Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.4.26, 12:28

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 137 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další
 XindlCZ - Forman GLXI (Silver/Black/Transparent Line) 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: XindlCZ - Forman GLXI (Silver/Black/Transparent Line)
Varok: Selským rozumem - na rameni za 5 kil i s čepem je přece jenom něco podivné.

Výroba hlikových celosvařených motokufrů BEGR

11.2.12, 11:40
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Ano, cena je někdy u těchto dílů podezřele nízká, ale já se řídím heslem, vše co je levné nemusí být vždycky nekvalitní.

11.2.12, 12:59

Nevím jestli je to smůla, prokletí... nebo cenou auta :wink:. Začíná se mi to nějak rozkládat :lol:. Včera jsem dolíval do sebe a odstřikovačů okenu a koukám, že ta nově koupená nemrznoučka do chladiče tam jaksi není :shock:. Hned jsem si vzpoměl, jak jsem zamrznul a hrklo ve mě, jestli to nebude těsnění pod hlavou. Naštěstí viník byl rychle odhalen, topení :roll:. Stavil jsem se do Autokelly pro novou kapalinu a zeptal se, kolik stojí topení... když borec řekl, že 600K, začaly mě cukat koutky smíchem a odkráčel jsem pryč :D. Samozřejmě, z naivní představy, že to půjde normálně ven mě hned vyvedl navařený držák baterie :wink:. Ale protože mě cákly nervy, tak jsem to vyškubl silou medvědí a šel si udělat tlakovou zkoušku. Štěstí v neštěstí, teklo to kolem příruby kohoutu, tak jsem to humusácky ojel tmelem a dal to zpátky. Už když jsem to tam dával, tak mě došlo, že se to asi samo neodvzdušní a taky že ne... po cestě domů mě málem umrzly pracky :roll:. Teď mě řekněte, jak se to odvzdušňuje, když ty hadice musím odpojit abych to vyndal, takže nechat to venku na hadicích a naklonit to nepůjde... asi hodím auto na bok nebo co :lol:.

Obrázek Obrázek Obrázek

varok píše:
Já nevím, mě je to jedno, možná něco vydrží, jen jsem psal, že já jsem na tuhle značku alergický. Zatím všechno, co jsem koupil pod touto značkou stálo za h...o.
Že jsem se ptal... :roll:. No to nevadí, moje auto stojí celkově za ho**o, tak to do něj alespoň pěkně pasuje :lol:. Co by jsi doporučil za značku? Až budu měnit ten zbytek ;-).

škodovka píše:
Ja bych to s tou wikou zas tak tragicky nevidel...je pravda ze veci podlehajici opotrebeni, treba jako ten homokinetak bych odnich asi nekoupil, ale treba nejlepsi termostat co jsem kdy mel je prave znacky wika...
Jinak xindl, tvoji garaz jsem precetl celou a velice si mi libi, hlavne ten tvuj typicky humorny nadhled :lol:
To jsi přečetl celé? :shock: A jsi na živu? ... neděláš ty náhodou na patologii, že máš na to žaludek? :wink:. Jinak jsem samozřejmě rád, že se ti moje popelnice líbí.

Když píšeš o tom termostatu... další věc, co mě trápí, že se ta kára pořádně nezahřeje. Vyměnil jsem termostat, koupil jsem hadici od svodu k sání, opravil klapku v sání... a nic. Pořád zima :cry:... a hlavně ta kvalitní spotřeba (nekupte to, když je benzín tak levnej :wink:). Zjistil jsem, že po jízdě je chladič i tak teplý... proudí do něj voda. Přemýšlel jsem, jestli nemůže být sekundární chladící okruh někde ucpaný a pumpa ten termostat protlačí... ale to by nefungovalo topení. Neprodávají se termostaty s jinou charakteristikou?

varok píše:
...jak poznáš že je to šmejd, když to nevyzkoušíš?
Poslední dobou mě připadá, že se nic dobrého snad ani neprodává :D. Ale alespoň máš co dělat, měníš to pořád dokola a ekonomika vzkvétá :wink:

11.2.12, 15:38
Ignorant pravidel

odvzdusnuje se to samo, jen to prasacke zalepeni silikonem asi ucpalo kohout

11.2.12, 15:49

Ne né, dával jsem pozor... to už se podařilo někomu předemnou, podctivě jsem vyčistil a opatrně nanesl slabou vrstvu 8). Prasácký je to pro to, že jsem tam nechal to steřelý těsnění :lol:

11.2.12, 15:52

Příspěvek 
Tak ono to chvíli trvá, než se to odvzdušní... kolikrát i 10-15 km.

11.2.12, 16:14

Ujel jsem cca dvacet a nic :cry:. Ale bylo to ohřátý, takže většina vody asi proudila přes chladič, uvidíme dneska, snad to začne topit nebo zdechnu :lol:

11.2.12, 16:35

No jestli máš pojebaný topení tak kvalitně jak já ve firemní vectře, tak nezávidim. Chce to cestu dalekou, kdy na cestě tam zmrzneš jak hovado a při cestě zpátky to teprve začně trochu topit.
V těchto mrazech je cesta z brna do prahy lahůdka, z topení fouká teplý vzduch -11°C a při cestě z pátky to fučí něco nad nulou že už se dá rozepnout bunda. :evil:
Slávu Opelu, mechoši jen nevěřícně kroutí hlavou a říkají, že to není fyzikálně možný a tím pádem netuší co s tím krámem je, ještě že aspoň funguje klimatizace.

Výroba hlikových celosvařených motokufrů BEGR

11.2.12, 17:47
Profil ICQ

Jak jsi to zapaplal tím tmelem, měl jsi koupit v tom Auto kelly těsnění. Je to myslím takový větší O kroužek a stojí pár korun. Odvzdušnit by se to mělo samo. Když doléváš chl. kapalinu, otevři topení na plno a nastartuj motor. po chvíli by se to mělo dostat i do topení. Když necháš topení zavřené, neodvzdušní se to pořádně. Jestli ti to špatně topí, tak jedině termostat. Po 20km to už musí topit luxusně, tedy pokud není ten výměník v topení zarostlý vodním kamenem. Teď mám topení z feliny, to topí po pár kilometrech, ale origo fávo topení určitě po 10 km topilo skoro na maximum. Teď je ale hrozný mráz, alespoň ráno, tak to nech kdyžtak chvíli blafat na místě a pak až jeď. já to tak dělám taky a není problém.

11.2.12, 21:12

Billy Bob Bean píše:
na cestě tam zmrzneš jak hovado a při cestě zpátky to teprve začně trochu topit.
Tak tohle jsem právě v pátek poznal, naštěstí jsem jel po té dálnici jen těch 20 kyláků, protože jinak by mě asi umrznul :lol:. Před ksichtem se mě pomalu plazil led po okně a já jen čekal, kdy vystrčím hlavu a budu koukat ven bokem :wink:

varok píše:
Jak jsi to zapaplal tím tmelem, měl jsi koupit v tom Auto kelly těsnění. Je to myslím takový větší O kroužek a stojí pár korun. Odvzdušnit by se to mělo samo. Když doléváš chl. kapalinu, otevři topení na plno a nastartuj motor. po chvíli by se to mělo dostat i do topení. Když necháš topení zavřené, neodvzdušní se to pořádně. Jestli ti to špatně topí, tak jedině termostat. Po 20km to už musí topit luxusně, tedy pokud není ten výměník v topení zarostlý vodním kamenem. Teď mám topení z feliny, to topí po pár kilometrech, ale origo fávo topení určitě po 10 km topilo skoro na maximum. Teď je ale hrozný mráz, alespoň ráno, tak to nech kdyžtak chvíli blafat na místě a pak až jeď. já to tak dělám taky a není problém.
Byl jsem v Kelly dřív, než jsem odhalil závadu... takže jsem to pak rychle zapatlal a doufám, že to vydrží než se udělá tepleji a budu to moct udělat v klidu a pořádně... beztak se na to pak vyseru :lol:. Už se to konečně odvzdušnilo, dneska jsem to nechal hodinu brblat a když jsem došel, už bylo teplo 8). Pak jsem se rozjel a a teplota motoru padla opět na bod mrazu :wink:... takže to vzdávám, narval jsem před chladič karton a uvidíme co to udělá zítra. Taky jsem uvažoval o topení z Feldy, ale pokud se motor zahřeje tak funguje i tohle... nejspíš zkusím termostat z Feldy, jinak si zatopím maximálně tak v létě a ten vír v nádrži mě vcucne i se sedadlem :wink:

12.2.12, 02:35

tak ešte vymeň termostat...

stačí odmontovať expanzku, na hadiaciach ju spustiť pod úroveň termostatu a pri výmene vytečie opár kvapiek...

13.2.12, 08:31

Pasuje termostat z Felicie? Pamatuju si, že má plastovou přírubu, tak jestli nemá jinej rozměr.

15.2.12, 19:20

Mě se zdá že je jiný. U feliny je menší a mění se myslím celý ten plastový domeček, fáčko má větší a mění se jen ten samotný termostat, je plechový.

15.2.12, 20:39

Musím se u našich podívat do Feldy, jestli by ta plastová hovadinka neseděla do Formana.... znovu měnit termostat nemá cenu, zvlášť když i ten co jsem vyndal byl funkční stejně jako ten co jsem koupil :?. Karton sice zlepšil situaci, ale to jaksi není "ono" :wink:. Příruba na hlavě předpokládám bude stejná, takže pokud jsou všechny výstupy správným směrem, neměla by nastat potíž... i když, znám se :roll:

Ale dneska jsem se konečně zahřál, doslova zapotil 8). Právě jsem se vrátil z malé projížďky za město... Jakožto rodilého Brňáka, který viděl sníh dvakrát v životě, mě napadlo zajet k rodičům touto dobou žijících na lontu :wink:. Pokud jste dneska někde byli nebo viděli zprávy, asi chápete, co to bylo za debilní nápad :lol:. Řeknu vám, takový peklo, už jsem dlouho nezažil... došlo i na řetězy a jízda ve vánici po silnici, která vede středem pole... nemá to chybu, no neviděl jsem ani ho**o :wink:. Takže všem "gurmánům" doporučuju, pokud chcete navštívit babičku, tetičku na dědině... jeďte! 8)

15.2.12, 22:48
Ignorant pravidel

chystam se za 14 dni mozna driv smer Jeseniky :-D Praded hlasi 260 cisel to bude prdeeel :-D
tatka tam jel nastesti vcera kdyz jeste bylo hezky ale zpatky jede zitra a pokud se to neuklidni tak jeho stylem mu cesta bude trvat 8 hodin

15.2.12, 23:05
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 137 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další