Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.4.26, 15:29

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 137 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Další
 XindlCZ - Forman GLXI (Silver/Black/Transparent Line) 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: XindlCZ - Forman GLXI (Silver/Black/Transparent Line)
:cry: takovej hezkej stribrnej...jak ho nekdo mohl takhle znicit?

29.12.11, 20:14
Příspěvek Reklama

Je to u těchto modelů škoda. Kdysy nebyly vůbec vidět, před pár lety se s nimi utrhl pytel je jich teď všude plno, ale v dost hrozném stavu. I Solitaire jezdí třeba po havířově v dost velkém počtu, jak jsem si všiml. Jen ale pár kousků je v dobrém stavu, jinak všechno prorezlé, no hnus. Ty Silver line to samé. Byly to jedny z nejlépe vybavených vozů, ale majitelé koupí a jedou dokud se to nerozpadne. To je velká škoda.

30.12.11, 11:20

napadá mě, že to je typem lidí, co si ho koupili. Třeba Lxi jako mám já, si koupili moje rodiče, byli na něj pyšní, stálo je dost peněz a o auto se starali, bod zlomu je, že ho neprodali. S ojetinou by už nemuselo být zacházeno tak dobře. Ale Silver line nebo tak, to si podle mě koupil někdo, kdo v tý době měl dost peněz a jezdil s tím svým , jak tomu říkám , "podnikatelským" stylem :-D pak to prodal, protože měl na lepší, auto vystřídalo několik majitelu a je z nej vrak. Protože mi přide, že všechny tyhle nejlíp vybavený jsou hrozně obouchaný, jde vidět, že nebyli umytý za x let a prorezlý, jak to nikoho nezajímalo.

31.12.11, 12:09

Zdravím všechny,
bohužel jsem měl poslední dobou na pilno, samozřejmě ne vinou tohoto skvělého vozu ;-). Kuli pracovním záležitostem se slíbena aktualizace poněkud opozdila, takže už to běžím napravit.

michalkatka píše:
ono pri takomto zvarovaní horí plastizol od strany kde si to neočistil, už aj ja som pochopil že ak to chcem zavariť kvalitne treba hnilé miesto dôkladne vyrezať, očistiť z oboch strán a potom to ide vyvariť celkom v pohode...
mal si ten tlmič vyhodiť von, je to jedna matka zhora a jeden šroub zdola ( ak sa podarí povoliť ) a to varené miesto ošetriť aj od tlmiča, nielen od interiéru...
ešte si pozri v akom stave máš predné misky tlmičov, uchytenie na nosník a k vnútorným blatníkom, tam je to u týchto aut tiež krytické miesto, aby ti niekedy vrch tlmiča nevyliezol cez kapotu hore von...

Mňo, byla to taková nouzová rychlovka, která asi už tak zůstane :roll:. Přední misky tam překvapivě jsou :lol:... tak do toho nebudu rejpat, je tam jedno místečko co by zasloužilo opravit, ale musí to počkat na léto, páč moje pracovní místo před barákem studí na prdel ;-).

varok píše:
Přeji hodně štěstí při opravě, ale to je opravované jen obroušením a tmelením? Jestli ano, v tomhle stavu už to asi nemá smysl. Jedině vyřezat a vyvařit.

Děkuju za přání, štěstí bude potřeba... hlavně při provozování :). Jinak tmel nebrat, protože tady bych ho potřeboval kýbl a je drahej... zatím co plech se vždycky najde, takže všechno vyvařit ať se to konečně na něčem naučím.

Vít píše:
Uprimne receno obdivuju snahu kazdeho, kdo se snazi zachranit shnilou kastli, a jeste vic obdivuju odhodlani toho, kdo to dela u auta, ktere neni extra zajimave s ohledem na historickou, sberatelskou nebo sportovni hodnotu a neni ani vyhlidka, ze se to zmeni. Chce to poradny odhodlani. Otazkou ale je, jestli to ma cenu delat jen tak "aby to vypadalo" a ne zrovna poradne, protoze to "aby to vypadalo" stoji taky prachy, ale vysledny efekt vydrzi nesrovnatelne kratsi dobu, nez kdyz se to dela poradne.

Jaktože není výjmečné? Takovej šrot má málo kdo ;-). Jeden z hlavních důvodů proč opravit, byl především dobrej motor a taky zkusit všechno udělat sám, takže pro mě to auto je ideální... měl jsem už Favorita a teď i Felicii, už mám trošku přehled do čeho máznout kladivem aby to jelo :lol:. V rámci možností se snažím udělat to pořádně, aby to chvilku vydrželo... ale zase do toho nechci vrážet moc peněz, přecejen, už tady dlouho asi nebude :cry:.

Bezpřezdívky píše:
:cry: takovej hezkej stribrnej...jak ho nekdo mohl takhle znicit?

Čas, to je svině :wink: ... a hlavně posolený silnice v Brně, to je hajzl, před zimou opravíš a na léto můžeš znovu.

Bezpřezdívky píše:
napadá mě, že to je typem lidí, co si ho koupili. Třeba Lxi jako mám já, si koupili moje rodiče, byli na něj pyšní, stálo je dost peněz a o auto se starali, bod zlomu je, že ho neprodali. S ojetinou by už nemuselo být zacházeno tak dobře. Ale Silver line nebo tak, to si podle mě koupil někdo, kdo v tý době měl dost peněz a jezdil s tím svým , jak tomu říkám , "podnikatelským" stylem :-D pak to prodal, protože měl na lepší, auto vystřídalo několik majitelu a je z nej vrak. Protože mi přide, že všechny tyhle nejlíp vybavený jsou hrozně obouchaný, jde vidět, že nebyli umytý za x let a prorezlý, jak to nikoho nezajímalo.

"Podnikatelský styl" :lol: ...ale jo, je to přesně tak.

4.1.12, 01:03

První díl nekonečné ságy : Jak se vaří děravá popelnice

Červenec 2011

Společně k autu byl taky pravý lem na krátkého Favorita... no prostě mi to nedalo, a když to s tou miskou předtím docela šlo, říkal jsem si že tohle bude brnkačka :wink:, stačí přece trošku odstrojit káru a a ...

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

... a a ty vole, to je shnilý! :shock: No fuj, rychle flexku a pryč s tím... to bude zase dlouhej večer 8).

Tááák, teď rychle všechno zabrousit a hodit přes to plech ať to není vidět :lol:. Boduju, boduju a najednou koukám, že propaluju, propaluju... kua, to nejde! I když vím, že se to většinou jen párkrát "poťuká", vědom si stavu ostatních plechů chtěl jsem pořádnej svár, ať tu kastli alespoň něco drží pohromadě :wink: ... takže se to samořejmně kapánek zvlnilo, prostě jsem zase prase :mrgreen: ... se přejede kitem a bude 8).

No krásně jsem to naprasil že? No a co s tím prahem jako! :roll:. Večerní hodina klepe na dveře, ptáčci zpívají, jenom z dílny je slyšet... "do pr..." :lol:. Tak plech a "by-voko" s tím na ohýbačku :wink:. Jakožto ohýbač diletant jsem měl ohromné štěstí, když jsem celej kus trefil na poprvé cca za 10 minut 8). Okamžitě se moje chorá mysl pozastavila nad tím, že by se takto dal udělat celý prah... naliskal jsem si a šel to přivařit :lol:.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Zbytek zachrání tmel jako vždycky, a chuj s tím, se sviní děravou :wink:. No a tady je pak trošku z ůhlu vidět, jak jsem to krásně natřel narychlo štětkou s asfaltovým lakem... pokud vás někdy taková blbost nedej bože napadne, tak mám pro vás dobrou radu : nedělejte to :wink:. Je to hrbolatý, nejde to dolů, je to ředitelný petrákem... takže po pár tankování i z pod laku to vyleze ven! :roll:

Obrázek Obrázek Obrázek

A v dalších dílech seriálu vařte s námi se podíváme, co ostatní tři blatníky, čtyři dveře a kufr... přitom si ukážeme jak je možné, že se z vozu Silver Line pomalu stává Black Line 8)

Naposledy upravil XindlCZ dne 7.1.12, 01:20, celkově upraveno 1

4.1.12, 01:57

myslím že nakupím díly a udělám nějakej návod na výměnu lemů a prahů a oprav konce blatníků :D

4.1.12, 20:37
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Crazy Man: to bych velice ocenil. Taky se na to už hooodně dlouho chystám, snad už to teď najaře doopravdy vyjde i mě. Hlavně ty prahy nevím vůbec jak.

XindlCZ: to jsi mě docela zklamal. Takhle to odfušovat. Když už to takhle jede v rezavém opojení, měl jsi to udělat pořádně nebo to svěřit někomu, kdo s tím už má zkušenosti.
Navíc i lemy pro formana se prodávají a nejsou moc drahé. Raději bych koupil ty přímo na formana.

4.1.12, 21:14

varok píše:
XindlCZ: to jsi mě docela zklamal. Takhle to odfušovat. Když už to takhle jede v rezavém opojení, měl jsi to udělat pořádně nebo to svěřit někomu, kdo s tím už má zkušenosti.
Navíc i lemy pro formana se prodávají a nejsou moc drahé. Raději bych koupil ty přímo na formana.

Proč hnet tak přísně? :lol:. Na to, že jsem to dělal poprvé, to dopadlo dobře :wink:... auto neshořelo, není v něm díra a vypadá to ucházejícně... teda samozřejmě až po tom, co přišel na řadu kit a barva. Foto postupně dodám, jak to šlo po sobě. Krátkej lem mě stačil a pokud by byl shnilej i zbytek, dá se ohnout plech a hodit k tomu... dělal jsem z čeho bylo, a ten zadek byl slušnej tak sem ho nechal. Jinak samozřejmě pokud jsem něco podělal, rád se to dozvím, takže sem s podněty 8).

CrazyMan píše:
myslím že nakupím díly a udělám nějakej návod na výměnu lemů a prahů a oprav konce blatníků :D

Můžeš použít moje fotky, jako ukázkový příklad toho, jak to nedělat :D. Každopádně tutorial příjde vhod, protože prahy mají na krajíčku :wink:... jak v létě bude chvilka, tak zařinčí flexka a pujde to dolů 8)

6.1.12, 18:21

Jak se z několika Favoritů a Formanů stavá jeden

Září 2011

Sešel se den se dnem, a na ten děravej kufr se nedalo koukat... inu, řekl jsem si, že tenhle už zachránit nepůjde a sehnal jsem si za lidovou cenu 500Kc jiný. Jaké to překvapení, že není kufr jako kufr... hned při pohledu na kontakty trčící z nově pořízeného kusu, zavzpomínal jsem si na prvního Favorita a na shnilé kontaktní plochy vedle plata :roll: ... smutně koukám do svého Silver Line, kde nic takového není :cry:. Varoku, zavři prosím oči páč tenhle tunning není pro slabší žaludky ;-). Bylo potřeba vytvořit velikou díru pro průchodku... a tak jsem vzal největší vrták, co jsem našel, který již někdo osoustružil na menší sklíčidlo a já jej potřeboval ještě na menší do vrtačky... takže malá prasárnička s vrtákem :lol:. Čekal jsem, že se to brutálně kousne a celé páté dveře kolem mě udělají salto... navíc jsem to vrtal v té poloze, jak je to vidět na první fotce :wink:. Kupodivu vrták byl dostatečně tupej (víc jak uživatel) a tak se díra zdařila 8).

Protože výměna proběhla překvapivě rychle, vrhnul jsem se na moje oblíbené vyvařování :wink:. Jak jsem pochopil z některých reakcí, moje schopnosti svařovat jsou brány jako teroristický útok :lol:... takže opět varování, pošlete děti spát, následující záběry jsou drastické :mrgreen:

No a poslední kapka na závěr, původní nápis na kapotě vyrytý ostrým předmětem jsem se rozhodl zatřít taky černou... ale už v tu chvíli jsem měl jasnou představu o designu celého díla. Jistě, někteří zarití zastánci originál stavu to nazvou tuzingem nebo prasárnou. Je pravda, že čistě Silver Line to už nikdy nebude... ruku na srdce, na takhle děravou káru za 3000Kc si nechat míchat kýbl stříbrné metalízy... nejsem blázen :roll:. Zato černé sintetiky byla plná prdel :D. Takže jsem se rozhodl jít cestou redesignu. Na další fotce je vidět první hezká část vozidla :wink:. Schválně kdo pozná další změnu...

Obrázek

...správně, má to mlhovky i nový nárazník bez odstřikovačů. K tomu je hned další veselá příhoda. Když jsem trhal ven ty zahradní hadice co vedou k odsřikovačům v nárazníku, přehlédl jsem takovou malou černou vložku... zase správně, chytřejší z vás vědí, že je to zpětná klapka... mňo a já to nevěděl :roll:. Oblažen svým úspěchem, jal jsem se kapaliny do odsřikovačů a začal lít... nalévám, nalévam... kua, proč mám mokro v botě?! :shock:. Ačkoliv se to zdálo zvláštní, tak čerpadlem od odsřikovačů proudem protíkala kapalina přímo ven pod nárazník, kde se v onen okamžik nacházela i má bota :lol:. Takže opět malá rada, netrhejte tu hadici z toho nárazníku :wink:.

7.1.12, 02:08
Ignorant pravidel

staci z te 7 litrove nadobky vyndat cerpadlo a strcit tam sroub vhodneho prumeru :-D
jinac ty zahradni hadice je standartni, musi tam byt neco co vydrzi ten tlak

7.1.12, 10:22

Zatloukl jsem do čerpadla gumovej špunt :wink:. Ale musím říct, že ta velká bečka na vodu má něco do sebe... vydrží to na celej rok :)

7.1.12, 13:04

heh docela příjemně se bavím u tvých komentářům ke své práci :D Jako práce žádná sláva, ale je dobře že to bereš s hůmorem :wink: kdyby ne, už by to auto bylo na dně nějaké nádrže nebo něčeho.

7.1.12, 13:15
Profil ICQ
Ignorant pravidel

XindlCZ píše:
Ale musím říct, že ta velká bečka na vodu má něco do sebe... vydrží to na celej rok :)

me na favoritu vydrzela pouze 1 zimu, tatulda kdyz s tim jezdil tak nebyl problem i 2 zimy
on si totiz radsi zajel na benzinku a okno umyl sterkou

7.1.12, 13:29

Hiro píše:
heh docela příjemně se bavím u tvých komentářům ke své práci :D Jako práce žádná sláva, ale je dobře že to bereš s hůmorem :wink: kdyby ne, už by to auto bylo na dně nějaké nádrže nebo něčeho.

To jsem rád, že alespoň někoho ta zoufalá snaha pobaví :wink:. Jinak určitě by to měla být alespoň trošku zábava, jinak bych to nedělal... je pravda, že párkrát mě cukaly nervy :lol:, ale to se stane každému. Hlavně mě mrzí, že nemám garáž kde bych to mohl rozebrat na několik dní... takhle po večerech je to vždycky honička. Ale bohužel, na to nejsou a asi dlouho nebudou penízky :?.

8.1.12, 00:40

Tak tentokrát jsem si oči zakrývat nemusel a nějaké zlepšení tam je. Kiteček to zpraví. :D Ty 5. dveře taky není nic co by plašilo. Udělal jsi to pěkně až na ty dva zelené fleky. :shock:

8.1.12, 01:14
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 137 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Další