Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.6.26, 21:04

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 138 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další
 frekvenční rozsah 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Vít: Tomu taky rozumím a s tímto postojem často příjde zákazník do studia, ale když si pak přinese vlastní CD a poslechne si ho, tak najednou zjistí, že to jeho all in one rádoby kino doma mu nezahraje to co kvalitní sloupovka přes pořádný zesilovač. Dokud to neslyšel, tak byl spokojený s tím co měl, ale rozdíl ve zvuku pozná každý, za tím si stojím! a zatím vždy jsem o tom každého přesvědčil. Ano pak je otázka, kdo je ochotný, do toho nemalé peníze investovat. Do auta na spotřebu taky mám připravené jen repro za dvojku a obyč rádio na CD a neřeším to.

5.2.08, 12:50
Profil Zobrazit autorovy stránky
Příspěvek Reklama

rejpal

Příspěvek 
Dotaz pro Tuner#2:

Když tu tolik prosazuješ kvalitní zvuk z repráku z předních dveří, mám na tebe otázky:
Jak odstraníš drnčení plastů i plechů v konstrukci dveří?
Jak vyřešíš problém omezeného objemu "ozvučnice"?
Jak vyřešíš "prostorový problém" bez použití signálového procesoru?

5.2.08, 13:29
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Tuner#2: Nebylo to myšleno ve zlém, vidím že o tom víš hodně, víc než kdokoliv z nás, jen mi jde o způsob jakým to prezentuješ - jak psal Vít, každý není takový sluchař. Jsou i lidi kteří když jim pustíš mono signál rozdělený do 4 repro a potom 5.1 zvuk tak jediný rozdíl který poznají je v basech protože na 5.1 mají subwoofer :D. I když je to už extrém...neříkám že je to tady někdo z přispívajících, ale tomu kdo ten zvuk tak nevnímá tak to nevysvětlíš protože se mu nejspíš líbí to stereo rozdělené na 4 repráky.

5.2.08, 13:53
Profil ICQ

Příspěvek 
fatal: Drnčení a špatné akustické vlastnosti plechu se dají řešit různě. Existují na to pasty, např. od firmy Brax a nebo bitumenové samolepící pláty od Dynamatu, Tescsoundu a jiných. Ty mám použité na autě. Samozřejmostí by mělo být zpevnit tapec použitím doorboardu a nebo alespoň zpevňovacího kroužku.

Objem ozvučnice pro 16cm repro závisí dle jeho parametrů a obyčejně je mezi 15 - 25litry, což většina dveří splňuje dobře a navíc od dveří se neočekávají hluboké basy, takže je tam nastavuje dělící kmitočet od nějakých 70 - 80Hz a výš už objem nehraje tolik roli.

Objem na woofer, který je v kufru není téměř vždy problém přesně dodržet.

Prostorový problém je bez časových korekcí opravdu oříšek, ale mnohé se dá i pouhým směrováním a správným umístěním reproduktorů

5.2.08, 14:21

Příspěvek 
cyz: Pořád je to o tom, že ale neslyšel nic rapidně lepšího, pak by uznal, že to slyšet je. Jak říkám, ten rozdíl slyší i přítelkyně, která do doby než jsme spolu začli chodit, tak největší hifi byl jezevčík od Sony :D

5.2.08, 14:23
rejpal

Příspěvek 
Tuner#2 píše:
Objem na woofer, který je v kufru není téměř vždy problém přesně dodržet.

Díky za odpověď. Používáš woofer v kufru a budeš tu kázat něco o kvalitním zvuku. :lol:

5.2.08, 14:32

Příspěvek 
fatal: Když už rýpeš, tak viděl jsi někdy auto postavené na opravdu špičkový poslech? Může mít jak woofer v kufru, tak samozřejmě nejideálnější je někde v předu, ale kde? Může být u nohou spolujezdce, může být ozvučnice vlaminovaná do přístrojové desky ze spoda, může být dokonce ve středovém tunelu atd. vše už existuje a takové montáže jsem i slyšel. Ano má to výhodu toho, že i basy jsou ve předu, ale pokud vezmu to, že pod 80Hz nepoznáš odkud basy hrají, neb jsou pod tímto kmitočtem frekvence všesměrové, tak není problém ani s woofrem v kufru. Mimochodem já jsem měl doposud woofry místo zadních sedaček, teď bude jen jeden a bude v 2. "kufru" ve škodovce - to je to místo za sedadly a vždy hraje woofer přímo do prostoru kabiny samozřejmě s patřičným sladěním fáze, aby byl zvuk homogení.

5.2.08, 14:44
rejpal

Příspěvek 
Tuner#2 píše:
fatal: Když už rýpeš...

Rýpu, protože z toho, co jsi tady zatím psal, se tvá představa o kvalitním zvuku v autě dá shrnout do pojmu "oblbnutí posluchače"...

Auto postavené na špičkový poslech? To jsem neviděl, pokud vím, dřevěné materiály se už pár desítek let ke stavbě aut nepoužívají...
Ať je woofer kdekoliv, basy vpředu nebo vzadu, s kvalitním zvukem to nemá moc společného, je to jen dunítko...
To, že pod 80Hz nepoznáš polohu zdroje zvuku, je možná částečně pravda, ale to neznamená, že s wooferem máš kvalitní zvuk...
Woofer v kufru je s prominutím zhovadilost...

5.2.08, 14:55

Příspěvek 
fatal: Čekám, kdy napíšeš, že Tvůj poslední příspěvek byl joke...

Jinak nevím proč woofer by měl dunět? Soudíš dle sousedovo klka, co mu to dělá tuc, tuc? Proč by dnešní auta měli být nevhodné na kvalitní ozvučení? A čím oblbuju posluchače? Pokud mám přední systém 2 a nebo 3 pásmový a k tomu woofer, tak rozhodně oblbuji méně než ten, co má v autě 4 repro v předu a vzadu.

5.2.08, 15:00

Příspěvek 
fatal: Podívej se sem na některé instalace. Jsou to většinou soukromníci, žádné firmy: http://www.dls.se/econtent/86

Tohle je např. mistr Evropy SQ už nevím rok a má i woofer v předu a tvořil to sám s přítelkyní: http://www.dls.se/econtent/172/tommi_heikkinen.html

Tohle je mazec z Thajska: http://www.dls.se/econtent/170/siam_spirit.html

To jen pro představu, jak má vypadat auto, který hraje.

5.2.08, 15:09
Voditelj brodice

Příspěvek 
uz sa na to nemozem fakt pozerat:
tuner tomu rozumie, sleduje trendy ma na to ucho ale je tvrdohlavy a musi mat posldene slovo
a ostatni ste sa uz len pridali donho rypat. hoci aj ja som mal spociatku chut :D

ja mam napr jednu sadu komponentnych 16,5 repro JBL vpredu vo dvrerach na specialnej podlozke z MDFky, nie len kruzky ale aj cela doska asi 20*20 cm, a vyskove repro na prostrojovke (klasika)
vnotro dveri je vytlmene asfaltovymi platmi, a montazne otvory su zalepene tappajomatom
je to 2*75W a hra to lepsie ako keby som mal vacsie repro alebo viac a umiestnene na nevhodnom mieste

pre mna co pocuvam scorpions a berlinsky filharmonicky orchester je to uplne postacujuce, ziadne tuc tuc takze woofer nepotrebujem, okrem toho woofer je velmi nerealne reprodukujuci reproduktor pretoze ma velky vykon v uzkom pasme.
woofer nikdy nenahradi dobre velke 25 palcove basove membrany, ak neratam niektore nove vakuove technologie ktore nie su este rozsirene.

woofer moze byt umiestneny hocikde, ale najlepsie co najvacsou plochou polozeny na pevnom podklade, pac ludske ucho nie je schopne rozoznat odkial prichadzaju basove frekvencie, nikdy vas nenapadlo preco je woofer len jeden ked je signal stereo??

a uz prosim skoncite, vitovi aj cloveku co sa pytal v tomto topicu sme poradili, a konec kazdy dalsi prispevok je OT...

PS: a neserte zvukarov, vsak cyz? :lol: :lol:

Naposledy upravil deekay dne 5.2.08, 15:37, celkově upraveno 2

5.2.08, 15:30
Voditelj brodice

Příspěvek 
fatal píše:
Tuner#2 píše:
fatal: Když už rýpeš...
Auto postavené na špičkový poslech? To jsem neviděl, pokud vím, dřevěné materiály se už pár desítek let ke stavbě aut nepoužívají...

najidealnejsi material na stavbu repro, ci sa ti zda alebo nie, betón!
ide o to dosiahnut co najvacsiu hustotu materialu a aby bola ozvucnica co najhutnejsia.
drevo je kompromis aby s repro dalo aj hybat a mali dobry zvuk
do dveri v aute sa na zlepsenie vlastnosti dveri ako ozvucnice pridavaju platy asfaltu

5.2.08, 15:33
rejpal

Příspěvek 
Tuner#2 píše:
fatal: Čekám, kdy napíšeš, že Tvůj poslední příspěvek byl joke...

Ne, joke to nebyl a dokonce mám pocit, že si tu z nás děláš srandu ty...

Dělá snad woofer něco jiného než dunění? Vtipálku. :wink: Auto je nevhodné pro kvalitní ozvučení už jen proto, že je to malý uzavřený prostor, kde není možné rozumně umístit pořádné reprosoustavy. Posluchače oblbuješ wooferem, signálovým procesorem, fázováním, velkým výkonem a podobně. Prostě aby měl posluchač pocit, že mu auto hraje skoro tak dobře, jako pořádná domácí aparatura, musíš ho oblbnout prostředky, které v kvalitní aparatuře nemají co dělat.

5.2.08, 15:34

Příspěvek 
Tak ve Fiatu Scudo se kterým občas jezdím zvučit máme tubu mezi předníma sedačkama (toto umístění se teda netýká škodovek), je docela dobré a navíc krom toho zě hraje slouží jako pěkná loketní opěrka :D

Fatal: Nevím co máš proti wooferu....ty basy tam být musí, jinak hudba není kompletní a z nějaké 10-13cm membrány pěkné basy nedostaneš a když ji má někdo tak zesílenou že jenom duní a hučí tak to je jeho mínus že je hluchý.

Naposledy upravil cyz dne 5.2.08, 15:36, celkově upraveno 1

5.2.08, 15:35
Profil ICQ
Hluchoň

Příspěvek 
Už se perou ? :lol:

Tuner#2 : a kde máš to studio, to bych někdy zkusil... ale abych nemusel jet třeba do budějovic, to mě za to zase nestojí, i když tam radši než do Prahy, tam mě nedostane nikdo

5.2.08, 15:35
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 138 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další