Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.4.26, 04:51

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
 Forman 94 světlemodrý 
Autor Zpráva

Příspěvek Forman 94 světlemodrý
Obrázek Obrázek Obrázek Už to bude skoro 2 roky co jsme si do naší pohodový rodinky koupili tohodle formánka. To nebylo všechno pokračuji dál. Měl nějaké ty vady hlavně co se týče karoserie uznávám, ale co se týče motoru jezdí bezvadně. Po asi jednom roce jsem se s kamarádem co stříká auta domluvil, že našeho formana přestříkáme na světlemodrou. Předtím ještě samozřejmě byli provedeny některé opravy a výměny určitých součástek. Už vlastně druhý den po koupi auta jsem po nastartování uslyšel silné klepání od předku. Po otevření přední kapoty jsem uviděl jak levá poloosa (ve směru jízdy) lítá nahoru a dolu. Byla totiž vypadlá z vnitřního kloubu. Takže oprava poloosy, výměna kloubu a nový pojistný kroužek.Ten starý byl přelomený vejpůl. Dále jsem zjistil trochu potrhaný manžety na hřídelích i na čepech. Taky co by jsem chtěl za zázrak za 8000 Kč. Tolik mě totiž stála koupě tohoto formana. Ale tak baví mě opravovat auta tak jsem si řekl, že si ho dám dohromady a vzal jsem ho. Hned následující víkend jsem si dal celou přední nápravu dopořádku. Změna byla silně znát. Tentýž rok co jsem auto kupoval se mi i začala strácet podivuhodně voda v chladícím systému. Doléval jsem každý druhý den asi litr. Po dlouhém zkoumání jsem se rozhodl že vyměním těsnění pod hlavou. Po výměně bylo po problému. Starý těsnění vypadalo jako by ho rozhryzali myši. Dále jsem ještě provedl malou generálku předních brzd, výměnu předních tlumičů, oleje a filtrů. Také jsem dlouho neotálel s instalací předních mlhovek. V následujících měsících konečně došlo na přestříkání na modrou.Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Zde je pár fotek které jsem stihl udělat. Za pár měsíců jsem ještě musel měnit vodní čerpadlo protože s toho starýho se stal totální průtokáč. Co jsem nalil za pár hodin vyteklo. Pak ještě přišla na řadu montáž plastových lemů (zadních), které jsem taktéž nechal nastříkat na modrou. Ale stále to není konečná fáze tohoto autíčka, vylepšování stále pokračuje , sice pomalu ale pokračuje. Více fotek zatím nemám ale snad ještě časem nějaké nadělám a snad budou čím dál lepší.

Naposledy upravil Mirmar dne 4.4.08, 21:56, celkově upraveno 1

4.4.08, 17:55
Příspěvek Reklama

Příspěvek Re: Forman 94 světlemodrý
Nic ve zlém, ale já tam vidím jenom bílou barvu....nic do modra :). Jinak - co ta koroze?! Že tě hanba nefackuje....vyvařit! :evil: :D

4.4.08, 18:16
Profil ICQ
Hluchoň

Příspěvek 
modř sněhobílá... skvělý odstín :wink:

4.4.08, 18:26
Profil ICQ
Voditelj brodice

Příspěvek 
Vít píše:
modř sněhobílá... skvělý odstín :wink:

že jo 8)

4.4.08, 18:29
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Táto, tohle je modrý?
Ale ne, jasně máme šmoulového favorita a ta koroze? Prej to je takovej design ne vada.

4.4.08, 19:40

No jak chceš - já bych se rezavým autem rozhodně nechlubil, spíš bych se za něho styděl.

4.4.08, 19:57
Profil ICQ
rejpal

Příspěvek 
Ten pravý boční blinkr si dovoluji hodnotit slovem "masakr"!

4.4.08, 20:01
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Ja se tím taky nechlubím tu ptákovinu o té rzi psala ta moje. Už si taky co nevidět koupím céočko jen dám dohromady ještě pár korunek. Taky mám radši když jsou věci v pořádku.

5.4.08, 07:55
Hluchoň

Příspěvek 
tak koukám, že modrý to už je. Ani bych neřekl, že může světle modrá vypadat na formanu takhle dobře. Ale nerozumím tomu céočku. Když už máš kastli stříknutou, na co ti bude dobrý? Nebo to je snad nejdřív nastříkaný a až pak to budeš vyvářet?

5.4.08, 08:38
Profil ICQ

Příspěvek 
Ne ceočko kupuju pro více účelů. Bydlím na baraku takže se dost využije a taky s tím kámošem co stříká auta tak jsem trochu zatajil že je děláme spolu jako bokovku. Tak nikdy nevíš kdo příjde že by potřeboval něco vyvařit . Jo a ještě máme 105ku a ta potřebuje nový prahy jak sůl. Tu taky dám do garáže až budu mít více času.

5.4.08, 11:39

Příspěvek 
No nic moc, tohleto stříkání, nárazníky nesundáte, lišty na dveřích oblepíte páskou, nic proti, ale profi-lakýrnická práce vypadá trochu jinak.

5.4.08, 22:21
Profil ICQ

Příspěvek 
Jo taky mi kamoš nadával když přijel mi to stříkat, že jsem to neotstrojil pořádně. Ale zadní nárazník mi sundat nešel šrouby byli zarezlý jak blázen zralý na flexu, tak jsem ho tam prostě nechal. Ale stejně ho budu muset jednou sundat protože snima chci taky něco províst jsou nějaký zašlí. Jo zlobím se taky sám na sebe že jsem to při stříkání takhle odlajdačil hodně jsem na své outo pospíchal. Ale aby sis nemyslel že jsem lajdák pořád na něco tak to ne. Jsem takový, že s každé chyby se hnedka poučím a pak je to lepší. Asi tak za dva roky plánuji stříkání znova tak to pak můžem porovnat.

6.4.08, 07:35

Příspěvek 
Tak už je to lepší :) s tím spěchem se to nevyplácí, pokud nemáš záložní auto tak je lepší se do ničeho nepouštět, jak spěcháš tak to vždycky odflákneš.

8.4.08, 16:59
Profil ICQ

Příspěvek 
To je pravda. Ale ted mě do práce vozí kolega, tak můžu pěkně klidánko, žádnej spěch si dělat na autě a snažit se ho ještě trochu vylepšit. Pokud budou peníze. Jinak máme ještě škodovku 105ku. Ale s tou jezdí převážně moje žena.

8.4.08, 22:44
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 14 ]