Autor |
Zpráva |
škodovka
karosář
|
 Re: Oprava dveří
https://img24.rajce.idnes.cz/d2403/11/1 ... .jpg?ver=0Nemám asi lepší fotku..prostě si uděláš takový prolis, do kterého si opravný plech vložíš.. Ten prolis ti to jednak ztuží a podruhé dodržíš původní konturu ( na jedné straně) i když dáváš plech na plech...
_________________ škoda 105S (Blanka) 1984 437 000km - kdykoliv kamkoliv... škoda 125L (Bobiš) 1988 70 000km - přepych a pohodlí škoda 100L (Šmoulinka) 1974 204 000km - tradice a jistota škoda 110R 1977 152 000km škoda felicia 1.3MPi 1997 250tk + 1.3 MPi Kombi LPG 421tk
|
5.5.23, 18:10 |
|
 |
Reklama
|
 Reklama
|
|
|
 |
varok
|
Fatal: Je to jakoby malý schod, jsou na to i speciální kleště nebo pneumatický forichtung. Udělá to zhruba 10mm hranu a hlubokou asi 1mm. Na ten schod přiložíš díl a zavaříš: https://www.ahprofi.cz/falcovaci-kleste ... MDEALw_wcBSnad to nějak z obrázku odvodíš. Asi to budu muset vyzkoušet, protože některé práce jsou na tupo fakt opruz. Za prvé všechno svařovat na hodně malý proud, za druhé broušení a spasování dílů dost na přesno(i když ani já to někdy nemám tip ťop přesné) a ty deformace. No dveře už mám na hrubo docela dobré, už jsem se pustil do výměny spodků blatníků. Jestli se někdo potřebuje zbavit hodně sprostých slov, tak si kupte Seat Toledo.  Zatím nejhorší z koncernových aut co jsem dělal. 
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Atlantic Blue
|
5.5.23, 22:11 |
|
 |
varok
|
Tak dveře už se pomalu blíží do konce. Jen mají dost debilní tvar, samé vlny, hrany apod. To nevím jak nějak pěkně zkorigovat ať to trošku vypadá. 
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Atlantic Blue
|
8.5.23, 18:43 |
|
 |
varok
|
Dnes dveře nalakovány. Není to dokonalé, hold nejsem lakýra: https://varok.rajce.idnes.cz/Seat/ Na druhou stranu lepší než 10cm díra uprostřed dveří, ne? Jako vždycky spoustu bordelu v laku a 2 menší stékance. Snad to půjde rozumně zaleštit. Zítra ještě fouknu přední blatníky.
|
21.5.23, 20:21 |
|
 |
Viky
Pan Kapitán
|
Za mne dobry. Ale moje latka je tedy dost nizko. 
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team - 
Cvokárium: Youtube Instagram
|
22.5.23, 11:57 |
|
 |
varok
|
Děkuji. Dveře se nepovedly jak bych chtěl, no mám se ještě co učit. Dnes jsem nastříkal přední blatníky jak jsem opravoval spodky, ty se docela povedly. Později dodám foto. Samozřejmě taky lak plný bordelu, v mých garážových podmínkách to ani jinak nejde, tak se bude muset leštit. Ale stejně chci s auty už pomalu končit, tak nemám vlastně ani co zdokonalovat.
|
22.5.23, 20:53 |
|
 |
varok
|
Přidal jsem ještě pár fotek z oprav předních blatníků a to je vše. Ještě pár drbků a končím s auty. https://varok.rajce.idnes.cz/Seat/
|
23.5.23, 17:33 |
|
 |
fatal
rejpal
|
Končíš zrovna když ses to naučil?
|
23.5.23, 20:20 |
|
 |
CROWACK
|
klobouk dolů, vypadá to fakt dobře
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
23.5.23, 20:46 |
|
 |
21lucas
Ignorant pravidel
|
jako na garaz dobry - jen bych asi vyndal ty blinkry 
_________________ otec: Fobia Sedan HTP  m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
24.5.23, 08:49 |
|
 |
varok
|
Děkuju.
Fatal: Nenaučil, prostě mi ještě moc nejde tmelení a broušení složitějších tvarů, ale lak už není nejhorší. Důvody proč chci skončit už jsem psal ve vláknu s nabídkou služeb. Karosařina mě moc baví, ale mám rád práci v klidu, třeba i drobnosti dělat měsíc apod. Když mi někdo přiveze auto že chce "zalepit" pár dírek a práce na víkend je měsíc. Snažím se dělat poctivě a aby to trošku vypadalo. Majitele předem upozorním že to nebude jako z karosárny a lakovny, i tak lidi mamrají to a tamto, i když si za to beru pár korun. Člověk přijde unavený z práce, kolikrát více po psychické stránce než fyzicky a ještě sedět do večera v garáži. Mám to jako koníček. Takže už mě na tohle přechází chuť. Možná zkusím časem opravovat nějaké starší auta typu š120 a podobný styl. To by mě bavilo. Ty novější auta už na domácí opravy moc nejsou.
21lucas: No chtěl jsem. Ale u starších kousků mám špatné zkušenosti, vždycky se mi ulomí ta plastová packa co to drží a pak to je na vyhození. Kvůli tomu kupovat směrovky se mi nechce, když už teď zarobím h..o.
|
24.5.23, 19:34 |
|
 |
Reklama
|
 Reklama
|
|
|
 |
|