koda TechWeb   Copyright © 1999-2000, Petr Va & Panda internet studio
Jakkoliv vatek i petisk obsahu serveru koda TechWeb me bt pouit jinde pouze s psemnm svolenm provozovatel serveru, je jsou uvedeni ve.

Krajem Kalicha 2001 (obnovená tradice AOS na Táborsku)
Rubrika: Akce
Publikovn: 29. listopadu 2001

Začátkem listopadu jsme opět ve standartním složení, Big Ben & Víťan a naši kamarádi Dan s Markem vyrazili závodit, tentokrát do Tábora. Sraz byl u zimního stadionu, což jsme ani v nejmenším netušili kde je. Naštěstí místní obyvatelé vědí kde mají stadion a tak nás nasměrovali správným směrem. Soutěž byla rozdělena na dvě kategorie, na profíky a amatéry - tedy na nás. Profíkům se jejich výsledky započítávali do poháru. Začínalo se tradičně jízdou zručnosti složené z následujících prvků: vyjetí z řady zaparkovaných vozidel, slalom popředu i pozadu, zajetí do garáže, dojezd na dotek a zastavení pravým předním kolem na určeném místě. Pro amatéry následovaly dvě etapy a pro profíky tři. Dan už na startu začal s taktikou zamlžování a zřejmě očekával, že se soupeři v trabantové mlze ztratí...

Trabant "nesportovně" smrdí...

Naše posádka měla vysoké startovní číslo a tak jsme vyjížděli na trať jako poslední, to nám to pěkně začíná. Trabant startuje před náma a zahřívá motor, zavíráme všechny okna a sání vzduchu aby se naše výborná nálada nezměnila na otrávenou :-)

Už na startu jsou všichni před náma...

V itineráři byly všechny standartní prvky, jen naše oblíbená "chlupatá  čára" chyběla - aspoň nezabloudíme :-) Chytákem byla slepá mapa vyznačená po neexistující komunikaci, tím jsme se ovšem nenechali zmást. Někteří soupeři však ano a tak si neexistující komunikaci vytvořili na okraji pole. V cíli je pak bylo poznat podle bláta na střeše a utržených nárazníků. Etapa měřila 25 km a měli jsme na ní 90 minut, což bylo více než dost, jeli jsme proto v naprosté pohodě. Byl čas se i vrátit a ověřit si že jedeme opravdu správně. Do cíle etapy jsme přijeli s předstihem a tak jsem si museli počkat na správný čas příjezdu aby jsme nenachytali zbytečné trestné body.

Druhá etapa měřila asi 31 km a času bylo také více než dost. Chvíli jsme sice tápali a nebyli si jistí zda jedeme správně, itinerář nám totiž připadal až příliš jednoduchý. A když se něco zdá jednoduché je to známka toho že jste něco přehlédli. Asi už jsme takoví borci že... No, tak nejsme, přehlédli jsme dvě průjezdní kontroly... Pořadatelé na nás nachystali i policejní auto s radarem, ale s ohledem na to, že jsme neměli kam pospíchat a oči máme neustále otevřené tak nás radar nenachytal.

Chvílemi jsme jeli cestou necestou...

Cíl - parkoviště u kasáren v Táboře - v pozadí je restaurace...

Do cíle jsme dorazili opět s časovou rezervou. Cíl byl opět v hospodě. Tentokrát však nebyl výborný domácí gulášek. Restaurace v Domě armády se "vyznamenala". Dan, já i Vítek jsme si, ve snaze ušetřit kuchařovi práci, současně objednali stejné jídlo - "medvědí tlapu". Dan dostal jídlo za půl hodiny, Vítek za hodinu a půl a já jsem čekal 2 hodiny a 45 minut!!! Při čekání jsem začal uvažovat, jestli to tentokrát nevyhrál ten medvěd a žádná tlapa tedy nebude. Zatímco já jsem čekal na jídlo a šilhal hlady, pořadatelé spočítali výsledky. Vítek se šel podívat na vyvěšenou výsledkovou listinu a vrátil se s úžasem na tváři. V kategorii amatérů jsme naprosto nečekaně dojeli na 2.místě, kluci s Trábošem byli opět lepší, dojeli první. Jako cenu jsme si dostali kanystr s motorovým olejem a Alfu Romeo 156, model - samozřejmě... Soutěž byla výborně připravená a věcných cen bylo hodně takže se na každého dostalo. Jo, a příští rok to doufám vyhrajeme, nebo nám v tom budeš bránit Dane?

Statistika:

Najeto

Asi 50km

Startovné

asi 150,- Kč za posádku

Poškození vozidla žádné

Autor lnku: BigBen (Ben Rothbauer)
E-mail: ben.rothbauer@atlas.cz