| Autor |
Zpráva |
|
fatal
rejpal
|
ventYl píše: cyz píše: Šemik píše: Co mohu čekat od tohodle?  TESLA ARE 667, 4 ohmy, 5W Tohle budeš moct sposlouchat tak leda když budeš stát na parkovišti nebo v koloně....5W repro agregát škoda 742 spolehlivě přeřve  to je volovina najhrubsieho zrna. Tento reprak v pohode prehlusi skodovacky motor, za predpokladu, ze na stene motoroveho priestoru bude to, co tam od vyroby ma byt. Mal som v aute 4x3W ARO (novovyrobna TESLA) 8ohm a v pohode to prehlusilo motor aj na 30% vykonu.
Měl jsem ve stodvacítce podobné repráky (menší ovály Tesla), výkon měly psaný 3W a nejen že hrály docela pěkně a silně, ale rádio se dalo poslouchat i za jízdy. Jen těch basů bylo málo, ale u malých širokopásmvých repráků je to normální. Takže souhlasím s ventYlem.
Co se týče těch původně zmíněných oválů ARE 667, pokud se nepletu, dva takové jsem používal jako efektové repráky u domácí audiosestavy. Takže pokud ho umístíš do dobré ozvučnice, můžeš čekat příjemný zvuk, hraje dokonce i basy (záleží na "vyběhanosti" membrány), ale extra výkon, výrazné výšky nebo nejnižší basy od toho nečekej.
|
| 4.2.08, 15:09 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 4.2.08, 17:22 |
|
 |
|
Tuner#2
Registrován: 30.1.08, 15:01 Příspěvky: 2753 Bydliště: Rokycansko
|
Nepér: Já se Ti nesnažím nic vnutit, to bych tady musel psát, že máš zadní repro ihned vyhodit z auta a prodat  jen tvrdím to, že i za jízdy osobně poznám zda mě hraje zadek a nebo ne a i sama přítelkyně, coby neznalec v oboru mě řekla, že když hrajou zadní ovály, že je to nějaký divný a že když máme puštěný jen kompa v předu a woofer, že to je daleko lepší a nějak lépe srozumitelné. Z toho pylne, že Ti tam nevznikají fázové chyby a posuny a nějaký nehomogení rádoby prostor. Taky jsem začímal a měl několik let v autě zadní repro, ale prostě bádání a cíl dosáhnout dobrého zvuku v autě mě dotlačil zadní repro prodat.
P.S. NJ už jsem si zvyknul na dokonalost jinde až moc  tak já se budu snažit to používat co nejméně.
|
| 4.2.08, 19:40 |
|
 |
|
cyz
Registrován: 6.5.06, 20:11 Příspěvky: 3262 Bydliště: Uherské Hradiště (Kunovice)
|
Já se taky přikláním spíš k reprákům pouze vpředu, ty vzadu jsou dobré jenom když tam vezeš lidi, ve 120ce jsem měl vzadu repro, ale v té jsme často jezdili ve 4-5 lidech různé na výlety takže se to hodilo. Jinak repro vzadu mě taky otravuje, řekl bych že kvůli odrazu od zadního skla bude deformovaný.
|
| 5.2.08, 00:17 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
No to si musíte ty zadní repráky taky sfázovat, žejo  . Jinak že hraje něco vzadu pozná snad každej. A názor něčí přítelkyně... sorry, ale to je jako bych se mojí mámy ptal, jestli slyší pískat turbo.
P.S.: Když ti vadí zdejší nedokonalost, nikdo tě neprosí sem chodit.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 5.2.08, 00:47 |
|
 |
|
Tuner#2
|
Tak to jsi mě teď dostal  Ty snad máš v autě Alpinu s procesorem a nebo Pioneera 88 a výš? Pokud ne, tak jak chceš repra sfázovat s předníma, když k předku má menší vzdálenost než k zadním repro? Nehledě na to, že pokud zadní mají jiný dělící kmitočet, tak tam dojde k jinému natočení fáze a jsi v prd*li ješte víc.
Doufám že pod pojmem fáze nemáš namysli jen +/- a víš jak se projeví výhybka (ať už pasivní, či aktivní) na fázový posun.
P.S: Tak výběr stránek s dovolením nech na mě... a nebo nemůžeš vydýchat, že tu jsem 
|
| 5.2.08, 01:22 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
Ano, dostanu tě ještě jednou, pod pojmem sfázování reproduktorů skutečně myslím jejich správnou polaritu. V případě kdy jsou zadní reproduktory připojeny obráceně, je výsledný dojem opravdu "divný". Samotný pojem fáze je pak samozřejmě něco jiného. Dokonale sfázovat nejde prakticky, jak sám moc dobře víš, nic. Ať už je to způsobeno odrazy, či fázovými posuny ve výhybkách. A k tomu zpoždění (což je mimochodem něco jiného, než natočení fáze), vlivem nestejných vzdáleností... sorry, ale...
1) Ty to slyšíš? - NE
2) Ty sedíš uprostřed mezi oběma reproduktory? - NE, řídím vlevo, na místě řidiče
3) Ty se snažíš o dokonalou reprodukci v autě? - NE, v praktických podmínkách nerealizovatelné
4) Neměl bys nalepit na okna jehlanový dokonale pohltivý materiál? - NE, koukám na cestu
5) Neuvažoval jsi o použití elektrostatických reproduktorů? - do auta NE ne domácí HI-FI by to mohlo být zajímavé
6) Jezdí to vůbec, nebo si tam jen chodíš poslechnout Beethovena? - Primární funkcí auta je jízda, klasiku si pustím doma.
7) Není lepší nasadit si sluchátka, aby nedošlo ke zkreslení vlivem rozdělění na více pásem a vlivem nestejných vzdáleností? - ANO, pro co nejdokonalejší reprodukci je to nejjednodušší řešení, ne vždy však použitelné.
Určitě by jsi neodpověděl stejně jako já, což znamená, že každý máme na ozvučení auta, né-li na jeho využití samotné, jiné požadavky a už z principu na to nemůžeme mít stejný názor. Kdybych se snažil postavit showcar, s co nejdokonalejším zvukem, rád se o tom s tebu poradím. A už se mne prosím nesnaž schazovat, nejsem žádné trdlo. (viz. "to jsi mě teď dostal" a podobné pokusy)
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 5.2.08, 02:30 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
že vám do toho lezu, repráky jen ve předu jsou na ho**o, vezmeš někoho dozadu a ten to tam neslyší, případně slyší jen nejhlasitější části a zbytek ne, v konečným důsledku to zní jako když hudba vynechává a je to akorát protivný, a když to má zadní cestující slyšet normálně, tak to v předu už je nahlas moc a obtěžuje to. Jen kdyby je bylo dozadu km dát, tak už je tam mám taky, ale plato se mi rozřezat nechce a jinam se nevejdou. Mimochodem, zdá se mi, že tu někdo vymejšlí hrozný kraviny.
|
| 5.2.08, 08:45 |
|
 |
|
cyz
Registrován: 6.5.06, 20:11 Příspěvky: 3262 Bydliště: Uherské Hradiště (Kunovice)
|
Vít: Ano, na to to dobré je, ale jinak je to protivné (aspoň mě).
Tuner#2: Sorry, ale začínáš mi připomínat jednoho kolegu z firmy, ještě chybí tvé soudy o tom jak je kdo z nás hluchý a budeš celý on  . Nikdo mu neřekne jinak než ředitel zeměkoule 
|
| 5.2.08, 08:54 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
cyz: však to může hrát stejně nahlas jako přední, nebo o fous míň a už je vpředu nevnímáš, není nutný aby to vzadu hrálo na plný kule
|
| 5.2.08, 08:58 |
|
 |
|
cyz
|
Tak asi na to má vliv to že pokud jsou repráky vzadu vodorovně a ty posloucháš vlastně odraz od skla tak to bude nejspíš trochu rozfázované a navíc zadní sklo svým tvarem není zrovna ideální pro odraz zvuku. A hlavně nesnáším když slyším zvuk z repráků umístěných za sebou.
|
| 5.2.08, 09:27 |
|
 |
|
Tuner#2
|
Nepér:
1. Ano já to slyším, kamarád má //A s procesorem a pomocí zpoždění dostaneš levý reproduktor poslechově mimo auto, takže máš zpěváka přesně před sebou. To je i důvod, proč jdu teď do nového rádia na které zbylo díky prodeji zadních repro.
2. Ne sedím jako ty, ale to není problém viz výše.
3. Je to realizovatelné, což dokazují vmohá auta na EMMA a nejen tam. jsou i lidi co mají špičkové hifi a nikam na soutěže nejezdí
4. Ne neměl, neb by byl prostor přetlumený, v autě je dost pohltivých látek počínaje sedadly, podlahou konče - kolikrát je to lepší než moderní obývák s holýma stěnama a mramorem na podlaze.
5. Elektrostaty a Magnetostaty máme v práci, ale mě se ten zvuk z toho nelíbí. Nemá to přirozenou barvu a šťávu
6. Ano kupodivu autem i jezdím
7. Poslech přes sluchátka je značně o kompromisech, neb Ti to hraje v hlavě a přirozený prostor to nikdy nevytvoří. Ano jsou i procesory, které dokáží stereo signál upravit pro sluchátka, ale neznám takový, který by byl součástí audio systému v autě.
Ano jiný názor beru, ale pokud je založen na nějakém bádání a snaze něčeho dosáhnout. Pokud se se mnou pře někdo, kdo dal do auta dva páry repro a tvrdí, jak je to úžasné, tak nevím... To se pak nedivím příspěvkům jaké si mám koupit rádio a odpovědi na to, že Sencor, neb ho mám v autě a je úžasnej  Poslední odstavec ber obecně, aby jsi si to zas nějak nevztáhnul na sebe.
|
| 5.2.08, 12:27 |
|
 |
|
Tuner#2
|
Vít píše: Mimochodem, zdá se mi, že tu někdo vymejšlí hrozný kraviny. Ber to tak, že Ty jsi dotáhl do dokonalosti model RSa, já zas chci dotáhnout alespoň na slušnou úroveň ozvučení auta. O dokonalosti tady nemůže být ani řeč, neb to by jsme byli v cenových hladinách přesahujících staticícové hranice.
|
| 5.2.08, 12:30 |
|
 |
|
Tuner#2
|
cyz píše: Vít: Ano, na to to dobré je, ale jinak je to protivné (aspoň mě). Tuner#2: Sorry, ale začínáš mi připomínat jednoho kolegu z firmy, ještě chybí tvé soudy o tom jak je kdo z nás hluchý a budeš celý on  . Nikdo mu neřekne jinak než ředitel zeměkoule  Já jsem tady něco takového psal? Jen jsem vyvracel zažitou a špatnou filozofii ozvučení auta. Nic víc, nic míň.
|
| 5.2.08, 12:32 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
Já už ti rozumím, ty prodáváš AV techniku, chápu, že znáš co prodáváš, a máš o to zájem. To jo. Teď mě to je jasný. Jenže má to druhou stranu věci, spousta lidí, dovolím si tvrdti že většina, nemá šanci poznat jestli mu za vedle nebo za hlavou, to je jedno, hraje sestava obyčejnější nebo špičková za statisíce. Já např rozliším v podstatě jen dělá to kravál hodně nebo málo, případně chrčí to (urvanej reprák, blbě naladěný rádio). Ale tím to končí. Rádio mám jen proto, že si nemá v autě často s kým povídat, jinak bych ho nepotřeboval.
|
| 5.2.08, 12:36 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |