|
|
|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
| Autor |
Zpráva |
|
Mirdaa
|
 Subwofer
Nazdar chlapi, mám autorádio Pioneer DEH 3900MP a mám ne něm v mojí šáde zapojený jen pár zadních repro a sehnal subwofer z domácího kina, myslíte že by bylo možné zabudovat to do auta? Pokud ano potřebuju na zapojení mět zesilovač nebo to jde zapojit nějak přímo na iso konektor případně rádio? Dík
|
| 11.3.08, 17:07 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
party_boy
|
 Re: Subwofer
Ten sub je aktivní nebo pasivní?
|
| 11.3.08, 17:09 |
|
 |
|
party_boy
|
Aha, tak jsem si to přečet znova a usuzuju, že je pasivní. Typuju, že je to 6 Ohm, to je dost když normál repro do auta je 4 Ohm a výkon zesilovače rádia není zas tak velkej, takže by to chtělo zesik. Každopádně dávat tohle do auta? Toho já nejsem moc fanoušek.
|
| 11.3.08, 17:13 |
|
 |
|
Mirdaa
|
Je to z nějakého domácího kina Hyundai. A kam nebo jak to mám zapojit pro odzkoušení?????
|
| 11.3.08, 17:44 |
|
 |
|
party_boy
|
Normál přes ISO jako další kanál, ale půjde ti do toho celý pásmo.
|
| 11.3.08, 17:53 |
|
 |
|
Mirdaa
|
no já právě nevím na který kontakt na iso konektoru, mám tam zapojený jenom levý zadní a pravý zadní a když na ten woofer je jen + a - tak nevim kam to zapojit 
|
| 11.3.08, 18:01 |
|
 |
|
party_boy
|
Jako další kanál, třeba pravý přední.
|
| 11.3.08, 18:10 |
|
 |
|
cyz
Registrován: 6.5.06, 20:11 Příspěvky: 3262 Bydliště: Uherské Hradiště (Kunovice)
|
I kdyby byl aktivní tak by ho možná šlo použít, ale jak bylo řečeno 6Ohm (jestli to teda má) je do auta strašně moc, obvlášť u subwooferu, nějak hrát to bude ale velký výkon z toho nedostaneš. Pokud je aktivní tak by se chtělo podívat co je tam za zesilovač, mohl by hrát i na těch 12V i když slabě, nejspíš bude mít napájení přes 30V. A pustit do subwooferu celé pásmo není dobrý nápad (pokud tam nebude něco co odfiltruje vyšší frekvence (výhybka, dolní propust, cokoliv), ten reprák přehraje i vyšší frekvence, klidně 1kH i víc pro něho není problém a ještě k tomu v kombinaci s ozvučnicí subwooferu to zní naprosto otřesně. Tak závěrem - možnosti jsou 2 - udělat aktivní zamontováním nějaké stavebnice (dají se za dobrý peníz koupit poměrně hratelné zesilovače přímo pro woofery do auta i s filtrem) nebo sehnat např. pasivní výhybku pro oddělení frekvencí a využít zesilovač rádia.
|
| 11.3.08, 19:09 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |