlučnost že dělá vyvaření karoserie ? 
|
| 9.5.08, 22:29 |
|
 |
|
michalkatka
|
treba ísť po tom prečo sa trasie tá rýchlostka.... to je také vodítko...
|
| 9.5.08, 22:32 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
Změněná tuhost, změněná rezonanční frekvence... Ale i tak se mi to nezdá... Dělá to motor? Nevibrují třeba kola?
|
| 9.5.08, 22:33 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |